Thursday, December 13, 2007

Imagine No Religion

Στη χώρα των εντυπώσεων και της εικόνας, ακόμα και οι άθεοι αναγκάζονται να κατεβάσουν ιδέες τύπου διαφημιστική επιγραφή σε ταράτσα, ώστε να προκαλέσουν και να ταράξουν τα νερά. Ο λόγος για την παρακάτω επιγραφή στην πόλη Rockville στο Connecticut.


Πολλοί Χριστιανοί αντέδρασαν με την εν λόγω επιγραφή, καθώς δεν μπορούσαν να δεχτούν ότι η θρησκεία τους είναι ο λόγος ύπαρξης της τρομοκρατίας.Άλλωστε η θρησκεία της αγάπης δεν μπορεί να προκαλέσει κακό και καταστροφή σε κανένα λαό. Άλλοι υποστήριξαν ότι οι ακτίνες του ηλίου ανάμεσα στους δίδυμους πύργους σχηματίζουν το σταυρό και αισθάνθηκαν ότι τελικά έχουν διαλέξει την ομάδα που κερδίζει, αυτή του Θεού.

Από την άλλη μεριά οι Άθεοι υποστηρίζουν ότι με αυτή τους την κίνηση εν όψει εορτών δείχνουν τα πλεονεκτήματα του να μην πιστεύει καποιος σε κανένα Θεό, καθώς δεν κινδυνεύεις να ανατιναχθείς ξαφνικά από ένα τυφλό βομβιστικό χτύπημα . Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι βόμβες είτε προέρχονται από τη μία πλευρά, είτε από την άλλη μπορούν να διακρίνουν γυναικόπαιδα, γέρους και άθεους από αυτούς που ανήκουν στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Την περίοδο του πνευματικού σκοταδισμού και του μαζικού υπνωτισμού μέσω των virals και των ευκολοχώνευτων, λαμπερών μυνημάτων η απάντηση σε κάθε ερώτημα (εκτός από τον αριθμό 42) είναι η πίστη ή μη πίστη(και αυτό μια μορφή πίστης είναι) σε έναν Θεό, Αλλάχ κτλ.

Μέχρι στιγμής οι Δίδυμοι Πύργοι έχουν χρησιμοποιηθεί στις προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α, ως προφητείες του Νοστράδαμου, ως συνομωσία της CIA, ως απόδειξη της εβραιοσιωνιστικής νέας τάξης πραγμάτων, ως κόλπο για να πλουτίσει ο Silverstein,τώρα ως μέσο προβολής των άθεων και η λίστα συνεχίζεται.Γιατί?Γιατί πουλάει.9 comments:

Dr.Φλάντζας said...

Αγαπητέ Υπουργέ Αλλοδαπών Μικροβίων:

Είν φριχτόν να γίνται πολέμοι δια κάποιους θεούς. Οταν είναι γνωστό πως ο αληθινός θεός είναι ένας.

Δόξα κε Τιμη είς τον μεγάλον σγουρόμαλον πορφυρόχρομο κούνελο με τις τρείς ουρές,
Dr.Φλάντζας

πετρούλα said...

Οκ .....αυτόσημαίνει οτι δεν πρέπει να στολίζουμε δέντρο;

soduck said...

Κάτι χάνω; Ο άθεισμ δεν περιλαμβάνεται στα ρελίτζια;

Γερνάω αργά ή αλλάζουν τα πράγματα πολύ γρήγορα;

the muppet show girls said...

Μαζευτείτε εις τα πάτρια εδάφη και θα τύχετε περισσότερης ευλογίας.
Χριστός ετέχθη κι ουχί στο Κανέκτικατ!΄

God bless Mitsotakis! Forever and ever!

BioLogos said...

Γιατρέ μου εγώ πιστεύω στο Γκούγκλ, όπως γράφω και σε παλαιότερο άρθρο.

Πετρούλα και βέβαια να στολίσεις δέντρο.Δεν είναι θρησκευτικό σύμβολο άλλωστε.Είναι κρεμάστρα για φωτάκια και μπάλες, που ο δικός μου γάτος τα βλέπει για παιχνίδια.Τουλάχιστον γυμνάζεται.

Σοντακ μου και το άθεϊσμ τρεντ θα μπορούσε θρησκειολογικά να ενταχθεί σε αυτό που λέμε θρησκευτικό ρεύμα.Γιατί όχι?

Μαπετ μου σε λίγο μαζεύομαι.Ο καιρός γαρ εγγύς.

tissot* said...

Allo h wfelimothta kai allo h alitheia...

πετρούλα said...

Λένε και το άλλο. Αν τον κόσμο τον είχε στήσει επιτροπή, δε θα τελειωνε σε 7 ημέρες. Άρα υπάρχει ο δημιουργός...

Anonymous said...

42 kai pali 42!

BioLogos said...

Μαριλένα είμαστε πολλοί τελικά!