Tuesday, December 11, 2007

Σώστε τον Σάκη




Mπορεί οι Βορειοευρωπαίοι να είναι ευγενείς όπως φαίνεται να ισχύει στον εργασιακό χώρο αλλά στο θέμα της αναλγησίας των αιρετών και του στρουθοκαμηλισμού, όλοι οι καρεκλοκένταυροι μοιράζονται τις ίδιες αρχές και αξιώματα.

Θα μου πείτε, μα καλά τί σε τσίμπησε κι εσένα με 39 πυρετό και περιτριγυρισμένο από ρολλά υγείας?

Διαβάζοντας πριν από λίγο τον πεταλωτή εκ του Σείριου, ενημερώθηκα για την εξέλιξη της υπόθεσης του Σάκη, που το μπλογκ αυτό παρακολουθεί και συμπάσχει από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το θέμα. Θυμάστε ότι τον Σάκη τον βύθισαν σε κώμα φασιστοειδή ανθρωπάρια στη Σουηδία και μετά από μήνες σε αυτή την κατάσταση, οι αρχές του Δημοτικού διαμερίσματος αποφάσισαν να του στερήσουν την επαγγελματική και αποκλειστική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι φιλάνθρωποι χαρτογιακάδες τον έστειλαν εν αγνοία του αδερφού του σε μια κλινική αποκλείοντάς τον από ένα πάγιο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, αυτό της περίθαλψης. Όπως σημειώνει ο αδερφός του Σάκη η κλινική αυτή («κλινική» Farsta) είναι ένα γηροκομείο με διαμερίσματα περιορισμένου χρόνου παραμονής και όχι μια ιατρική κλινική όπου ο Σάκης θα μπορούσε να έχει επαγγελματική περίθαλψη προσαρμοσμένη στις ανάγκες του, όπως αυτές εκφράσθηκαν ιατρικά από τις εκθέσεις των νοσοκομείων Karolinska, Danderyd και Uttern. Η κλινική Farsta έχει υποστεί δύο φορές(2005 και 2007 στα σουηδικά) την επιτήρηση της Νομαρχίας και έχει καταδικαστεί «για σοβαρές παραλείψεις και λάθη πού αφορά σε άτομα που μοιράζονται δωμάτιο με κάποιον που δεν έχουν επιλέξει και γιατί οι πτέρυγες με άτομα που πάσχουν από γεροντική ανία είναι υπερπληθείς ».

Από ότι φαίνεται κάποιους υψηλά ιστάμενους (προσωπική άποψη) τους ενοχλεί η παρουσία του Σάκη και έτσι όπως κατευθύνονται τα πράγματα καταδικάζουν έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον και τρέφεται παρεντερικά (10 μήνες σε κώμα και "απομάκρυνση" από επιστημονική περίθαλψη), αποδίδοντας μια ιδιότυπη μορφή δικαιοσύνης, όπου το θύμα καταδικάζεται και ο θύτης (ο δράστης καταδικάστηκε σε 1,5 χρόνo φυλάκιση και πρόστιμο 50.000 κορονών-5.000 ευρώ. Ο δικηγόρος του δράστη, έκανε έφεση για να αφεθεί ο δράστης ελεύθερος) δεν πληρώνει για τις πράξεις του.

Το ρεπορτάζ σε τοπικό κανάλι της Στοκχόλμης

No comments:

Powered By Blogger