Friday, November 20, 2009

in.gr FAIL

Εναλλακτικός τίτλος : To πολυπλοκότερο γνωστό γονιδίωμα έκρυβε ο ΓΑΠ


Μπαίνοντας να διαβάσω την είδηση στο in.gr για το γονιδίωμα του καλαμποκιού, βλέπω στη φωτογραφία τον ΓΑΠ να πειράζει τα μικρόφωνα. Φυσικά πρόκειται περί ενός μικρού λάθους εκεί στο ιν.γκρ αλλά το βρήκα πάρα πολύ αστείο...Χρησιμοποιώντας μόνο ψυχραιμία και αυστηρό επιστημονικό σκεπτικισμό έψαξα μέχρι και το κείμενο μήπως και ο ΓΑΠ έκανε την ανακοίνωση ή την ολοκλήρωση της αλληλούχισης του γονιδιώματος του καλαμποκιού.Ποιός ξέρει...ίσως είναι συνάδελφος και δεν το λέει.

Η πρώτη παράγραφος μπορεί να διαβαστεί και ως :

"Ο προσδιορισμός της πλήρους γενετικής αλληλουχίας του ΓΑΠ αποκάλυψε το πιο περίπλοκο γονιδίωμα που έχει δημοσιευτεί μέχρι σήμερα, το οποίο υπόσχεται τώρα να βοηθήσει στην ανάπτυξη πιο ανθεκτικών και παραγωγικών ποικιλιών (ΓΑΠ)".

Βρε λες...να χρησιμοποιήσουμε τον ΓΑΠ ή/και άλλους πολιτικούς, ως οργανισμούς αναφοράς αγρίου τύπου, ώστε να κατασκευάσουμε γενετικά τροποποιημένους πολιτικούς με νέες ιδιότητες? Για παράδειγμα πολιτικοί που θα αποδίδουν μεγαλύτερη σοδιά ανα στρέμμα, ανθεκτικούς σε ζιζάνια, σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες,σε ακραίες τιμές αλατότητας του εδάφους κτλ.

Πρέπει να πάω επειγόντως πίσω στο εργαστήριο...έχω μια ιδέα.

UPDATE

O Dr. Φλάντζας έβαλε ήδη μπροστά τα εργαστήρια και είναι ο πρώτος που παρήγαγε γενετικά τροποποιημένο καλαμποκοΓΑΠ.

4 comments:

BioLogos said...

Η φωτό στο ιν.γκρ δείχνει πλέον καλαμπόκια (και μια αγρότισσα αλλά μας ενδιαφέρουν τα καλαμπόκια).Είχε πλάκα όσο κράτησε.

Zaphod said...

Ωραιον το φλατζοϋβριδιον!

Dr.Φλάντζας said...

Αγαπητέ Υπ.Αλλοδαπών Μικροβίων:

Κάναμε ότι μπορούσαμε δια να κρατήσομεν την φωτογένειαν που διαθέτη ο Γαμ...(συγνωμην) Γαπ ενώ παραλήλως να του προσθέσομεν τας θρεπτικάς ιδιότητας ενός καλαμποκιού. (τα καλαμπόκια δε, ξέρουν να βάζουν την αλυσίδα του ποδηλάτου τους).

Η φωτό στο ιν.γκρ δείχνει πλέον καλαμπόκια,(ορθώς) αλλά οποία η διαφοράν;
Dr.Φλάντζας

Γιώργος Μαργαρίτης said...
This comment has been removed by the author.
Powered By Blogger