Tuesday, April 8, 2008

Darwin VS Δημιουργιστές ή Πώς στις ΗΠΑ έχουν χάσει την μπάλα

Εναλλακτικός τίτλος: Πώς να προπαγανδίσεις υπέρ του Θεού σου ή 1000 και 1 τρόπος να κάνεις τα κόκκαλα του Δαρβίνου να τρίζουν.


Η ταινία που όλοι περιμένατε

Tώρα το πήρα χαμπάρι και μιας και είμαι στο τρέξιμο θα κάνω μία σύντομη αναφορά σε ένα θέμα που έχει ανάψει τα αίματα για τα καλά στις ΗΠΑ. Το θέμα είναι μία ταινία που παρουσιάζει ο "πολυτάλαντος" συγγραφέας, παρουσιαστή, ηθοποιός κτλ Ben Stein που προπαγανδίζει υπέρ του δημιουργισμού και του -όχι και τόσο- ευφυούς σχεδιασμού (intelligent design). Πώς το κάνει αυτό? Θυματοποιεί τους δημιουργιστές, ότι ο κακός Δαρβινισμός και τα "μεγάλα επιστημονικά" συμφέροντα έχουν πετάξει έξω από τη σχολική αίθουσα και την ακαδημαϊκή ζωή, τους "αρνητές" του Δαρβίνου (δηλαδή όσους υποστηρίζουν μία τρέλα, όχι μία θεωρία) δημιουργώντας την ταινία Expelled:No Intelligence Allowed και παγιδεύοντας επιφανείς επιστήμονες να μιλήσουν σε αυτήν δίχως να γνωρίζουν ότι επρόκειτο για μια hard core pro creationism ταινία. Aυτοί που παγιδεύθηκαν, όπως ο Richard Dawkins, είχαν ενημερωθεί ότι θα τους πάρουν συνέντευξη για μια ταινία με τον τίτλο Crossroads κι όχι για ένα ντοκυμαντέρ - αίσχος με ροκιές και ευκολοχώνευτα μυνήματα για να καταλάβει και ο τελευταίος αμερικανός Ρέντνεκ ότι ο θεός ή "κάτι" με νοημοσύνη έχτισαν το σύμπαν και ότι εμείς δεν έχουμε σχέση με τους πιθήκους.

Ο μονότονος Ben Stein (xaρακτηριστική βαρετή φωνή) προωθώντας την περσόνα του επαναστάτη, ωσάν ένας νέος Μαρξ, προσπαθεί να μας πείσει ότι το κάνει για να πολεμήσει την "παλιά" ιδεολογία, καθώς είναι συνδεδεμένη με μια άλλη εποχή και δεν χωρά στον τεχνολογικά και επιστημονικά ανώτερο παρόν μας (είμαι ειρωνικός?).
Σύμφωνα με το μπλογκ της Brittanica ο Μπένυ συνδέει τη θεωρία της Εξέλιξης με την εποχή στην οποία γράφτηκε και με τη λογική αυτή και με τον Ιμπεριαλισμό...

“Darwin offered the most compelling argument yet for Imperialism.”

ενώ το πηγαίνει ακόμα παραπέρα συνδέοντας τον Δαρβίνο με τον κοινωνικό δαρβινισμό και τον Χίτλερ, παρουσιάζοντας άλλο ένα άλμα στο συλλογισμό του καταδεικνύοντας ότι ο δαρβινισμός οδήγησε στο Ολοκαύτωμα...

Darwinism, perhaps mixed with Imperialism, gave us Social Darwinism, a form of racism so vicious that it countenanced the Holocaust against the Jews and mass murder of many other groups in the name of speeding along the evolutionary process.

Ένα Χριστιανικό Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ (???), αναγνώρισε αμέσως τη σοφία και τη μάχη που δίνει ο Stein και η συμμορία του και του απέδωσαν το βραβείο της "Ελευθερίας και της Αλήθειας" καθώς μπόρεσε να αποκαλύψει το ελιτίστικο κατεστημένο, που τιμωρεί τους επιστήμονες - υπέρμαχους του intelligent design επειδή απορρίπτουν κάποια σκέλη της θεωρίας της εξέλιξης. (πηγή)

They laud him for uncovering"an elitist scientific establishment that punishes the scientific proponents of Intelligent Design because they reject some of the claims of Darwin’s theory of evolution."




Πριν 100 και πλέον χρόνια όταν ο Δαρβίνος ερχόταν σε σύγκρουση με ένα σκοταδιστικό κατεστημένο αντιμετώπισε ακριβώς την ίδια κατάσταση βγαίνοντας αλώβητος, και αποτελεί πλέον το θεμέλιο της σύγχρονης βιολογίας ωθώντας προς την κατεύθυνση να εξηγήσουμε την ίδια μας την ύπαρξη και τη ζωή. Κάποιοι από την άλλη θέλουν να πουλήσουν ή φοβούνται ότι τα φονταμενταλιστικά μαγαζάκια τους (συνήθως υπερχριστιανοί με τις ευλογίες του Ντάμπλγια) χάνουν πελάτες, ρίχνοντας στη μάχη καρικατούρες και ψευδοεπιστήμονες, μήπως και σώσουν την πελατεία τους. Περαστικά τους.

Η ταινία θα προβληθεί στις 18 Απρίλη.Μην τη χάσετε.


UPDATE (ευχαριστώ τον θολοκουλτούτα Frapdigo)

H καυστική ανάλυση του Bill Hicks για τους αν-εξελιγμένους δημιουργιστές



25 comments:

FrapDigo said...
This comment has been removed by the author.
FrapDigo said...

Ας κάνουμε μια ωραία παρομοίωση, να κατέβει πιο εύκολα ο frappeς. Η θρησκεία είναι μια παλιά ταβέρνα σε ένα χωριό. Είναι η μόνη ταβέρνα στο χωριό αυτό, αφού όσοι άλλοι προσπάθησαν να φτιάξουν τη δική τους ταβέρνα βρήκαν τραγικό θάνατο (εδώ δεν υπάρχει παρομοίωση). Και μονοπώλιο είχε, λοιπόν η ταβέρνα αλλά και τη δυνατότητα να πουλά στους πελάτες της ό,τι πιο άνοστο, σάπιο και κακομαγειρεμένο μπορούσε. Ήταν, άλλωστε, η μόνη ταβέρνα στο χωριό.

Μια μέρα ήρθε ένας ταβερνιάρης από μια πόλη, ο οποίος σεβόταν τον πελάτη, του σέρβιρε πάντα καλό φαγητό, και ήξερε 20 διαφορετικά είδη Kung Fu, άρα ήταν πολύ δύσκολο για τον παλιό ταβερνιάρη να τον...Ιεροεξετάσει.

Τί σκαρφίστηκε λοιπόν ο παλιός ταβερνιάρης; "Θα προσλάβω 'γευσιγνώστες' να διαδίδουν ότι το φαγητό του νέου δεν είναι καλό και θα χαρακτηρίζω αστοιχείωτους όσους τρώνε στον νέο."

Και ακόμα συνεχίζει, όπως βλέπω από το Post. Παρόλο που κάποτε θεωρούσε σατανική και βλάσφημη την επιστήμη που του επιτρέπει σήμερα να γυρίζει ταινιούλες, συνεχίζει. Χωρίς έλλειψη θράσους.

+Ευλόγισον και ταινιογύρισον με χριστιανο-sony-cybershot+

BioLogos said...

Οι ταβερνιάρηδες ας κάνουν ότι θέλουν με τις θρησκείες τους.Δεν με απασχολεί και σέβομαι το δικαίωμα του άλλου να πιστεύει όπου θέλει.
Αλλά δεν σέβομαι αυτούς, που μπαίνουν στα χωράφια του επίσταμαι με σημαία την πίστη και υπακοή.
Δεν νομιμοποιείται ο δημιουργισμός ως θεωρία (δηλαδή με επιστημονικό υπόβαθρο άξιο να σταθεί εν μέσω άλλων θεωριών) όταν έρχεται σε σύγκρουση έτσι φτηνά με την Θεωρία της Εξέλιξης.
Αλλά από ότι φαίνεται οι "οπαδοί" και τα λόμπυ τους χρησιμοποιούν τακτικές του Μεσαίωνα με όπλο τα μέσα του 21 αιώνα.Δεν λες πάλι καλά δεν υπάρχει η Ιερά Εξέταση?

phd said...

Αυτοί οι Αμερικάνοι με τα babyish πιστεύω τους είναι κουραστικοί πια. Το κακό είναι ότι πάνω από το 50% του πληθυσμού τους τα πιστεύει. Πολύ ευχαριστήθηκα τον Bill Hicks.

Anonymous said...

Creationists vs Scientologists....
Fucking draw....

BioLogos said...

@phd
Επειδή εκεί τα πιστεύουν, δεν θα αργήσει σε καμιά 5αριά χρόνια να περάσει και τα σύνορα της Γηραιάς και της Βαλκανικής.Τότε θα γελάσουμε και θα κλάψουμε ακόμα περισσότερο.

@εμπε
Μην λες τέτοια γιατί θα μας απαγάγει ο Xenu και θα μας πάει στη διαγαλαξιακή εκκλησία των ευαγγελιστών μορμόνων στο Σείριο να μας κάψουν ζωντανούς.

Νάσος said...

Αγαπητέ θολοκουλτούρ βιολόγε,

δυστυχώς η ανοησία αυτή τα έχει περάσει προ πολλού τα σύνορα. Και καλά στο Ελλαδιστάν, όπου οι σκοταδιστές έχουν συνήθως τον πρώτο λόγο. Το κακό έφτασε μέχρι τη Γερμανία.

Δες αυτό το σχετικό και ενδιαφέρον άρθρο του ιού:

http://www.iospress.gr/ios2000/ios20000730a.htm

Όταν λες ότι ο Dawkins παγιδεύτηκε, τι εννοείς; Ότι παραποίησαν τα λόγια του; Γιατί όπου και να μίλησε, σοβαρός είναι ο άνθρωπος, τα λόγια του έχουν αξία.

Με την ευκαιρία, να πω ότι η θεωρία του για το Zeitgeist μάλλον σφάλλει: δεν είναι ούτε καν σπειροειδής. Η ανθρώπινη βλακεία έχει αποδείξει ότι δεν υποχωρεί ποτέ, και είναι ικανή να γυρίσει την ανθρωπότητα πολλούς αιώνες πίσω και για πολλούς αιώνες να την κρατήσει εκεί.

@ FrapDigo

Την κατάρα του παλιοταβερνιάρη να'χω! :Ρ . Δυστυχώς φίλε ο ταβερνιάρης τα κάνει συνήθως πλακάκια με τον πρόεδρο, οπότε η γιορτές κι οι γάμοι συνήθως στη δικιά του ταβέρνα γίνονται!

pølsemannen said...

Απίστευτη ηλιθιότητα και νέκρωση εγκεφάλου...

Το σύμπαν έχει ηλικία 6.000 ετών, η ταχύτητα του φωτός ήταν μεγαλύτερη παλαιοτέρα (για να δικαιολογηθεί το γεγονός ότι είναι ορατά αντικείμενα εκατομμύρια έτη φωτός μακριά)κλπ. κλπ.

Μη λησμονήσω σλόγκαν μαλάκα creationist που έκανε διάλεξη σε ακροατήριο παιδιών χρησιμοποιώντας ένα σατανικό iMac laptop:

Ποιόν θα πιστέψετε; Την επιστήμη ή τον Θεό; Ε; Ε;

ΥΓ.

Ο Λιακό μόλις ανακάλυψε ότι ο ηλεκτρισμός και όλη η τεχνολογία που απορρέει από αυτόν είναι του Σατανά!

Το λένε και δαιμονισμένοι κατά την διάρκεια εξορκισμού!

+Ευλόγησον+

BioLogos said...

@Νάσος
Ο Ντόκινς είχε προσκαλεστεί να μιλήσει για μια ταινία με τον τίτλο Crossroads από τον Ben Stein, δίχως να ενημερωθεί ότι στη συνέχεια η συνέντευξή του θα χρησιμοποιούνταν από την ταινία Expelled (άλλαξαν τον τίτλο αργότερα), ως προπαγάνδα υπέρ του δημιουργισμού.Ένα το κρατούμενο.
Δεύτερον.Σε αυτή την ταινία έγινε επιλεκτικό κόψε-ράψε στα λόγια του Ντόκινς ώστε να φαίνεται ότι υποστηρίζει το Intelligent Design, ακόμα και την ζωή από άλλους πλανήτες...φυσικά για να επιτεθούν στην εγκυρότητά του.Εδώ περισσότερα

ΥΓ.Φοβερό το άρθρο από τον Ιό.Που το ξέθαψες ρε μπαγάσα?Δεν είχα πάρει χαμπάρι...

BioLogos said...

@Πολσε
Σωστό το σλόγκαν του παπάρα γιατί αν κάνεις το λάθος και πιστέψεις την επιστήμη για ένα επιστημονικό θέμα και όχι τον οποιοδήποτε θεό,μακαρονοτέρας κτλ τότε θα μετά θάνατο θα καείς σε λίμνες φωτιάς και θειαφιού...
Από το παραπάνω εξαιρείται ο Μέγας Σουβλακές που αποδέχεται την εξέλιξη.

Όσο για τους δαιμονισμένους μου έδωκες ιδέα.Να τους χρησιμοποιήσουμε ως Μέγα Συμβούλιο των Σοφών (ως κυβέρνηση υπάρχουν ήδη).

Dementia_Inc said...

Η βλακεια σε ολο της το μεγαλειο.Ισχυει το ρητο :''Ποτε μην διαφωνησεις με ενα βλακα γιατι θα σε ριξει στο επιπεδο του και θα σε κερδισει λογω προηγουμενης εμπειριας..''

Νάσος said...

Την είδα την παραπομπή σου Βιολόγε,μεγάλος καραγκιόζης αυτός ο Stein. Τέτοιες λούλικες τακτικές αποδεικνύουν πως ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει στην αξία των όσων λέει. Αυτά να βλέπουν οι αγαθοβιόλιδες υποστηρικτές του.

Το άρθρο του ιού το είχα διαβάσει παλιότερα. Για να το βρω αρκούσε η λέξη "Δαρβίνος" στο search του ιού.

πετρούλα said...

Λοιπόν ήλθον να επιφέρω την τάξη σε τούτη δω την αταξία. Αντιγράφω από θρησκευτικό περιοδικό (τς τς τς)
"οι εξελικτές γενικά ισχυρίζονται ότι κάποιος πληθυσμός ζώων εξελίχθηκε σταδιακά σε πληθυσμό ανθρώπων, αρνούμενοι ότι κάποτε υπήρχε μόνο ένας άνθρωπος. Ωστόσο, η γραφή παρουσιάζει μια πολύ διαφορετική εικόνα. Λέει ότι προερχόμαστε από έναν άνθρωπο, τον Αδάμ. Η βιβλική αφήγηση παρουσιάζει τον Αδάμ ως ιστορικό πρόσωπο. Μας γνωστοποιεί το όνομα της συζύγου του και ορισμένων παιδιών του. Μας αναφέρει λεπτομερώς τι έκανε, τι είπε, πότε έζησε και πότε πέθανε. Ο Ιησούς δε θεώρησε αυτή την αφήγηση απλώς μια ιστοριούλα για αμόρφωτους ανθρώπους.[...] Οι πεποιθήσεις που προωθεί η θεωρία της εξέλιξης ασκούν ύπουλα έλξη λόγω των τάσεων της ανθρωπότητας προς τη ιδιοτέλεια και την ανεξαρτησία." όλα τα άλλα είναι διαβολικά!

BioLogos said...

@Dementia
Καλώς ήρθες :))
Στην προκειμένη περίπτωση ο βλάκας λέγεται Ben Stein και πίστεψέ με μόνο βλάκας δεν είναι.Μάλλον στις δημοκρατικές ΗΠΑ έχουν μπλεχτεί πολύ με τον υποτιθέμενο εχθρό τους, τη θεοκρατία.
ρεπουμπλικανός + φανατικός χριστιανός = Μπούς?

@Νάσος
Έδωσες τροφή για το επόμενο ποστ...

@αδελφή Πετρούλα
Αφού έχουμε τον ίδιο προ-προ-προ πάππου εκτός από κοντοχωριανοί είμαστε και μακρινά ξαδέρφια.Να μην τα διαβάζεις αυτά παιδί μου γιατί βασίζονται στην πρώτη προσπάθεια εξήγησης του κόσμου που έγινε πριν χιλιάδες χρόνια.Κάποιοι συνεχίζουν να εμμένουν στην πρώτη εξήγηση ενώ πλέον η επιστήμη με ορθολογισμό ξετυλίγει το κουβάρι γύρω από τον κόσμο.
Τελικά τους ενδιαφέρει πολύ η ανεξαρτησία μας.Γιατί άραγε?Για να τους ανήκουμε πριν και μετά θάνατο?

Stefanos said...

Πραγματικά τρομάζω με κάτι τέτοια. Γιατί θα πάνε να το δουν μερικοί και θα το πιστέψουν...
+Ρε Σανίδωσον που χρειάζεται+

Τατιάνα Ραπακούλια said...

Ου να χαθείτε βρε αθεόφοβοι, που παρασούρνετε τη νεολαία στον όλεθρο με τα σατανικά σας ποστ! ;-)

Πραγματικά τρομακτικό, αδελφέ προφήτα Εσταριανέ... ευτυχώς που απομένουν ακόμη μερικοί σκεπτόμενοι άνθρωποι, όπως αυτός ο Βιολόγος δωπέρα...

Βιολόγε, κι εγώ αισθάνομαι συχνά ευγνωμοσύνη που δεν υπάρχει πλέον η ιερά εξέταση! Τυχεροί είμαστε...

Συνεχίσατε το θεανάρεστον έργον σας!

BioLogos said...

Προφήτα σανίδωσον και βάρεσον την κεφαλήν τούτη.

Αόρατη μελάνη...ευτυχώς δεν γράφεις σε χαρτί (απόπειρα εξυπνακίστικου σχολίου).Όσο για το σκεπτόμενος που μου προσάπτετε εγώ δεν σας έβρισα.Αν συνεχίσετε έτσι θα σας κάνω μπαν...
Καλώς ήλθατε!

Anonymous said...

Fear the banana! Banana proves intelligent design! :-p

the muppet show girls said...

Βαριέμαι να διαβάσω(ναι το ομολογώ)
γιατί έχω κάψει φλάντζα τελευταία.
Άσε που θα εκνευριστώ με τα αμερικλανάκια. Again!
Με γεια το καινούριο template και καλό σ/κ!

Χαιρετούρες και καλά να περνάς '-))

BioLogos said...

@Mr. with Su
Show me your love Jesus.

@muppet
Καλό μου κορίτσι καλά έκανες...εξάλλου εσύ τώρα είσαι για πιο χαλαρά πράματα και ίσως και κανένα διάλειμμα.

Anubis said...

αγαπητέ βιολόγε,
αν και ανήκουμε στο θρησκευτικό σύστημα της Αιγύπτου και μας ακούει ο μεγάλος (κ)ΡΑ, ομολογώ ότι είμαι νεοδαρβινιστής και έχω σιχαθεί τη διαμάχη με τους δημιουργιστές και τους οπαδούς του Intelligent Design ή θεϊστική εξέλιξη, ή όπως αλλιώς το πλασάρουν.
ψάχνουν μανιωδώς να βρουν κενό στη θεωρία του Δαρβίνου λες και αυτόματα θα αντικατασταθεί με τη δικιά τους που εννοείται ότι είναι αδύνατο να ελεγχθεί. τόσο αντιεπιστημονικό. για γέλια ή για κλάματα; και όλα αυτά σε μια χώρα που διακυρήσει ελευθερίες και μπλα μπλα μπλα. δες λίγο και το παρακάτω

http://www.youtube.com/watch?v=sQacQy1KJ9M

στο Ελλαδιστάν πάλι, για εξέλιξη ουδείς λόγος στα σχολεία. δεν νομίζω ότι είναι πάντα τυχαίο. ίσως και να μην έχουν κ τις σωστές γνώσεις οι εκπαιδευτικοί, γιατί η ημιμάθεια χειρότερη από την άγνοια είναι κ όπως είχε πει κ ο Haldane "όποιος νομίζει ότι γνωρίζει την εξελικτική θεωρία, μάλλον δεν τη γνωρίζει καθόλου"

τις ευλογίες μου
Anubis

BioLogos said...

Mόνο και μόνο που ζητήθηκε από δασκάλα να παραιτηθεί επειδή δεν δίδασκε το δημιουργισμό και δεν ήταν ουδέτερη για ένα αντι-επιστημονικό θέμα στο Τέξας των ΗΠΑ, δείχνει ευθύς εξαρής το άτοπο του επιχειρήματος των δημιουργιστών ότι καταδιώκονται από εκπαιδευτικά πόστα επειδή υποστηρίζουν την τρέλα τους.Γίνεται να είσαι ουδέτερος για το δημιουργισμό?Είναι σαν να ρωτάει κάποιος ανάμεσα στο νόμο της βαρύτητας και της Σαϊεντολογίας πρέπει να τοποθετούμαι ισάξια και για τα δύο?Να βρίσω???

Καίρια τοποθέτηση ΑNubis (θυμίζω Πρετεντέρη) και μου θύμισες κάτι.Τις προάλλες με κορόϊδευε λόγω του ότι είμαι βιολόγος ένας πολύ καλός μου φίλος, λέγοντας ότι στο σχολείο του όταν ήταν πιτσιρικάς, τους έκανε βιολογία ο ...γυμναστής.

Αλλά αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου και αν ψάξεις καλύτερα θα βρεις και συναδέλφους άσχετους και φυσικούς να διδάσκουν βιολογία και ακόμα και στο πανεπιστήμια συμβαίνουν πράγματα ονειρικά και παραμυθένια.

Φυσιολογικά, πρέπει να υπάρχει και το ξεκάρφωτο μέσα σε ένα σύστημα.Έλα όμως που εμείς το έχουμε παραξεχειλώσει και έχει γίνει η νόρμα αντί να ήταν η εξαίρεση.
Με αυτά και με αυτά οι Δημιουργιστές θα έκαναν καριέρα στην Ελλάδα, έχοντας ως μετερίζι τα πρωινάδικα και τα μεσημερινάδικα και όσοι θα προσπαθούσαν να αντισταθούν θα αποκαλούντο γραφικοί και βλάκες...
Δεν χρειάζεται ο Ben Stein στην δικιά μας περίπτωση για να μας πείσουν.

Anonymous said...

Παιδιά θα πέσει φωτιά να μας κάψει!!!!Ο κωλο-Εβραίος ο Stein άλλη δουλεία δεν έχει απτο να κάνει προπαγάνδα. Ας διαβάσει κανένα βιβλίο κ μετά τα ξαναλέμε! Εννοείτε οτι στις ΗΠΑ είναι σκοταδιστές (υπάρχουν βέβαια κ καλοί επιστήμονες)και υπάρχουν πολλαπλά τέτοια φαινόμενα!Εκεί γίνονται κ μαζικές αυτοκτονίες στο όνομα μιας Θρησκευτικής αίρεσης (θυμίζω Jonestown κ.α.)στον Darwin θα κολλήσουν(?)
Βέβαια ένα άγαλμα Buddy Christ (Δόγμα) βοηθάει κ δίωχνει τα κακά πνεύματα.... χεχεχεχε

offshore said...

Einai tromaktiko, anti na pame brosta pigainoume piso. Kai epeidi eimai xanthia as mou pei kapoios, i Gi egine pali epipedi?

BioLogos said...

@fOTIS
Φίλε μου θα διαφωνήσουμε στο κατά πόσο σκοταδιστές είναι στις ΗΠΑ.Μην ξεχνάς ότι εμείς έχουμε πιο ισχυρή θεοκρατία από ότι αυτοί και είμαστε μόνο 11 εκατ. σε σχέση με τα 300 εκατ.
Και ας μην μιλήσουμε για τα ερευνητικά ινστιτούτα,τα βραβεία Νόμπελ που έχουν απονεμηθεί σε αμερικανούς επιστήμονες και τα παγκοσμίως γνωστά πανεπιστήμιά τους.

@Οφφσορ
Χμμ πολύ πιθανό σε μερικά χρόνια να αμφισβητηθεί ακόμα και αυτό και ίσως και η βαρύτητα.Γιατί οχι.

Powered By Blogger