Friday, November 13, 2009

Autotune meme + Carl sagan=





ΥΓ: Aπαίσιο βίντεο αλλά έχει μια παβλωφική επίδραση να πατάω το replay.


Bonus food for thought:

Όλοι αυτοί οι νιουεητζίτες, με τα χαϊμαλιά, το βλέμμα του μόλις-βγήκα-από-εκκλησία-σαϊεντολόγων, τη μην/όχι/απαγορεύεται διατροφή τύπου βέγκαν και το μυαλό 7χρονου τρέκυ με σύνδρομο τουρέτ, βρίσκουν το χρήμα ώστε να αποτελούν το 30% του καταναλωτικού δυναμικού στις ΗΠΑ ενώ εκπροσωπούν το 22% του πληθυσμού. Μήπως διάολε είναι και υπεύθυνοι για το 90% των urban legends και hoaxes που κυκλοφορούν στα ιντεργουέμπζ?

"People who practice New Age spirituality or embrace its lifestyle are included in the Lifestyle of Health and Sustainability (LOHAS) demographic market segment, currently in a growth phase, related to sustainable living, green ecological initiatives, and generally composed of a relatively affluent and well-educated segment. The LOHAS market segment in 2006 was estimated at USD$300 billion, approximately 30 percent of the United States consumer market.According to The New York Times, a study by the Natural Marketing Institute showed that in 2000, 68 million Americans were included within the LOHAS demographic. The author Paul H. Ray, who coined the term Cultural Creatives in his book The Cultural Creatives: How 50 Million People Are Changing the World (2000), states, "What you're seeing is a demand for products of equal quality that are also virtuous."

10 comments:

ο δείμος του πολίτη said...

Σωστόοοος.

Zaphod said...

Λατρεια!

:)

ανεστης said...

Μου αρέσει ο Σαγκάν, διάβασα σε μικρή ηλικία τους "δράκους της Εδέμ" που αναφέρεται στην εξέλιξη της ανθώπινης διανόησης και μου άνοιξε ένα πολύ μεγάλο παράθυρο.
Εγώ δεν είμαι ακόμα έτοιμος να αντιπετωπίσω το target group που περιγράφεις τόσο σαρκαστικά, ίσως γιατί (αφήνοντας στην άκρη τη γραφικότητα και τα new age καραγκιοζιλίκια) συμμερίζομαι την αγωνία και την ευαισθησία τους για τη λεηλασία του πλανήτη απο τον καπιταλισμό. Σημείωσε δε οτι δεν μπορούν και να μετατοπιστούν αριστερά φοβισμένη απο την αποτυχία των επιμέρους "υπαρκτών σοσιαλισμών".
Εξ ου και η μεταφυσικότητα...

ανεστης said...

φοβισμένΟΙ.
γμτ...

ανεστης said...

Λέω "μου αρέσει" αν και έχει φύγει απο καιρό. Δεν είναι λάθος.

BioLogos said...

@Aνέστης

Νομίζεις ότι πρόκειται για άτομα που αγωνιούν ή για υποκριτικούς μασκαράδες, που είναι το ίδιο γρανάζια του καταναλωτισμού, όπως και εγώ/εμείς οι υπόλοιποι?Εκτός αυτού με εκνευρίζει ο τρόπος που αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα καθώς διαστρεβλώνουν το γεγονός για να οδηγηθούν σε όποιο τρελό συμπέρασμα που τους βολεύει είτε μεταφυσικά ή σε σχέση με την καθημερινότητά τους.

Δικαίωμά τους βέβαια, απλά με εκνευρίζουν.

υγ.Και μερικών εξ αυτών οι διαθέσεις δεν είναι τόσο αγνές καθώς θέλουν απλά να πουλήσουν μπούρδες στους έτερους τρελούς...οπότε ποιά αγωνία για τον καπιταλισμό?

ανεστης said...

Είτε οι ίδιοι αγωνιούν είτε οι οπαδοί των τάσεων το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

Μην ξεχνάς -αν μιλάς για Αμερική- οτι η παραμικρή σκέψη, το παραμικρό θθεώρημα, μπορεί να οδηγήσει σε ίδρυση νέας θρησκείας, κανονική βιομηχανία είναι.

Όταν βαρεθούμε να μιζεριάζουμε εδώ, μπορούμε μια χαρά να πάμε εκεί και να ιδρύσουε μια νέα θρησκεία και να τρώμα με χρυσά κουτάλια.

Αλλά και απο την άλλη, αν ο κόσμος ήταν όλος ίδιος θα ήταν ένα εξαιρετικά βαρετό μέρος να ζεις.

BioLogos said...

@anestis
+10

Δεν έχεις καθόλου άδικο.Η ανομοιογένεια είναι πάντα καλό πράγμα.Εξάλλου όπως λένε οι βιολόγοι, η ποικιλομορφία είναι η κινητήριος δύναμη της εξέλιξης.

Βρομιστεράκι said...

Τι απαίσιο;
Αυτό είναι έκτακτο!
Πάω να το κάνω σπαμ παντού!

BioLogos said...

@βρομιστεράκι

Απαίσιο λόγω του autotune (Parker T. and Stone M.,2009)

Powered By Blogger