Friday, November 14, 2008

Πώς σταμάτησα να ανησυχώ



Δύσκολοι καιροί αράπη μου, που λέει και ο Πανούσης, αλλά τί να κάνουμε...Πρέπει να βρούμε το κολπάκι για να αντέξουμε λίγο ακόμη και να αντισταθούμε στη μιζέρια και τη βλακεία. Εξάλλου έρχονται Χριστούγεννα σιγά σιγά και θέλουμε δε θέλουμε πρέπει να είμαστε χαρούμενοι, ακόμη κι ας κοστίσει 2 μηνιάτικα κι ένα μαλακοδάνειο ξοδεμένα στα μπουζούκια και τα Γιάμπο (γνωστή αλυσίδα παραγωγής σατανιστικών διαφημιστικών μυνημάτων).

Σκεφτόμουν λοιπόν επηρεασμένος και εγώ από την Κρίση που ακούω αλλά ακόμη δεν βλέπω, ότι πρέπει να βρω μια λύση να δώσω έναν πιο θετικό τόνο γύρω μου και μια πρέζα θετικής ενέργειας (δε νομίζω να είναι κακούργημα, όχι ακόμη). Μου ήρθε η ιδέα λοιπόν ότι πρέπει να παρατήσω (για λίγο) την εκστρατεία του Δον Κιχώτη βιολόγου από το μπλόγκιον ετούτο και να αφήσω τους θεούσους, τους Δημιουργιστές και τους αποβλακωμένους ήσυχους για λιγάκι μέχρι να μαζέψω κι εγώ λίγες δυνάμεις και να απο-αποβλακωθώ. Οπότε η καλύτερη ιδέα προς αυτή την κατεύθυνση, που θα ξεαραχνιάσει και λίγο το μπλόγκιον, την έδωσε ο Πάνος από το μπλόγκ του με ένα ανεπανάληπτο έπος-συνταγή που αποτελεί την πεμπτουσία της γαστριμαργικής επιστήμης.

Ξεδιάντροπα λοιπόν το αντιγράφω μιας και είμαι λάτρης του κοτόπουλου (θέλει χέρι και μου αρέσει) αλλά και φανατικός του παραδοσιακού ποτού των τσομπάνηδων της Σκωτίας, namely του ουιτσκίου.
Φάτε υπεύθυνα λοιπόν.

"Αγοράζετε ενα κοτόπουλο 1.200 γρ. και ενα μπουκάλι Ουίσκι

Προβλέψτε , αλάτι, πιπέρι ,ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες

Για καλό και για κακό βεβαιωθήτε οτι εχετε και ενα βάζο μαγιονέζα

Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μία υποψία ελαιόλαδου

Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5 ) για 10 λεπτά

Σερβιριστήτε ενα ποτήρι Ουισκι και πιειτε το

Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφου πρώτα το τοποθετήσετε σε καταλληλο σκευος

Βάλτε και πιειτε ακόμα ενα ποτήρι Ουισκι

Επαναλάβατε αυτο το βήμα αλλες δυο φορές

Μετά απο ένα τέπαρτο φουρνίστε το ανοιγμα για να επιγλέψετε το κλείσειμο του ψοτόπουλου

Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία

Μετά απο ενα κετα.. οχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τελος πάτνων ….

κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο

ανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε

βάλτε τελος παντων το φωτόπουλο απ την αλλη

καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα’δυό φατήρια Κίσκη αμόκα

Νυστε, λυστε ψηστε το κουφόλουπο για μιση φώρα ακόμα .

3 λοτήρια αρφότερα ….

Ζαμέψτε το γατόπουλο απο χαμω, ( επεσε το μακαλισμένο) , καφαρίστε το, και γάλτε το σε μιάτο

Φτάτε τα κούτρα σας απο το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μυθικαν στα κλαπάκια της μουζινας

μην αποχειραθητε να κησωθειτε, μια φαρά ειμαστε εδω μάτω

απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι

αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμητε ως το χρωι

Την επομενη μέρα , παρτε ενα αλκα σελτζερ

Πηγαινετε να φάτε κρύο kοτόπουλο με μαγιονεζα

και καθαρίστε το μπουρδέλο που δημιουργήσατε στην κουζινα"