Wednesday, February 20, 2008

Enter the Troll

Στα πλαίσια της "επιστημοσύνης" του μπλογκ αυτού έπρεπε κάποια στιγμή να αναφερθώ και σε ένα είδος που ζει στο ίντερνετ και όλοι το έχουμε αντιμετωπίσει τουλάχιστον μία φορά.Όσοι συμμετέχουν σε blogs, fora, message boards δεν γίνεται κάποια στιγμή να μην έχουν ζήσει την πρωτόγνωρη εμπειρία να αντικρύσουν έναν γίγαντα του σουρρεαλισμού, της επιθετικότητας ορισμένες φορές, του άκυρου και δίχως ουσίας ή περιεχομένου ποστ.Αυτός ο γίγαντας λοιπόν που καμία σχέση δεν έχει με τη Σκανδιναβία είναι το γνωστό σε όλους Troll.


Σύμφωνα με τη wiki "An Internet troll, or simply troll in internet slang is someone who posts controversial and usually irrelevant or off-topic messages in an online community, such as an online discussion forum with the intention of baiting other users into an emotional response or to generally disrupt normal on-topic discussion."

Σε συνεργασία με άλλους βιολόγους-τρολολόγους, τα τελευταία χρόνια μελετούμε από κοντά τα τρολς, προσπαθώντας να καταλάβουμε την συμπεριφοριστική τους στρατηγική προσπαθώντας να τα προσεγγίσουμε όπως η Dianne Fosey στους γορίλλες στην ομίχλη.

Μετά από εκτεταμμένες αναλύσεις της νευροφυσιολογίας ενός τρολ καταλήξαμε στα παρακάτω ευρήματα για τη μνήμη και τον εγκέφαλο του τρολ.


-Βραχύχρονη μνήμη:Αποθηκεύει το τελευταίο ποστ και επιτρέπει την εισαγωγή άσχετων και εκτός θέματος σχολίων.

-Μακρόχρονη μνήμη (knowing that): Περιέχει μύθους, φήμες, ανυπόστατα γεγονότα.

-Μακρόχρονη μνήμη (knowing how): Επιτρέπει στο τρολ να γκρινιάζει, να είναι επιθετικό, να ανεβάζει σχόλια σε άσχετο thread, blog, post για άλλο ζήτημα αντίστοιχα (cross-posting).
Αυτή η λειτουργική περιοχή του τρολοεγκεφάλου λειτουργεί ασυνείδητα, δεν επηρεάζεται από την αμνησία και ενισχύεται από την εξάσκηση.

-Episodic driven memory: Υψηλής απόδοσης μνήμη που περιέχει όλη τη γνώση (γεγονότα, ιδέες, επιχειρήματα) , η οποία δεν έχει καμία σχέση με την προσωπική άποψη και θέσεις του τρολ.

-'Ερευνα: Bρισκόμαστε στο στάδιο που πειραματιζόμαστε με αναστολείς συγκεκριμένων υποδοχέων του νευρικών κυττάρων του ΚΝΣ που σχετίζονται με το τρολάρισμα στοχεύοντας στο σχεδιασμό και την παραγωγή πλήρους δράσης τρολοκατασταλτικού φαρμάκου.

6 comments:

Dementia_Inc said...

Σειβ δε τρολς!!

πετρούλα said...

ο Σάντος δεν είναι τρολ! Είναι τρόλεϋ

0comments said...

Καλημέρα συνάδελφε!(δεν είναι βρισιά)

SPY said...

κ. Βιολόγε πολύ χρήσιμη η έρευνά σας και μιας και είσθε κάτι σαν ειδικός με το αντικείμενο, θα ήθελα να κάνω μια σχετική ερώτηξη:

Υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι και ένα κατοικίδιο troll;

Το δικό μας (τώρα το φωνάζουμε Ναπολέοντα), έχει πάρα πολλά από τα συμπτώματα που αναφέρετε.
Τα φώτα σας περικαλούμε...

BioLogos said...

dementia o wwf τα έχει ανακυρήξει προστατευόμενα είδη.

πετρούλα όχι άλλο σάντος...έλεος πια.

ζηρο γκομεντς είστε κι εσείς τρολολόγος ή βιολόγος?Το ένα είναι βρισιά...χεχε

σπάει φίλε μου σας ευχαριστώ δια τα καλά σας λόγια αλλά είμαι απλά ένας υπηρέτης της επιστήμης.Τα κατοικίδια είναι οι πρώτοι στην κατάταξη που επιδεικνύουν τρολική συμπεριφορά (Εmmental et al, 1986).

Anonymous said...

bravo nikos 72

Powered By Blogger