Saturday, February 2, 2008

Μεταλλαγμένα Ίμια


Η Επανίδρυση του Κράτους

Όταν συνδυάζεται μια πορεία για τα μεταλλαγμένα των αναρχικών με πορεία χρυσαυγιτών για τα 12 χρόνια από τα Ίμια τότε το μίγμα έχει ενδιαφέρον. Από τη μία πλευρά ΜΑΤ να κάνουν χημικό πόλεμο και να καλύπτουν τους ομοϊδεάτες τους χρυσαυγίτες και από την άλλη πλευρά αναρχικοί να πετάνε το σύμπαν σε πέτρες.
Ενδιαφέρον έχει ότι το "Ντου" των ΜΑΤ επικουρούνταν από το νεοσύστατο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, αυτό των εθνικοπατριωτών που κραδαίναν παλούκια. Η διαφορά όμως είναι στο γεγονός ότι έχει ανώτερη αισθητική αξία να σου ανοίγει το κεφάλι η γαλανόλευκη.



Mετά οι πληροφορίες λένε ότι αστυνομικοί και χρυσαυγίτες κάθονται παρέα, πίνουν μπύρες και αναλύουν θέματα εθνικής στρατηγικής, πόσα κεφάλια άνοιξαν, ποιός μπορεί να τραγουδήσει πιο καλά τον εθνικό ύμνο και πόσο καλά ήταν τα πράγματα επί χούντας. Τότε που η Ελλάδα ήταν για ανθρώπους ήσυχους και νοικοκύρηδες όχι όπως τώρα με τους μακρυμάλληδες κατσαπλιάδες.

ΥΓ.Βέβαια τα κανάλια ασχολούνταν με το γιατί η αστυνομία δεν μπόρεσε να ανακόψει τους αναρχικούς κι όχι γιατί ήταν τόσο προκλητικοί επιχειρώντας παρέα με τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Βέβαια δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατούν τα προσχήματα. Το κράτος έχει επανιδρυθεί και εμείς ασχολούμαστε με τις τσόντες και τις κηδείες, σαν νεκρόφιλοι ματάκηδες.

UPDATE

Άψογη περιγραφή του χρονικού της ημέρας καθώς και πολλές πληροφορίες για τη φασιστικής δράσης στην Ελλάδα, στο εξωτερικό και των τακτικών που χρησιμοποιούν στο μπλόγκ Στη Γαλαρία. Από ότι φαίνεται δεν είναι η πρώτη φορά που η ελληνική αστυνομία παίζει το ρόλο της "ασπίδας" των φασιστών.

(Πηγή: Στη Γαλαρία)

Ασυλία από ΕΛΑΣ

* Παρά την πληθώρα στοιχείων και καταγγελιών, οι αρχές έχουν μέχρι σήμερα φερθεί με το γάντι στη νεοναζιστική συμμορία.

* Χαρακτηριστική από κάθε άποψη είναι η στάση των αστυνομικών οργάνων που τα ξημερώματα της 15.11.95 είχαν συλλάβει, κατόπιν εντολών, οκτώ μέλη της «Χρυσής Αυγής» σε επεισόδια έξω από το ΕΜΠ: αντίθετα με ό,τι συμβαίνει συνήθως, στο αυτόφωρο όλα τα όργανα-μάρτυρες κατηγορίας απέφυγαν να καταθέσουν το παραμικρό εις βάρος των «αγανακτισμένων πολιτών» που είχαν σπεύσει να τους «δώσουν ένα χεράκι», με αποτέλεσμα να αφεθούν όλοι ελεύθεροι.

* Τρεις μέρες αργότερα, είδαμε με τα μάτια μας πώς η αστυνομία συνόδευσε (κυριολεκτικά) μέχρι την πύλη της Τοσίτσα μερικές δεκάδες Χρυσαυγίτες που είχαν προσφερθεί να συνδράμουν τα ΜΑΤ στην καταστολή των καταληψιών.

* Τα ίδια τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» φρουρούνται άλλωστε σε μόνιμη βάση από τους φύλακες του νόμου.



13 comments:

the muppet show girls said...

Ήμουν κι εγώ εκεί!
Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τα περί φραπέδων (αδυνατώ να δώσω πληροφορίες ακόμα!)
Είμασταν ντοπαρισμένοι μόνο αυτό λέω!

'-)))

Φιλιά

λολιτα said...

τι να πω...σκατα στα μουτρα τους...

Anonymous said...

Καλησπέρα! Δεν ξέρω αν κάποιος θα το έβρισκε προκλητικό ή κωμικό, αλλά άκουσα απόψε στο MEGA τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, τον Μιχαλολιάκο, να συγκρίνει τους ομοϊδεάτες του που κατέβηκαν σήμερα στο κέντρο με τον... Λαμπράκη (!!!) και την αντιρατσιστική πρωτοβουλία που οργάνωσε τη διαδήλωση, με τους παρακρατικούς της δεξιάς που σκότωσαν τον Λαμπράκη!!!
Απίστευτο, ε;

BioLogos said...

Ζάλμοξη η βλακεία είναι σοβαρή νόσος και οδηγεί σε παρόμοια σχόλια.Στην αρχή ταράχτηκα όταν είδα το τί είπε ο φασισταρχηγός αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι έχει πάρα πολύ καλό χιούμορ.Άρα σήμερα το τρίκυκλο ήταν τα ΜΑΤ.
Βέβαια το να συγκρίνει το Λαμπράκη με τους φασίστες είναι από μόνο του ανέκδοτο τεραστίων διαστάσεων και δεν χρειάζεται να δώσει κανένας σημασία.
Ανθρώπινη βλακεία.

Η αντίδραση των δημοσιογράφων ποιά ήταν?

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
BioLogos said...

Την έννοια του πονηρού δεν μπορώ να την αντιληφθώ με αυτό τον τρόπο.Αυτό που λες μου θυμίζει χαμαιλεοντισμό περισσότερο παρά στήριξη των ιδεών κάποιου (αν και μου άρεσε το παράδειγμα με το διάολο).

Και θα συμφωνήσω ότι η συμπεριφορά που περιγράφεις μοιάζει σαν συμπεριφορά παβλωφική αλλά θα διαφωνήσω με το ότι ακολουθούν αυτούς που ξέρουν που πάνε...όπως και αυτό το γρανάζι του συστήματος που έχω βαρεθεί να το ακούω.Δείξε μου κάποιον που ξέρει που πάει, αλλά μην το συγχέεις με αυτόν που δείχνει ότι ξέρει τί κάνει.
Επίσης δεν πρέπει να μπερδεύουμε προσωπικές απόψεις και αντιδράσεις με τον "όρο" γραμμή.Αν υπήρχε αυτό τότε αλίμονο για όλους μας.

Η βλακεία μπορεί να εξηγήσει πάρα πολλά (δες παλαιότερο ποστ) και δεν έχει σχέση με συμπάθειες ή αντιπαθειες.Έχει σχέση με την λογική ορθότητα του παραλληλισμού των χρυσαυγιτών με τον Λαμπράκη, που πλησιάζει τα όρια του υβριστικού για τον ίδιο τον Λαμπράκη.

Σε ποιό πεδίο μάχης αναφέρεσαι και για ποιά νίκη?

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Urfurslaag said...

Εξαιρετική παρουσίαση αγαπητέ! και σαν σχόλιο θα συμφωνήσω με την Λολίτα:σκατά στα μούτρα τους.

phd said...

Κλείνω το ράδιο και την TV και συνδέομαι εδώ.
Και για άλλη μια φορά θα σκεφτώ, που ζούμε…τίποτα δεν αλλάζει;

phd said...

Υ.Γ. Κάτι όμως άλλαξε…η ένταση της βίας…τόση βία δεν είχε ποτέ

BioLogos said...

@rideronthestormthd

Moυ άρεσε το κλείσιμο αν και κάποιος θα μπορούσε να το πει σύνθημα...βέβαια αυτή τη γραμμή όλοι θέλουν να την ακολουθήσουν :P

Ας σοβαρευτώ όμως λίγο.Αντέδρασα πριν έτσι στη λέξη "πονηρός" γιατί σχεδόν πάντα τη συνδυάζω με το πρόθεμα κουτο-.Οπότε αρχίζουν και σπανίζουν οι ικανοί και έχουν πολλ/στεί οι ευκαιριακοί, αυλικοί που περιμένουν καρτερικά κάτω από το τραπέζι του μάστερ τους να πέσει καμιά γωνία ψωμί.

Στη γραναζολογία το δεδομένο οδηγεί στο απόλυτο και την πνευματική τελμάτωση, για όλα τα άκρα και το μέσο.Δεν είναι "χωρικό" ζήτημα, είναι η εύκολη αντίδραση ενός μυαλού δίχως άμυνες και θέληση...εξού και η έκφραση "μη σε βγάλουν μπροστά γιατί θα φας το κεφάλι σου".

Αν θα πας για κυνήγι χαμαιλέοντα φώναξε κι εμένα...

BioLogos said...

@ουρφους
Είπαμε...όταν σε χτυπάει το δοκάρι με το γαλανόλευκο είναι σαν να σε τιμωρεί η Ελλάς ελέω Θεού.

@που χου ντου
Όσο θα υπάρχουν κουκουλοφόροι, τόσο η βία νομιμοποιείται σαν παρα-κοινωνική συμπεριφορά.Μόνο που αρχίζει να μπαίνει στο πετσί μας για τα καλά και δεν μας προκαλεί πια καμία αντίδραση.

πετρούλα said...

Βιολόγε....

έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Α.η σιλουέτα των χρυσαυγουλητών ήταν σαφέστατα πιο καμπυλωτή σε σχέση με των αναρχικών. Αυτό μας οδηγεί στα κάτωθι συμπεράσματα: Δεν είναι γρήγοροι. Οι μανούλες του κλαίνε πολύ -κατά το "του γρήγορου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ-.
Β.ζαρντινιέρες δεν υπήρχαν και αυτό βέβαια είναι μια πρόοδος
Γ. τα Ίμια γιορτάζονται από τους χρυσαυγουλήτες διότι ήταν μια καταπληκτική ευκαιρία να εμπλακεί η Ελλάδα σε πόλεμο και να τους πηδήξει όλους...(?)
Δ. Νομίζω οτι αντιεξουσιαστές και χρυσαυγουλήτες προσπαθούν πολύ για να συμπέσουν οι πορείες τους...αλήθεια: κανονίζουν ραντεβου;


αυτές είναι οι σημειώσεις που κράτησα από το σάββατο

Powered By Blogger