Saturday, February 7, 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το Zougla.gr προειδοποιεί ότι έρχεται θανάσιμη επιδημία


UPDATE στο τέλος

Mερικά εισαγωγικά λόγια...


Αυτό το μπλογκ είναι περήφανο για τις κατά καιρούς Mythbusting επιδρομές του σε άρθρα, απόψεις, θέσεις διαφόρων κατά πρόθεση διαστρεβλωτών, αεριτζήδων, επιστημοφοβικών και συνομωσιολόγων. Προσωπικό μου αγαπημένο είναι το χαρδαβελλίστικο περί μαζικής παράνοιας και παιδιών τ΄Απρίλη του 83.

Παρόλα αυτά αντλώ απόλαυση όταν βλέπω άσχετους δημοσιογράφους, να γράφουν είτε σκόπιμα είτε από βλακεία άρθρα, που ακόμη και κάποιος με τη στοιχειώδη όρεξη για 3 κλικς των 5 sec στο νετ (προσοχή, η ενέργεια αυτή δεν απαιτεί το πτυχίο του πυρηνικού υδραυλικού), μπορεί να βρεί τη διαφορά. Οπότε στη γραμμή που χάραξε ο συνεπιστήμονας και χομπίστας mythbuster, Vagelford, ακολουθεί άρθρο της κατηγορίας «Δημοσιογραφία του Κώλου».


H επιστημονική διάσταση

Η Ισπανική Γρίπη ήταν η γνωστή πανδημία του 1918, που οφείλεται σε ένα μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού της γρίπης τύπου Α Η1Ν1. Μεταδίδεται από άτομο σε άτομο μέσω σταγονιδίων από το λαιμό και τη μύτη (βήχας, φτάρνισμα). Αν ζούσες το 1918, θα μπορούσες να κολλήσεις την ίωση και ίσως και να πέθαινες την επόμενη μέρα από αιμορραγία στους πνεύμονες. Φυσικά για να νοσήσεις σήμερα από το συγκεκριμένο στέλεχος πρέπει να κάνεις ταξίδι στο παρελθόν με την προσωπική σου χρονομηχανή, καθώς το συγκεκριμένο στέλεχος έχει εκλείψει από τη φύση.


Ο Δάγγειος Πυρετός από την άλλη τη μόνη ομοιότητα που έχει με την Ισπανική Γρίπη είναι ότι είναι ιογενής λοίμωξη. Οφείλεται σε άλλο ιό, χρειάζεται ενδιάμεσο ξενιστή (κουνούπια) και προκαλλεί άλλου είδους κλινικά συμπτώματα σε προχωρημένο στάδιο, όπως εγκεφαλίτιδα, αιμορραγίες κτλ.


1+1=2

Ισπανική Γρίπη και Δάγγειος Πυρετός ΔΕΝ έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.


Η «είδηση» από το διαμάντι της ειδησεογραφίας και τέκνο του αδέκαστου Μάκη, Ζούγκλα.τζη αρ:

Ο εφιάλτης της «Ισπανικής γρίπης» που στην Ελλάδα οι παλιοί την θυμούνται με την ονομασία «Δάγγειος πυρετός», απειλεί και πάλι την Υφήλιο. Με πυρήνα εξάπλωσης, τους τροπικούς της Νοτίου Αμερικής , ο Δάγγειος ήδη αποδεκατίζει τη Βραζιλία, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να «μεταφερθεί» στην Ευρώπη με φορείς τους ταξιδιώτες.


Στο λοβοτομημένο του παραλλήρημα ο συντάκτης, ο οποίος αν δεν το ξέρει ότι έχει ευθύνη και πρέπει τουλάχιστον να δείξει ίχνος επαγγελματισμού και λίγη ντροπή, χρησιμοποιεί ως πηγή του αυτό το άρθρο, δίνοντας του όμως φανταστικές διαστάσεις! Σημειώστε ότι η «είδηση» είναι από το Μάρτη του 2008!

Θα μπορούσα να συνεχίσω να γράφω για δεοντολογία, αμορφωσιά, ΜΜΕ της πλάκας, πρόβατα αναγνώστες κτλ κτλ αλλά είναι υπεράνω των δυνάμεών μου πλέον.

Οπότε απλά καθίστε αναπαυτικά και συνηθίστε το θέαμα...


ΥΓ.Σας προτείνω αυτή τη στολή αν πάτε στο καρναβάλι του Ρίο Ντε Τζανέϊρο

YΓ2. Χαζούληδες του Μάκη...την επόμενη φορά βάλτε και καμιά πηγή γαμώ τα ΙΕΚ σας όταν γράφετε κάτι, εκτός κι αν ξέρετε ότι αυτά που γράφετε είναι απόπειρα συγγραφής μυθιστορήματος.

ΥΓ3. Η φράση που μου άρεσε πάρα πολύ από το άρθρο (sic) ήταν η εξής "Τα σχολεία έμεναν κλειστά επί ημέρες. Ακόμη και οι εκκλησίες." αναφερόμενη στην κατάσταση με την Ισπανική Γρίπη στην Ελλάδα.


UPDATE

Λοιπόν, επειδή βρισκόμαστε στην εποχή της στρέβλωσης και της καραγκιοζιάς, είδα ότι το εν λόγω άρθρο πριν από λίγο και με έκπληξη (όχι ιδιαίτερα, έτσι το λέω για το dramatic effect) κατάλαβα ότι του κάναν λίφτινγκ.


Έχουμε και λέμε λοιπόν:


1.Αλλαγή του τίτλου από "Ο Εφιάλτης της Ισπανικής Γρίπης απειλεί και πάλι (την Υφήλιο)" (!!!πόσα θαυμαστικά να βάλω) σε κάτι πιο λαϊτ.Δεν είμαι σίγουρος βέβαια αν απειλεί και πάλι ή αν απειλεί και πάλι την Υφήλιο, οπότε και μπήκαν οι παρενθέσεις. Οπότε ο νέος τίτλος έχει ως: "Δάγγειος πυρετός: Προσοχή σε όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό".Στο εξωτερικό περιλαμβάνoνται η Δανία και ο Καναδάς?Δεν επεξηγώ κάντε τη σύνδεση μόνοι σας (hint: δάγγειος πυρετός και γεωγραφία).


2.Στα πλαίσια της μεταμόρφωσης σε μια είδηση λιγότερο εφιαλτική από μια νέα πανδημία Ισπανικής Γρίπης (από το παρελθόν μέσω καμπής του χώρου και του χρόνου) οι συντάκτες έκαναν χρήση της πιο σκοτεινής και ισχυρής δύναμης στην ιστορία του ελληνικού ίντερνετ...Το Ανευλάβισαν!!!Με λίγα λόγια πέταξαν τη φωτό του πασίγνωστο τηλε-γιατρού, πέντε λογάκια για το Δάγγειο πυρετό και τέλος...πλέον το άρθρο έχει και επιστημονική βαρύτητα.Άραγε ο Ανευλαβής το ανευλάβισε ή τα τζιμάνια του Μάκη?


3.Το παλιόπαιδο ο βιολόγος που τους έβαλε σε ιστορίες Σαββατιάτικα, φωνάζει πιο πάνω για πηγές, αναφορές και τα σχετικά.Οπότε πώς μπορούμε να αντεπιτεθούμε στον ακατονόμαστο βιολόγο?Πετάμε κάτω κάτω την εξής πρόταση..."Πηγή: WHO 2009"

Τελικά, ποιός είναι η πηγή?Ο Ανευλαβής ή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας?


ΥΓ: Συγνώμη για το ύφος του άπντεητ αλλά είναι τόσο αστείο, που πλέον δεν μπορώ να δω την όλη υπόθεση σοβαρά.Λυπάμαι...λολ


YΓ2. Το άρθρο στην αρχική του μορφή, μπορείτε να το δείτε σε άλλες σελίδες-δορυφόρους της Ζούγκλας, όπως εδώ και εδώ.

29 comments:

BioLogos said...

Ξέχασα να αναφέρω το σημείο στην "είδηση" περί αποδεκατισμού της Βραζιλίας...είναι τόσες πολλές οι μπούρδες, που δεν μπόρεσα να τις αναφέρω όλες.

hint:Ψάξτε υπάρχουν κι άλλες.

Stazybο Hοrn said...

Διακρίνω μία αδικαιολόγητη προκατάληψη για τον ταρζάν και τα πιθηκάκια του.

Αυτό για το οποίο τους κατακρίνεις είναι δυστυχώς καθεστώς σε όλα τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά (άλλωστε, δεν ξεχωρίζουν πια οι δυο αυτές κατηγορίες)· μετάφραση άρθρων τρίτων ειδησεογραφικών πρακτορείων, αναζήτηση ειδησαρίων που κάνουν μπούγιο από το web, παράληψη αναφοράς πηγών, αναπαραγωγή δελτίων τύπων, «παπαγαλίαση», και όλα αυτά, από το γραφείο και την οθόνη του υπολογιστή.

Σε ένα μεγάλο βαθμό, ανέκαθεν αυτό ήταν η ελληνική δημοσιογραφία. Απλώς, πριν 20 χρόνια δεν είχαμε τη δυνατότητα της πρόσβασης στο άμεσο πρωτότυπο του Reuters, του AP, του δελτίου τύπου του υπουργείου...

Πλέον, για λόγους ανταγωνισμού, έχει εκλείψει ο επιμελητής κειμένων και ο διορθωτής, οπότε απλώς ο απόφοιτος ΙΕΚ κάνει πιο εύκολα μπαμ.

Τέλος, εν προκειμένω, τον ψιλοαδικείς κιόλας καθώς, αφενός η είδηση εξακολουθεί να παίζει διεθνώς, αφετέρου, η σύνδεση πυρετού και γρίπης γίνεται ακόμη και σε επιστημονικές ανακοινώσεις.

Δες τα αποτελέσματα, περιορίζοντάς τα χρονικά, π.χ., στις τελευταίες 20 μέρες:
http://tinyurl.com/bvjw3k

BioLogos said...

@Stabyzo Horn

Kαλως ήρθες και από αυτό το λημέρι,με έπιασες ενώ σκούπιζα το μπλογκ.

Kατά αρχάς δηλώνω ένοχος.Είμαι προκατειλημμένος απέναντι στους Μάκηδες.Έμφυτη αδυναμία,αλλά δε νομίζω ότι επηρρεάζει το αποτέλεσμα καθώς είναι systemic error σε κάθε ανάρτηση, που έχει να κάνει με δημοσιογράφους, οπότε δεν μπορεί να παραπονεθεί κανείς τους ότι δεν είμαι αντικειμενικός μαζί τους :P

Kατά δεύτερον δεν τους δίνω άλλα ελαφρυντικά γιατί είναι σαν να δημιουργούμε ένα είδος ασυλίας για την ασχετοσύνη τους.Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να μένουν άρθρα αυτής της κατηγορίας σε χλωρό κλαρί, αλλά τους αξίζει κατά μέτωπο επίθεση μήπως και κάποτε φιλοτιμηθούν να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει.

Τρίτον, όντως η είδηση συνεχίζει να παίζει εδώ και ενάμιση χρόνο καθώς ο Δάγγειος πυρετός στη Λατ.Αμερική δεν είναι κάτι πρωτοφανές καθώς υπάρχει συσχέτιση με τις συνθήκες υγιεινής, περίθαλψη κτλ.
Αυτό όμως απέχει από την ανάσταση της Ισπανικής Γρίπης που επιχειρεί ο δημοσιογράφος, δεν νομίζεις?

Κατά τα άλλα...ελπίζω και εσύ να μην σχεδιάζεις ταξιδάκι στο εκεί καρναβάλι.

Stazybο Hοrn said...

Άλλοθι δεν έχουν ούτε από εμένα· όμως, όλοι τους, κι οι υποτιθέμενοι «σοβαροί», κι όχι μόνο οι πρωκτικομακηδοκουράδες.

Κι αν έπρεπε να ασχολούμαστε συστηματικά, θα χρειαζόμασταν εκατό δημοσιεύσεις τη μέρα.

Anonymous said...

Καλά, δεν είναι η μόνη πατάτα που έχουν κάνει.
Όποιος θυμάται, πριν λίγο καιρό είχαν αναρτήσει θέμα με τον διάσημο αστικό μύθο «Γατάκια μπονζάι». Είχε «τσιμπήσει» μάλιστα και η Ελευθεροτυπία: http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,dt=23.05.2001,id=55028172

Ο «Ζούγκλας» αφού έφαγε κράξιμο για την γκάφα του, εξαφάνισε αυθημερόν το θέμα.

BioLogos said...

And the lols continue...

@Stabyzo Horn
Πολύ σωστό και να συμπληρώσω ότι οι σοβαροί είναι και οι πιο επικίνδυνοι, όταν αρχίσουν τη στρέβλωση και τα μανιπουλατόρικα. Τουλάχιστον οι σημερινοί της Ζούγκλας είναι απλά αφελείς, δίχως γνώση του νετ και με υπερβάλλοντα ζήλο να εφαρμόσουν όσα έμαθαν στο ΙΙΕΚ Δημοσιογραφίας.

@Πάρε-Δώσε
Χοχοχοχο...Καλά λέει ο Stabyzo ότι δεν φτάνουν ούτε 100 δημοσιεύσεις.
Ευχαριστώ για το έξτρα υλικό, να υπάρχει εδώ μέσα για την επόμενη φορά, που κάποιος θα επικαλείται τη Ζούγκλα ως πηγή πληροφόρησης ή οτιδήποτε εξίσου παράλογο (στο επίπεδο "Θώδη εκπρόσωπος των αγροτών").

JustAnotherGoneOff said...

Καλά, αυτό με τα γατάκια μπονζάι είναι γνωστό πολλά χρόνια και ούτως ή άλλως διαψεύδεται εύκολα. Αλλά, η γρίπη/δάγγειος δεν είναι αστείο θέμα όπως τα γατάκια, υπάρχει μια διαφορά που αγγίζει τις αστρονομικές διαστάσεις.

BioLogos said...

Περί τάξης μεγέθους...
Όταν κάποιος μιλάει ότι επίκειται Ισπανική Γρίπη (χωροχρονικά τα είπαμε αυτά) ή κάτι παρόμοιο είναι σαν να λέει:

The global mortality rate from the 1918/1919 pandemic is not known, but is estimated at 2.5 to 5% of the human population, with 20% or more of the world population suffering from the disease to some extent. Influenza may have killed as many as 25 million in its first 25 weeks (in contrast, AIDS killed 25 million in its first 25 years)[citation needed]. Older estimates say it killed 40–50 million people[11] while current estimates say 50 million to 100 million people worldwide were killed.[12] This pandemic has been described as "the greatest medical holocaust in history" and may have killed more people than the Black Death

Stazybο Hοrn said...

Αυτό με τα γατάκια κυκλοφόρησε ξανά πριν ένα-δυο μήνες σε mail lists δασκάλων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, και τρέχανε δάσκαλοι δημοσίων σχολείων ανά την Ελλάδα, να βάζουν τα παιδιά μας να υπογράφουν online petitions!!!

Δυστυχώς, το μέγεθος της ηλιθιότητας πάντοτε εκπλήσσει...

Stazybο Hοrn said...

.Άραγε ο Ανευλαβής το ανευλάβισε ή τα τζιμάνια του Μάκη?
Δεδομένου ότι ο Α. είναι συνεργάτης του Μ., φαντάζομαι ότι, κατ' ελάχιστον, είχαν την άδειά του.

Θα έλεγα ευθέως ότι το έγραψε ο ίδιος, καθότι και blogger, αλλά διατηρώ μια επιφύλαξη, μήπως δεν προλαβαίνει, τώρα που τρέχει και με την παρέα της ψιλικατζούς... :-D

Stazybο Hοrn said...

κι επειδή, πολλά είναι αυτά που σουλουπώνονται /εξαφανίζονται «μαγικά» στο web, να κι αυτό, για backup:
http://www.box.net/shared/ozuufkt78r

BioLogos said...

Γατάκια,περίεργες ασθένειες,υπερ-ιοί που διαλύουν υπολογιστές με ένα κλικ,κρεατομάζες κτλ κτλ...Και κάπως έτσι γεννιούνται οι urban legends.

Ευχαριστώ για το μπακ απ αν και δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο, ακόμη και αν το κατεβάσουν ή το αλλάξουν ριζικά.
Όσο για τον Ανευλαβή,αγνοούσα ότι έχει σελίδα,αγνοώ την ύπαρξή του γενικώς (αδιάφορος) και δεν γνωρίζω για παρέες με μπλόγκερζ και τα λοιπά.Δεν έχω καμία ιδέα και ούτε θέλω να έχω.

pølsemannen said...

Τι Ανευλαβής, τι Π.Ο.Υ. , τι 29 κατασκευαστές πλυντηρίων, ρίξε ότι να 'ναι, μας πήραν χαμπάρι!

Άντε και ΙΕΚ θαλάσσιας βιολογίας στα Πετράλωνα και ΙΕΚ νευροχειρουργικής στα Σούρμενα.

zalmoxis said...

Ανευλαβολωβοτομή: συνώνυμο της ελληνικής δημοσιογραφίας!

Κυρ Βιολόγε, μήπως ξέρεις το αστροσκάφος των "'Εψιλον" τί ώρα θα έλθει;

BioLogos said...

@Polse
Eδώ που φτάσαμε λεω να παρατήσω τις Γερμανίες και να πάω στο ΙΙΕΚ καρχαριολογίας στο Σούνιο.

@Ζάλμοξις
Το πλοίο θα σαλπάρει για λιμάνια ξένα (Σείριο μεριά)...όλοι όσοι σχολιάσατε είστε ευπρόσδεκτοι για αυτοεξορία στο Α του Κενταύρου.Δώρο ο ανευλαβισμός άνευ λοβοτομής...όχι ακόμη.

@Όλους
Σε εσάς έχει φτάσει η ισπανική γρίπη ή ακόμη?

Anonymous said...

Madre mia. Τα γατάκια bonsai είναι κυμάς για κιοφτέδες μποστά σ' αυτό! Έβγαλα ΙΕΚ κιοφτεδολογίας και γνωρίζω καλά τι λέω. Χαχαααααααχ...

the muppet show girls said...

Τι είναι το zougla.gr;
Μετά το ΙΕΚ Βατοπεδίου, μήπως θα έχουμε και το ΙΕΚ Μακαρεπαιρνωπτυχίου;
Και στο κάτω κάτω της γραφής, τι διαμαρτύρεσαι; Ε; Πού θα σπουδάσουν τόσα παιδιά που ΠΡΕΠΕΙ να πάρουν ένα χαρτί-πτυχίο-αφορμή γελοιότητας-καμουφλάζ βλακείας;

ΥΓ.Το ΙΕΚ Καρχαρολογίας δεν έχει καλές προοπτικές.Προτείνω το Στρειδολογίας.

ΥΓ2.Έκλεισα στολή φλαμίνγκο.
Αυτά αρρωσταίνουν; Να ετοιμάσω διαθήκη;

ο δείμος του πολίτη said...

Και πραγματικά δε θα είχε καθόλου ταλαιπωρία να αναζητήσουν λίγες πληροφορίες.

BioLogos said...

@muppet
Παρανόησες...Το ποστ δεν έχει σχέση με τα ΙΕΚ.Έχει σχέση με την τρίχα που γίνεται τριχιά συνειδητά ή από βλακεία, με σκοπό τα χιτς.
Άλλο σημείο προβληματισμού είναι ότι το νετ τείνει να γίνει η μεγάλη αλήθεια ενώ εμπεριέχει και πάρα πολύ δόση ανακρίβειας,παραπληροφόρησης και ημιμάθειας.

@Δείμος
Ήταν υπερβολικά δύσκολο ο συντάκτης να κάνει 3 κλικς και να δικαιολογήσει το μισθό του για να γράψει το κείμενο του 20λεπτου.Και ας υποθέσουμε ότι δεν διαθέτει τις γνώσεις, την ευστροφία, τον επαγγελματισμό ή οτιδήποτε για να το κάνει και ότι παίρνει 700 ευρώ το μήνα κτλ κτλ...Εγώ όμως τί φταίω για να παραπληροφορούμαι με αυτό τον τρόπο και να έχω να κάνω στο μέλλον με "αναγνώστες" τέτοιων άρθρων, που νομίζουν ότι κατέχουν την αλήθεια επειδή το διάβασαν στο νετ??

the muppet show girls said...

Φίλτατε ευχαριστώ που οδηγείς στα ορθά μονοπάτια τις δικές μου σκέψεις. Και τι να κάνω;
Να γενικεύσω από το zougla.gr;
Είναι ένα παράδειγμα μόνο που μπορεί να επιβεβαιώνει την υπόθεσή σου, αλλά υπάρχουν άλλα τόσα sites να αντιπαραθέσω που σου αποδεικνύουν το αντίθετο-έγκυρη πληροφόρηση, ακρίβεια γεγονότων και ουσιαστική κάλυψη επικαιρότητας. Και μεταξύ μας, ακόμα δεν έχω μπει στο zougla.gr.
Όσο για το τρίχα που γίνεται τριχιά, μη με πεις ότι τώρα το ανακάλυψες. Είμαστε πρωταθλητές της υπερβολής οι ημεδαποί κάτοικοι σε αυτόν τον τόπο.

ΥΓ.Επιμένω στο ΙΕΚ Στρειδολογίας. Σύντομα θα κάνει θραύση στην Ελλάδα
'-PPP

Anonymous said...

Καμία πληρογορία δεν είναι 100% αλήθεια. Τεσπά τι να πεις, ποίον να κατηγορήσεις, τι να πιστέψεις, που να βρεις το δίκιο σου!?!?! Ο καθένας παλεύει για τον εαυτό του κ για αυτούς που νοίαζεται κ αγαπά (γίνομαι κλάψας και γκει, βιολόγε ???)Νομίζω όμως που θα συμγωνήσουν αρκετοί...Οπότε ας τους γμσουμε τους υπόλοιπους (μπουρδολόγους-κινδυνολόγους) και ας προστατέψουμε το περιβάλλον μας και όλοι μαζι θα καταφέρουμε κάτι, σίγουρα!!! Τα ΜΜΕ τον παίρνουν....

BioLogos said...

@μπακουρε
Eδώ έχω ανακαλύψει τον τροχό...κατάλαβα ότι η Ζούγκλα δεν είναι πηγή πληροφόρησης.
Επόμενος σταθμός το Νόμπελ.

@μαπετ
Στρειδολογίας ε?Γιατί όχι.

Anonymous said...

Ιιιικ! Μα τώρα το βλέπω εγώ αυτό;! Αφού το λέει ο κύριος Ανευλαβής μας, πάω να φτιάξω γρήγορα μια αυτοσχέδια μάσκα.

Επίσης, μήπως μας σκάσει κι εδώ το φαινόμενο των κροκοδείλων στην τουαλέτα; Να ξέρουμε να φυλάμε τους κώλους μας!

Vagelford said...

"Οπότε στη γραμμή που χάραξε ο συνεπιστήμονας και χομπίστας mythbuster, Vagelford, ακολουθεί άρθρο της κατηγορίας «Δημοσιογραφία του Κώλου»."

Είναι μεγάλη μου τιμή συνεπιστήμονα...

Anonymous said...

DIVASA THN PAPARIA TOU KE ANETRKSA GRHGORA SE DIAFORES PHGES NA DO TI PAIZEI MIA KE ZOUME OIKOGENIAKOS STIN "MOLISMENH ZONH" KATA THN APOKALYPSH TOY MALAKOPYTOURA

px (SPIEGEL H FOCUS) sti Germania yphrxe krousma perisi propersi alla anaferei oti para polles xiliades an8ropoi pe8enoun KA8E XRONO apo Griph, ke OTI auta ta krousmata einai spania me liga logia TPT.

DHLADH META APO AUTH THN MPOURDOLOGIA TOU E8NIKOU DHMOSIOGRAFOU PREPEI NA PROSEXO AN EPISKEUTO THN ELLADA DIOTI KANAS TRELLOS BOREI NA EPIREASTIKE APO AUTO to a8ro KE NA MAS KA8ARISEI OIKOGENIAKOS DIOTI ME THN YPOPSIA OTI METAFEROUME THN EPIDIMIA STHN ELLADA ...

DEN NTREPESE RE FYLARXE TOY ZOUGLA.GR POU BOREIS ME TO ETSI 8ELO NA KATASKEVAZEIS TAKSIDIOTIKES ODHGIES
EPAGELMATIAS EISAI ARA EKPROMELETHS TO EGLHMA


GIA KAMIA MHNHSARA STO LATIN AMERIKA PSOFAS
ALLA PIO KALA NA SE KYRIKSOYn
ANPY8IMITO

BIOLOGE me ektimisi
FILAKIA

MH FOVAStE DEN EIMASTE FOREIS:)
ke exoume sigura poio healthy and natural live apo new Greece and all Europe

Stefanos said...

Που να διαβάσουν και για την φοβερή και τρομερή μαλαφράντζα..
θα ζήσουμε επικές στιγμές..

BioLogos said...

@50φτ
Έχω φάει κροκόδειλο και τον προτείνω (ή αλιγάτορα τα μπερδεύω...μπα μάλλον κροκόδειλος).

@Vagelford
Μπαγιάτεψε αυτό το ποστ λόγω σερτς εντ ρησερτσ.Κάτσε να πάρω ανάσα και θα έρθουν καλύτερα να είναι λίγο της προκοπής κι όχι περί ζούγκλας και σχετικών βόθρων.

@Ανώνυμος
Αν είσαι αυτός που νομίζω να στείλω χαιρετίσματα κατά την άλλη μεριά του ωκεανού?

@Προφήτης
Τί είναι η μαλαφράντζα?

Stefanos said...
This comment has been removed by the author.
Stefanos said...

μια και το ρώτησες και το ψαξα..
Η σύφιλη είναι. Γνωστή και ως "γαλλικό πάθος"

Powered By Blogger