Tuesday, April 1, 2008

Επίθεση κατά φοιτητή στα Γιάννενα




Αναδημοσιεύω από τον Ηπειρωτικό Αγώνα κάτι, το οποίο σου δημιουργεί μία και μόνο εντύπωση. Κάποιοι στα Γιάννενα νομίζουν ότι η προστασία από ψηλά τους δίνει το δικαίωμα να καταδίδουν, να προπηλακίζουν, να απειλούν τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων και η καφρίλα...να επιτίθενται σε άτομα του συνδικαλιστικού χώρου με ειδικές ανάγκες.
Είμαστε ασφαλείς?

"Ένα τραγικό και πρωτοφανές περιστατικό συνέβη την Κυριακή το βράδυ, γύρω στις 11 το βράδυ στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, απέναντι από το δικαστικό μέγαρο: Δύο άτομα, πατέρας και γιος, επιτέθηκαν σε νεαρό φοιτητή που εργάζεται ως διανομέας σε κοντινό μαγαζί, τον ξυλοκόπησαν και του έκοψαν κομμάτι από το αριστερό αυτί του! Αυτό καταγγέλλει ο φοιτητής αλλά και μάρτυρες του περιστατικού.

Το περιστατικό όμως δεν είναι τυχαίο. Ο νεαρότερος από τους δύο «επιτιθέμενους» απασχόλησε την επικαιρότητα όταν υποδείκνυε στην αστυνομία τους διαδηλωτές ως «δράστες» στα επεισόδια του «Ξενία» πριν τρία χρόνια. Εις βάρος του επίσης έχει γίνει μήνυση για τουλάχιστον άλλο ένα περιστατικό ξυλοδαρμού δύο μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών. Αυτή η υπόθεση μάλιστα εκδικαζόταν χθες το πρωί, πήρε όμως αναβολή για τον επόμενο Δεκέμβριο.


Χθες πάντως, ο φερόμενος ως δράστης αντέδρασε όπως και τις προηγούμενες φορές που ενεπλάκη σε ανάλογο περιστατικό: Άσκησε και ο ίδιος μήνυση για ξυλοδαρμό, εις βάρος του νεαρού φοιτητή. Ο τελευταίος οδηγήθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», όπου διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ότι ήταν αδύνατη η επανακόλληση του τμήματος του αυτιού, αφού αυτό κόπηκε από δάγκωμα."


Όπως είναι λογικό, η επίθεση προκάλεσε τρομερή ένταση, τόσο γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ανάλογο περιστατικό εις βάρος πολιτών που έχουν συμμετάσχει σε διάφορες κινητοποιήσεις (Ξενία, πάρκινγκ), όσο όμως και λόγω της βιαιότητας που κατέληξε σε σοβαρό τραυματισμό ενός ανθρώπου. «Κοινός παρονομαστής» των υποθέσεων είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που φέρεται ως δράστης.

Το έχει βρει το κόλπο ο κύριος, που το όνομά του είναι γνωστό σε όλα τα Γιάννενα.Επιτίθεται, ξυλοκοπεί και στη συνέχεια καταθέτει και μυνήσεις.
Για ποιά δικαιοσύνη μιλάμε?Ποιοί πολίτες είναι "έμμισθοι" πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων σε μία πόλη που προωθούνται αλλαγές ερήμην των πολιτών, όπου κάθε φωνή αντίδρασης φιμώνεται?
Όλοι γνωρίζουν στα Γιάννενα τί συμβαίνει γύρω από την "ηγεμονική" στάση του δήμαρχου Γκόντα και τις φιλίες με συμφέροντα που έχουν μετατρέψει την πόλη σε χωράφι τσιφλικάδων και των αυλικών τους. Το θέμα είναι ποιός έχει το θάρρος να αντισταθεί σε εγκληματίες του κοινού ποινικού κώδικα που ανήκουν στην κλίκα?Ποιός θα ρισκάρει να χάσει το αυτί του?

Συγνώμη για τις απορίες αλλά δεν έχω κάτι άλλο να πω.

UPDATE

To θέμα από ότι φαίνεται παίρνει έκταση.
1.Ελευθεροτυπία
2. Στη Γαλαρία
3. Νέοι Αγώνες (γιαννιώτικη εφημερίδα)

Αντιγράφω από τη Γαλαρία
Τόσο καιρό οι δράστες των πολλαπλών χτυπημάτων σε βάρος δημοκρατικών πολιτών είναι ατιμώρητοι. Αλλά τι να πει κανείς όταν αποτελούν και “επιχειρησιακοί σύμβουλοι”, κοινώς χαφιέδες των οργάνων που μας φυλάνε από τους κακούς. Προφανώς και δεν πρόκειται για κεντρικά πολιτικά πρόσωπα που παίζουν ρόλο ή διαμορφώνουν πολιτικές. Είναι όμως τα καθίκια και οι δολοφόροι που αναλαμβάνουν το ρόλο της κατατρομοκράτησης του κόσμου. Είναι τα καθίκια που πέραν από τις εντολές που εκτελούν λαμβάνουν και πρωτοβουλίες να δολοφονούν τη δημοκρατία καθημερινά. Είναι το καλύτερο παράδειγμα των κοινών χαφιέδων της δεξιάς που ανέκαθεν ιστορικά πρωτοστατούσε στην προάσπιση των συμφερόντων της όποιας εξουσίας: γερμανοτσολιάδες, βασανιστές και ασφαλίτες στη χούντα, Καλαμποκαίοι 2 δεκαετίες πριν, πράκτορες επιχειρηματικών σχεδίων σήμερα.
Ο νομάρχης απέστειλε επίσης μία ανακοίνωση στα ΜΜΕ, τονίζοντας ότι: «Το νομαρχιακό συμβούλιο δεν είναι ανακριτικό σώμα για να λάβει θέση επί μιας υπόθεσης ενόσω οι πτυχές της ερευνώνται από την Αστυνομία».

Ποια ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ όμως, που στα καθημερινά αστυνομικά δελτία Δευτέρας, Τρίτης και Τετάρτης δεν υπήρχε ούτε ως περιστατικό! Τι κι αν φυλλασόταν ο παθών στο νοσοκομείο από κανά εξάρι μπάτσους(!!!), το περιστατικό… δεν υπήρχε για την Αστυνομία που επικαλείται ο Νομάρχης για να υπεκφύγει! Απλά οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις…

Από τα γεγονότα στα Γιάννενα πριν 3 χρόνια μπροστά στο τότε Ξενία.Άκρως κατατοπιστικό, όπου φαίνεται ο ρόλος του καταδότη-τραμπούκου με το Νο7. Έδειχνε και τα όργανα τσουβάλιαζαν ανθρώπους στην κλούβα σαν τα ζώα.



και εδώ

21 comments:

BioLogos said...

H φωτό είναι από το κανάλι ΙΤV των Ιωαννίνων όταν κάλυπτε τα γεγονότα μπροστά στο τότε Ξενία-νυν Γκραν Σεράϊ (ιδιοκτησία Κουρή) το 2005.
Δεν χρειάζονται υποδείξεις για το τί συνέβη.Φαίνεται.

ΠΡΕΖΑ TV said...

Δε ξερω τι μπορουμε να σχολιασουμε για το περιστατικο....;;;

Anonymous said...

οσοι ξερουν απο γιαννενα ξερουν τα παντα γυρω απο τον υπευθυνο της παρακρατικης επιθεσης. τα κινητρα δεν ηταν προσωπικα αλλα πολιτικα. τα παιδια στα γιαννενα πιστευω πως ξερουν πως να αντιδρασουν.

πετρούλα said...

να το θυμηθείτε, αυτόν μια μέρα θα τον δούμε βουλευτη... μη ρωτήσετε με ποιο κομμα!

Σταρχιδικές Φακεμόλες said...

Και δεν τον έχει σαπίσει ακόμα κανένας στο ξύλο;
Απορώ.

BioLogos said...

@dim
To θέμα dim δεν είναι αν θα τον πιάσουν τον Α.Κ στα Γιάννενα να τον πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα, αλλά πώς ανεχόμαστε την ασυλία τέτοιων "καουμπόηδων" στο μικρό μας Τέξας.

@petra
Κι εγώ είμαι σίγουρος ότι σε καμιά 20ετία θα κυκλοφορεί στα Γιάννενα είτε ως πολιτευτής (ούτε Λόουερ δεν χρειάζεσαι) ή σαν "ακόλουθος" τοπικών παραγόντων.

@σταρχιδικός
Ένα θα σου πω.Σε όλη την πόλη υπάρχουν γκράφιτυ με το όνομα του τραμπούκου, που δεν τον κολακεύουν.
Πλέον από ότι φαίνεται κι αυτό που λες είναι θέμα χρόνου.

λολιτα said...

απο πληροφοριες που εχω ο συγκεκριμενος τυπος ειναι γενικος δερβεναγας στα γιαννενα αλλα (δεν επικροτω σαφως) εχει φαει και πολυ ξυλο.


οσο για το τερατουργημα που διεπραξε αυτος και ο πατερας του με κανει να ντρεπομαι που τα γιαννενα ακουγονται γι αυτες τις ειδησεις..

θελω επισης να δηλωσω οτι τελικα το τερατουργημα που λεγεται σεραι υψωθηκε στην θεση του ξενια και ειναι πραγματικα οτι πιο κιτς εχω δει ποτε μου...

:(

Anonymous said...

προφανως και δε μιλησα για "οφθαλμον αντι οφθαλμου". το λεμε και στο αρθρο μας

BioLogos said...

Δεν είναι δερβέναγας Λολίτα.Είναι ένας Χίτης, που του δόθηκε εξουσία, την οποία την σεβάστηκε και την άσκησε με τον δείκτη του δεξιού χεριού του.

Dim, ok κατάλαβα εγώ αλλιώς.Ήσουν κατατοπιστικός.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
BioLogos said...

Βρίσε με από κάτω σε παρακαλώ στο άλλο ποστ.Εδώ ασχολούμαστε με πιο σοβαρά πράγματα.

Anonymous said...

εγώ να σε βρίσω αλλά εσείς να αποσύρετε τις συκοφαντίες εναντίον του αθώου θύματος του spy, του Μάνου.

ξέρεις ότι ο μαλάκας ο φίλος σου επιχείρησε να βγάλει 'μάνο' και κάποιον άσχετο με την υπόθεση 17χρονο blogger ονόματι 'τόλαρος'????

BioLogos said...

Καλά δεν έχεις ίχνος λογικής?Αυτό το ποστ αναφέρεται σε μια επίθεση ενός τραμπούκου ενάντια σε έναν φοιτητή.Αν δεν έχεις να προσθέσεις κάτι στείλε μου μέηλ και τα λέμε μέχρι αύριο το ξημέρωμα.Αλλιώς ότι θα λες από εδώ και κάτω θα πέρνει τον μπούλο όπως είναι.

Anonymous said...

και επειδή πουστόμυαλο πουτανογέννημα biologos έχεις την αφελή αλαζονεία να πιστεύεις οτι ασχολείσαι με σοβαρά ζητήματα πως θα σου φαινόταν αν ο Μάνος δεχτεί επίθεση και του κόψουν το αφτί εξαιτίας σχολίων που έχει γράψει κάποιος άσχετος(δηλαδή εγώ) και τα οποία έχει αποδώσει ο σκατόψυχος spy στον Μάνο??

θα αισθανθείς έστω και στο ελάχιστο ένοχος???

BioLogos said...

Φυσικά.
Στείλε μου όμως μέηλ (για όποιο προβληματισμό σου) αν δεν έχεις να προσθέσεις κάτι και μην σκοτώνεις τα σχόλια γιατί αύριο το πρωι δεν θα καταλάβει κανένας τί παίζει.Εγώ μπορεί να ασχολούμαι και με τις κούκλες μπάρμπυ και να το θεωρώ σοβαρό.Δεν δίνω λογαριασμό.

SPY said...

χαχαχαχα!!!

Καλώς το δεχτήκατε κ. Βιολόγα το Μανωλάκι.
Υπόψιν:
1) Να του δίνετε μόνο μια φορά την ημέρα να φάει γιατί όπως βλέπετε έγινε βουβαλάκι.

2) Να το βγάζετε 19 φορές την ημέρα έξω για κακά. Διότι όπως βλέπετε σας σοβάντισε τα ντουβάρια...

Νάσος said...

Στεναχωριέμαι και τσατίζομαι απίστευτα, όταν βλέπω να συμβαίνουν αυτά στην πόλη που κάποτε σπούδασα και ακόμα νιώθω σαν δεύτερη πατρίδα.

Πώς είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ελεύθερο αυτό το έκτρωμα; Και ακόμα χειρότερα, να αποτελεί συμβουλάτορα των αστυνομικών και δημοτικών αρχών; Θα μας τρελάνουν ρε τα καθάρματα;;;;;;

Εύχομαι όλοι αυτοί να πάρουν πόδι από την πόλη σας το συντομότερο, να ξεβρωμίσει.

Είδα (πριν λίγο καιρό που ανέβηκα) και τη νέα κεντρική πλατεία. Μου θύμισε "ανάπλαση" της Ομόνοιας (λολ). Το Ξενία δεν ευτύχησα να το δω (ευτυχώς, απ' ότι κατάλαβα).

Υ.Γ. Πάλι καλά που διαβάζοντας τα σχόλια πετάχτηκε ο Μανωλάκης και ευθύμησα (σαν να ηρέμησα κάπως). Ακολουθήστε τις συμβουλές του Spy και δε θα έχετε κανένα πρόβλημα.

BioLogos said...

Νάσο τα Γιάννενα είναι μια ωραία πόλη με ωραίους ανθρώπους (αν και λίγο παράξενοι και δίνουν κακή πρώτη εντύπωση).Από ότι καταλαβαίνεις αυτό το δείγμα ανθρώπου, που είναι γνωστός και είχε το θράσσος να καταδίδει αθώους για τους οποίους είχαν εκδοθεί μυνήσεις πριν καν πάνε τότε στον Ξενία,δεν ανήκει στην πόλη.
Αλλά ο φόβος νικάει στο τέλος, εκτός αν αντιδράσει η πόλη στο σύνολό της κι όχι με απλές εξαγγελίες του τύπου "καταδικάζουμε αυτή την ενέργεια".Ήμαρτον δηλαδή.
Ξαναβγήκαν οι Χίτες παγανιά στα στενά και τα σκοτάδια?

Η πλατεία δεν ξέρω αν έχει παραδοθεί, αλλά εγώ την άφησα με τη μπλε εξέδρα για 25 Μάρτη και από κάτω ο υπόγειος χώρος στάθμευσης του Αυδή.

Anonymous said...

Όντως ο τύπος έχει φάει ξύλο, αλλά σίγουρα του χρειάζεται κι άλλο!!! Αυτή τη φορά όμως θα πρέπει να το φάει (ή και να "τον φάει") στη στενή, μπας κ στρώσει ο κώλος του που τον φαγουρίζει....

BioLogos said...

Θα έρθει κι αυτό Φώτη κάποια στιγμή, αλλά όχι τώρα που του κάνουν πλάκα.

Διόρθωση στο πρώτο σχόλιο που έχω κάνει.Προφανώς εννοώ Μήτση κι όχι Κουρή.Τώρα το πήρα χαμπάρι.

Unknown said...

hi polu kairo eixame na ta poume e?Wraia ekseleisetai to block sou!Kai etsi opws h zwh proxwra sta Giannena mallon ta pragmata menoun stasima kai an oxi stasima pane olo kai pros to xeirotero!Pantws to roufianiliki den einai kati pou einai kainourio fenomaino idiws sta Giannena kai episeis kai h foititofobia arketwn Gianniwtwn (parolo pou zoun apo aytous).Anyway kai sto mualo mou erxontai ta logia pou Popota " Pame, mpros, piswwwwwwwww". Are elladara

Powered By Blogger