Friday, September 11, 2009

Επιδημίες, πανικός και εμβόλια: Το κοκτέηλ της επιτυχίας.


(επιστροφή στις σεντονειάδες)

Με αφορμή τη νέα (!) γρίπη των τελευταίων 6 μηνών, την πρώτη μέρα σήμερα στα σχολεία, τα πανικόβλητα σπαμ μεηλζ που μάλλον όλοι λάβαμε, τους πανελίστες-δημοσιογράφους-ειδικούς που σπέρναν πανικό και θέριζαν τηλεθέαση καιρός είναι να καταθέσω την αποψάρα μου σχετικά. Με βολεύει και το άψογο timing καθώς έχει περάσει ικανός χρόνος, κάποιο προκαταρκτικό φιλτράρισμα της σαβούρας έχει ήδη γίνει και το πιο σημαντικό ... δεν είναι πρώτο θέμα στα κανάλια. Ευχαριστώ για τις εκλογές και ότι άλλο θα απασχολήσει τη μονοθεματική-βαρετά επαναλαμβανόμενη επικαιρότητα της Ελλάδας (όπως πάντα) το επόμενο διάστημα. O σκοπός είναι να ακολουθήσουν και άλλα ποστς με άξονα τον πανικό για ασθένειες, εκτός κι αν βαρεθώ και ξαναγράψω σε 4 μήνες.Για αρχή πάμε λοιπόν να δούμε μια παράμετρο που έχει πάντα ενδιαφέρον ειδικά σε περιόδους επιδημίας/πανδημίας (κατά Π.Ο.Υ), η οποία είναι η άρνηση εμβολιασμού, που αποτελεί ουσιαστικά ένα ιδιότυπο κίνημα από τις απαρχές επιβολής του μαζικού εμβολιασμού, όσο ο Παστέρ ήταν αγέννητος και ακόμη και μια «απλή» ιογενής λοίμωξη μπορούσε να αφανίσει χωριά, πόλεις κ.ο.κ. Ο παλιός καλός καιρός, όπου η αρρώστια ή το κακό ήταν ο τρόπος του Θεού να πει στον άρρωστο «Ήσουν κακό παιδί γι αυτό και θα καείς στην κόλαση» και τη «θεραπεία» του αναλάμβαναν κυρίως ιερείς, σαμάνοι, μάγοι με 0% επιτυχία.

Η άρνηση εμβολιασμού δεν έχει κανένα νόημα, ειδικά σήμερα, δηλαδή 40 χρόνια αφού στείλαμε ανθρώπους στο φεγγάρι, ο Craig Venter δημιούργησε συνθετική ζωή, υπάρχουν επαγγέλματα όπως ο human resources assistant manager και ο μέσος νεοέλληνας ανεξαρτητοποιείται στα 35. Οι αρνητές (αρκετοί στο νετ με άπειρα fora, οργανώσεις κτλ) ανήκουν κυρίως σε αυτούς που:
- Δεν έχουν πεισθεί ότι εμβολιασμός ανοσοποιεί έναν πληθυσμό και βασίζονται στο ότι η σημαντική μείωση κρουσμάτων ευλογιάς, ερυθράς, πολιομυελίτιδας κ.ο.κ οφείλεται στην καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής.
- Πιστεύουν ότι ο εμβολιασμός είναι υπεύθυνος για σοβαρές παθήσεις όπως για παράδειγμα προωθείται η άποψη ότι το εμβόλιο ενάντια στην ιλαρά, την παρωτίτιδα και την ερυθρά είναι υπεύθυνο για την πρόκληση αυτισμού.
- Διαφωνούν με τον μαζικό εμβολιασμό για θρησκευτικούς, μεταφυσικούς, πολιτικούς ή οτιδήποτε λόγους που συχνά έχουν να κάνουν με την παραπληροφόρηση, αφέλεια, στο ότι μερικοί είναι επιρρεπείς σε θεωρίες συνομωσίας, λατρεύουν την ιδέα ύπαρξης του κακού Συστήματος ή της σατανικής Φαρμακοβιομηχανίας και το κυριότερο...αγαπούν, προωθούν και υπερασπίζονται φανατικά την Ομοιοπαθητική και όλα τα ψευδοεπιστημονικά παρακλάδια, που είναι το ισάξιο του να πιστεύει κάποιος σε γοργόνες και μονόκερους, αλλά φυσικά αποφέρει αβίαστα και δίχως ιδρώτα πολλά λεφτάκια.

Ένα ισχυρό αντεπιχείρημα είναι η πρότερη εμπειρία από χώρες που υπέκυψαν στην παραπληροφόρηση και τη μαζική παράνοια, που καλλιέργησαν γονείς, «μη κερδοσκοπικές» οργανώσεις, υπέρμαχοι «αλχημιστικών» εναλλακτικών και άλλοι φίλοι:

1. Μεγάλη Βρετανία: Το 1974 αποφάσισαν να μειώσουν τους εμβολιασμούς ενάντια του κοκκύτη με αποτέλεσμα μια επιδημία, 100.000 περιστατικά κοκκύτη και 36 θανάτους μέχρι το 1978.
2. Στην Ιαπωνία στα μέσα του 70 η ιδέα να μειώσουν τους εμβολιασμούς από το 80% στο 20-40% οδήγησε από τα 393 περιστατικά κοκκύτη και κανένα θάνατο το 1974 σε 13.000 νοσούντες και 41 θανάτους το 1979.
3. Στη Σουηδία στις αρχές του 80, είχαν 700 περιστατικά κοκκύτη ανά 100.000 παιδιά ηλικίας εως 6 χρονών, ενώ μόλις μειώθηκαν οι εμβολιασμοί τα περιστατικά σχεδόν πενταπλασιάστηκαν αγγίζοντας τα 3.200 το 1985.
4. Στη Σοβιετική Ένωση, όπου ο ετήσιος ρυθμός ανοσοποίησης των παιδιών ήταν χαμηλός, οδήγησε σε ξέσπασμα διφθερίτιδας καταλήγοντας σε 50.000 νοσούντες και 1.700 θανάτους από το 1989 εως το 1994.
5. Στη Νιγηρία, συντηρητικοί θρησκευτικοί κύκλοι σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία, καχύποπτοι και εχθρικοί ενάντια στη «Δυτική» ιατρική, ωθούσαν γονείς να μποϋκοτάρουν τον εμβολιασμό παιδιών ενάντια στην πολιομυελίτιδα. Ως αποτέλεσμα η Νιγηρία σήμερα κατέχει πάνω από τα μισά περιστατικά νόσησης από πολιομυελίτιδα παγκοσμίως, αποτελεί «εξαγωγέα» του ιού σε γειτονικά κράτη και καταγράφηκαν 20.000 νοσούντες από ιλαρά και 600 νεκροί από τον Ιανουάριο εως τον Μάρτιο του 2005.

Συμπληρωματικά πάντα να τονιστεί ότι οι εμβολιασμοί σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν θέσει υπό έλεγχο 7 ασθένειες (ευλογιά, διφθερίτιδα, τέτανος, κίτρινος πυρετός, κοκκύτης, πολιομυελίτιδα και ιλαρά) και έχουν γλυτώσει από το θάνατο 9 εκατομύρια ζωές ετησίως, σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF (μέχρι το 1996).Έτσι απλά αλλά συνεχώς ο αφελής ξεχνάω ότι από πίσω κρύβονται οι εβραίοι, το Σύστημα, το Κεφάλαιο, ο Xenu κ.ο.κ που έχουν ως σκοπό την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων και καταστροφής του ΕΛληνισμού (ευτυχώς υπάρχουν οι φωστήρες Λιακόπουλος και Χαρδαβέλλας που αντιστέκονται).Κατά καιρούς
τα εμβόλια συνδέονται με επικίνδυνες παρενέργειες από τους τρομολάγνους, όπως η σκλύρηνση κατά πλάκας όσον αφορά το εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας Β, άσθμα, χρόνια αρθρίτιδα, ξαφνικό βρεφικό θάνατο αλλά η πιο διάσημη παρενέργεια, όπως έχει κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια, είναι ο αυτισμός. Η σύνδεση των εμβολιασμών με τον αυτισμό, περισσότερο οφείλεται στην ψυχολογική ανάγκη γονιών να βρουν μια δικαιολογία ή στην αδυναμία αποδοχής της πραγματικότητας και την άρνηση παρά με τα εμβόλια τα ίδια (συγκεκριμένα με το εμβόλιο κατά της ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς -ΜΜR). To πολυδύναμο αυτό εμβόλιο χορηγείται αρχικά σε παιδιά ηλικίας 12-15 μηνών και κατά διαβολική σύμπτωση οι περισσότεροι γονείς με αυτιστικά παιδιά παρατηρούν ότι κάτι συμβαίνει μετά τον πρώτο χρόνο.

Βέβαια επιδημιολογικές μελέτες έχουν χαρακτηρίσει τη σύνδεση της ανοσοποίησης και του αυτισμού ως απίθανη αλλά κάποιοι εντελώς συμπτωματικά προσπαθούν να επωφεληθούν από τον πανικό που καλλιεργούν. Συγκεκριμένα ερευνητές στη Δανία εξέτασαν τα δεδομένα από 956 αυτιστικά παιδιά από το 1976 εως το 2000 και κατέληξαν στο ότι ο ρυθμός εμφάνισης του αυτισμού είχε μια μικρή αύξηση από 1 παιδί ανά 10.000 το 1990 σε περίπου 5 περιστατικά στα 10.000 παιδιά το 1999. Το ενδιαφέρον δεδομένο είναι ότι από το 1992 στη Δανία, είχε απαλειφεί από το «ύποπτο» ΜΜR εμβόλιο ένα συστατικό (thimerosal, αντιμικροβιακός και αντιοξειδωτικός παράγοντας), που διάφοροι κύκλοι το είχαν συνδέσει με την εμφάνιση αυτισμού. Οπότε λογικά θα έπρεπε να παρατηρηθεί μείωση στα περιστατικά αυτισμού και όχι πενταπλασιασμός των, ειδικά την περίοδο, που τα εμβόλια δεν περιείχαν την χημική ένωση, που όπως υποστηρίζοταν προκαλούσε αυτισμό σε παιδιά που είχαν μόλις ανοσοποιηθεί με το εμβόλιο MMR. Οι θιασώτες βέβαια του αντι-εμβολιαστικού λόμπυ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το 2002, ένας «ειδικός» με το όνομα Andrew Wakefield, ο οποίος έθεσε τις βάσεις του πανικού στο Η.Β, διέδωσε στα ΜΜΕ στοιχεία της έρευνάς του, που απεδείκνυε όπως υποστήριζε, τη σύνδεση του αυτισμού με το MMR εμβόλιο. Φυσικά πρώτα «άφησε» τα δεδομένα του να διαρρεύσουν στα ΜΜΕ δίχως να δημοσιεύσει πρώτα και να περάσει από τη διαδικασία του peer-review, στην οποία υπόκεινται όσοι θεωρούν ότι ασχολούνται σοβαρά με την επιστήμη. Ο κύριος αυτός είχε πληρωθεί περισσότερα από 400.000 λίρες Αγγλίας (κάντε τον πολλ/σμό μόνοι σας σε ευρώ) από δικηγόρους, που προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι το εμβόλιο δεν είναι ασφαλές. Το ποσό αυτό ήταν μέρος των 3,4 εκατ. λιρών (πολλά τα λεφτά Άρη) που διατέθηκαν από το νομικό κονσόρτιουμ σε γιατρούς και επιστήμονες, ώστε να «παράγουν» δεδομένα ώστε να στηρίξουν μυνήσεις (χάσαν την υπόθεση) ενάντια στους παρασκευαστές του εμβολίου. Αυτά τα πεφωτισμένα τσακάλια του νομικού κόσμου σκέφτηκαν να βγάλουν ένα χαρτζηλίκι, ένα κατιτίς βρε αδερφέ, με το να χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη τη μιζέρια και τον πόνο των γονιών ώστε να απομυζήσουν τις χρηματικές αποζημιώσεις από τους παρασκευαστές των εμβολίων λόγω των «αρνητικών» επιπτώσεων των φαρμάκων σύμφωνα με την υπόθεση που έχτιζαν. Επιπλέον η καλλιέργεια φόβου και πανικού στον ευρύτερο κοπαδο-πληθυσμό, εξυπηρετεί κι άλλους του δικτύου των ψευδοεπιστημόνων και τσαρλατάνων. Το λόμπυ κατά των εμβολιασμών συνδέεται με ιδιωτικές «εναλλακτικές» κλινικές, ψευτο-εμβόλια σε υψηλές τιμές και σκευάσματα ή πρακτικές αμφίβολης ποιότητας και αποτελέσματος, τύπου φραπελιάς με σκοπό το κέρδος. Ή καλύτερα μάλλον το μεγάλο κέρδος χέρι χέρι με τους έταιρους λάτρεις του τρόμου και του πανικού, δηλαδή κάποια συγκεκριμένη μερίδα των ΜΜΕ.

Βέβαια κατά τη δική μου άποψη, επιστήμονες που κάνουν τις πλάτες σε τέτοιους σκοτεινούς κύκλους, ταϊζουν ψευδή δεδομένα τα ΜΜΕ με σκοπό τον πλουτισμό και τη δόξα και έχουν επιτυχώς χαζέψει τον κόσμο ώστε να πιστεύει αυτομάτως κάθε αποβλακωτική σαβούρα, θα έπρεπε να στέλνονται απευθείας σε φυλακές υψίστης ασφαλείας για να κάνουν παρέα σε μεγαλόσωμους εγκληματίες με τάσεις ομοφυλοφιλίας και σοδομισμού.Ως επίλογο επέλεξα να παραθέσω για άλλη μια φορά νούμερα, που τόσο μου αρέσουν (βάσει στοιχείων του CDC).

Συγκριση κινδύνου αν κάποιος νοσήσει και αν εμβολιαστεί

Ιλαρά
6 στους 100 προσβάλλεται από πνευμονία
1 στους 1000 από εγκεφαλίτιδα
1 στους 3000 πεθαίνει

Παρωτίτιδα
1 στους 300 προσβάλλεται από εγκεφαλίτιδα

Ερυθρά
1 στις 4 περιπτώσεις (αν προσβληθεί η κυοφορούσα) το παιδί έρχεται αντιμέτωπο με υψηλή πιθανότητα κώφωσης, ανωμαλιών του οφθαλμού, καρδιοπάθειας και πολλών άλλων άσχημων καταστάσεων.

Αν κάποιος εμβολιαστεί με το εμβόλιο MMR που θωρακίζει ενάντια στα παραπάνω:
Εγκεφαλίτιδα ή σοβαρή αλλεργική αντίδραση μπορεί να εμφανίσει 1 στους 1.000.000

Διφθερίτιδα
1 στους 20 πεθαίνει

Τέτανος
2 στους 10 πεθαίνουν

Κοκκύτης
1 στους 8 προσβάλλεται από πνευμονία
1 στους 20 από εγκεφαλίτιδα
1 στους 1500 πεθαίνει

Στην περίπτωση που κάποιος ανοσοποιηθεί ενάντια στα παραπάνω με το εμβόλιο DTP:
Συνεχές κλάμα και μετά πλήρη ανάρρωση: 1 στα 1000 μωρά
Σπασμούς ή σοκ και μετά πλήρη ανάρρωση: 1 στα 14000
Οξεία εγκεφαλοπάθεια: 0-10,5 στους 1.000.000
Θάνατος:Δεν έχει αποδειχθεί ότι το εμβόλιο έχει θνησιγόνο επίδραση.


Διαβάστε και το άρθρο του Quackwatch που έχει άπειρο υλικό και θα πάρετε μια γεύση.

24 comments:

JustAnotherGoneOff said...

Πολύ ωραίο ποστ αλλά δεν παρέθεσες μια εξαίρεση: τις ενέσεις στρεπτομυκίνης.

habilis said...

!!!
Tι μας λές τώρα και πας να χαλάσεις την πιάτσα?
Εδώ έχουμαι αυτό που πάντα μας σώζει. Πανικός-Τάμα-Θαύμα.
:-))

pølsemannen said...

Μμμμ...

Καλά όλα αυτά, αλλά για πραγματικά αντικειμενική ενημέρωση, να βλέπετε τον Alex Jones, που στην προσπάθεια του να θρέψει την φαμίλια του σαν τον Λιάκουρα, κατηγορεί ανάμεσα σε άλλα τα εμβόλια για όπλο μαζικής εξόντωσης όσων αντιτίθενται στην New World Order και τον Ομπάμα για σοσιαλιστή Joker! enjoy!

1 αλήθεια και 10 αρλούμπες, η συνταγή της επιτυχίας κάθε μπαζοπωλητή.

Καλώς επανήλθατε! :)

BioLogos said...

@Jago
Για να είμαι ειλικρινής αυτό δεν το ήξερα αλλά μιλάς για μια άλλη κλάση φαρμάκων, εννοώντας τα αντιβιοτικά, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τις ιογενείς λοιμώξεις.Από ότι θυμάμαι από τις παραδόσεις φαρμακοκινητικής πάντα μας έλεγαν ότι δύο παράγοντες παίζουν μεγάλο ρόλο σε ότι αφορά τη χρήση φαρμάκων:o χρόνος έκθεσης στη φαρμακευτική ουσία και η δόση.Δηλαδή για πόσο καιρό θα λαμβάνεις το φάρμακο και σε τί συγκεντρώσεις.Δυστυχώς και σε συνδυασμό με ηλίθιους γιατρούς, μπορεί κάποιος να πάθει ζημιά αντί να θεραπευθεί.Δεν το αρνούμαι αυτό προφανώς!

Ototoxicity: Streptomycin may frequently affect the vestibular branch of the auditory nerve causing severe nausea, vomiting, and vertigo. The incidence is directly proportional to duration and amount of drug administered. Advanced age and renal impairment predispose to ototoxicity. Symptoms subside and recovery is usually complete following discontinuance of the drug.

Loss of hearing has been reported following long-term therapy; however, ototoxic effect on the auditory branch of the eighth nerve is infrequent and is usually preceded by vestibular symptoms. Hearing loss, when extensive is usually permanent.

BioLogos said...

@habilis
Έχω ακούσει για κάτι εικόνες που δακρύζουν κτλ κτλ!!!Έπρεπε να λανσάρουμε το καλοκαίρι και για την αύξηση του τουρισμού, ταμο-εκδρομές τουριστών στην Τήνο, Παναγία Σουμελά κτλ στα γόνατα, τα τέσσερα κ.ο.κ ώστε να χαλιναγωγηθεί το ξέσπασμα της γρίπης των χοίρων.

@Πολσε
Ωρε καλώς σας βρήκα!
Φτιάξε βρε συ το λινκ να καταλάβουμε τί παίζει.Κατά τα άλλα κάτι ψιλοέπιασα,αλλά ο τύπος μου φαίνεται πιο επικίνδυνος από τον Λιάκουρα ή αν κρίνω από τη χρονοκαθυστέρηση με την οποία εισάγουμε τέτοια φρούτα στην Ελλάδα, πρόκειται στο μέλλον να αποκτήσουμε πιο σοβαρές περιπτώσεις.Και αυτό με ανησυχεί ήδη από τώρα καθώς δεν μπορείς να τα βάλεις με ένα στρατό ηλιθίων, που είναι έτοιμοι να καταπιούν το οποιοδήποτε hoax, αστικό μύθο, θεωρία συνομωσίας κ.ο.κ.

Για να δούμε...και σιάξε το λινκ.

Zaphod said...

Εννοειται πως συμφωνουμε αλλά δεν μπορώ να μην βάλώ τον αστερισκο που λεει πως πολλα φαρμαλα/αντιβιοτικα βγαίνουν στα γρήγορα (χωρις beta testing χεχεχε) όταν είναι .....ακριβά, ή πως συνηθως δοκιμάζονται στην ....αφρική πάνω στον δοκιμαζόμενο πληθυσμό. Η να ξεχάσω το φούσκωμα x2 για τούτες τις γρίπες, ίσα για να πουληθεί το tamiflu?

Γιατί όταν όλοι οι επιδημιολογοι (ή τουλαχιστον όσοι διάβασα εγώ να αρθρογραφουν) λεγουσι πως με εμβολιασμο του 50% (;) του πληθυσμου επερχεται η συνολική ανοχή/ανοσια, η κυβερνηση αποφάσισε να εμβολιασει το 100% ; Ποιος απο τα δυο μέρη ψεύδεται;

BioLogos said...

Δεν διαφωνώ καθόλου με αυτό που λες και όποιος έχει όρεξη ας τσεκάρει την υπόθεση της θαλιδομίδης (wiki:contergan/thalidomide)που έθεσε τις βάσεις για πιο αυστηρούς ελέγχους κατά τη διάρκεια των κλινικών μελετών και αργότερα, αφού ένα φάρμακο διοχετευθεί στην αγορά.Βέβαια ξεφεύγουμε λιγάκι και είναι υλικό για άλλο ποστ για τις ευθύνες των ακαδημαϊκών, της φαρμακοβιομηχανίας, των γιατρών και του κοινού (ναι και αυτών που συνήθως τα περιμένουν όλα έτοιμα)αλλά ας όψεται.

Προσωπική μου άποψη για να το ξεκαθαρίσω αυτό μια και καλή είναι ότι όλα πρέπει να ελέγχονται εξονυχιστικά, δίχως ανοχή και με γνώμονα τη δημόσια υγεία και όχι την τιμή της μετοχής της εταιρείας.Βέβαια σε αυτό τον ατελή κόσμο δεν μπορούμε να μηδενίσουμε το ρίσκο και ότι αραιά και που θα τρώμε τη φόλα από κάποιο φάρμακο, κόσμος θα πεθάνει και το φάρμακο θα αποσυρθεί.Θες γιατί η βιομηχανία θα κάνει τα στραβά μάτια όταν ο ερευνητής θα τους πει ότι το φάρμακο επιδρά έτσι κι αλλιώς στο 0.001% του πληθυσμού, θες γιατί ΔΕΝ γνωρίζουμε ακόμη τα πάντα στον κλάδο και η πρόβλεψη ρίσκου ξεφεύγει από τα χέρια μας,θες γιατί τα ΜΜΕ πιέζουν για το γρήγορο λανσάρισμα ενός φαρμάκου, θες γιατί αν η βιομηχανία σου έχει δώσει 20 εκατ. ευρώ ουσιαστικά δεν έχεις κανέναν λόγο στο πώς θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματά σου...ε δεν γίνεται.Κάτι θα πάει στραβά.

Αυτό όμως είναι εντελώς διαφορετικό θέμα από την παράνοια του να μην ανοσοποιείται ο πληθυσμός με εμβόλια ΠΡΙΝ (προσοχή) καν νοσήσει.Αν βρεις το άρθρο που μιλά για εμβολιασμό του 50% του πληθυσμού στείλτο μπας και βγάλω άκρη.

Dementia_Inc said...

Θέλω όμως ποστ για τις διαπλεκόμενες σχέσεις φαρμακοβιομηχανιών-κυβερνήσεων πάνω στον άξονα των ''επιδημιών'' με την εκμετάλλευση τους από τις εκάστοτε κυβερνήσεις για να πείσουν για την αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας.Αντε.
Υ.Γ:Απορία;Πόσο κοστίζουν πραγματικά τα ''φθηνά'' εμβόλια που στέλνουμε στους κακομοίρηδες όλου του κόσμου (αφρική κλπ);

Dementia_Inc said...

Θέλω όμως ποστ για τις διαπλεκόμενες σχέσεις φαρμακοβιομηχανιών-κυβερνήσεων πάνω στον άξονα των ''επιδημιών'' με την εκμετάλλευση τους από τις εκάστοτε κυβερνήσεις για να πείσουν για την αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας.Αντε.
Υ.Γ:Απορία;Πόσο κοστίζουν πραγματικά τα ''φθηνά'' εμβόλια που στέλνουμε στους κακομοίρηδες όλου του κόσμου (αφρική κλπ);

BioLogos said...

will do...key word:

Orphan drugs

Aggelos Spyrou said...

Εννοείται ότι προσυπογράφω το κείμενο.

Anonymous said...

Ωραίος και καυστικός όπως πάντα!
Εννοείται πως δε πρέπει να αρχίσουμε να ακούμε τον κάθε θρησκευτικό μανιπιουλατορα, ή τον οποιοδήποτε βαλτό, αλλά και πάλι αυτό που αναφέρει και η Dementia είναι σωστό. Στο τέλος όλους μας πληρώνουν ώστε να δουλέψουμε σε μία συγκεκριμένη-δική τους-κατεύθυνση. Πρέπει να έχεις το δικαίωμα άρνησης.
Έχει δίκιο ο Βιο για τα αντιβιοτικά, ναι μεν άλλη κατηγορία φαρμάκων, αλλά μία η φαρμακευτική, τρόπος του γράφειν. Τα πάντα γίνονται για το κέρδος ή έτσι δείχνουν τουλάχιστον.
Τέλος, πόσα πηρε η Novartis για το εμβόλιο?
...The US government has now awarded Novartis two contracts totaling USD 979 million for future purchase of H1N1 bulk vaccine...
Μήπως ήταν χρωστούμενα απο τις αμερικανικές εκλογές?
Βέβαια στις χώρες του 3ου κόσμου δε θα διανεμηθεί δωρεάν, μετά απο δήλωση του γ.διευθυντή http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1023610

pølsemannen said...

Ιδού το Ιερόν +Λίνκιον+

TRIP said...

Ωραία.
Βιολόγε, με το σχόλιό σου με πρόλαβες, γιατί κι εγώ για τα παιδιά της θαλιδομίδης θα έλεγα, καθώς και για την διαπλοκή μεταξύ φαρμακοβιομηχανιών/κυβερνήσεων, τις πιέσεις προς τους ερευνητές κ.ο.κ.
Προσωπικά, συμφωνώ με όσα γράφεις για την εν γένει αναγκαιότητα των εμβολιασμών.
Όσον αφορά στο εμβόλιο για την "νέα γρίπη" ωστόσο, έχω πάρα πολλές επιφυλάξεις. Πιστεύω πως βγαίνει τόσο εσπευσμένα στην αγορά, που οι κλινικές μελέτες είναι αναπόφευκτα ανεπαρκείς και συνεπώς το ίδιο το εμβόλιο καθίσταται προς το παρόν αναξιόπιστο.

Dementia_Inc said...

Όχι και ''η'' ρε παιδιά..οχι..

Prophet Estarian said...

Keywords : Jenny McCarthy, Opra, autism.

Ναι ναι αυτό που νομίζεις. Η Όπρα εμφάνισε τη Jenny McCarthy ως "warrior mom" και ΕΙΔΙΚΟ για τον εμβολιασμό κλπ κλπ κηρύσσοντας ( με το κλασσικό 'χωρίς να παίρνω σαφή θέση, αλλά παίρνω, παίρνω' ) ενάντια στον εμβολιασμό που κάνει τα κακόμοιρα τα παιδάκια αυτιστικά..
και φυσικά ποιον θα ακούσουν οι αποβλακωμένοι; τους γιατρούς; ΟΧΙ, το κουνελάκι του Playboy θα ακούσουν που κάτι παραπάνω ξέρει από εμβόλια..

BioLogos said...

Μαζεύω υλικό Προφήτα και αυτό κάπου το είχε πάρει το μάτι μου αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ουσιαστικά έχουν δημιουργήσει "επιστημονικό" προηγούμενο με τηλεοπτικές "αποδείξεις".Κοίτα να δεις ποιά μου θυμίζει η κυρά από τις Γιου Ες οφ Έη...πώς την λέγανε τη δικιά μας την εγχώρια τηλεκατίνα με τη φραπελιά?Και την άλλην, την κολλητή της, γυναίκα διάσημου τηλε-διαπραγματευτή, τηλε-αποκαλυπτικού.

Έχουν χαζέψει τον κόσμο...

BioLogos said...

Aγένεια.

Τριπ δεν σε ξέχασα.Απλά περιμένω να φτιάξω καινούριο ποστ πέρα από το θέμα της ανοσοποίησης γενικά και να περάσουμε στο ειδικό, όσον αφορά τον Η1Ν1, τα εμβόλια, τις φήμες κτλ.

Ιοκάστη said...

Συμφωνώ βέβαια με ό,τι γράφεις, είναι τελείως ηλίθιο να υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης μιας ασθένειας και να μην τον υιοθετεί ο κόσμος. Αυτό δεν νομίζω πως συμβαίνει και πολύ στην Ελλάδα, μας τάραζαν στα εμβόλια σ'όλο το δημοτικό.

Όμως το θέμα του, αδικαιολόγητου καμιά φορά, πανικού που σπέρνουν τα κανάλια είναι διαφορετικό, και δεν δικαιολογεί την αλόγιστη λήψη φαρμάκων στην οποία μπορεί να οδηγηθεί το κοινό. Να υποθέσω πως αυτό θα είναι άλλο θέμα όμως; :)

ο δείμος του πολίτη said...

Συμφωνώντας απόλυτα με το άρθρο, σε όλη τη φάση θα σμυπληρώσω και τη συνομωσιολογία που πάντα κατακλύζουν Έλληνες κι Αμερικανούς...

Stazybο Hοrn said...

Όσοι πιστοί, εκατέρωθεν, προσέλθετε.

Anonymous said...

και τώρα που είδαμε ότι πολύ κακό για το τίποτε, για πες μας, εσύ εμβολιάστικες?

Anonymous said...

Αν και λίγο ετεροχρονισμένα έκανα (κ εγώ) ένα αναλυτικό post σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα (εμβόλια, wakefield κ σία, θειομερσάλη κ σία κλπ)
http://apeleytheros.wordpress.com/2011/01/14/embolio-fovia/

Anonymous said...

ελπίζω να βγεί σαν link τώρα..
http://apeleytheros.wordpress.com/2011/01/14/embolio-fovia/
με συγχωρείς για το διπλο post!