Monday, December 8, 2008

Μην ξεχάσετε τί έγινε το Δεκέμβρη του 08



Μερικές σκόρπιες σκέψεις όσο βλέπω το χριστουγεννιάτικο δέντρο να καίγεται μπροστά από τη "Βολή" των Ελλήνων. Ίσως να καεί και η Βουλή απόψε όσο η ΝΕΤ θα έχει ρεπορτάζ για τον Παναθηναϊκό και την Ανόρθωση.

Έχουμε πόλεμο εδώ και καιρό αυτό δεν είναι κάτι νέο. Αλλά για άλλη μια φορά το πλάνο είναι το ίδιο και θα λειτουργήσει όπως πάντα.

Η αστυνομία δεν θα αντιδράσει, οι προβοκάτορες-ασφαλίτες/μπάχαλοι/ψυχασθενείς θα κάψουν και θα κάνουν πλιάτσικο και στο τελείωμα θα αναλάβουν τα ΜΜΕ.
Θα τρομοκρατήσουν τους "νοικοκυραίους" με εικόνες από σπασμένες τζαμαρίες και καμμένα κτίρια, θα τους πείσουν ότι το Κράτος τα κάνει όλα αυτά για το καλό τους και ότι χωρίς αυτό είναι απροστάτευτοι, αμήχανοι. Στο περιθώριο κάποιοι ρομαντικοί ιδεολόγοι δεν θα προλαβαίνουν τις εξελίξεις και οι χιλιάδες που κατέβηκαν με δάκρυα στα μάτια για το χαμό του παιδιού και με οργή για την κατάντια μας δεν θα αναφερθούν από κανέναν σαν να μην υπήρξαν.

Όλα αυτά θα λήξουν εν μέσω αναλύσεων από "ειδικούς"/βαλτούς/παπαγαλάκια και σε λίγο καιρό θα ξαναβρούν όλα τον ρυθμό τους. Κάποιοι που διαδηλώνουν θα ξαναβάλουν τα κοστούμια τους, τα όργανα θα ξαναβγούν έξω να δείρουν μετανάστες και οι δημοσιογράφοι θα επανέλθουν στα νούμερά της AGB και στην αγοραπωλησία μιζέριας. Η "εξέγερση" θα αναβληθεί για την επόμενη φορά αλλά τουλάχιστον θα είναι όλοι ευχαριστημένοι. Όλοι θα έχουν παίξει τον ρόλο τους σαν καλοκουρδισμένα στρατιωτάκια.

Το όνομα του παιδιού θα ξεχαστεί όπως του μικρού Άλεξ, του Τσαλικίδη, των Πακιστανών, των πυρόπληκτων και πάει λέγοντας. Και μετά στα καφενεία, τα γραφεία τα σχολεία θα συζητάμε και θα συζητάμε δίχως τέλος γιατί τίποτα δεν αλλάζει στο μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα. Γιατί οι φωνές όλων εμάς που φωνάζουμε οργισμένα καλύπτονται πάντα από τη βουή του όχλου.Γιατί είμαστε μαριονέτες.

Μην ξεχάσετε τί έγινε το Δεκέμβρη του 08.

Συντονιστείτε εδώ.

11 comments:

Lucha Libre said...

τι να πω
τσεκ το mail σου

zalmoxis said...

Καίνε μια χώρα που δεν τους ανήκει πια! Ανήκει σε άλλους!

BioLogos said...

Σε ποιούς βρε Ζάλμοξι ανήκει?Γιατί εγώ εδώ 2000 χμ μακρυά δεν ξέρω που ανήκω.

issallos said...

σωστο σε βρισκω αλλα δε βλεπω να γλυτωνουμε....μας την εχουν απο παντου στημενη....αν αυτο το αμορφο κυμα συνεχιστει
...προβλεπω ανατροπες !!!!!

ATHENA said...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΕ.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ

ΟΥΤΕ Ο ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
-ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΚΡΑΞΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΠΟΥ ΠΑΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ, Ο ΦΟΝΙΑΣ ΠΗΓΕ ΠΑΡΚΑΡΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ-

ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕ

Anonymous said...

Πραγματικά δεν νομίζω ότι τα έσπαγαν χθες οι προβοκάτορες-ασφαλίτες/κλπ/κλπ. Δεν χρειάστηκαν αυτοί. Τα σπάω επειδή :
1. Έχω τσαντιστεί
2. Δεν έχω να πληρώσω τα δάνεια και κάρτες
3. Ο Παναθηναικός δεν τα πάει καλά
4. Μου αρέσει γενικά να τα σπάω
5. Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι την Κυριακή που έχει αγωνιστική και τα σπάω και τώρα.
6. Δεν ξέρω γιατί τα σπάω αλλά "είναι και γαμώ"
7. 'Αλλοι λόγοι που δεν μπορώ να αναλύσω σε μια γραμμή.
8. Δεν γνωρίζω γιατί.

Σέβομαι την θλίψη κάποιων ανθρώπων αλλά δεν θα δικαιολογήσω μερίδα των διαδηλωτών που κατέβηκαν με σκοπό να τα σπάσουν. Δεν είμαι 15 χρονών για να πιστέψω ότι ΟΛΟΙ αυτοί είναι προβοκάτορες. Δεν χρειάζεται προβοκάτορες υπάρχουν χίλια δύο άλλα ζώα. Λυπάμαι που χαλάει όλη η εικόνα της διαμαρτυρίας.

Anonymous said...

http://papachatzis.tumblr.com/post/63589410/policeviolence
Ακούστε τον ρεπόρτερ του Alpha Radio, Γιώργο Κακούση, την ώρα που δίπλα του τα ΜΑΤ, χτυπούν δυο 15χρονα και ο κόσμος τους αποδοκιμάζει. Ένα περιστατικό-γροθιά στο στομάχι όλων μας. Πολύ σκληρό.

από τους blogger το Χαμόγελο και τον null
http://papachatzis.tumblr.com/post/63589410/policeviolence

BioLogos said...

H κατάσταση αλλάζει ώρα με την ώρα.Δε νομίζω ότι μπορεί να προβλεφθεί τίποτα και έχει δίκιο ο Ίσσαλος.
Αφού έγραψα αυτό το ποστ χθες το βράδυ κατάλαβα ότι αυτή τη φορά ίσως η ιστορία να μην επαναληφθεί (και ελπίζω).Ο κόσμος δεν δέχεται αυτό που του πλασάρεται από τα ΜΜΕ,η αντίδραση γενικεύεται παντού και οι επιδράσεις θα είναι πρωτόγνωρες όπως λες και εσύ Αθηνά.

Robert, σε έκτακτες ανάγκες σαν κι αυτή όλες οι πλευρές καταφεύγουν σε ριζοσπαστικές "λύσεις". Όντως ανάμεσα στους διαδηλωτές είναι κάθε καρυδιάς καρύδι και θα γίνει πλιάτσικο, θα καούν τράπεζες, δέντρα κτλ.Αλλά αυτή τη στιγμή ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, η συσσωρευμένη οργή όλων που έχουν χάσει κάθε ελπίδα βγαίνει προς τα έξω και δε νομίζω ότι υπάρχει γυρισμός.Ίσως έτσι πρέπει να γίνει κι όλας.Είναι εξέγερση.Και πιστεύω ειλικρινά ότι πίσω από αυτούς που τα σπάνε κρύβεται ΚΑΙ κυβερνητικός δάκτυλος αλλά και παραπολιτικά στοιχεία, που θέλουν ο κόσμος να γυρίσει ενάντιος στην διαμαρτυρία.Δεν διαφωνώ ότι υπάρχουν κι άλλοι λόγοι όπως λες αλλά στην παρούσα φάση είναι ανεπίκαιρο να βρούμε τους λόγους που τα σπάνε.

Zaphod said...

Δυστυχώς ο κόσμος δέχεται το πιπίλισμα από τα ΜΜΕ, τουλάχιστον εδώ στην επαρχία. Οι bloggers και οσοι έχουν εναλλακτική ενημέρωση ακόμα κουβεντιάζουν αλλά γενικότερα...βράστα..

"Η αστυνομία δεν θα αντιδράσει, οι προβοκάτορες-ασφαλίτες/μπάχαλοι/ψυχασθενείς θα κάψουν και θα κάνουν πλιάτσικο και στο τελείωμα θα αναλάβουν τα ΜΜΕ.
Θα τρομοκρατήσουν τους "νοικοκυραίους" με εικόνες από σπασμένες τζαμαρίες και καμμένα κτίρια, θα τους πείσουν ότι το Κράτος τα κάνει όλα αυτά για το καλό τους και ότι χωρίς αυτό είναι απροστάτευτοι, αμήχανοι. Στο περιθώριο κάποιοι ρομαντικοί ιδεολόγοι δεν θα προλαβαίνουν τις εξελίξεις και οι χιλιάδες που κατέβηκαν με δάκρυα στα μάτια για το χαμό του παιδιού και με οργή για την κατάντια μας δεν θα αναφερθούν από κανέναν σαν να μην υπήρξαν."

Είναι πολύ λυπηρό να το βλέπεις σε πράξη σαν χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου...

pølsemannen said...

Θα ξεχαστεί και αυτό και λίγο αργότερα, όταν η οικονομική κρίση που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ χτυπήσει την φαιδρή επαρχία μας, θα ξαναγίνουν τα ίδια και χειρότερα. κλπ. κλπ. μέχρι που κάποια στιγμή το υπάρχον κρατικό μόρφωμα θα καταρρεύσει.

Τι θα προκύψει μετά δεν ξέρω, αλλά το "καλό" σενάριο θεωρώ ότι θα είναι μια Ελλάδα με φτωχούς ντόπιους, φτωχότερους τριτοκοσμικούς αλλοδαπούς, θέρετρο για τους συνταξιούχους της ΕΕ (πλούσιοι αλλοδαποί) που θα έχουν αγοράσει όλες τις ιδιοκτησίες φιλέτα. (Βλ. Γερμανούς στην Μάνη).

Συνολικός πληθυσμός περί τα 15 εκ. με τους Ελληνικής καταγωγής πολίτες γύρω στο 55 - 60% του πληθυσμού.

Αntidrasex said...

Αν και λίγο διαφορετικά σε διάρκεια, μέσα έπεσες. Απλά, αυ΄τη τη φορά ίσως αφήσει κάτι. Μια καλή μαγιά για την επόμενη φορά.
Γιατί μαθηματικά θα υπάρξει επόμενη φορά, και μάλιστα όχι πολύ καιρό μετά.

Powered By Blogger