Sunday, March 29, 2009

Γιάννενα, η πόλη των Ασημουργών και της Καφρίλας



Δεν είχα σκοπό να επαναφέρω το βλόγκ από τη χειμερία του νάρκη αλλά κάτι που διάβασα σήμερα το πρωί επιβεβαίωσε τους φόβους μου και φυσικά εκνευρίστηκα κυριακάτικα.

Μικρή αναδρομή γιατί η μνήμη χρυσόψαρου είναι η κατάρα μας.
Πριν ένα χρόνο περίπου είχαμε στα Γιάννενα την τραμπούκικη επίθεση του γνωστού πλέον Καμπέρη ενάντια σε φοιτητή.Στην πορεία μάθαμε ότι αυτό το άτομο ήταν "έμμισθος" επιχειρηματία, για να προστατεύει (χρησιμοποιώντας το δείκτη του χεριού του κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων μπροστά από το χώρο) την περιουσία του, δηλαδή το δημόσιο "Ξενία" στα Γιάννενα, που αγόρασε ο Μήτσης και το μεταμόρφωσε στο αρχιτεκτονικό έγκλημα με το όνομα Γκραν Σεράϊ. Μια ιστορία στην οποία εμπλέκεται πολύ ξύλο, προσαγωγές, περίεργη διαπλοκή των τοπικών αρχόντων με τους επιχειρηματίες, μια γενικότερη προσπάθεια να ξεπουληθεί ο δημόσιος χώρος των Ιωαννίνων (Ξενία, Όαση, Κεντρική Πλατεία) και την συνηθισμένη πλέον δύναμη αδράνειας και σταρχιδισμό των Γιαννιωτών.

Τί συμβαίνει.
Το ξενοδοχείο του Μήτση το οποίο είναι ένα παράνομο κτίριο στο κέντρο των Ιωαννίνων (διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ) πρόκειται να βαπτισθεί νόμιμο ως δια μαγείας σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι :

Με τη νέα απόφαση το ξενοδοχείο «Grand Serai» παραμένει στην ουσία ανέγγιχτο, αφού δεν διορθώνεται καμία από τις διαπιστωθείσες παραβιάσεις, πλην της μεταφοράς της καμινάδας από την όψη που βρίσκεται απέναντι σε διατηρητέο κτρίο σε εσωτερικό χώρο.

*Οι αλλαγές που εισηγήθηκε η προϊσταμένη της διεύθυνσης Αθηνά Αθανασιάδου και αγνοήθηκαν από το ΚΣΝΜ ήταν σοβαρές για την αρχιτεκτονική του κτιρίου:

*Να καθαιρεθεί το στέγαστρο με τους τρούλους στην κεντρική είσοδο και να κατασκευαστεί το προβλεπόμενο από την αρχική εγκεκριμένη μελέτη.

*Να τηρηθεί η μελέτη ως προς τον προβλεπόμενο αριθμό σταθμών (ύψους) άνω του τεχνητά διαμορφωμένου εδάφους. Δηλαδή να καθαιρεθούν οι προσωρινές κατασκευές (γυψοσανίδες) και να μπαζωθεί οριστικά η στάθμη αυτή (είχαν διαμορφωθεί όροφοι στην πίσω πλευρά του κτιρίου).

*Να καταργηθούν τα μεταλλικά κιγκλιδώματα και να αντικατασταθούν με κτιστά στηθαία και να καταργηθεί ο γυάλινος τρούλος.

To κερασάκι: "Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου έχουν αρχίσει εδώ και ενάμιση χρόνο να το λειτουργούν παρ' ότι δεν υπάρχει νόμιμη σύνδεσή του με τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρικού ρεύματος!"

Με λίγα λόγια θα λένε τώρα οι εμπλεκόμενοι..."Δεν πα να χτυπάτε εσείς τον κώλο σας κάτω.Εμείς είμαστε μάγκες, έχουμε διασυνδέσεις και κάπιταλ και μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε μέσα στην πόλη σας.Εσείς είστε ακόμα πιο ηλίθιοι γιατί όχι μόνο δεν σας έχει θιχθεί η νοημοσύνη για αυτό που γίνεται φάτσα φόρα μπρος στα μάτια μας αλλά στηρίζετε κι όλας αυτούς που κάνουν μπίζνες με ξένα χωράφια."

Κι όλα αυτά έχουν συμβεί σε διάστημα ενός χρόνου, όπου η ίδια η τοπική κοινωνία έχει νομιμοποιήσει τη "συνδιαλλαγή" των αιρετών του τόπου, για να ξεπουλάνε τα πάντα, όπου κάθε μέτρο έχει πάψει να υπάρχει. Βλέπετε τα Γιάννενα, απομονωμένα εκεί στη ΒΔ Ελλάδα, όπου μόνο οι τζιπάτοι έρχονται τα Χριστούγεννα για να αγοράσουν γκλίτσες, να πιούνε τσίπουρο και να φάνε πίτα, παραμένουν πρωτοπόρα καθώς εφαρμόζουν το δόγμα "νόμος είναι το δίκιο του χωριάτη".
Οι Γιαννιώτες φυσικά είναι συνένοχοι σε ότι συμβαίνει στα Γιάννενα, όχι μόνο λόγω της επιλογής των τοπικών αρχόντων που έχουμε αλλά και επειδή πλέον έχει αναπτύξει έναν απίστευτο κυνισμό για ότι συμβαίνει στην περιοχή φτάνει κάποιος να μην του κόψει τον καφέ στην ακαδημία ή στα ναυτάκια.Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν απομείνει αντιστάσεις στα Γιάννενα αλλά πολύ φοβάμαι ότι η νόρμα είναι του τύπου "ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν".

Όνειρα γλυκά

ΥΓ.Σκέφτομαι ότι αν είχε συμβεί το ίδιο στην Αθήνα θα υπήρχε επανάσταση, κινητοποίηση, κάλυψη από τα ΜΜΕ.Στη δική μας περίπτωση είναι σαν να μην έχει συμβεί τίποτα από όλα αυτά.Ας συνεχίσουμε τον μεγάλο ύπνο λοιπόν.

Wednesday, March 4, 2009

Μετά τη Φραπελιά και το δηλητήριο του σκορπιού έρχονται τα καλύτερα!



Επειδή δεν θέλω να κουράζω με τεράστια κείμενα και πολύ ανάλυση θέλω μόνο να σας επιστήσω την προσοχή σε κάτι, το οποίο (όχι τυχαία!) θα απασχολήσει την επικαιρότητα (dramatic effect).

Ας κάνω όμως μια αναδρομή για να φτάσω στο δια ταύτα.Καθώς γύρισα κουρασμένος από το εργαστήριο και κάθισα στο θρόνο μου, έκανα την ίδια κίνηση που κάνω εδώ και μήνες με το που επιστρέφω σπίτι, δηλαδή να δω την τηλεοπτική Ελληνοφρένεια της προηγούμενης μέρας.
Καθώς ενημερωνόμουν για όσα σοβαρά θέματα βρίσκονται στο επίκεντρο της ελληνικής επικαιρότητας (Σάκης,Ψωμιάδης-Ζορρό κτλ κτλ), όλα άλλαξαν μόλις άκουσα την παρακάτω είδηση.
Μια κυρία λοιπόν, γύρω στα 50,με όχι τόσο έξυπνο βλέμμα και φτωχά ελληνικά, δήλωσε δημόσια σε πασίγνωστη εκπομπή κοινωνικού περιεχομένου (sic),ότι ο Θεός την έστειλε στη Γη με αποστολή να βοηθήσει όλους εμάς τους αμαρτωλούς.Εκτός από το να βοηθάει λοιπόν όλους εμάς με το να μοιράζεται τις τόσο πολύτιμες απόψεις της για τα πάντα (που σίγουρα ενδιαφέρουν όλους μας) ανακοίνωσε το εξής...Μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο.Ναι,καλά το διαβάσατε.Και το όνομα αυτής...Έφη Θώδη.



Απορίες επιστημονικού περιεχομένου:

- Σε ποιό στάδιο κλινικών μελετών βρίσκεται το φάρμακο Έφη Θώδη;
- Ποιός είναι ο τρόπος δράσης της θεραπείας και σε τί δόσεις χορηγείται;
- Σαν placebo στο control group τραγούδησε τα κάλαντα;
- Ποιές μορφές καρκίνου θεραπεύει και ποιά είναι τα κυτταρολογικά δεδομένα μετά τη δράση της;
- Θεραπεύει και τους καρκίνους εξ αποστάσεως, υπό τη μορφή οπτικού δίσκου (βάλε το 3 να παίζει),ως καλεσμένη σε εκπομπές,τηλεπαράθυρα ειδήσεων και σε κινητοποιήσεις αγροτών σε μπλόκα;
- Όλα αυτά της τα είπε ο Θεός, όταν της εμφανίστηκε σε όραμα;
- Μπορεί να θεραπεύσει και τη βλακεία;
- Mπορεί επίσης να δώσει λύση στην οικονομική κρίση που οδηγεί στη χρεωκοπία του κράτους, παρόλο που κάποιοι κάνουν την πάπια;



Σημεία προς προβληματισμό (πάλι και πάλι χτυπώντας το κεφάλι στη γωνία του τοίχου):
Αν έβγαινε κάποιος στο δρόμο και έλεγε τα ίδια περί οραμάτων, ότι θεραπεύει τους καρκίνους και ότι τραγουδώντας τα κάλαντα σταματούνε οι ταραχές, απαντήστε μου στο εξής.Δεν θα ερχόταν απευθείας νοσηλευτές από το κοντινότερο ψυχιατρείο να τον/την μπάσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο ψυχιατρείο της γειτονιάς;
Εντάξει την Ιεραπόστολη Έφη Θώδη θα μου πείτε ότι, την καλούνε επίτηδες να λέει 5-6 από τα δικά της, να γελάμε εμείς περιχαρείς για το ότι είμαστε πιο έξυπνοι από αυτήν και να κάνει και κανένα νούμερο η συνομωταξία του Παπαδάκη,Αυτιά,Δρούζα κτλ...αλλά...δεν νοιώθετε λίγο μαλάκες;Παρακαλώ απαντήστε μου το έχω απορία είτε βλέπετε είτε όχι τέτοιες εκπομπές ακόμη κι αν αγνοείτε την ύπαρξη της ογκοκατασταλτικής Έφης.Θα στεναχωρηθείτε/θυμώσετε/κόψετε τις φλέβες αν σας πουν ότι τέτοιοι και ακόμα χειρότεροι (Χαρδαβέλλας,Λιακόπουλος,Ψωμιάδης εντ δε ρέστ)έχουν δημόσιο λόγο,ακόλουθους,φαν κλαμπ και ακόμα χειρότερο μιμητές;

Πολλές απορίες σήμερα.Σας δίνω Ηausaufgaben για να συνεχίσω την ζωή του ερημίτη.Μην ενοχλείτε παρακαλώ.

ΥΓ.Δεν είναι λίγο (λέω λίγο) περίεργο ότι οι άπειροι θεραπευτές δια πάσαν νόσον ανά τους αιώνες επικαλούνται συνεχώς ότι ο Θεός τους έδωσε αυτές τις δυνάμεις;Εμένα με ανησυχεί η θετική συσχέτιση μεταξύ θρήσκων και βλακείας δίχως σύνορα.Ψάξτε το λιγάκι.


Powered By Blogger