Thursday, March 4, 2010

Ηλία ρίχτο

Η εικόνα από εδώ


Σήμερα καθώς καθόμουν και έπινα τον μίζερο σουποεσπρέσο μου, κάτω από τον ψυχρό γερμανικό ήλιο και ενώ προσπαθούσα να εξηγήσω στον εαυτό μου ότι μάλλον δεν έχω καμία πατρίδα, δέχθηκα την επιφώτηση.Χρειάστηκαν βέβαια αρχικά 33 κοπιαστικές εργαστηριοώρες αλλά απέδωσαν και οι 32...την μία την χρειάστηκα για να θυμηθώ το όνομά μου και πάλι.

Ο Ελληνάρας λοιπόν, ο Έλλην σε κρίση, ο απόγονος των αρχαιοελλήνων και των Βυζαντινών, ο ήρωας της επιδότησης και υπέρμαχος των δικαιωμάτων του και μόνο, ο κάφρος της αδράνειας και της γνώσης των πάντων από την οπτική του τίποτα, δεν θα μπορούσε να ταυτιστεί περισσότερο με μία και μόνο περσόνα από ταινία. Αναφέρομαι λοιπόν στον κύριο Μάκη Τσετσένογλου (από την ταινία "Όλα είναι δρόμος", Παντελής Βούλγαρης), τον μικροαστό λεφτά, τον άνθρωπο που προσκυνά η επαρχιακή πόλη στην οποία ζει, του κάνει όλα τα χατήρια ο μετρ του ερειπίου-σκυλάδικου "Το Βιετνάμ", που σβύνει σε γουισκάρες τα προβλήματά του παρέα με βουλγάρες και στο τέλος αφού έχει σπάσει μέχρι και τις χέστρες, σκάει μια 30άρα εκατομύρια και γκρεμίζει/σπάει και το "Βιετνάμ"...για πάρτη του.

- Τί να το κάνεις Μάκη μου...να το δουλέψεις?
- Όχι ρε, ακου να το δουλέψω, να το σπάσω θέλω.
<...> -Τριάντα
- Και το καινούριο δικό σου μεγάλε.
- Να΄χουμε να γκρεμίζουμε.



"Ρίχτο Ηλία...Ηλία... ρίχτο"

ΥΓ.Το κομμάτι αυτό είναι προσωπικό αγαπημένο από όλη την ταινία, όπως και η καλτ περσόνα του Τσετσένογλου. Του τρέφω μία ιδιαίτερη συμπάθεια, ίσως επειδή κρύβω έναν ουισκόφιλο σκυλά μέσα μου. Οφείλω να πω ότι ο bassotakias, o oποίος το έχει ανεβάσει έκανε πολύ καλή δουλειά όχι μόνο με αυτό αλλά και με τα υπόλοιπα uploads του.Όπως αυτό για παράδειγμα που είχα ποστάρει προ διετίας περίπου! thumbs up.

12 comments:

Vagelford said...

Θεός...

Σούλα Φρίκη said...

και ρένα βιολάντη θεά. η ταινία υπάρχει και τα ζούμε και μεις εδώ καθημερίνα.τα χω πει+γω δες εδώ ( http://soulafrikh.blogspot.com/2009/02/blog-post_13.html )

ανεστης said...

Χμμμ...
κι εκεί που ήμουνα έτοιμος να σου πω "κάτσε ρε φίλε δεν είμαστε όλοι ιδ...", είδα το οτι έχεις κι εσύ έναν τέτοι μέσα σου και το βούλωσα.
Ως βιολόγος πες μου αν έχω δίκιο όταν λέω "πουτάνα γεννετική μας έκαψες!"

BioLogos said...

Aνέστη δεν θα στο παίξω διανοούμενος της πεντάρας ή σοβαροφανής,αλλά έναν τέτοιο σαματά σε κάποιο Βιετνάμ της Εθνικής, θα ήθελα πολύ να κάνω.

Και ναι τα γονίδια ευθύνονται για αυτή τη μικρή φωνούλα, που αραιά και που θα σε τραβήξει από τζαζιές,γαλλικά κρασιά και καμαμπέρ (π.χ λέμε τώρα) και θα σε ρίξει σε κανά Βιετνάμ.

Αυτό το σχόλιο δεν έχει να κάνει τίποτα με τον Τσετσένογλου ως μεταφορά για τον Ελληνάρα και την σχέση του με το σύμπαν του, όπως στέκει στο ποστ.Απλά για τον σκυλά που μερικοί έχουν μέσα τους...:P

BioLogos said...

@vagelford
Να σε πάω τότε στο ντορεμί στην Στουτγγάρδη...παρόμοιο είναι.

@Σούλα
Άψογα γιατί το άσμα της Βιολάντη είναι έπος, όπως και η περιγραφή που κάνεις στη νύχτα.Είσαι μπροστά παιδί μου.

BioLogos said...

Α propos, τώρα είδα ότι το ισόβια παίζει όταν σπάνε τις λεκάνες.Καλό.
+1 και στο "Θα τα γκρεμίσω"...αλλά κάπου εδώ νομίζω σπάμαρα το μπλογκ μου και ξέφυγα από το θέμα.

Tasous said...

και τα κουταλια

Dementia_Inc said...

Και το κουτσομπολιό που κάνουν τα ''κορίτσια της νύχτας'' όταν σκάει ι θεος στο μαγαζί..

(Kammenos) Americanos Boston said...

BioLoge, περιττό να σου πω ότι το κομμάτι της εν λόγω ταινίας μου θυμίζει πολύ την περιοχή που είναι γνωστή και ως "Las Vegas" των Βαλκανίων (με πιάνεις, έτσι??)

Zaphod said...

Αριστουργημα!

Ριχτο!

Anonymous said...

Θλιβερός και μάλλον πετυχημένος ο παραλληρισμός. Σκατά στα μούτρα μας δηλαδή. Κάτσε εκεί που κάθεσαι και δεν πειράζει, και ο σουποεσπρέσσο καλός είναι, εγώ πλέον ακούω τη λέξη "φραπε" και σιχτιρίζω.

ΥΓ1: "ο κάφρος της αδράνειας και της γνώσης των πάντων από την οπτική του τίποτα";;Πάει ισοπεδώθηκα.
ΥΓ2:τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, ακόμα δεν έμαθες ότι 32 εργαστηριακές ποτέ δεν έχουν καλό τέλος;

BioLogos said...

@tasous
Welcome aboard.

@dementia
Ε τα κορίτσα μεροκάματο βγάζουν.

@Βοστωνέζος
Μα δεν καταλαβαίνω τί εννοείς...:P

@Zaphod
Κάτσε γιατί κι εσείς στην Ελλάδα μου φαίνεται, τις τελευταίες ζεϊμπεκιές γύρω από το Βιετνάμ χορεύετε...

@Τραβελίριους
Ευχαριστώ συνάδελφε.
Μου αρέσει μετά το 33ωρο δίχως ύπνο, παίρνοντας δείγματα ανά ώρα και παίζοντας παράλληλα με ένα παλιοHPLC,μετά να ρίχνω έναν 16ωρο ύπνο.Την τρίτη μέρα ειδικά αν έχουν πετύχει όλα νοιώθεις ότι μπορείς να πιάσεις τον Δαρβίνο τον ίδιο από τον γιακά και να του εξηγήσεις βιοχημεία σε 30 νανοσεκόντ.

Powered By Blogger