Sunday, January 30, 2011

Το Κ&Tσ παρουσιάζει: ΕΦ

UPDATE στο βάθος

Σήμερα το Κ&Tσ παρουσιάζει Επιστημονική Φαντασία (κοινώς ΕΦ για τους πιο χίπστερς από εσάς που ελπίζω να μην διαβάζετε το παρόν μπλόγκ).

Μια μικρή εισαγωγή.

Kαθώς σαπίζαμε διαδικτυακώς με τον κ. Μαργαρίτη (γνωστό και ως πιο διάσημο Έλληνα μπλόγκερ), έφτασε μέσω μέηλ ένα καινούριο απόχτημα, ένα μαργαριτάρι. Αναφέρομαι στο σάητ της αριθμοσοφίας (των Ελλήνων, όχι των άλλων), που σου δίνει τη δυνατότητα να εισάγεις όποια λέξη θέλεις και να σου εμφανίσει μια λίστα λέξεις που έχουν τον ίδιο λεξάριθμο, ή όπως σκατά λέγεται αυτό το λιακοπουλικό εύρημα.Φήμες λένε ότι οι περίπλοκοι αλγόριθμοι στους οποίες βασίζεται το άνωθεν σάητ είναι ένα καλά φυλαγμένο μυστικό, που έφεραν οι ΕΛ από το Σείριο πριν πολλά πολλά χρόνια, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Σε δεύτερη φάση λοιπόν και αφού κανένας μας δεν είδε τις ανυπολόγιστες και άπειρες δυνατότητες που ξεκλειδώθηκαν, έπαιξα με το αριθμοσοφικό generator βάζοντας το πατρώνυμο του Γιώργου και εμένα. Το αποτέλεσμα ακολουθεί, όπου οι λέξεις παντρεύονται με τη φρικοφαντασία μας και την ανυπολόγιστη έκθεση στην τηλεόραση σαν παιδιά.

Ευχαριστώ προκαταβολικά τους Manji και Φίλθυ Πάγκαν, που στήριξαν με υπεράνθρωπες δυνάμεις αυτή την πρωτοβουλία, η οποία κόστισε γύρω στα 30 λεπτά από το πρωινό της Κυριακής. O αστροσμήναρχος θα ήταν περήφανος.

1.Η ιστορία της Ουαλλίας (by (gmargari)


Κοίταξε το τεράστιο αδιακόσμητο δωμάτιο τριγύρω της. Χαμογέλασε. Της το είχανε δωρήσει μετά την μάχη του Χρυσόδετου Φοίνικα, όπου πήγε να υπερασπιστεί τους ετεροφυλόφιλους ενάντια στις ορδές του ομοφυλοφιλικού κινήματος. Έπρεπε να αποτρέψουν την πατρίδα τους να γίνει αλευτέρωτη. Ακόμα θυμάται πως οι απώλειες στον άμαχο πληθυσμό ήταν τεράστιες. Όμως στο τέλος νίκησαν. Μια νίκη την οποία όμως δε χάρηκαν ποτέ.

Κοίταξε ξανά το δωμάτιο. Δώρο άδωρο, σκέφτηκε. Ποτέ δεν θα είχε το χρόνο να το διακοσμήσει και να ζήσει μία ήρεμη ζωή αυτό. Το χιώτικο πάθημα της είχε γίνει μάθημα. Έριξε μία ματιά έξω από το παράθυρο. Ο καιρός ήταν φθινοπωρινός.
Διλήθλε μακράς ώρας αναμονής. Μπροστά της τώρα στέκονταν ο στρατηγός Ιάσων Ιησούς. Της είχε ζητήσει να συναντηθούν καθώς το φεμινιστικό ζήτημα είχε ανάψει για τα καλά και αναμένονταν να ξεσπάσει πόλεμος τις επόμενες ώρες.
-Πάρτ την κάρτα μου και έλα να με βρης, είπε ο Ιάσων στην Νύμφη Αρνώ.
-Και όταν σε βρω για που θα κινήσουμε; τον ρώτησε φοβισμένη η Αρνώ.
-Θα πάμε ένα ταξίδι στον Βρεττανικό Ουρανό, πέρα από το πέμπτο Υδραργύρωμα, στην χώρα της Κέκροψ Μητιάδουσας.
-Γνωρίζεις πως δε θα γυρίσουμε ζωντανοί απο κει. Ο άρχοντας Παραμυθιώτης θα κάνει τα πάντα για να καταστρέψει τη γη. Δεν έχεις καμία ελπίδα μαζί του. Δε θα δίσταζε να αντιστρέψει το γεωμαγνητικό πεδίο της γης για να μας αφανήσει μια για πάντα, να εξαφανίσει από προσώπου γης τη μινωική κοινωνία.
-Ναι αλλά δε θα το κάνει. Έχουμε κάτι που θα πέθαινε να το διαβιβρώσκει.
-Εννοείς... εννοείς την Χρυσόδετη Χειρίδωτη Βίβλο της Ουαλλίας; Ήταν καθήκον σου η φύλαξις της. Κι όμως την έχασες.
-Ναι, έτσι νόμιζαν όλοι. Όμως την βρήκαν. Ήταν κάτω από τον καναπέ, την βρήκε η γυναίκα μου όταν σκούπισε προχθές το σπίτι. Έχω καλή γυναίκα! είπε και της έκλεισε το μάτι.
Ανέβηκαν στο διωνυμικό συμπαντόπλοιο και ξεκίνησαν για τον Βρεττανικό ουρανό.

Και αυτή είναι με λίγα λόγια η ιστορία της Ουαλλίας.

2. Υδροθειικό

Ο δραπέτης του γκέττο είχε κάτσει στο σκοτεινό και υγρό δωμάτιο και σκεφτόταν την επόμενη κίνησή του.Είχε πληρώσει 25 κολοβάτες στους μεγαλοπράγμονες για να του παραχωρήσουν αυτό το καταγώγι.Δίχως ρεύμα, σπάνια νερό και θέα σε έναν τοίχο κάτω από τις γραμμές του ηλεκτρικού.Λίγο φως έμπαινε μέσα από το σπασμένο παράθυρο, από τις ψηλές κολώνες φωτισμού της γραμμής του τραίνου.Πάλι καλά.Στα χέρια του κρατούσε το αεροβόλον όπλον που του είχε δώσει η εταίρα Νάννιον.Περιεργαζόταν την πλαστική του λαβή, την κάνη, τον γεμιστήρα.Όλα ήταν έτοιμα για να απαλλάξει την ανθρωπότητα από τον νοσηρό αυτοκράτορα Τιβέριο Α, νόθο γιο του Μπιλ Γκέιτς, του προηγούμενου 100ετή αυτοκράτορα.

Το κακό γονίδιο και η απαράδεκτη ενέργεια που έρρεαν στην αυτοκρατορική οικογένεια ήταν τέτοια που τους είχαν οδηγήσει σε ανείπωτες πράξεις σκληρότητας, σοδομισμού και τρέλας.Κρανιολατρεία, ξεκατίνιασμα, μια έγκυος να παίζει την άρπα, νάνοι να χορεύουν το γαμήλιο εμβατήριο.Δεν πήγαινε άλλο.
Ο δραπέτης ήταν έτοιμος για να δολοφονήσει τον αυτοκράτορα αύριο, κατά τη διάρκεια της μηνιάιας παρέλασης των ανδροπρεπών ταγμάτων αγάπης.Τα τάγματα αγάπης ήταν ότι χειρότερο είχε να αντιμετωπίσει ο λαός μετά από τον βομβαρδισμό της επιφάνειας του πλανήτη με γαλαξιακή ακτινοβολία.Η αύξηση του ρυθμού μεταλλάξεων σε συνδυασμό με ένα κοκτέηλ χημικών, οδήγησε σε ανδρογενετικές τροποποιήσεις οπλιτών, με σκοπό την παραγωγή των υπέρτατων μαχητών-υπηρετών του αυτοκράτορα.Των ταγμάτων αγάπης.

Αμείλικτοι, δίχως αισθήματα, δίχως λογική και έτοιμοι να ασκήσουν το λόγο του αυτοκράτορα παντού και πάντα με αυταπάρνηση.Τυφλά, τρελά, τέρατα που δεν σταματούσαν πουθενά.Όλα αυτά έπρεπε να τελειώσουν.Ο δραπέτης ένοιωθε τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, τα μάτια του να παίζουν παιχνίδια και την καρδιά του να χτυπά περίεργα.Δεν φοβόταν.Ήταν το δέος της πράξης που σχεδίαζε.Αν όλα πήγαιναν στραβά, είχε πάντα το μπουκαλάκι με το υδροθειικό οξύ μαζί του.

-FIN-

UPDATE (το βάθος)
Φυσικά από αυτή την υπέροχη συλλογή ΕΦ, που είμαι σίγουρος θα σημαδέψει τη ζωή πολλών, δεν μπορεί να λείπει η απόπειρα του Filthy Pagan να γράψει αστυνομικό μυθιστόρημα.

3. Έγκλημα στην Ταβέρνα "Η φρικωδία των Χορτοφάγων"

Η εικόνα κλεμμένη από εδώ

Η ώρα τέσσερις παρά τέταρτο το πρωί. Κάτω από την ταμπέλα “Η φρικωδία των χορτοφάγων” ήτανε παρκαρισμένο ένα περιπολικό, φθαρμένο από τις καταδιώξεις και τα Destruction Derbies. Μέσα ο χώρος ήτανε υγρός, σκοτεινός και μύριζε αίμα και προβατίνα. Η τσίκνα ήτανε τόσο έντονη που ο αστυνόμος πήρε λίγο ψωμάκι και το βούτηξε σε μία χωριάτικη σαλάτα να γιάνει λίγο η καρδούλα του. “K-Κύριε Αστυνόμε αυτό δ-δεν είναι παραποίηση στοιχείων;” ρώτησε ο καμπούρης βοηθός του, ο Ίγκορ, που ένα θεματάκι με τα σύμφωνα και με την Στικούδη το είχε . “Σκάσε Ζώον!” ήτανε η μινιμάλ απάντηση του Αστυνόμου.

Ητανε χαμένος στις σκέψεις του…τέτοιο μακελειό σε ταβέρνα ποιός θα το περίμενε. Κοίταξε αφηρημένα το τραπέζι που είχε κάνει την παπάρα. Δίπλα ακριβώς στην χωριάτικη ένα ακρωτηριασμένο χέρι κρατούσε ένα πιρούνι που φαινότανε να είχε μόλις τσιμπίσει το τελευταίο γλυκάδι της συκωταριάς. Το αίμα από το χέρι, χάραζε την δικιά του πορεία: Προσπερνώντας τα γαρδουμπάκια, έστριβε δεξιά στις τηγανιτές πατάτες, αριστερά στις σπαλομπριζόλες και ανέβαινε προς τον τοίχο σχηματίζοντας κάτι….
Ο αστυνόμος έριξε το φως του φακού στον τοίχο, σάστισε για λίγο και έξυσε την μύτη του έντρομος, βλέποντας τις λέξεις που σχημάτιζαν τα νεκρά αιμοσφαίρια:

ΤΑ ΣΑΤΟΥΡΝΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ!

“Βρωμερέ Παγάνα θα σε βρώ” μουρμούρισε καθώς άναψε το τελευταίο του Σαντέ…

18 comments:

Anonymous said...

πωπω κά-ψι-μοοοοοοοοοοο

(Δε με λογκάρει γαμώ το κέρατό μου)
Προφήτης

BioLogos said...

Δεν καταλαβαίνω.

Ήρθαν χιλιάδες μέηλζ από θαυμαστές,κατακλύστηκε το τηλεφωνικό μας κέντρο κτλ...όλοι ρωτούσαν αν παίρνουμε ναρκωτικά ή αν πάσχουμε από κάποια σπάνια νευροεκφυλιστική νόσο ή και τα 2 μαζί.

Όχι λοιπόν μια χαρά είμαστε.

Νίκος Φέρμας said...

σκληρότητα, σοδομισμός, τρέλα και κρανιολατρεία, -και θέλατε να σκοτώσετε τέτοιο γαμάτο αυτοκράτορα; ου ρε αντιδραστικοί

Νίκος Φέρμας said...

αν ωστόσο όλα πήγαν κατ΄ευχήν και το υδροθειικό χρησιμοποιήθηκε, πόσο νοικιάζεται το κόουζυ καμαράκι κάτω απ΄τις γραμμές; με ενδιαφέρει.

Voynich Manuscript said...

"Η Χρυσόδετη Χειριδωτή Βίβλος δε μπορεί παρά να βρίσκεται εκεί που κρύβεται το τηλεκοντρόλ." (αρχαίος ουαλλικός χρησμός)

Filthy_Pagan said...

Η καλύτερη τριλογία έβερ. Είναι προφανές τι συνδέει μεταξύ τους τις 3 ιστορίες. Είναι προφανές αυτή η ανεπαίσθητη απολυτότητα που είχα να την δώ απο το "Ολα είναι δρόμος". Αν γυρίζοταν ταινία και πέταγες στο μπλέντερ τα λειψανα του Χορν, της Λαμπέτη και τους Ασίμοφ θα μιλάγαμε για την Κάλπικη Λύρα 2: Ανταρσία στον Πλανήτη Φουργκ Φοργκοθ #φφ

BioLogos said...

Filthy μου θύμισες τα λόγια του Dr. Ronald Chevalier (συγγραφέας των Cyborg Harpies, Brain Cream μεταξύ άλλων)...τα οποία δεν θα τα αναφέρω αλλά είχαν τις ίδιες επιπτώσεις στο Tσι μου όπως και τα δικά σου.

Aν θες να ασπαστείς τις ιδέες του δες στο τιούμπ τα:
- The Art of Relaxating
- The Art of Inspiring Oneself

Αυτά τα πονήματα με έχουν βοηθήσει να είμαι ο άνθρωπος που είμαι.

latecomer said...

"Αυτά τα πονήματα με έχουν βοηθήσει να είμαι ο άνθρωπος που είμαι."

Πρέπει να τα συμπληρώσεις με το "Χρονικό ενος προαναγγελθέντος θανάτου" μουχαχα

BioLogos said...

Νομίζω έχεις ανάγκη από κάτι τέτοιες συμβουλές αγαπητέ λέητκαμ.

Αγάπη

Συμβουλές του Βιολόγου για τον φίλο Λέητκαμ

Zaphod said...

Αχχμμμμ

μαλιστα

Βγες γρηγορα απο το εργαστηριο, τσιμπα 3 ποτα και 17 τσιγαρα και κανε και καμια βολτα!!!

:ΡΡΡΡΡΡΡ

baqure said...

Ενταξει τωρα εξηγουνται πολλα...
Ειδικα με τα σεξ-τιπς (ξυρισμα και βελακι) Για τις σαηφαη μυθοπλασιες και οχι μονο, μπορω να πω οτι μ'αρεσε καλυτερα του Φιλθυ γιατι εχω κανει στροφη στο αστυνομικο...(μ'αρεσει κ ο Χαριτος και η πρατινα). Γι αυτο δεν ειχα σχολιασει μεχρι τωρα! Βεβαια σα τριλογια θα πουλουσε...
Και να σου πω Βιολογε μη βλεπεις οτι παπαρια υπαρχει στο youtube, σε λιγο θα αρχισεις κ τις γιογκιλατες (WTF?)

http://www.youtube.com/watch?v=OlmSYGC45s8

Και μετα θα το παιζεις ninja

http://www.youtube.com/watch?v=cCfpi50AiaQ&feature=fvsr

Γιώργος Μαργαρίτης said...

Από τη στιγμή που δοκίμασα την αριθμοσοφία δε την αλλάζω με τίποτα!
Δοκιμάστε την στο φαί σας ή σαν κολατσιό για το γραφείο!

Γιατί είμαι σίγουρος πως δεν γνωρίζετε πως η λέξη "μπλογκ" έχει τον ίδιο λεξάριθμο με τις λέξεις "ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ", "ΡΑΒΙΝΟΙ" και "ΚΛΑΝΙΑΡΙΚΑ".

Αν η γνώση είναι δύναμη, τότε η αριθμοσοφία είναι τα κορδόνια μίας παλιάς πορτοκαλί παντόφλας.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ανεστης said...

Θέλω κι εγώ απ αυτό που πήρες!

BioLogos said...

@zaphod
Όλα αυτά έχουν καλυφθεί.Είναι μια μορφή δημιουργίας κι αυτή.

@μπακουρε
Σωστός...

@τζημαργκαρί
Μην βάζεις ιδέες.

@ανέστης
χαχαχα...Από κοντά, θα σου φέρω τσάι βουνίσο.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
BioLogos said...

Από εδώ και πέρα όποιο σχόλιο του ανήσυχου βλέπω θα σβύνεται συνοπτικά και δίχως πολλά πολλά.Απλά.

Anonymous said...

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ ΣΔΟΕ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΣΔΟΕ!!