Friday, May 25, 2007

Αγόρασε τον τίτλο σου


Οταν πεινας παραγγέλνεις καμια πιτσα σπετσιαλ, αν εισαι ολιγοδιαιτος ενα σαντουιτσακι και αν εισαι παραδοσιακος ενα γευστικο πιτογυρο απο το Γιωργακη απεναντι να αποβαλλεις το εντερο απο τον οργανισμο σου...Αναλογως οταν διψας παραγγελνεις κανα αναψυκτικο, κανα ποτακι ή ενα καφεδακι περιποιημενο.

Για ποιο λογο γραφω αυτες τις αυτονοητες κινησεις που κανει καποιος καθημερινα και αυτοματα? Για το λογο οτι πλεον καποιος μπορει να παραγγειλει την πτυχιακη του εργασια αν ειναι φοιτητης η τη διδακτορικη του διατριβη με την ιδια ανεση που κανει τα παραπανω...χωρις κοπο, μονο χρημα.

Σύμφωνα με αρθρο του Γιωργου Τσαντικου του Ηπειρωτικου Αγωνα εταιρεια με εδρα την Αττικη και ισχυρη διαφημιση εντος του Πανεπιστημιου Ιωαννινων προτιθεται μετα αντιτιμου φυσικα να προβει στην εκπονηση εργασιων για ολες τις εκπαιδευτικες βαθμιδες (!!!!!) , να αναλάβει την επιβλεψη πτυχιακών, μεταπτυχιακών, διδακτορικων εργασιων, συγγραφη του μισου ή ολακερου του βιβλιου ενος καθηγητη αν βαριεται, να σε στειλει καρφι στην επιτροπη για τα Νομπελ κτλ.

Φυσικα ως πελατης θα δωσεις την εντολη στον παροχεα υπηρεσιων το πως θελεις να ειναι η εργασια σου (με δερματινο σαλονι, ABS, αεροσακους) και αφου δωσεις την παραγγελια, οι επιστημονικοι συνεργατες (6 άτομα μόνιμο προσωπικό και 50 εξωτερικοί συνεργάτες παρακαλώ) θα σου παραδωσουν ζεστο ζεστο το επιστημονικο ΣΟΥ εργο.Αν βαριεσαι να γραψεις και την παρουσιαση, πραγμα λογικο καθως εσυ το μονο που θυμασαι ηταν το ποσο κοστιζε η σελιδα, μην σκας...με κατι παραπανω κονομας και ολοκληρη παρουσιαση. Για να μην κατηγορηθω για μονομερεια η εταιρεια στην ιστοσελιδα της (www.webstudent.gr) χαρακτηριστικα αναφερει οτι <Η εταιρία έχει σα στόχο της να καταστεί όχι ένα κέντρο διευκόλυνσης των φοιτητών αλλά ένας εξωτερικός σύμβουλος σε σχέση με τις σπουδές τους όσον αφορά στο κομμάτι της εκπόνησης και της υλοποίησης των ακαδημαϊκών τους εργασιών.> Αν θελουμε το πιστευουμε και μαλλον το ιδιο το περιεχομενο των υπηρεσιων που προσφερουν ακυρωνει την προβαλλομενη θεση τους.

Βεβαια κατι τετοιο δεν θα επρεπε να μας κανει καμια εντυπωση.Πλεον ιδιωτικοι φορεις με στοχο το κερδος και την εκμεταλλευση της παρακμης του πανεπιστημιου θα προσφερουν αναλογες υπηρεσιες και αλλες πολλες εναντι αντιτιμου. Μια προταση μου θα ηταν και η δημιουργια ομαδων εξειδικευμενων λομπιστων που θα μπορουν να επηρεαζουν τις επιτροπες για κριση νεων εκλεκτορων.

Ζουμε στην εποχη που τα παντα μεταφραζονται σε αριθμους και κερδος ...ηδη ενας τιτλος σπουδων δεν κρινεται απο το περιεχομενο του αλλα απο τα credits (πιστωτικες μοναδες) που δινει στον φοιτητη, ωστε να εχει καποια ελπιδα μελλοντικα οταν θα ξεκινησει το ταξιδι του στην ερημο της επαγγελματικης αποκαταστασης..Μια καλη λυση θα ηταν το συστημα που εφαρμοζουν τα super markets για να κερδιζεις bonus credits...το πως ειναι αλλο θεμα αλλα θα το δουμε κι αυτο να ερχεται αν δεν εχει φτασει ηδη.

3 comments:

Anonymous said...

Ρε συ τσιγαρα φερνουν με το πτυχιο?Αν ναι πιασε ενα απολα και ενα Lucky μαλακο!

Anonymous said...

Einai fusiologiko se mia xora opos to Deutschland, opou to internet einai elaxista diadedomeno kai uparxei eleipsi organosis se ola ta epipeda, kapoioi na niothoun komplex katoterotitas otan blepoun tis diafores me tin ELLADARA. Pera apo tin plaka omos, an kai den ksero ti akribos einai auti i istoria, diabasa simera tin apantisi tou grafiou tupou tou UOI.
http://www.uoi.gr/announcements/extended.php?post_id=1236
Isos sas endiaferei.

Anonymous said...

Σιγά το νέο. Στο Ηράκλειο που ήμουν εγω,αλλά και στα Χανιά τετοιοες αφίσες υπήρχαν απο το 2000. Ο Αρμαγγεδών ερχεται!!!

Powered By Blogger