Friday, July 18, 2008

Tον καιρό της αρπαχτής...

...μόνο ένας συνέλληνας βρήκε τη λύση για να γλυτώσει από αυτό το ζοφερό σκηνικό, τη μιζέρια και τη δύναμη αδράνειας.

Βρήκε τον τρόπο να μην σκέφτεται ότι η χώρα του είναι απλά ένα λημέρι απατεωνίσκων, πουτάνων και λαμόγιων. Βρήκε τον τρόπο να μην αγανακτεί κάθε φορά με τα ίδια και τα ίδια. Βρήκε τον τρόπο να μην αναζητά υπεύθυνους-φαντάσματα, χάνοντας το δίκιο του και καταντώντας γραφικός. Βρήκε τον τρόπο να αντιμετωπίσει τη διαφθορά, το νεποτισμό και τον καιροσκοπισμό. Βρήκε απλά την αξιοπρέπειά του.

Θα αναρωτιέστε λοιπόν πώς τα κατάφερε όλα αυτά.Δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε άλλο, απλά διαβάστε την κουβεντούλα με τη μαμά του.

(Ντισκλέημερ :O παρακάτω διάλογος έλαβε χώρα μεταξύ εξειδικευμένων ηθοποιών στα πλαίσια διαφήμισης γνωστής εταιρείας.Κανένας λάλας δεν τραυματίστηκε ή έτυχε κακομεταχείρισης κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Τα πρόσωπα και οι διάλογοι είναι φανταστικοί και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.)



-Μααμάαακαα
-Ναι?
-Μαάκα έλα, έλα...Είναι καταπληκτικό...Εξεελίιιιχτηκα (τρομερή χαρά, κρίμα που δε σε γνώρισε ο Δαρβίνος από κοντά)...έγινα ευρυζωνικός (και αποβλακωτικός)!!!!

-Θανάση μου είσαι καλά (ρητορική ερώτηση μάλλον)?



-Έλα ρε μαμά.Δώσε λίγο βάση (προσπαθεί η γυναίκα πίστεψέ με). Μιλάμε για μια νέα εποχή (διαστημική δηλαδή). Έχω γρήγορο ίντερνέτ
(πσσσσ τί σου κάνει η τεχνολογία), βλέπω ταινίες ΟΝ ΛΑΑΪ (ΧΧΧ), μπορώ να κατεβάζω και να ακούω τα τραγούδια που θέλω (κάτι τέτοιο)...ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΜΑ (Τα πάντα λέμε μωρή παλιόγρια)...Παίζω παιχνίδια (Pasientza for Dummies V1.0.65), μιλάω με τις ώρες στο τηλέφωνο (και κοίτα με τώρα πώς έγινα) και γλυτώνω τρομερά χρήματα (το λεφτά θα ακουγόταν πολύ φτηνιάρικο μάλλον)



Μία είναι η λύση...Η ευρυζωνικότητα.Ναι, υπάρχει θεός και με την ευχή της Μπαναγίας θα φέρουμε πάλι το φώς σε όλα και θα μπήξουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο ξανά και ξανά μέχρι να το πιστέψουμε ότι όλα έχουν λυθεί.


Η δική μου πρόταση είναι η μαζική μετανάστευση.
Πλάκα μου κάνεις?Πλάκα σου κάνω.Δεν υπάρχει καμία λύση.


17 comments:

πετρούλα said...

ρε στη δευτερη φωτο ειναι τεραστιος! πως γινεται να μην του βαζουν το φακο που βαζουν στη Διγενη?

zalmoxis said...

ΑΡΠΑχτές...
ΑΡΠΑχτικά...
ΑΡΠΑχτρες...
ΑΡΠΑκολατζήδες...
Η Ελλάς του 2008...



@ Πετρούλα,

αυτόν τον φακό που ανέφερες, της Ασημίνας Κατσίκη (Σεμίνας Διγενή) του έβαλαν. Κανονικά είναι πιο τεράστιος... τεραστιώτατος!

BioLogos said...

O κος Λάλας έτυχε να βρεθεί με την πληθωρική του παρουσία και μου έδωσε έμπνευση για ένα κυνικό και μηδενιστικό σχόλιο (χα...σας πρόλαβα)

@Πέτρα
Δεν φταίει ο φακός και θα σε παρακαλούσα να μην είσαι έτσι απέναντι σε συνανθρώπους μας που τυχαίνει να είναι υπέρβαροι...:P

@Ζάλμοξη
Να τολμήσω να κάνω πρόβλεψη αλά Νοστράδαμος μήπως και με βγάλει ο Χαρδαβέλλας?

Λοιπόν την κάνω...Έτσι θα είναι και η Ελλάς του 2018.Και μην ακούσω ξανά ότι η ελπίδα είναι η νέα γενιά που θα τα αλλάξει όλα, γιατί τα εκκωλαπτήρια κομματόσκυλων και λαμόγιων ενδέχεται να λάβουν και έγκριση λειτουργίας ως κολέγιο από τον Στυλιανίδη.

Με λίγα λόγια είμαστε σπεσιαλίστες στο γρήγορο χρήμα, την τσαπατσουλιά και τη φοβερή ικανότητα να δικαιολογούμε τα πάντα.Ίσως κάποιοι ελπίζουν στην δημοσιοϋπαλληλοποίηση ακόμα.

Anonymous said...

Μάλιστα. Πού πας εσύ ρε Βιολόγε;

Γαμώ την καταδίκη μου! Φύγετε ρε κι αφήστε με μόνη με τα σκουλήκια :\

zalmoxis said...

Ceterum censeo Greciam esse delendam!

Anonymous said...

Κανένας λάλας δεν τραυματίστηκε ή κακομεταχειρίστηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Καλό, μόνο διόρθωσε το παραπάνω με κάτι σε:

Κανένας λάλας δεν τραυματίστηκε ή έτυχε κακομεταχείρισης κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Ούτε οι μετοχές έχουν λαλιά να διαπραγματεύονται, ούτε ένα σωρό άλλα μεταβατικά ρήματα που είχαν την ατυχία της μέσης φωνής μεν, της ενεργητικής διάθεσης δε.

BioLogos said...

Eυτυχώς διαβάζουν μερικοί που γνωρίζουν ελληνικά.

Ευχαριστώ Χορν.Έφυγε για διόρθωση.

πετρούλα said...

πως γίνεται αυτό zalmoxis; δε φαίνεται να λαμποκοπά εδώ ο Λάλας.

Βιολόγε τέκνον μου δεν έχω τίποτα με τους γεματούληδες! όπως λέει και στο αστερίξ ειναι άτομα που απλά δεν είναι πετσί και κόκκαλο! (για τον οβελίξ)
Κάποια στιγμη νόμιζα ότι ήταν φωτομοντάζ η φωτογραφία....

zalmoxis said...

Πετρούλα, έ, τώρα δεν είναι και η Ασημίνα Κατσίκη για να λαμποκοπά!

Για το "τεραστιώτατος" χιούμορ έκανα, αν και κανονικά συμπάσχω με όλους όσοι προσπαθούν να χάσουν κιλά και δεν τα καταφέρνουν!

"Γεματούλης" ο Λάλας; Ωραία! Αν είναι έτσι κι εγώ αλλάζω τ΄ όνομά μου κι από Ζalmoxis το κάνω Τζώνυ Ντεπ!

πετρούλα said...

Τζωνι κι εγω συμπάσχω καθώς απέχω (συνειδητά) από το πρότυπο λιμοκτονούσας στέκας που λανσάρεται από το σταρ σύστεμ. Είναι και αυτό μια γροθιά στο κατεστημένο.
Μπορειτε να με φωνάζετε μόνικα μπελούτσι

zalmoxis said...

Ντεπ...
Μπελούτσι...

Η αυτοεκτίμηση είναι ευθέως ανάλογη του υδραργύρου, διαπιστώνω...

Βιολόγε, άσε τα σάπια, ήσουν κι εσύ έτοιμος να γράψεις πως πίσω από το ψευδώνυμό σου κρύβεται ένας Ράσελ Κρόου!

BioLogos said...

Zalmoxis είσαι απίστευτος...έχω κάτι από Αυστραλία και το hot tempered του Κρόου.Οπότε έπεσες μέσα 100%.

Το σίγουρο είναι ότι το λάλας είναι λάλας.

Fri said...

Το μόνο που έχεις απο Αυστραλία είναι το δώρο που θα σου φέρω! Δηλαδή ούτε καν που το έχεις ακόμα:Ρ

Unknown said...

Συμφωνώ με Fri και επαυξάνω: εκτός από τον Κρόου, hot tempered είναι και ο Λιάτσος...

Yellow Kid said...

Ω σε ωλαία εποχή ζούμε μανούλα! Τωλα που τα έχουμε όλα δεν χλειάζεται να πλοθπαθήσουμε για τίποτα! Ζήτω οι πολυεθνικέθ!

Anonymous said...

Η δική σου πρόταση είναι η μαζική μετανάστευση;

Ε, όχι δα... Να φύγετε οι έμφρονες αφήνοντάς μας ανυπεράσπιστους στις διαθέσεις τους, όπως υπέροχα διαπιστώνει έντρομος η 50ft queenie.

Υπομονή θέλει το πράγμα και υπομονή. Κάποτε θα διαπιστώσετε κι εσείς το de facto αήττητό τους και τότε «θα τον συνηθίσετε και θα τον αγαπάτε» ως διετείνετο το λαϊκότροπον άσμα.

Κι εδώ που τα λέμε δεν είναι και ο χειρότερος όλων ο κατά τα άλλα συμπαθής Λάλας. Προσωπικά τον θυμάμαι στην εκπομπή «διαγωγή κοσμία» μαζί με τον Ταγματάρχη να έχουν αλαλιάσει την εξουσία με τις τηλεφωνικές τους φάρσες. Γελούσα πολύ μαζί τους και συμμετείχα στην αναρχική τους διάθεση, όπου έδιναν δικαίωση στο γνωστό αλλά άτυχο σύνθημα: «Ένα γέλιο θα σας θάψη».

Τι να κάνουμε όμως που πέρασαν τα χρόνια κι έγινε κι ο Θανάσης καθεστώς με χιούμορ ελεγχόμενο (= κρυόκωλο) και κάποιες διαφημιστικές αρπαχτούλες να συμπληρώση το... πενιχρό του μεροκάματο.

Τι να κάνουμε άλλο από το να του ευχηθούμε: «άντε βρε, κι είθε με το καλό να σε δούμε και Λαζόπουλο μια μέρα!..», γιατί μην ξεχνάς: Ο Καραγκιόζης έχει στη χώρα μας ρίζες βαθύτερες απ' όσο στη γενέτειρά του Τουρκιά, ό,τι κι αν σημαίνη αυτό.

_____________
Εγώ πάντως επέστρεψα μονίμως από τη μετανάστευση και ειλικρινά δεν προτίθεμαι να επιτρέψω σε κανένα τέτοιο ή άλλο... κιερατά να με κάνη να μετανοιώσω.

Θέλουν να γελάω μαζί τους; Αυτό θα κάνω, αλλά για τους δικούς μου λόγους και με το δικό μου τρόπο.

BioLogos said...

Είδα χθες το βράδυ την ανάρτησή σου αλλά ντράπηκα να αφήσω σχόλιο καθαρά γιατί πέρα κάποιου σημείου κάποιος πρέπει να ακούει κι όχι να μιλάει μόνο.

Όσο για το ότι έξω φεύγουν οι έμφρονες όπως λες,αν κρίνω από εμένα μάλλον θα διαφωνήσω αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό:)
Για το Λάλα, εκείνη τη στιγμή πάνω σε έναν παρανοϊκό παροξυσμό μου, μου φάνηκε πολύ μαλάκας.Αυτό είναι όλο.

Για να κάνω τώρα και απόπειρα σοβαρού σχολιασμού για το θέμα της μετανάστευσης, προσπαθώντας να ξεφύγω από τη ρηχότητα του καλοκαιριού στην οποία έχω πέσει.Είτε φεύγει κάποιος από την Ελλάδα, είτε επιστρέφει θα υπάρξει κάποιο trade off.Πολλές φορές σκέφτομαι ότι έκανα το καλύτερο και γλύτωσα από την παράνοια.Από την άλλη, όπως πολύ καλά ξέρεις, οι παρανοϊκές καταστάσεις στο εξωτερικό είναι random generated και μπορούν να υπερβούν σε "ισχύ" των ελληνικών.Οπότε λίγο πολύ είναι σαν μια ρώσικη ρουλέτα και απλά πρέπει να βρεις τα κότσια να πατήσεις τη σκανδάλη κοιτώντας τη θαλάμη μέσα από την κάνη.
Εν τέλει δεν ξέρω αν το να φύγει κάποιος από την Ελλάδα είναι απαραίτητα για καλό (αυτό δεν γίνεται), αλλά η δική μου άποψη είναι ότι όποιος έχει σιχαθεί τους πάντες και τα πάντα και θέλει να του συμπεριφέρονται σαν σε άνθρωπο (κι όχι ζώο) καλό είναι να ετοιμάζει διαβατήριο και βαλίτσες και ότι γίνει.

Συγχώρεσέ με που στα γράφω πρόχειρα αλλά κάνω διακοπές με κυτταροκαλλιέργειες και πρέπει να επιστρέψω στο εργαστήριο.

Powered By Blogger