Wednesday, February 20, 2008

Enter the Troll

Στα πλαίσια της "επιστημοσύνης" του μπλογκ αυτού έπρεπε κάποια στιγμή να αναφερθώ και σε ένα είδος που ζει στο ίντερνετ και όλοι το έχουμε αντιμετωπίσει τουλάχιστον μία φορά.Όσοι συμμετέχουν σε blogs, fora, message boards δεν γίνεται κάποια στιγμή να μην έχουν ζήσει την πρωτόγνωρη εμπειρία να αντικρύσουν έναν γίγαντα του σουρρεαλισμού, της επιθετικότητας ορισμένες φορές, του άκυρου και δίχως ουσίας ή περιεχομένου ποστ.Αυτός ο γίγαντας λοιπόν που καμία σχέση δεν έχει με τη Σκανδιναβία είναι το γνωστό σε όλους Troll.


Σύμφωνα με τη wiki "An Internet troll, or simply troll in internet slang is someone who posts controversial and usually irrelevant or off-topic messages in an online community, such as an online discussion forum with the intention of baiting other users into an emotional response or to generally disrupt normal on-topic discussion."

Σε συνεργασία με άλλους βιολόγους-τρολολόγους, τα τελευταία χρόνια μελετούμε από κοντά τα τρολς, προσπαθώντας να καταλάβουμε την συμπεριφοριστική τους στρατηγική προσπαθώντας να τα προσεγγίσουμε όπως η Dianne Fosey στους γορίλλες στην ομίχλη.

Μετά από εκτεταμμένες αναλύσεις της νευροφυσιολογίας ενός τρολ καταλήξαμε στα παρακάτω ευρήματα για τη μνήμη και τον εγκέφαλο του τρολ.


-Βραχύχρονη μνήμη:Αποθηκεύει το τελευταίο ποστ και επιτρέπει την εισαγωγή άσχετων και εκτός θέματος σχολίων.

-Μακρόχρονη μνήμη (knowing that): Περιέχει μύθους, φήμες, ανυπόστατα γεγονότα.

-Μακρόχρονη μνήμη (knowing how): Επιτρέπει στο τρολ να γκρινιάζει, να είναι επιθετικό, να ανεβάζει σχόλια σε άσχετο thread, blog, post για άλλο ζήτημα αντίστοιχα (cross-posting).
Αυτή η λειτουργική περιοχή του τρολοεγκεφάλου λειτουργεί ασυνείδητα, δεν επηρεάζεται από την αμνησία και ενισχύεται από την εξάσκηση.

-Episodic driven memory: Υψηλής απόδοσης μνήμη που περιέχει όλη τη γνώση (γεγονότα, ιδέες, επιχειρήματα) , η οποία δεν έχει καμία σχέση με την προσωπική άποψη και θέσεις του τρολ.

-'Ερευνα: Bρισκόμαστε στο στάδιο που πειραματιζόμαστε με αναστολείς συγκεκριμένων υποδοχέων του νευρικών κυττάρων του ΚΝΣ που σχετίζονται με το τρολάρισμα στοχεύοντας στο σχεδιασμό και την παραγωγή πλήρους δράσης τρολοκατασταλτικού φαρμάκου.

8 comments:

Dementia_Inc said...

Σειβ δε τρολς!!

πετρούλα said...

ο Σάντος δεν είναι τρολ! Είναι τρόλεϋ

0 Comments said...

Καλημέρα συνάδελφε!(δεν είναι βρισιά)

SPY said...

κ. Βιολόγε πολύ χρήσιμη η έρευνά σας και μιας και είσθε κάτι σαν ειδικός με το αντικείμενο, θα ήθελα να κάνω μια σχετική ερώτηξη:

Υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι και ένα κατοικίδιο troll;

Το δικό μας (τώρα το φωνάζουμε Ναπολέοντα), έχει πάρα πολλά από τα συμπτώματα που αναφέρετε.
Τα φώτα σας περικαλούμε...

BioLogos said...

dementia o wwf τα έχει ανακυρήξει προστατευόμενα είδη.

πετρούλα όχι άλλο σάντος...έλεος πια.

ζηρο γκομεντς είστε κι εσείς τρολολόγος ή βιολόγος?Το ένα είναι βρισιά...χεχε

σπάει φίλε μου σας ευχαριστώ δια τα καλά σας λόγια αλλά είμαι απλά ένας υπηρέτης της επιστήμης.Τα κατοικίδια είναι οι πρώτοι στην κατάταξη που επιδεικνύουν τρολική συμπεριφορά (Εmmental et al, 1986).

Anonymous said...

bravo nikos 72

Anonymous said...

A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片

Anonymous said...

情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫