Tuesday, February 9, 2010

El espacio...la frontera última


Το αστροσκάφος είχε ήδη αγγίξει το σημείο που η βαρυτική δύναμη του ηλίου δεν είχε καμία επίδραση πάνω του.Eίχε επίσημα ταξιδέψει πάνω από 16.81 τεράμετρα, χρησιμοποιώντας τη βαρυτική έλξη του Δία και του Κρόνου και κατευθυνόταν προς το νέφος Oort με τελικό προορισμό το A Κενταύρου. Το ημερολόγιο έγραφε 21 Γενάρη 20ΧΧ μ.Χ και ο Κ. ανυπομονούσε να απομακρυνθεί από το ηλιακό σύστημα, από το σπίτι του, τον μικρό μπλε πλανήτη και όλα εκείνα που τον απογοήτευσαν και τον έστειλαν στην αστρική εξορία.Μια εξορία που ίδιος είχε επιλέξει για τον εαυτό του, σαν ύστατη μορφή σωτηρίας. Τα "ζόμπι", οι "καμμένοι εγκέφαλοι", οι κουλτουριάρηδες και οι φωστήρες της επιστήμης, που επί χρόνια δεν του επέτρεπαν να βρίσκεται στο απυρόβλητο, βρισκόταν πλέον πολύ μακρυά.Eίχε σιχαθεί τον ελιτισμό και την ξιπασιά τους, το ύφος τους και τα πτυχία τους.Κατά βάθος ένοιωθε βέβαια να τον δηλητηριάζει εκείνο το απαίσιο αίσθημα κατωτερότητας, αλλά είχε καταφέρει να μην το αφήσει να φανεί.Kάθε φορά όμως η εσωτερική πάλη ήταν ολοένα και πιο δύσκολη.

Καθώς κοιτούσε το απέραντο τίποτα από το θόλο του αστροσκάφους, βιώνοντας την άπειρη μοναξιά μετά από τόσα χρόνια κλεισμένος σαν σε μπουκάλι στο πέλαγος, ένοιωσε επιτέλους ελεύθερος...περήφανος για τον εαυτό του...ολόκληρος. Μία σκέψη μόνο του είχε απομείνει και αντηχούσε στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του μυαλού του με ένταση:

"...όλα τα τα "καμμένα μυαλά", όλα τα "ζόµπι" ας µείνουν στο µουχλιασµένο κόσµο τους, γιατί θέλει κότσια για να κοιτάξεις κατάματα το φως του άγνωστου και του καινούργιου ..."

Απομακρύνοντας το βλέμμα του από το διάστημα, κινήθηκε προς το εσωτερικό του σκάφους.Ένοιωθε χαρούμενος.Κανένας δεν μπορούσε να τον αγγίξει πλέον.Άνοιξε μια μπύρα που φυλούσε επί 35 χρόνια για αυτή τη στιγμή και καταπιάστηκε να λυγίσει ένα κουτάλι.Μακάρι ο μοναδικός του φίλος Γιούρι να τον έβλεπε...

-FIN-

ΥΓ: Aφιερωμένο στον φίλο αυτού του μπλόγκ Κ.Χ σαν απάντηση στο άρθρο που έγραψε στις ανεξήγητες πύλες των χαλασμένων μυαλών.Ελπίζω να έχει χιούμορ.

YΓ2:Aφορμή για αυτό το ποστ αποτέλεσε ο συνεπιστήμονας Vagelford (ξανά και ξανά) με το άρθρο του Saturn's polar hexagon (the way to do it...)


7 comments:

pølsemannen said...

Είδατε τι κάνατε σε επιστήμονα άθρωπα παλιοθολοκουλτουριαραίοι;

Vagelford said...

LOL...

Γεια σου ρε Βιολόγε...

Τελικά είχε κάτι να πει σε περισσότερο κόσμο από ότι νόμιζα.

Stefanos said...

Δε ντρέπεστε, τον στεναχωρήσατε τον Κώστα. ΡΕΜΑΛΙΑ. Καθήκια!! Αδερφές!

BioLogos said...

@Polse
Eπιστήμονας του ανεξήγητου ο Κώστας και ερευνητής του αγνώστου.Ο Ιντιάνα Τζόουνς της δημοσιογραφίας?Αυτό εννοείς αν κατάλαβα καλά?

@Vagelford
Ω ναι...και μιας και γι αυτό το ρημάδι λωλ ζούμε, είπα να το κάνω λίγο πιο επικολυρικό/sci-fi/"παραφυσικό" (λόγω Γιούρι) το άρθρο-απάντηση στον Κώστα.Ακριβώς γιατί αυτό αντιπροσωπεύει ο Κ.Χ.Μια επιστημονοφανή μπουρδολογική σούπα που στοχεύει στην ακροαματικότητα.Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

@Εστάριαν
Την πρόταση "δε ντρέπεσαι" μου την έλεγε συχνά κι η μάνα μου αλλά μυαλό δεν έβαλα.Οπότε η απάντηση είναι όχι.

Είσαι πο$%της και πρεζάκιας.

Anonymous said...

Αγαπητε ΒιοΛογε,
Πρωτον, τα μαθηματα ισπανικών , πιασαν τοπο.
Δευτερον, πόσο πολύ BSG είδες για να γραψεις αυτή την αριστουργιματική ιστορία-ποστ? Ή μήπως απανωτες εκπομπες "Πύλες του Ακατοικητου"....;
Τρίτον, όλοι αυτοι είναι ως γνωστόν αντεπιστήμονες-σκοταδιστες, τπτ παραπάνω, τπτ λιγοτερο. Είναι ατομα που μονίμως προσπαθούν να εντάξουν το οτιδήποτε ("Ανεξήγητο" ,για αυτους) σε μια συνομωσία.
Τέλος, η εικόνα ΤΑ ΣΠΑΕΙ....(κ τα λεει όλα)

latecomer said...

Το σκαφος φερνει διαολεμενα σε κοσμοσφαιρα :Ρ

Stefanos said...

ΕΣΥ είσαι πούστης και παγούρι!

Powered By Blogger