Saturday, March 20, 2010

Τα γκαζάκια, το ινστιτούτο και οι Ταλιμπάν του Χάους




(UPDATE στο βάθος)

Διαβάζω στον Ηπειρωτικό Αγώνα εδώ.

" Στην προκήρυξη που ανέβηκε στο indymedia, περιέχεται αρκετή κριτική για το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο, ειδικά για το Τεχνολογικό Πάρκο και δηλώνεται αλληλεγγύη σε συλληφθέντες του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ αναφορά υπάρχει και για τον Λάμπρο Φούντα που σκοτώθηκε σε πρόσφατη συμπλοκή με την αστυνομία."

Έχω πολλές απορίες σήμερα.

1. Ποιός ψυχολογικά διαταρραγμένος "άνθρωπος", ποιό αρρωστημένο μυαλό βάζει γκαζάκια σε ένα ερευνητικό ινστιτούτο?

2. Πώς ερευνητές μπορούν να χαρακτηριστούν με τη φράση "Σκληροί εκμεταλλευτές και δολοφόνοι της καθημερινότητας"?

3. Πώς μπορούν αυτοί οι Ταλιμπάν, που από ότι φαίνεται έχουν μπαζώσει τον εγκέφαλό τους με θεωρίες συνομωσίας και πολύ ντανμπράουν, να εκστομίζουν μέσα στο παραλλήρημά τους το αμίμητο "Χωρίς να είμαστε επιστήμονες αυτής της κοινωνίας συστηματικά επιδιδόμαστε στην καταστροφή της"?

4. Πώς είναι πράξη αλλυλεγγύης σε έναν νεκρό βιολόγο αυτή η κίνηση?

Πλέον έχει νομιμοποιηθεί η βία, αν ο γράφων κάνει το σωστό μάρκετινγκ μέσω της προκύρηξης, βρει έναν κινηματικά αποδεκτό στόχο συνδεδεμένο με το κακό κεφάλαιο και πετάξει και τα τυπικά "αλλυλεγγύη και λεφτεριά στον σύντροφο Γιάνν Χέσα".Ο καθένας μπορεί να πάρει την παρέα του αν βαριέται και έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, να βαφτιστούν "αντάρτες πόλεων", να πετάξουν γκαζάκια, στη συνέχεια να γράψουν και ένα νηπιακό μπουρδολόγημα-αχταρμά και είναι έτοιμοι.Δεν λυπάμαι για αυτούς που ανοίγουν μέτωπο κατά της επιστήμης.Είναι άτομα νοητικά ανάπηρα, που έχουν βυθιστεί βαθιά στις μπερδεμένες ιδεοληψίες τους και ζούνε μέσα στον θρησκευτικό τους φανατισμό, τυφλωμένα. Σπαρταρούν μέσα στη πνευματική τους λάσπη μέχρι να βρούνε δικαιολογία για το επόμενο "χτύπημα".Ο κόσμος τους είναι απλά άσχημος, ένας κόσμος γεμάτος εχθρούς, στον οποίο βλέπουν τους υπόλοιπους από εμάς είτε ως επόμενους στόχους, είτε ως δέσμιους του συστήματος και αντιστοίχως είτε μας μισούνε, είτε μας λυπούνται, αλλά πάντα απ΄εξω μιας και αυτοί ανήκουν στη δική τους ελίτ.Ανήκουν σε αυτούς που έχουν δει το φως και βρίσκονται ένα σκαλί παραπάνω από όλους τους υπόλοιπους από εμάς, γιατί αυτοί "ξέρουν" .Σε αυτούς που βάζουν γκαζάκια σε ένα ερευνητικό ινστιτούτο τους αξίζει 100% ο παλαιολιθικός κόσμος στον οποίο θέλουν να επιστρέψουν, ώστε να απαγγέλουν όλη μέρα ο ένας στον άλλον μπακούνιν και κροπότκιν, εκεί στην ελευθεριακή τους παραλία όπου θα μπορούν να κάνουν απερίσπαστοι ελεύθερο κάμπινγκ παρέα με τους μακ και τα iphone τους.Ζώα.

Η "προκύρηξη" βρίσκεται στο ιντυμήντια, δεν την λινκάρω καν.

Για την ιστορία, το ΙΒΕ (Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών) στα Γιάννενα είναι ένας χώρος, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα ινστιτούτα του εξωτερικού, με πάντα ανοιχτές πόρτες και ανθρώπους που συχνά ερευνούν δίχως να αμοίβονται.Δεν είναι κάποιο σκοτεινό κτίριο με φράχτες, σεκιουριτάδες και κάμερες από έξω. Αυτά βρίσκονται μόνο στη φαντασία ορισμένων φοβισμένων και ταραγμένων μυαλών.

UPDATE:Φωτογραφία της εξόδου του ΙΒΕ μετά τα γκαζάκια των ανεγκέφαλων.Ευχαριστώ τον φίλο Baqure!

17 comments:

Anonymous said...

Για να εγκαινιάσω το θέμα, θα συμφωνήσω με τα περισσότερα κ θα προσθέσω τα εξής:

1. Αυτή η ενέργεια συμβάλλει πιο πλύ στο να τοποθετηθούν πλέον κάμερες (κατι το οποιο δεν ευχαριστεί και απλά δε θέλει κανείς)
2. Στο τρίτο σκέλος που αναφέρεις την αμίμιτη φράση, φαίνεται οτι κ οι ίδιοι δε ξέρουν τι κάνουν και απλά είπαν πάμε να τα σπάσουμε, αφου είναι επιστημονικό ινστιτούτο.
3. Είναι σύνηθες κάποιοι να μένουν μέχρι αργά στο εργαστήριο. Αν λοιπόν τη στιγμή που έσκαγαν τα γκαζακια ήταν μέσα κόσμος, τι θα γινόταν???? Κ αν τελικά η καταστροφή ήταν μεγαλύτερη κ δουλειά χρόνων, για κάποιους απλά εξανεμίζοταν??? κοκ

Για να μη μακρυγορώ, κατανοώ την "επίθεση" στο σύστημα, αλλά να στοχοποιούνται οι "μεγάλοι" κ όχι φοιτητές. Όλοι είμαστε σκλάβοι του καπιταλισμού, αλλά δε νομίζω οτι πρέπει να παίζουμε με τη πιθανότητα να χαθεί ακόμα μία ΖΩΗ! Είναι τουλάχιστον αφελές και έτσι θα χαρακτήριζα την όλη κατασταση.

Υ.Γ: Για το τεχνολογικό πάρκο δε θα κλάψω , να πω την αλήθεια!!!

ellinaki said...

Υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ σύγχιση, ειδικά ανάμεσα σε άτομα που έχουν απηυδήσει με το ελληνικό χάος, και πάνω στο στράβωμά του, στέκονται σε πολύ λαθασμένες βάσεις.

Οι πιθηκομούτσουνοι κρετίνοι robustus στην Ελλάδα είναι διάχυτοι σε κάθε κοινωνικό στρώμα και πίσω από κάθε ακραία πολιτική "ιδεολογία" (αριστερή η δεξιά). Άρα μην το ψάχνεις και πολύ...

FrapDigo said...

Ε μα ναι ρε Βιολόγε, δε ξέρεις τί έλειπε από το ελληνικό πανεπιστήμιο και την ελληνική έρευνα;

Μια βόμβα, να μετριάσει λίγο την υπέρμετρη κρατική επιχορήγηση και την υπέρτατη πρόοδο, ώστε να αποφύγουμε την κατάρρευση λόγω της ανάπτυξης.

Το σύστημα πόνεσε λίγο λιγότερο από το σπάσιμο μιας τράπεζας, fuck yeah.

Το άλλο το άκουσες για τον Φούντα, που είπε ένας δημοσιογράφος της TV; Το διάβασα κάπου, οπότε δεν παίρνω και όρκο, αλλά μου φαίνεται πολύ πιθανό.

Άκου να δεις τί είπε ο δημοσιογράφος, για τον λόγο που δεν μπορούσαν να συλλάβουν τον Φούντα μέχρι τώρα, από αποτυπώματα, ίχνη κλπ.

"Ήτανε βιολόγος", λέει, "και έπαιζε το DNA στα δάχτυλα".

Εσύ ρε Βιολόγε το παίζεις το DNA στα δάκτυλα ή τζάμπα ξημεροβραδιάζεσαι με μανιτάρια σε κεσεδάκια στα εργαστήρια;

Γιούχου. Όσο περνάει ο καιρός πιστεύω ότι ζω σε επεισόδιο South Park.

Zaphod said...

Που βαδιζομεν κυριοι.....

Τι να σχολιάσω ρε γαμώτο;

Stefanos said...

Νομίζω είναι η πρώτη φορά που παίζει γκαζάκι σε ερευνητικό ινστιτούτο.
Αλλά να έχεις κατά νου πως σε αρκετά πανεπιστημιακά ιδρύματα τση χώρα,όποτε γίνεται πάρτυ κάτι Σάββατα, τη Δευτέρα πολλοί διδακτορικοί κλαίνε υπολογιστές και εξωτερικούς σκληρούς με τα backup της δουλειάς τους..
Πλέον οι περισσότεροι έχουν μάθει βέβαια και δεν αφήνουν παρα δουλειά μιας μέρας πχ στα εργαστήρια, γιατί οι επαναστάτες επαγγελματίες καννίβαλοι με την αιγίδα της δημοκρατίας και του ασύλου, δεν κρατιούνται με τίποτα..
Εις το όνομα της επανάστασης και της αντίδρασης στο σαθρό κατεστημένο φυσικά..

BioLogos said...

@baqure
Αυτό το σκλάβος του καπιταλισμού μπορείς να μου το εξηγήσεις?Επίσης είσαι πολύ ναϊβ φίλε μου αν στην περίπτωση του ινστιτούτου καταδικάζεις τη βόμβα αλλά όχι στην περίπτωση του τεχνολογικού πάρκου.Η βόμβα δεν είναι μορφή διαμαρτυρίας.Η βία τροφοδοτείται με βία και κάποιοι και από τις δύο πλευρές χαίρονται με αυτό.Αν σε εκφράζει αυτό για να είσαι αρεστός σε κάποιους τί να σου πω.Ο καθένας αναλαμβάνει τις όποιες ευθύνες του.

@Ελληνάκι
Ακριβώς αυτό...αλλά θα προσπαθώ να το ψάχνω μήπως και μπορέσω να εξηγήσω κάποια πράγματα, πρώτα στον εαυτό μου.

@Φραπ
Μου αρέσει που κλαιγόμαστε κατά τα άλλα ότι είμαστε ουραγοί σε θέματα καινοτομίας και τεχνολογιών αιχμής και κατεβαίνουμε στους δρόμους για αύξηση του ποσοστού του ΑΕΠ, που δίνεται για την έρευνα.Υπό τέτοιες συνθήκες θα πρέπει να ξηλώσουμε όλα τα ερευνητικά ινστιτούτα και να τα στείλουμε καλύτερα στην Βουλγαρία, Αλβανία κτλ...Σίγουρα εκεί οι συνθήκες είναι καλύτερες από ότι στην νεοελληναράδικη ζούγκλα του ερασιτέχνη "μαχητή" πόλεων.Όσο για τον Φούντα πολλά λέγονται και ακούγονται, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο άνθρωπος δεν ήταν βιολόγος.Ο βιολόγος δεν προσπαθεί να καταστρέψει ακριβώς αυτό που θαυμάζει, σέβεται και τον χαρακτηρίζει, δηλαδή το αντικείμενό του.Τώρα το πώς ο καθένας αιτιολογεί τίς οποιεσδήποτε πράξεις του Φούντα και από ποιά σκοπιά μου είναι παντελώς αδιάφορο.

@Ζάφωνδα
Έπεσες από τα σύννεφα κι εσύ ε?

@Εστάριαν
Πρόσεχε τί λες και τί γράφεις συνεπιστήμονα, γιατί μπορεί να χαρακτηριστείς φιλήσυχος εν υπνώσει πολίτης, που αποτελεί το γρανάζι του συστήματος, σκλάβος του καπιταλισμού και λοιπές μαλακίες, που θα έκαναν την Ρόζα Λούξεμπουργκ να βρέξει το στρινγκάκι της.Ακόμα δεν μου έχει περάσει ο εκνευρισμός.

ΥΓ.Βέβαια ποιός του είπε του διδακτορικού να αφήσει τη δουλειά του μέσα στο άνδρο του νεοφιλελευθερισμού και του κεφαλαίου (πανεπιστήμιο)?Ας πρόσεχε!Εξάλλου αυτοί που βάζουν τα γκαζάκια σε ινστιτούτα, αυτοί οι ανένταχτοι επαναστάτες σε μερικά χρονάκια θα είναι βυσματωμένοι σε κανά δημόσιο να κάνουν τους συνδικαλιάρηδες.

Anonymous said...

δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα ινστιτούτα του εξωτερικού,..................και ανθρώπους που συχνά ερευνούν δίχως να αμοίβονται


Αυτό ονομάζεται αντίφαση. Εκτός Ελλάδας, συχνά, αμοίβεσαι.

BioLogos said...

@Ανώνυμος
Δεν έχεις άδικο.Ελλάδα, αντίφαση.

qed

Βλέπεις μερικές φορές τα ντουβάρια και ο εξοπλισμός (μέρος του) μπορεί να είναι προδιαγραφών άλλων μαγευτικών χωρών, αλλά μετά δεν υπάρχει ζεστό χρήμα να πληρώσεις ίσως υποψήφιους διδάκτορες.Αυτοί λοιπόν θα πρέπει να πάρουν μέρος στο νέο τηλεπαιχνίδι "ποιός θα τσιμπήσει πρώτος τα λεφτά της υποτροφίας" ή στο άλλο τηλεπαιχνίδι "Να ένα ωραίο πρόγραμμα για καμιά διετία το οποίο θα μοιραστείς με άλλα 25 άτομα και μετά βλέπουμε με το καινούριο πενεδ".

Anonymous said...

@ΒιοΛογε,
Δεν είπα οτι συμφωνώ με τη βομβα στη μια περίπτωση κ όχι στην άλλη, απλώς το τεχνολογικό πάρκο είναι μια μαύρη ιστορία. Δε συμφωνώ με το να υπάρχουν εταιρείες μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου (όπως κ τα μαγαζάκια στη Λέσχη). Καλώς ή κακώς τοποθετήθηκε βόμβα σε μια ιδιωτική εταιρεία.
"Η βία τροφοδοτείται με βία και κάποιοι και από τις δύο πλευρές χαίρονται με αυτό", σωστή η πρώτη πρόταση, αλλά ποιές είναι οι 2 πλευρές, εξπλεην πληζ! Το σίγουρο είναι ότι εμείς δε χαιρόμαστε, ασχέτως που το σατυρίζουμε μιας και δεν ήταν σοβαρή η ζημιά.
Επίσης σιχαίνομαι και δε δέχομαι να με αποκαλείς αφελή και γιατί να γίνω αρεστός σε κάποιους που δε ξέρω, δεν ανήκω στο κύκλο τους και δεν με απασχολεί να μπω, ούτε με εκφράζει για να καταλήξω. Μπορεί να είσαι ακόμα θυμωμένος, αλλά πρόσεχε τι λες.
Επιπλέον, όταν λέω "Όλοι είμαστε σκλάβοι του καπιταλισμού, αλλά δε νομίζω οτι πρέπει να παίζουμε με τη πιθανότητα να χαθεί ακόμα μία ΖΩΗ!", νομίζω ότι γίνομαι σαφής. Αφού δεν ενστερνίζομαι τη δεξιά ιδεολογία και το σύστημα του καπιταλισμού, φυσικό είναι να νοιώθω δούλος του συστήματος και αυτών που το υπηρετούν. Το "όλοι" πηγαίνει σε όσους συμφωνούν μαζι μου και όσους δε το χουν καταλάβει ακόμα.
Τέλος ορθώς λες ότι κάποιοι από αυτούς στο μέλλον θα είναι βολεμένοι, αφού από τώρα κάνουν "επανάσταση" με τα λεφτά του μπαμπά.

Υ.Γ.:Ρε μλκ φαντάστηκα τη Ροζα με στρινγκάκι, με κατέστρεψες....

Unknown said...

Μην ανησυχείτε, τέτοιες ενέργειες είναι απομονωμένες και συνήθως δεν επαναλαμβάνονται. Αν γίνει ξανά θα πεί ότι υπάρχει κάποιος πολύ συγκεκριμένος και όχι αθώος λόγος που τοποθετήθηκαν.

Άλλωστε στα εργαστήρια του BIONEA, συχνά έχουμε τρομοκρατικές απόπειρες και μάλιστα με πυρινικές βόμβες, άλλα χάρη στα μεταλλαγμένα υβριδικά ρομποτόσκυλα τις εντοπίζουμε εγκαίρως

Dementia_Inc said...

Για κοίτα κάτι πράματα που γίνονται στα Γιάννενα..

BioLogos said...

Μπάκουρε αδερφικέ μου φίλε.

Για τα περί καπιταλισμού και δούλων σου αφιερώνω το παρακάτω ποίημα του Πανούση.

Βλαδιβοστόκ!
Βλαδιβοστόκ, Βλαδιβοστόκ, η ώχρα των σπιτιών σου ξεφλούδισε κι έπεσε πάνω
στα πεζοδρόμια. Φύσηξε η περεστρόικα κι έγιναν ίσα και όμοια μέλη του
κόμματος παλαιά και μέλη κάποιας πόρνης, που για μια τσίχλα, ένα
μπλουτζίν πουλάει την ομορφιά της σ' εμπόρους καπιταλιστές, χοντρούς και
ματσωμένους.
Βλαδιβοστόκ, Βλαδιβοστόκ. Μαυρίζει η ψυχή μου έτσι που σε κατάντησαν ο
Γκορμπατσόφ κι ο Γέλτσιν. Γαμώ το σπίτι σας γαμώ, κωλοαμερικάνοι!

Περί των υπολοίπων συμφωνούμε, πιστεύω ότι παραμένεις το ίδιο γκέη όσο παλιά και ναι ήμουν θυμωμένος.

BioLogos said...

@Flowrider
Μιλάς με γρίφους μάγε.Απλά οι τύποι είναι αστείοι.Πάλι καλά δεν περνάνε αφγανοί μετανάστες και παιδάκια από εκεί έξω και ΠΑΛΙ καλά βάζουν μικρά γκαζάκια που κλάϊν λίγο την πόρτα καίνε...σιγά δηλαδής.

Θα σου παραγγείλω κανά μετα-σκυλάκι γιατί τελευταία μου ρίχνουν οξέα,βάσεις,χημικά ειδικά όταν στέλνω 2 ΚΡ κάτω από πιλοτική διάβαση σε τριγωνικό ραντάρ.

@Ντεμέντια
Εμ...ανεβαίνει η πόλη σιγά σιγά.

Anonymous said...

Μάλιστα! Αντε καλά τι να σε κάνω που σε χω αδυναμία!Ο Τζιμάκος ορθώς τα λέει και τα υπονοεί!!!
Προτιμώ να με λες γκεη παρά αφελή, χαχαχαχα...
Φιλάκια ρουφηχτά!

jhkihh said...

Άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν στην ζωή τους. Νομίζουν ότι δείχνουν τον "ανδρισμό" τους μέσα από άνανδρες πράξεις βίας. Γιατί το να βάλεις ένα γκαζάκι και να γράψεις μια ανώνυμη προκήρυξη δείχνει άτομο θρασύδειλο που με την πρώτη ευκαιρία θα προσπαθήσει να αποχωρήσει από την κατάσταση που δημιούργησε. Η επιλογή αυτού του στόχου που δεν είχε κανένα απολύτως νόημα να χτυπηθεί, δείχνει την ανοησία αυτών των ατόμων. Δυστυχώς τέτοιοι "άνθρωποι" θα έπρεπε να βρίσκονται στα τρελάδικα με τους συναδέλφους τους, αλλά υπάρχει έννοια κράτος για να το φροντίσει;

Dannossiel said...

γαματο βλογκ

Η θεα Καφροδιτη στελνει τις ευλογιες της

Ioanna said...

Καλημέρα (πλέον!)

Το διαβασα λγο αργά είναι η αλήθεια, αλλά δυστυχώς για "κάποιον μες τον κόσμο είναι αργά"... Πλέον, δεν μπορώ να πώ τίποτα άλλο. Στεναχωριέμαι πολύ περισσότερο γιατί τυχαίνει να μένω στο Πανεπιστήμιο και κάθε πρωϊ περνάω από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο... θα μπορούσε να έχει γίνει τραγωδία... σκεφθείτε ότι το προσωπικό δουλεύει και τη νύχτα πολλές ώρες, είναι παιδιά που κάνουν το Master τους, το PhD και δεν φταίνε σε τίποτα για να "πληρώνουν" την αρρωστημένη σκέψη του κάθε μπάχαλου.

Καλό μήνα παρεπιπτόντως από τα Ιωάννινα!

Ioanna :)

Powered By Blogger