Sunday, October 26, 2008

Όταν οι Δημιουργιστές πρέπει να σωπαίνουν



Eπανέρχομαι σαν τρένο χωρίς φρένα και με λίγο φάνκυ τζαζ να παίζει στο υπόβαθρο θα μοιραστώ μαζί σας ένα απίθανο νέο (ξέρω υπερβάλλω) που πέτυχα εδώ.Το πείραμα των Miller-Urey είχε περισσότερη επιτυχία τελικά.

Ποιός είναι ο Miller, τί είναι αυτό το πείραμα, και τί έγινε αν είχε περισσότερη επιτυχία?

Με λίγα λόγια το 53 ο τύπος με το όνομα Miller που ήταν μαθητής του Urey έτρεξαν ένα πολύ απλό πείραμα.Έριξαν μέσα σε μια φιάλη νερό, μεθάνιο, αμμωνία και υδρογόνο, συνέδεσαν και δύο ηλεκτρόδια για να παράγουν σπινθίρα κάθε τόσο μέσα στο μίγμα και μαγεία...από αυτά τα συνηθισμένα μόρια που υπήρχαν στον πλανήτη εκκατομύρια χρόνια πριν (!), προέκυψαν αμινοξέα. Τα αμινοξέα είναι οι θεμέλιοι λίθοι των πρωτεϊνών, οι οποίες με τη σειρά τους είναι τα "οικοδομικά υλικά" για τα κύτταρά μας, τα βακτήρια, τα κυτταρα των φυτών κτλ. Οπότε 50 χρόνια πριν, ο τώρα μακαρίτης Miller είπε το εξής.Κύριοι έχω μια θεωρία για την προέλευση της ζωής στη Γη και βάσει αυτού του χημικού simulation για το τί χημικές συνθήκες επικρατούσαν στον πλανήτη στην Αρχή, προέκυψαν 5 ολόκληρα αμινοξέα, άρα μπορεί και να έχω δίκιο...


H συσκευή του Διαβόλου

Δεν είχε απόλυτο δίκιο όμως ο Miller μιας και τα δείγματα που κρατούσε στην εργαστηριακή κατάψυξη αναλύθηκαν πάλι μετά από 55 χρόνια χρησιμοποιώντας πιο ευαίσθητες αναλυτικές μεθόδους με αποτέλεσμα να προκύψουν 22 αμινοξέα και 5 αμίνες από τη σούπα του πειράματατος των Miller-Urey!!!!
Βέβαια η θεωρία του Miller είναι μία από τις πολλές και κάποιες από τις αρχικές συνθήκες του πειράματός του αμφισβητούνται ως μη σχετικές με τις συνθήκες που επικρατούσαν στη Γη (π.χ η εργαστηριακή "μίμηση" αναγωγικής ατμόσφαιρας όπως δέχτηκε ο Miller, δεν πλησιάζει αυτή της αρχαίας Γης).

Άρα?

1. Σήμερα πιστεύουμε ότι παρόλο που η ατμόσφαιρα δεν ήταν έτσι όπως την περιγράφει ο Miller, υπήρξαν όντως μικροπεριβάλλοντα στην αρχαία Γη, όπου οι συνθήκες του πειράματος των Miller-Urey ήταν παρόμοιες και μπορούσαν να υποστηρίξουν τη δημιουργία αμινοξέων κατά παρόμοιο τρόπο.

2. Το πιο σημαντικό συμπέρασμα πάνω στο οποίο και θέλω να σταθώ.
Από απλές χημικές ενώσεις και υπό τις κατάλληλες συνθήκες μπορούν να προκύψουν οι δομικοί λίθοι της ζωής και παρόλο που ακόμη ψάχνουμε για το ακριβές Πώς και τις συνθήκες που επικρατούσαν, υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις όπως οι παραπάνω, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η αρχική υπόθεση είναι σωστή. Και ποιά είναι αυτή? Στην αβιωτική σούπα του πλανήτη δεν εμφύσησε κανένα μυθολογικό ον ζωή χρησιμοποιώντας κάποιο ξόρκι με μαγική ανάσα, αλλά μέσα από trial-error, χημικές αντιδράσεις και καλό timing κάποια μόρια μπόρεσαν να αυτοοργανωθούν σε αυτόνομες, αυτοδιπλασιαζόμενες μονάδες με την ικανότητα να μεταφέρουν τα "σχέδια κατασκευής" τους στα νεοπαραγώμενα μόρια. Εξάλλου ούτε οι συγγραφείς της Βίβλου (Γένεση), ούτε οι επιστήμονες ήταν παρόντες στην αφιλόξενη προβιωτική Γη αλλά τουλάχιστον ξέρετε ποιός φαίνεται να έχει δίκιο.

Ελπίζω να μη βγει κανένας και να πει ότι ο Θεός εκτός από βιολόγος, βιοχημικός, αρχιτέκτονας, μάγος, πολέμαρχος, τζογαδόρος κτλ σε αυτή την περίπτωση είναι και χημικός και τα σχεδίασε έτσι για να πετύχει το πείραμα...



H έμπνευση της φωτό από τον Διαγόρα τον Μήλιο...

23 comments:

Vagelford said...

Αμινοξέα έχουν βρεθεί και στο μεσοαστρικό υλικό και υπάρχει η δυνατότητα να παραχθούν και με άλλους τρόπους, όπως για παράδειγμα σε πάγο που λούζεται από υπεριώδη ακτινοβολία (στο περιβάλλον νεαρών θερμών άστρων για παράδειγμα).

Dementia_Inc said...

Ναιιιιιιι αλλά ΠΟΙΟΣ έβαλε τον σπινθήρα?Ε?Ε ('Οχι στο πείραμα που έκανε ο Βαν Χέλσινγκ)

Anonymous said...

Σπινθήρας μόνος του πού ακούστηκε στη φύση; Σίγουρα επρόκειτο για ασσύμετρον απειλή lol.

BioLogos said...

@Vagelford
Eιστε ένας προβοκάτορας για να μιλάτε περί τέτοιων πραγμάτων ερχόμενα από το διάστημα.Εξάλλου δεν έχετε πάει στο διάστημα και δεν μπορείτε να ξέρετε τί υπάρχει εκεί...

ΛΟΛ...και ο ALH84001 δεν είχε τίποτα πάνω του.

@Ντεμέντια
Ο σπινθήρας ήταν θεϊκή παρέμβαση εννοείται δια της κινήσεως ηλεκτρικού ρεύματος εκ της μπαταρίας ερχόμενο αμήν.

@Σουφλέ (με γαλλικό αξάν)
Είμαι απόλυτα σίγουρος γι αυτό.Το είπε και ο Τρισμέγιστος Λόγιος και Πολιτικός (με κάπα Κεφαλαίο) Βύρων Πολύδωρας.

Zaphod said...

Ειλικρινά δεν είχα ιδέα, και μέσα σε δύο εβδομάδες έπεσα στο θέμα 2 φορές (κλατς!

Η γνώμη μου είναι πως το δύσκολο είναι να γίνει δείγμα έμβιας ύλης από απλά υλικά. Απαξ και γίνουν τα πρώτα αυτοαντιγραφόμενα υλικά, η ίδια η φυσική επιλογή καθορίζει την πορεία. Απλά δεν είχα ιδέα πως αυτό μπορεί να γίνει.

Όσο για το που βρέθηκε το ηλ. ρεύμα, αυτό είναι το πιο εύκολο (συγκριτικά). Σε μια ατμόσφαιρα σκέτη κόλαση, όπως ήταν της γης τότε, σίγουρα από κεραυνούς κτλ θα γινόταν της πουτάνας. Τώρα αν αυτό (ο συνδυασμός δηλ) είναι πιθανό ή όχι, είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στο χρόνο που είχε διαθέσιμα για να κάτσει επιτυχώς ΜΙΑ φορά!

BioLogos said...

@Zaphod
Αρχικά δωράκι
Kατά αρχάς η θεωρία των Miller-Urey είναι παλιά και υπάρχουν πολλές άλλες, που μιλούν από ορυκτά όπως τον μοντμοριλονίτη, που είναι πηλός με καταλυτική δράση μέχρι τον ερχομό δομικών συστατικών από το διάστημα.Από τη χημική εξέλιξη δομικών βιομορίων μέχρι την εμφάνιση ζωής με μεταβολισμό και αναπαραγωγή είχε τεράστιο δρόμο το όλο παιχνίδι για να παιχτεί.

Δεν ξέρουμε τί συνέβη ακριβώς και πώς προέκυψαν τα πρώτα μόρια, και πώς έγινε η μετάβαση στα πρωτοκύτταρα, την εξέλιξη των ενδοκυτταρικών οργανιδίων κτλ.Ξέρουμε όμως ότι οι συνθήκες υπήρχαν και είναι εφικτό να προκύψουν βιομόρια σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον όπως αυτό της νέας Γης.Δεν μιλάμε για μια στιγμή στην άλλη και η κατανόηση αυτού του γεγονότος και όλων των αλυσιδωτών αντιδράσεων που προκάλεσε η εμφάνιση ζωής στον πλανήτη ξεπερνούν σε βάθος και πολυπλοκότητα το θείο.

Επίσης κάποιος μπορεί να πει ότι η Γένεση καθώς μιλάει για χώμα,Αδάμ και Εύα, ουσιαστικά μιλάει μέσω συμβολισμών για την αβιογένεση.
Λάθος.
Είναι σαν να διαβάζεις το 2008 τις "προφητείες" του Νοστράδαμου και να λες ότι προφήτεψε την 11η Σεπτ. και άλλα τέτοια παραμύθια εκ των υστέρων!

ΥΓ.Άσχετο.Αν έλεγε κάποιος ότι η ζωή εμφανίστηκε τυχαία δεν θα έπεφταν να τον κατασπαράξουν?

ATHENA said...

ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΘΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ

Από απλές χημικές ενώσεις και υπό τις κατάλληλες συνθήκες μπορούν να προκύψουν οι δομικοί λίθοι της ζωής και παρόλο που ακόμη ψάχνουμε για το ακριβές Πώς και τις συνθήκες που επικρατούσαν, υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις όπως οι παραπάνω, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η αρχική υπόθεση είναι σωστή. Και ποιά είναι αυτή? Στην αβιωτική σούπα του πλανήτη δεν εμφύσησε κανένα μυθολογικό ον ζωή χρησιμοποιώντας κάποιο ξόρκι με μαγική ανάσα, αλλά μέσα από trial-error, χημικές αντιδράσεις και καλό timing κάποια μόρια μπόρεσαν να αυτοοργανωθούν σε αυτόνομες, αυτοδιπλασιαζόμενες μονάδες με την ικανότητα να μεταφέρουν τα "σχέδια κατασκευής" τους στα νεοπαραγώμενα μόρια. Εξάλλου ούτε οι συγγραφείς της Βίβλου (Γένεση), ούτε οι επιστήμονες ήταν παρόντες στην αφιλόξενη προβιωτική Γη αλλά τουλάχιστον ξέρετε ποιός φαίνεται να έχει δίκιο.

ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΣΟΥ ΛΕΜΕ!

ΦΙΛΙΑ

Α ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΒΙΟΓΑΡΦΙΚΟΥ ΑΝ ΔΝΕ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΒΑΛΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΣΟΥ (ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ) ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕΙ ;-)

BioLogos said...

AΘΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑΟΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ακόμη χρωστάω της Μιχαλούς από μπλογκοπαίχνιδα!!!Είσαι κακη επιρροή λέμε :))
Θα δω τί θα κάνω γιατί έχει πέσει ολίγη εμπλοκή και τρέχω ωσάν εκείνο το πουλί που το κυνηγάει το τσακάλι.
Πίστεψέ με το βιογραφικό μου είναι σούπερ ταπεινό.Θεωρώ ακόμη ως πολυτιμότερο εκπαιδευτικό σκαλί στη ζωή μου το νηπιαγωγείο, όπου αρίστευσα στο ρίξιμο πετρών σε κοριτσάκια, το σπάσιμο των νεύρων της δασκάλας και αναδείχτηκε το ταλέντο μου σε έναν φοβερό πρωταγωνιστικό ρόλο ως Κολοκοτρώνης.

Vagelford said...

Σου το είχα στίλει το άρθρο από το sciam???

BioLogos said...

Ναι βρε του Shapiro!

ATHENA said...

AΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΜΙΝΙΜΟΥΜ 10 ΑΡΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΑΙ ΑΣΤΕΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ ΑΝΑ ΑΡΑΔΑ, ΛΥΠΑΜΑΙ, ΧΑΝΩ ΠΑΣΑ ΙΔΕΑ, ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ, ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΟΥ, ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ!

ΕΧΩ ΦΙΛΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ
ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΥΣΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

Lucha Libre said...

Ευτυχώς που έχουν αναβαθμιστεί τα labs, γιατί η αντικέ Συσκευή του Διαβόλου δύσκολα θα αντιμετώπιζε τα υπερσύγχρονα εξαπτέρυγα των 24κ στη μάχη για την επικράτηση της λογικής έναντι του παραλόγου.

Κολοκοτρώνης, ε; έχασε η σκηνή αλλά κέρδισε η επιστήμη!

BioLogos said...

@Athena
Αυτά είναι για τους επιδειξίες!Εξάλλου το σημαντικότερο που έχω στο βιογραφικό μου μέχρι στιγμής είναι η συνέχιση καταστάσεως ύπνου ακόμη και όταν χτυπάνε 3 (τρία) ξυπνητήρια!

@Ινκο
χεχε...Αυτά τα εξαπτέρυγα μπαίνουν στα λάθος χωράφια πολλές φορές και τότε φαίνεται ότι δεν είναι φτιαγμένα από πολύτιμα μέταλλα και λίθους.Όσο για την επιστήμη μην νομίζεις ότι κέρδισε κάτι από άλλον έναν του σωρού.Κερδίζει έτσι κι αλλιώς.

Anonymous said...

Έι! Τώρα το είδα εγώ αυτό! (Χρουμφ... τι έγινε με το rss και δεν μου το έβγαλε;)

Γαμάτο (όσο κατάλαβα. Στα ενδοκυτταρικά οργανίδια μ' έχασες)!

zalmoxis said...

Πρόσκληση (παμ! παράααα!!)

Blogοπαίχνιδον το αποκαλυπτικόν: 7 πράγματα για εμένα

ο δείμος του πολίτη said...

Το πείραμα το γνώριζα και τα αποτελέσματά του. Από πολύ νωρίς ακόμα αποδέιχθηκε ότι όχι μόνο οι θεοί δε δημιούργησαν τίποτα, αλλά ακόμα έδειξαν ότι από το κενό γεννιέται ζωή (πρωτευούσης μορφής βέβαια).

tropikosss said...

Η ένστασή μου είναι ότι μάλλον εννοείς λίγη "acid jazz" κι όχι "funky jazz"!! :p

tropikosss said...

Αααα και πριν φύγω μιας και πήγε εκεί η κουβέντα (!) να αφήσω και "The Better Half" από "Funk inc" !!..

πετρούλα said...

αγαπημενε μου βιολογουκο...! Επιστρέφοντας στη μπλογκοσφαιρα σε βρηκα σε μεγάλες φόρμες όπως πάντα. Επίσης έχω τη λύση για το σπινθηρα και την ασύμμετρη απειλή: καταιγιιιιιιιδα.... Πέρα από αυτο δε βρίσκω κάτι αφύσικο στο πείραμα(με το φτωχό μου μυαλό)

Anonymous said...

Σημείωση:
Το πείραμα Urey-Miler βασίστηκε σε μια θεωρία που θεμελιωθηκε απ' το Σοβιετικό Βιοχημικό Oparin κατά τη Σταλινική μάλιστα περιόδο! (Aλήθεια τι επικρατούσε στη "Δημοκρατική" Δύση εκείνη την εποχή, όσον αφορά την ελευθερία στην επιστημονική σκέψη - χωρίς να θέλω να αθωώσω τις υπερβολικές διώξεις του Στάλιν...)

Πάντως είναι άδικο που γενικά σπάνια αναφέρεται ο Oparin, όταν ο Miler στη συγκεκριμένη δημοσίευση του πειράματος (13/2/1953) κατέθεσε στις αναφορές του τον Oparin και το βιβλίο του "The Origin of Life". Περισσότερα εδώ

Τα αφεντικά της Κερδοσκοπικής "Δημοκρατίας" μας, ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ! Και το οτι κάποιοι σχετικοί με τη βιολογία δεν αναφέρουν τον Oparin σημαίνει πολλά!

------------------------

Anonymous said...

φασιστες ,που μιλατε και για αλλους.

Anonymous said...

@biologos
ti paristaneis

Anonymous said...

Συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα η εκδίκαση της έφεσης του Δικηγόρου & Καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Γκουανταλαχάρα του Μεξικού Κωνσταντίνου Πλεύρη
δες σχετικά Εβραίοι, όλη η αλήθεια http://makelio.blogspot.com/2009/01/blog-post_17.html
& Εβραίοι, όλη η αλήθεια ΜΕΡΟΣ ΙΙ
http://makelio.blogspot.com/2009/01/blog-post_5652.html
με εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας (εβραιολόι+Δημητράς)
Εξετάστηκαν κατά σειρά ο πρόεδρος του ΚΙΣ Κωνσταντινής & ο πρόεδρος & γραμματέας της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών με κάτι παράξενα ασιατικά ονοματεπώνυμα δύσκολο να συγκρατηθούν γι'αυτό & δε θα αναφερθούν προς αποφυγή λάθους.ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ κ.Κώστα ΠΛΕΥΡΗ ΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΧΕ ΛΟΓΩ ΣΥΝΩΝΥΜΙΑΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΓΝΩΣΤΟ ΕΒΡΑΙΟ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ κρίθηκε από το Δικαστήριο ότι δεν ενέπιπτε στα πλαίσια της δίκης.
Όλοι πέρα από το ότι επαναλάμβαναν το ίδιο ποίημα ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ & ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΜΟΥΔ ούτε σχολίασαν ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΛΜΟΥΔΙΚΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ & ΑΛΛΑΧΟΥ.Το γερό πυροβολικό, ο χουντοαναθρεμμένος υιος Υπουργού της 7ετους κυβέρνησης των Συνταγματαρχών Δημητράς,εξετάστηκε στο τέλος.Με ύφος 10 καρδιναλίων ξεχνάει τον ρόλο του ως μάρτυρα & μιλάει ως αυτόκλητος συνήγορος (πανάσχετος με τη νομική επιστήμη)θέλοντας να ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ (ποιος?o χουντοαναθρεμμένος Δημητράς τους 5 Δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου για τις γνωμοδοτήσεις του ΟΗΕ & τη νομολογία της ΕΣΔΑ)για να λάβει την απάντηση από το Δικαστήριο:ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ,ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ,Η ΑΡΝΗΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΟΥ "ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ (που παίζει από 66.000 Εβραίους νεκρούς σύμφωνα με έγγραφο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού που έχει προσκομισθεί στη δίκη έως 60.000.000 που είχαν το θράσος να γράψουν Εβραίοι όταν τελείωναν τα δεκάδες δις των αποζημιώσεων από Γερμανία,Αυστρία,Ελβετία,ολλανδικές & αμερικανικές ασφαλιστικές)ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ & ΟΤΙ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ (Εθνικοσοσιαλισμός/Ναζισμός,Κομμουνισμός,Φασισμός κλπ.)ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ.Στη συνέχεια είχε το θράσος να προσκομίσει στη δίκη 2 καταδικαστικές αποφάσεις εκκρεμών δικαστηρίων με την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ που δεν έχουν καταστεί αμετάκλητες (η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ υπενθυμίζουμε ότι στη συγκεκριμένη δίκη έχει αθωωθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για την αναδημοσίευση αποσπασμάτων του βιβλίου ΕΒΡΑΙΟΙ,ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ διότι το δικαστήριο έκρινε ότι ούτε το βιβλίο καταδικάζεται εις ολόκληρον γι αυτό & κυκλοφορεί ελεύθερα & ότι ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ Η ΚΑΘΕ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ)Το δικάστηριο απέρριψε τις αποφάσεις που προσκόμισε ρίχνοντας του τις στη μούρη ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 2472/1997 ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ ΑΘΩΩΤΗΤΑΣ ΑΣΧΕΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ & ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΛΗΨΗΣ ΥΠΟΨΗ ΜΗ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΩΣ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ.Στη συνέχεια ο συνήγορος υπεράσπισης Βουλευτής του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης υπενθύμισε στο δικαστήριο ότι Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ Ν.927/79 ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ της 07.01.2009 στην οποία ο Δημητράς ξεφτιλίστηκε στο δικαστήριο από την πανηγυρική αθώωση της εφημερίδας Α1 ΠΟΥ ΟΡΘΩΣ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΔΟΛΟΠΛΟΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΒΡΑΙΟΥΠΟΛΗ όπως την είχαν κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας συνεργαζόμενοι με τους Τούρκους.
Στα πλαίσια της εξέτασης αξιοπιστίας του μάρτυρα ο κ.Κώστας Πλεύρης έθεσε την εξής ερώτηση στο Δημητρά:ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΧΕ ΑΣΚΗΘΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ & ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΜΕΝΑΝ,ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ?για να λάβει την απάντηση ότι υπάρχει αθωωτική απόφαση.
Στη συνέχεια αναγνώρισε το δικαίωμα του Παρατηρητηρίου του να λέει τα Σκόπια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & να αναγνωρίζει "μακεδονική & τουρκική μειονότητα" στην Ελλάδα ενώ μας υπενθύμισε ότι δεν λαμβάνει επιχορήγηση μόνο από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ αλλά & τον πληρώνουμε & από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
Βρόντηξε & ούρλιαξε ο Δημητράς στην ερώτηση του συνηγόρου υιού Πλεύρη αν ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ & ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ SOROS για να λάβει την απάντηση στην αρχή ΟΧΙ & εν συνεχεία ΝΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ.
Η συνέχεια την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, στην αίθουσα Δ100Α του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών στον 4ο όροφο,του Εφετείου Αθηνών,Λεωφόρο Αλεξάνδρας & Κύριλλου Λουκάρεως & ώρα 09.00 με την υπενθύμιση του Δικαστηρίου ότι αν λάβει χώρα κάποια στάση εργασίας των Δικαστικών υπαλλήλων που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες για κάποιες ώρες πχ 09-11 η δίκη θα ξεκινήσει με τη λήξη της στάσης πχ 11 αλλά ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ.

Fan Club του Κωνσταντίνου Πλεύρη στο Facebook http://en-gb.facebook.com/pages/-/24318104230

Το βιβλίο ΕΒΡΑΙΟΙ,ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

http://neos-forum.com/viewtopic.php?t=7749

οι εβραίοι όλη η αλήθεια - κωνσταντίνος πλεύρης

μέρος 1ο http://scribd.com/doc/6355803/-1

μέρος 2ο
http://scribd.com/doc/6356487/-2

http://thepiratebay.org/torrent/4004610/Konstantinos_Plevris_-_Jews__The_Whole_Truth_(greek_language)

http://eleftheriskepsis.gr/product_info.php?products_id=2029

http://youtube.com/watch?v=d494zbv00YQ

http://video.google.com/videoplay?docid=-6229070629122885245 The Eternal Jew (Der Ewige Jude) - English dub.

http://makelio.blogspot.com/2009/01/blog-post_3336.html

Powered By Blogger