Friday, November 13, 2009

Λακωνικά περί του εμβολιασμού




Aφιερωμένο σε αυτούς που αρνούνται να εμβολιαστούν μιας και:

- όλα είναι ένα κόλπο των πολυεθνικών να βγάλουν ζεστό χρήμα
- ο θεός είναι μεγάλος
- χρησιμοποιήθηκαν ζώα ως πειραματόζωα (o πλεονασμός στέκει)
- ο εμβολιασμός είναι ένα κόλπο της Νέας Τάξης Πραγμάτων για να μειώσουν τον πληθυσμό
- (κενό-ο καθένας συμπληρώνει όπως θέλει και με βάση όποια συνωμοσιολογική θεωρία)

via the loom, ευχαριστώ τον Ziggy που μου στέλνει ωραία πράματα στο μέηλ.

Η αρχική εικόνα εδώ.

27 comments:

BioLogos said...

Aύριο ακολουθεί (αν δεν βαρεθώ) γνήσιο debunking του βίντεο που κυκλοφορεί πλέον ΚΑΙ με ελληνικούς υπότιτλους κατά του εμβολιασμού, από το αξιόπιστο FOX.

μαριάννα said...

Βιολόγε δε βοηθάς. Ειρωνεύεσαι αν κατάλαβα καλά το φόβο των ανθρώπων που δεν έχουν την πολυτέλεια να γνωρίζουν εκ των έσω, μη όντας βιολόγοι ή λοιμωξιολόγοι ή τέλος πάντων γιατροφαρμακοτέτοιοι.

Είναι αφύσικο και αντιεπιστημονικό να αναρωτιέται ο κόσμος για το τί πρέπει να κάνει, όταν η επιστημονική κοινότητα έχει μπλέξει ως συνήθως, τα μπούτια και τα συμφέροντά της;

Οι μισοί γιατροί λένε ναι, οι άλλοι μισοί όχι.

Μη δοκιμασμένο το εμβόλιο λένε οι ίδιοι οι επιστήμονες. Κάντε το για να μη βρεθείτε διασωληνωμένοι λένε οι άλλοι.

Κινέζικης προέλευσης επικίνδυνη μούφα, λένε οι μεν. Συνωμοσιολόγοι σας αποπροσανατολίζουν, λένε οι δε(λες και πρώτη φορά είδαμε κινέζικα προϊόντα, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία!)

Κι οι πολίτες στη μέση. Είναι παράλογο που ο κόσμος σκέφτηκε τον χορό των συμφερόντων των φαρμακευτικών; Ή δεν έχει ξαναγίνει; (Ας γελάσω... για να μην κλάψω!)

Εσύ λοιπόν, ως ειδικός, αντί να χλευάζεις, κάνε μας μια αναλυσούλα να μας πείσεις! :Ρ

Καλημερούδια! :)

BioLogos said...

Μαριάννα έχεις απόλυτο δίκιο.Γίνομαι ειρωνικός και σπαστικός αλλά υπάρχει λόγος.

1.Όταν διαβάζεις εδώ και καιρό σε CDC,FDA,ECDC,WHO,το ομόσπονδο υπουργείο υγείας στο κρατίδιο που βρίσκομαι κτλ κτλ την άποψη που εκφράζει την επιστημονική κοινότητα και ακούς και τον Τριχόπουλο να λέει τα ίδια δε νομίζω να είναι ο γυαλός στραβός.

2.Επειδή το θέμα δεν έχει να κάνει με πίστη π.χ "Πιστεύω ότι το να εμβολιαστείς ..." αλλά με γνώση "Γνωρίζουμε ότι αν τραβήξει μια μετάλλαξη ο ιός τώρα που ξεκινάει το ζόρι την πατήσαμε".Βέβαια όλα είναι πιθανότητες και ο καθένας έχει το δικαίωμα να παίξει με αυτές όπως θέλει.

3.Δεν θέλω να πείσω κανέναν.Ούτε στη Novartis/Glaxo/Roche κτλ δουλεύω, ούτε είμαι λομπίστας.Αλλά όταν βλέπω ανθρώπους να παίρνουν θέση για ένα θέμα και επειδή δεν μου αρέσει η γκρίζα ζώνη, παίρνω κι εγώ θέση.Έχω γράψει κανα 2 ποστ ακόμα που εξηγώ μερικές λεπτομέρειες περί εμβολιασμών και για το τί πρεσβεύουν οι "άλλοι" για την τιμή των όπλων.Είναι κρίμα να έχει γεμίσει ο τόπος αντιεπιστημονική παράνοια και από την απέναντι πλευρά να μην υπάρχει τπτ.

4.Οι φαρμακευτικές είναι σαν την αυτοκινητοβιομηχανία.Μόνο που όταν κάποιος σκοτώνεται με το αυτοκίνητό του δεν ακούς θεωρίες συνωμοσίες για σατανικούς εβραίους που λανσάρουν επικίνδυνα αυτοκίνητα με σκοπό να μειώσουν τον πληθυσμό και άλλες τέτοιες μαλακίες.Σίγουρα είναι απαίσιες εταιρείες όλες γιατί είναι οι στηλοβάτες του καπιταλισμού αλλά δεν είναι και καπνοβιομηχανίες ή τίποτα μυστικές μασονικές οργανώσεις με κρυφά εργαστήρια κάτω από τη γη.

5.Θα συνεχίσω με το ίδιο ύφος και σε επόμενα ποστς :P.

cyrus said...

Η Μαριάννα είπε:
"Οι μισοί γιατροί λένε ναι, οι άλλοι μισοί όχι."
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Όλοι οι ειδικοί γιατροί λένε ναι. Όχι λένε κάποιοι γιατροί άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι εκτός από γιατροί είναι και άνθρωποι, και ως άνθρωποι βασανίζονται κι αυτοί από ιδεοληψίες. Το θέμα δεν είναι τι ιδιότητα έχει αυτός που προβάλλει αντίρρηση, αλλά τι επιχειρήματα έχει. Και εγώ, τουλάχιστον, επιχειρήματα που να αντέχουν σε στοιχειώδη κριτική δεν έχω δει.

BioLogos said...

Σχετικά με το βίντεο που αναφέρω στο πρώτο σχόλιο με πρόλαβαν αλλά με άψογο αποτέλεσμα χάρη στον Αθεόφοβο.

Εδώ το λίνκ από το buzz.

FrapDigo said...

Θολοκουλτούρ Βιολόγε, εγώ το βλέπω κάπως διαφορετικά το θέμα της φωτογραφίας, και πέρα από τη γρίπη των χοίρων. Πιο πολύ για δούλεμα των creationists μου κάνει.

Υπάρχει η γνωστή επιστημονική μεθοδολογία. Γνωστή στους τυχερούς/άτυχους που την έχουν γνωρίσει, τουλάχιστον, και δε μιλάω απαραίτητα για πτυχιούχους πανεπιστημίων. Πλέον με την εκλαϊκευμένη επιστήμη, η οποία παρουσιάζει τα αποτελέσματα της επιστημονικής γνώσης με τρόπο κατανοητό σε όσους δεν γνωρίζουν τη σημειολογία και τα εργαλεία της κάθε επιστήμης, ο καθένας που έχει όρεξη μπορεί να γνωρίσει τη μεθοδολογία αυτή.

Αυτή η μεθοδολογία, στην απλούστερή της μορφή, είναι αυτό: Παρατήρηση της φύσης, σκέψη θεωριών που μπορεί να την εξηγούν, επαλήθευσή τους με πειράματα/παρατηρήσεις και υιοθέτηση της αποτελεσματικότερης και απλούστερης από αυτές (ξουράφ' του Όκαμ).

Ε, αυτή η μεθοδολογία έχει δώσει αποτελέσματα όπως το αυτοκίνητο, οι υπολογιστές, τα συνθετικά υφάσματα, τα φάρμακα, η ιατρική, η θεωρία της εξέλιξης και πάει λέγοντας. Εντελώς διαφορετικά πράγματα, που προέκυψαν όμως από την ίδια μεθοδολογία.

Οπότε, από τη στιγμή που κάποιος λέει "δεν πιστεύω στην εξέλιξη", ουσιαστικά απαρνείται όλα τα επιστημονικά κριτήρια που την θέτουν αξιόπιστη => απαρνείται και όλα τα άλλα αποτελέσματα της ίδιας μεθόδου, όπως ένα εμβόλιο γρίπης που θα μπορούσε να ζητά ένας δημιουργιστής. Ξεχνώντας (?) πως ουσιαστικά, αν είναι όντως ειλικρινής στις απόψεις του, ουσιαστικά δεν πιστεύει στο εμβόλιο.

Αυτό σκέφτομαι εγώ βλέποντας την εικόνα. Εντελώς άσχετο με τη γρίπη των χοίρων ε; Χμ.

:)

BioLogos said...

Frap

Η φωτό ξεκινά ως δούλεμα των δημιουργιστών (τσέκαρε το 2ο λινκ), λόγω του Η1Ν1/2009 και νομίζω επεκτείνεται και σε όλο το φάσμα των ιδεοληπτικών.Προφανώς και δεν αναφέρεται σε αυτούς που απλά φοβούνται και έχουν χάσει τη μπάλα από την υπερ/παρα-πληροφόρηση.Δεκτό και κατανοητό...εδώ δεν μπόρεσα να πείσω και να καθησυχάσω την ίδια μου τη μάνα από το τηλέφωνο για τους εμβολιασμούς και τρομοκρατήθηκε όταν της είπα ότι θα το κάνω μέσα στη βδομάδα.

ellinaki said...

Ωραία. Έχω ένα φιλοσοφικό ερώτημα να θέσω.

Έστω ότι εγώ χέστηκα και για τις θεωρίες συνομοσίας και για όλες αυτές τις παπαριές που διάφοροι "ειδικοί" παρουσιάζουν ως σοβαρούς λόγους για να ΜΗΝ εμβολιαστώ. Είναι κακό αν εγώ δεν θέλω να εμβολιαστώ ούτως ή αλλως;

Εννοώ, εχώ την υποχρέωση απέναντι στο Κράτος ή την υπόλοιπη κοινωνία να ΜΗΝ νοσήσω σε περίπτωση που μολυνθώ από τον ιό;

μαριάννα said...

Πρώτον: Στο κρατίδιο που βρίσκεσαι έχετε παραγγείλει τα ίδια εμβόλια; Κινέζικα θα πάρετε, όπως εμείς; :)))))))))

Δεύτερον: Η Γιαμαρέλου δήλωνε ότι με τη θεία κοινωνία των ορθοδόξων, δηλαδή γλείφοντας το κουταλάκι το βρέφος μετά τον φυματικό παππού, δεν θα πάθει τίποτα γιατί η πίστη σώζει.
Η ίδια τώρα μας καθησυχάζει. Γιατί να την πιστέψουμε;

Τρίτον: Δεν είμαι κατά του εμβολιασμού. Των άλλων. χαχαχαχαχα

Τέταρτον: Αυτοκίνητο όταν παίρνω, το διαλέγω μόνη μου, μετά από συγκριτικά τεστ και σαφώς τεστ ντράιβ και αφού πάρω τον Σταθάκη ένα τηλέφωνο να μου πει τη γνώμη του. :Ρ Άσε που έχω να διαλέξω από μια τεράστια γκάμα που αφορά προέλευση, φίρμα, μοντέλο, χαραχτηριστικά, επιδόσεις. Στα φάρμακα δεν ισχύει το αυτό. Άλλοι επιλέγουν για μένα και δεν κόβω το λαιμό μου για την ανυστεροβουλία τους.

Κοινό μυστικό είναι τα «δωράκια» των φαρμακευτικών στους «συνεργάσιμους» γιατρούς που γράφουνε αβέρτα χαυταλεύρια και μπουκώνουν τον κοσμάκη και χρεώνουν τα ταμεία, προκειμένου να πάνε στο Μόντε Κάρλο ή στο Ντουμπάι. Ουκ ολίγα δις η υπερφόρτωση των ταμείων από άχρηστα φάρμακα. Λαμογιά στο ζενίθ! Κοινό μυστικό...

Για δες κι αυτό.
Αν βαριέσαι να το δεις όλο, δες το προς το τέλος.

Και πέμπτον και ουσιαστικόν: Αν συνεχίσεις να απειλείς ότι θα κάνεις ποστ στο ίδιο ύφος, σε διαβεβαιώ ότι θα σχολιάζω ακριβώς στο ίδιο ύφος κι εγώ! :Ρ

μαριάννα said...

cyrus

Όταν λες ειδικοί, εννοείς τον Μπεχράκη και τη Γιαμαρέλου; Αν ναι, ησύχασα τώρα. ;)

Καλησπέρες!

BioLogos said...

Mαριάννα είσαι πυροβόλο...επειδή όμως με καλούν οι μπύραι λέω προς το παρόν να τσεκάρεις το λινκ στο σχόλιο 5... :P
και αύριο θα επανέλθω.

υγ.Επειδή με ξέρω, να δεις που σε μερικές μέρες μπορεί να με σιχαθώ αν δω ότι έχω πορωθεί υπερ του δέοντος για το θέμα και θα αποτραβηχτώ πάλι για λίγο.

BioLogos said...

@ελληνάκι

"Είναι κακό αν εγώ δεν θέλω να εμβολιαστώ ούτως ή αλλως;"

Κακό?Δηλαδή τί εννοείς?Να έρθει κάποιος και να σε μαλώσει ή να σε ρίξει στη φυλακή?Βοήθα λίγο να καταλάβω βρε ξάδερφε.

ellinaki said...

@ BioLogos

Εννοώ ότι από το post σου βγαίνει μία επιφυλακτικότητα απέναντι σε αυτούς που αρνούνται να εμβολιαστούν... Αυτό περιλαμβάνει και αυτούς που δεν παραμυθιάζονται από τις θεωρίες συνομοσίας, αλλά απλά δεν θέλουν να εμβολιαστούν;

(Μήπως το έμπλεξα παραπάνω;;;...)

BioLogos said...

Έλα οκ.

Είμαι εναντίον αυτών που είναι αρνητικοί στο να εμβολιαστούν λόγω παραμυθιών και σεναρίων επιστημονικής φαντασίας.

Αυτοί που δεν θέλουν να το κάνουν επειδή φοβούνται ακόμη και τη 1 στο 1.000.000.000 πιθανότητα να πάθουν έστω και αλλεργικό σοκ, για μένα δεν είναι απέναντί μου.Είναι φυσιολογική αντίδραση, τη σέβομαι και δεν την κριτικάρω.

μαριάννα said...

Καλή διασκέδαση! Και μη μασάς. Πλάκα κάνω... Αν πρέπει να το κάνουμε, θα το κάνουμε. :) Βρίσκομαι και ανάμεσα σε 300 πιτσιρίκια καθημερινά, οπότε είμαι στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Πάντως αν γίνω αυτιστικό, εσύ θα φταις. :)))))))

Και μερικοί άλλοι...

Αναμοχλευτης said...

Φίλε Βιολόγε, γνωρίζω τις γνώσεις σου όπως και τη σοβαρότητά σου, γι αυτό και δυσκολεύομαι λιγάκι να σ' ακολουθήσω εκεί που, λιγουλάκι ωμά ομολογουμένως, ειρωνεύεσαι τις ευαισθησίες κάποιων που δεν έχουν τις ειδικές γνώσεις να κρίνουν που βρίσκεται η αλήθεια και που η υπερβολή σε όσα λέγονται.

Εξυπακούεται ότι δεν αναφέρομαι στους ιλλουμινάτους κλπ θρυλικούς βυσσοδόμους, στους οποίους οι αντίπερά τους, πλην πανομοιότυποι σεχταριστές, προσπαθούν να αποδόσουν την πάσα νόσο και πάσα μαλακία που δέρνει τους ίδιους. Όμως ο υδράργυρος δεν είναι και ό,τι καλύτερο μπορεί να μας προκύψη, ούτε και τον θεωρώ τόσο ανώδυνο όπως η κα Γιαμαρέλου προσπαθεί να με πείση.

Επειδή τώρα, όπως σου είπα και όπως ξέρεις, δεν είμαι ειδικός, βρίσκομαι υποχρεωμένος να αποφασίζω κρίνοντας από το ειδικό βάρος και τη σοβαρότητα των υπερμάχων στρατηγών της «υγείας», όπως αυτή γίνεται αντιληπτή στον υπέροχο τόπο μας, κι από την άλλη των πολεμίων του εμβολιασμού.

Η Μαριάννα το έθεσε ωραία. Αν πιστέψω την κα Γιαμαρέλου, μου αρκεί να πάω να κοινωνήσω των αχράντων μυστηρίων και καθάρισα τόσο με τη γρίππη όσο και με τους διάφορους χοίρους που παίζουν μπιλιάρδο μ' αυτήν στις πλάτες μας.

Ως αμύητος και λογικός, στο μέτρο που μου είναι εφικτό, έκανα κάτι άλλο: Ρώτησα το γιατρό μου εδώ, που μου είπε ένα ξερό «όχι, δεν το χρειάζεσαι» και έκλεισε γιατί είχε ασθενή εκείνη τη στιγμή, ο οποίος είχε παρουσιάσει πυρετό και κάτι εξανθήματα, που τα απέδιδε στο εμβόλιο.

Δεν έμεινα όμως εκεί. Πήρα και τον άλλο μου γιατρό, εκεί στα ξένα, που τον συμβολευόμουνα για πολλά χρόνια. «Ε, δεν μπορεί. Επιθεωρητής του Υπ. Υγείας είναι, κάτι θα ξέρει παραπάνω» σκέφτηκα. Κι αυτουνού όμως η απάντηση ήταν αρνητική.

«Αν θελεις να βάλης μέσα σου ένα σκεύασμα, του οποίου οι ιδιότητες δεν έχουν δοκιμαστεί στον ανθρώπινο οργανισμό, που περιέχει ένα βαρύ μέταλλο εξαιρετικά τοξικό και του οποίου η ακριβής χημική σύνθεση και περιεκτικότης δεν ανακοινώνεται, αφήνοντάς μας να μαντεύουμε στο περίπου, τότε κάντο. Η γρίππη αυτή δεν φαίνεται να είναι περισσότερο επικίνδυνη απ' όποια άλλη γρίππη παρουσιάστηκε στο παρελθόν. Τώρα αν η αντίσταση του οργανισμού είναι εξασθενημένη από την πρέζα, το αλκοόλ και την κακή διατροφή, αν οι πνεύμονες είναι επιβαρυμένοι από το κάπνισμα (αυτό το έλεγε ειδικά για την περίπτωσή μου) φυσικά και κάποιοι ασθενείς θα παρουσιάσουν επιπλοκές, όπως γίνεται πάντα».

Λες να είναι τίποτα αντι-ιλλουμινάτηδες και να με πάρουν στο λαιμό τους; Δεν ξέρω.
Αυτό που ξέρω είναι ότι ο ένας είναι σίγουρα μασόνος, όπως επίσης ξέρω ότι ο υδράργυρος είναι εκεί και, αδερφάκι μου, δεν τον γουστάρω καθόλου μα καθόλου να μου τον κάνουν ένεση.


______________
Δεν σου λέει τίποτα η αρχική απόφαση που ήθελε όσοι εμβολιάζονται να υπογράφουν απαλλακτική των ευθυνών της κατασκευάστριας εταιρείας του εμβολίου και των γιατρών δήλωση, η οποία στη συνέχεια αποσύρθηκε, ποιός ξέρει με ποιές συμφωνίες και εγγυήσεις; Πως έγινε και το εμβόλιο που περιείχε «κάποιους» κινδύνους, που επέβαλλαν την υπογραφή αυτής της δήλωσης, έγινε ξαφνικά ακίνδυνο, χωρίς ν' αλλάξη -απ' όσο ξέρουμε- η χημική του σύσταση;

cyrus said...

Μαριάννα, με ενδιαφέρουν τα λεγόμενα, όχι τα πρόσωπα. Ένα γελοίο άτομο μπορεί να πει και κάτι σωστό, όπως και ένα σοβαρό άτομο μπορεί να πει τη μεγαλύτερη ανοησία.

BioLogos said...

@Λυκάων

Έχεις δίκιο κι εσύ και η Μαριάννα ότι το παρατράβηξα με την ειρωνία, αλλά ξαναλέω ότι στόχος είναι οι τρελιάρηδες, που λειτουργούν ως πηγή βλακείας και βοηθούν στη συσσώρευση "θορύβου" και "άχρηστης" πληροφορίας γύρω από ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Το αν κάποιος θα εμβολιαστεί τη στιγμή που δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου είναι προσωπικό ζήτημα, καθώς δεν έβαλε κανένας το πιστόλι στον κρόταφο κάποιου ώστε να εμβολιαστεί.Το πώς ενήργησες είναι λογικό, συμβουλεύτηκες δύο διαφορετικούς γιατρούς, επεξεργάστηκες την πληροφορία και κατέληξες σε ένα συμπέρασμα.Δεκτό, σεβαστό και καθόλου μεμπτό.Αν έχω δώσει την εντύπωση ότι κατηγορώ μια τέτοια στάση, τότε φταίω και ζητώ συγνώμη αν τα έμπλεξα, καθώς ο σκοπός μου δεν είναι να είμαι ο φασιστοεπιστήμονας, που θα δίνει οδηγίες και εντολές στους υπολοίπους.
Από την άλλη όμως αν δεν θέλει κάποιος να εμβολιαστεί και παράλληλα μιλάει για σχέδια μυστικών οργανώσεων για την μείωση του πληθυσμού, τον έλεγχο της ανθρωπότητας και λοιπά χαζά, τότε ενοχλούμαι, ενεργοποιούμαι και ξεκινάω τον αντίλογο.

Η θειομερσάλη, που λειτουργεί ως μικροβιοκτόνο μέσα στο σκεύασμα και το προϊόν του μεταβολισμού της στον οργανισμό, ο αιθυλικός υδράργυρος, δεν συσσωρεύονται, όπως ο μεθυλικός υδράργυρος, αλλά απεκκρίνεται.Επίσης τα δεδομένα μέχρι στιγμής δεν δείχνουν θετική συσχέτιση με τον αυτισμό, σύμφωνα με τον FDA, WHO κτλ.

Aυτό που έχω μάθει όμως είναι να κοιτάω τη συγκέντρωση μιας ουσίας,το όριο της έκθεσης και την περίοδο της έκθεσης.

Οπότε θα πάρω για παράδειγμα το Pandemrix της GSK, που μια δόση των 0,5 mL περιέχει 2,5 μg υδραργύρου καθώς ο υδράργυρος είναι το 50% της μάζας της θειομερσάλης και η μάζα της σε μια δόση είναι 5 μικρογραμμάρια.To αστείο είναι ότι σύμφωνα με την EFSA (Εuropean Food Safety Authority, δεδομένα του 2004) ένας ενήλικος Έλληνας εκτίθεται τη βδομάδα 160 μικρογραμμάρια υδραργύρου, λόγω της κατανάλωσης θαλασσινών.Και τα θαλασσινά δυστυχώς δεν περιέχουν αιθυλικό υδράργυρο αλλά μεθυλικό υδράργυρο, που βιοσυσσωρεύεται και έχει χρόνο ημιζωής (χρόνος για να μειωθεί η δραστικότητα στο 50% της αρχικής) 1,5-2 μήνες...

Eπίσης καθώς το νέο εμβόλιο είναι μόνο μια παραλλαγή των εμβολίων που παράγονται κάθε χρόνο κατά της εποχικής γρίπης στις ίδιες εγκαταστάσεις και με τα ίδια πρωτόκολα, τα κλινικά δεδομένα είναι αρκετά.

BioLogos said...

Ένα μικρογραμμάριο είναι ένα εκατομμυριοστό του γραμμαρίου.

BioLogos said...

Kαι ακόμη μια μικρή διόρθωση

"ενας ενήλικος Έλληνας εκτίθεται τη βδομάδα σε 40-160 μικρογραμμάρια υδραργύρου"

ενήλικος έλληνας = 80 kg

Αναμοχλευτης said...

Εκτός από τον υδράργυρο, που όπως τα περιγράφεις αποτελεί μέρος της συνήθους διατροφής των νεοπλουτάκηδων που συνωστίζονται στα ιχθυοφαγεία των παραλιακών ζωνών της Αττικής ένθεν και ένθεν, υπάρχει και αυτό [www.dailymail.co.uk/news/article-1206807/Swine-flu-jab-link-killer-nerve-disease-Leaked-letter-reveals-concern-neurologists-25-deaths-America.html] που δεν είναι συνομωσιολογία, όπως συνομωσιολογία δεν είναι και το γεγονός ότι 58% των γιατρών του νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού και 90% των νοσηλευτών δήλωσαν ότι θα αρνηθούν τον εμβολιασμό. Ξέρω πως τα αγγλικά σου είναι άριστα και επομένως το κείμενο δεν χρειάζεται μετάφραση. Διαβάζοντάς το είχα και την ευκαιρία να μάθω και τι είναι το σύνδρομο Guillain-Barre.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα το θέμα να πλέει σε μια θάλασσα παράνοιας και πανικού, με ταυτόχρονα έντονη την διαμαρτυρία κατά της εξουσιαστικής επιβολής και αυθαιρεσίας, που εν προκειμένω φαίνεται ότι προσπαθεί να αντιμετωπίση το ένα κακό με ένα άλλο. Το κλίμα αυτό το είχα δει να ξεκινάει πριν από 15 περίπου χρόνια στην Ε.Ε., με την σιωπηλή πλην έντονα αντιδημοκρατική αλλαγή της πολιτικής στη λήψη των αποφάσεων.

Η 9/11 ως αφορμή για τους επακολουθήσαντες πολέμους, ιοί γενοκτονικοί όπως το AIDS, που αναφύονται ξαφνικά και είναι πρόσχημα για να δημιουργηθούν νέοι όροι στην κοινωνιολογία, όπως π.χ. «ομάδες υψηλού κινδύνου» (= κοινωνική καραντίνα ήτοι αποκλεισμός), το απεμπλουτισμένο ουράνιο εδώ παραπάνω στη γειτονιά μας με τις γνωστές αμαρτωλές προφάσεις, που μας μετέτρεψε τους κατοίκους της Βαλκανικής σε οιωνεί πειραματόζωα -όπως είχε συμβή και στους Ιάπωνες- μέτρα που επιβάλλονται... για το καλό μας (αντικαπνιστική εκστρατεία) πλην όμως με μεθόδους που μυρίζουν ολοκληρωτισμό, νόμοι που αντιστρατεύονται την ελευθερία της έκφρασης (Γαλλία, νόμος Γκεϋσσώ), ο τρόπος που έσκασε η οικονομική κρίση και το ποιοί την πλήρωσαν και την πληρώνουν, όπως και τόσα άλλα, αποτελούν σημάδια που κάθε φορά με πείθουν ότι βαδίζουμε σε μια γενικευμένη δικτατορία. Διαβάζω ότι στην Αμερική ο Ομπάμα, ή έστω αυτοί που κρατούν τα νήματα που τον κινούν, σχεδιάζει με το πρόσχημα του Η1Ν1 να επιβάλη στρατιωτικό νόμο(!)

Μήπως ο Όργουελ δεν ήταν απλώς ένας ευφάνταστος παραμυθάς;

Unknown said...

Από τα πιο ενδιαφέροντα ποστ του φίλτατου φίλου, όχι για το περιεχόμενο αλλά για τα comments που διάβασα μέχρι τέλους... Ομολογώ ότι διαβάζοντας το αρχικό ποστ ενοχλήθηκα, καθώς είμαι από εκείνους που δεν θα εμβολιαστεί, και το ποστ με έκανε να αισθάνομαι μα#$@ας. Δεν είμαι συνομοσιολόγος, δεν είμαι ειδικός, αλλά προσπαθώ σε θέματα υγείας (τουλάχιστον) να είμαι προσεκτικός. Εμπιστεύομαι τον εμβολιασμό (σε περισσότερες από μία περιπτώσεις ήταν καλή κίνηση ότι είχα κάνει ένα συγκεκριμένο εμβόλιο), αλλά τον εμπιστεύομαι όταν είναι κάτι δοκιμασμένο. Μίλησα με 2 γιατρούς (ο ένας δουλεύει στην ομάδα της Γιαμαρέλου) και μου είπαν μην εμβολιαστείς, ούτε αυτοί θα το κάνουν. Δεν έχει να κάνει με συνομοσιολογία, δεν έχει να κάνει με τους Ελ. Έχει να κάνει με φόβο από ανεπαρκείς δοκιμές, άγνωστες και σοβαρές ίσως παρενέργειες. Και όχι, δεν εμπιστεύομαι ούτε το FOX, ούτε το κρατίδιο που μένεις, ούτε την πρόεδρο της επιτροπής για την γρίπη να μου πουν για την ασφάλεια του εμβολίου. Εμπιστεύομαι περισσότερο τον οικογενειακό μου γιατρό...

ανεστης said...

Σήμερα νεκρή φοιτήτρια απο τη γρίπη λένε. Χωρίς να έχει βεβαρυμένο ιστορικό.
Φαντάζομαι πως αν δεν ανήκουμε σε κύκλο ανθρώπων που έχουν χάσει δικό τους απο την ίδια την γρίπη ή άλλες επιπλοκές, έχουμε την πολυτέλεια να συνομωσιολογούμε όσο θέλουμε.
Και να μην εμβολιαζόμαστε για να μην πλουτίσουν οι φαρμακάδες (λες και αυτοί δεν έχουν δέσει το γαίδαρό τους απο πολλού).

BioLogos said...

Σηκώνω τα χέρια ψηλά για όλο το ζήτημα και βλέπουμε τί πρόκειται να γίνει.Εύχομαι τίποτα.
Χαίρομαι όμως, που έγινε μια κουβέντα με απόψεις από όλο το φάσμα, δίχως τους εκπροσώπους παρανοϊκών και φανταστικών σεναρίων ευτυχώς.Εγώ προσωπικά βοηθήθηκα να σκεφτώ λιγάκι έξω από το δικό μου κουτί και να καταλάβω και πώς σκέφτεται ο μη ειδικός (όχι πώς είμαι λοιμωξιολόγος ή επιδημιολόγος), που από τη μία προσπαθεί να τηρήσει κριτική στάση και από την άλλη σερβίρεται ή μαλλον βομβαρδίζεται με μηντιακή σαβούρα...κάπου θα χάσει την μπαλίτσα.

Κρατάω 2 πράγματα επιπλέον.

1.Το συμπέρασμα ότι οδεύουμε σε μια μορφή οργουελιανής δικτατορίας, όπως λέει ο Λυκάονας.Θα προσθέσω μόνο στο ότι έχουμε ήδη μπει στην εποχή του conditioning στα πρότυπα του Πάβλωφ, όπου δεν υπάρχει ο μοναδικός κάποιος στο υπόβαθρο, που κινεί τα νήματα, αλλά ένα μόρφωμα ετερόκλητων κοπαδιών, που υπακούουν στις αρχές της εκάστοτε κυψέλης.Βέβαια μπορεί να λέω και μαλακίες αλλά κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι ότι βλέπω γύρω μου.

2.Αυτό που λέει ο Χρήστος από την άλλη όσον αφορά τους εμβολιασμούς, μου δημιούργησε μια σκέψη.
Είναι τρομαχτικό όταν κάποιος παραδέχεται ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του παντού και ψάχνει τον γνωστό για την άποψη αυτή, που θα τον καθοδηγήσει για να πάρει μια απόφαση.Η έλλειψη εμπιστοσύνης και η άπειρη ανασφάλεια όταν αφορά επίσημους φορείς (ίσως δικαιολογημένα μερικές φορές) σίγουρα έχει πολλά αίτια, αλλά δεν γίνεται να πορευόμαστε έτσι στα τυφλά και με βάσει τον γνωστό, ράδιο αρβύλα, φημολογίες και τους "τηλε-ειδικούς", που μαντεύω ότι έχουν ζαλίσει τους πάντες στην Ελλάδα.

@Ανέστης
Κάπου διάβασα ότι η κοπέλα είχε καρδιολογικό πρόβλημα το οποίο δεν το γνώριζε η ίδια.Ίσως πέσαμε και στην περίπτωση...
Όσον αφορά τις φαρμακευτικές, σίγουρα πλουτίζουν σαν τρελοί, αλλά πάντα έτσι ήταν.Οι εταιρείες βιοτεχνολογίας και οι λεγόμενες Big Pharma, δεν ζημιώθηκαν πάρα πολύ από την οικονομική κρίση (εξαιρώ την BASF),oπότε στέκει απόλυτα αυτό που λες ότι έχουν δέσει από καιρού τον γάϊδαρό τους.

ο δείμος του πολίτη said...

Αφού το ξέρουμε όλοι: ο νέος ιός είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης συνομωσίας, του εξωγήινων κλπ. Άρα κάθε εμβολιασμός είναι ένας τρόπος να μας ελέγχουν οι άθεοι και οι εξωγήινοι για να μας κάνουν σκλάβους τους (ή μήπως να μας εμφυτεύσουν τσιπάκια;)

cyrus said...

Από γιατρό άκουσα και ένα πολύ καλό επιχείρημα: οι φαρμακευτικές εταιρίες θα προτιμούσαν να αρρωστήσουμε, γιατί έτσι θα έβγαζαν πολύ περισσότερα από τα άλλα φάρμακα σε σχέση με τα ψίχουλα που θα βγάλουν από τα εμβόλια...

BioLogos said...

@Δείμος
Θα το έχω στα υπόψιν για τον random generator of urban legends...

@cyrus
Eμ...λεφτά, λεφτά, άπειρα λεφτά.
Εδώ μια βόλτα είχα πάει στις κεντρικές εγκαταστάσεις της μπασφ στο λούντβιγκσχαφεν και έπαθα την πλάκα της ζωής μου.

Powered By Blogger