Sunday, August 24, 2008

Η Βιομηχανία παραγωγής του εφήμερου

«Για την Ελλάδα ρε γαμώτο»

Β. Πατουλίδου(Αθλήτρια και πολιτικός)

Οι ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου τελείωσαν σήμερα κάνοντας ενδεχομένως μερικούς να ξεφυσούν από ανακούφιση, άλλους να προσπαθούν να κρυφτούν και μερικούς να κουνάνε αποδοκιμαστικά το κεφάλι. Από πλευράς αγωνιστικού καταφέραμε να βρεθούμε στην 59 θέση με 2 ασημένια και 2 αργυρά μετάλλια ανάμεσα στη Λιθουανία και το Τρινιντάντ, γεγονός που δεν βρίσκεται σε ακολουθία με τα 13 μετάλλια του Σίδνεϋ και τα 16 μετάλλια των Αθηνών. Βέβαια καταφέραμε να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο στο ντόπινγκ, στην έξαρση ευθυνοφοβίας, στην αλλαζονική στάση παραγόντων (ελληνάρας Ισίδωρος σύζυγος Ντόρας) και αθλητών και φυσικά στην λατρευτή μας συνομωσιολογία (ότι οι κουτόφραγκοι θέλουν το κακό μας). Στον απόηχο της διοργάνωσης, της «γιορτής» του αθλητισμού σε μια χώρα με μαγνητοσκοπημένες τελετές έναρξης, αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση και καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και τη χαμένη Εθνική Περηφάνεια© και παρατηρούμε κυνικά ή «έκπληκτοι» την επιστροφή των αθλητών και την ενεργοποίηση του Κράτους Τιμωρού.

Συγκεκριμένα περιορίζονται οι μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο, θεσμοθετούνται αυστηρότερες ποινές, καταργείται το δικαίωμα των αθλητών να εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τιμωρείται ως κακουργηματική πράξη η παρακώλυση του ελέγχου των αθλητών και λοιπά «σκληρά» αντίμετρα, τα οποία όμως δείχνουν τη σπασμωδική αντίδραση τύπου «όλα στο φως» και «μαχαίρι στο κόκκαλο» παρόλο που και η ζημιά έχει ήδη γίνει. Βέβαια αυτό είναι κάτι αναμενόμενο και τυπικό καθώς όταν οι ίδιοι κυβερνητικοί μανδαρίνοι έτρεχαν να φωτογραφηθούν με τους Πρωταθλητές σε κατάσταση Εθνικής Περηφάνειας© μετά από τις «περίεργες» επιτυχίες τους, ουδέποτε σκέφτηκαν να προστατεύσουν το χώρο προληπτικά από την ελληνική μαφία της ντόπας αλλά προτίμησαν να κερδίσουν επικοινωνιακά μόρια, νίπτοντας τα χέρια τους κατόπιν εορτής. Είναι το ίδιο Κράτος (προσοχή δεν αναφέρομαι σε κόμματα) άλλωστε που άφησε τους Τζέκους και Ιακώβου να αλωνίζουν και έτρεχε να καλύψει τους Κεντέρη-Θάνου για να μην «γίνουμε ρεζίλι». Όλα αυτά φυσικά βόλευαν τότε και είχαν τη πλήρη στήριξη όλων μας, που τους είχαμε καθίσει στον θρόνο τους στον Όλυμπο της Εθνικής Τελείωσης. Κάποια στιγμή όμως τα ψέμματα τέλειωσαν, όπως και η περίοδος χάριτος και μάθαμε ότι πρέπει κάποια στιγμή να παίζουμε με τους κανόνες του παιχνιδιού χωρίς να γκρινιάζουμε ότι μας πολεμάνε.

Βέβαια όλα αυτά δείχνουν κάτι ενδεικτικό της ελληνικής σκέψης, όσον αφορά το σχεδιασμό και τη στρατηγική πολλών πρότζεκτς. Στην πρώτη μικρή επιτυχία λοιπόν του «μαγαζιού», αυτή διογκώνεται υπερβολικά δημιουργώντας πλασματικές προσδοκίες ενώ τα διάφορα παπαγαλάκια/παράγοντες/αυλικοί στοχεύουν στο γρήγορο κέρδος και το αρπακολλίστικο χώσιμο στο «παιχνίδι» με επικοινωνιακά τρικ. Άλλο χαρακτηριστικό είναι η απουσία μακροπρόθεσμων στόχων και η επένδυση στην εικόνα και τον «θόρυβο» παρά στην σκληρή δουλειά με αρχικά ρεαλιστικούς και σχετικά «ταπεινούς» στόχους. Ο σκοπός, που αγιάζει τα μέσα άλλωστε, είναι η κορυφή πάσει θυσία, ακόμη κι αν χρειαστεί να θυσιαστεί μια γενιά αθλητών και ο Εθνικός Εγωισμός© μας. Αλλά φαίνεται να ξεχνάμε ότι όταν φτάσεις στην κορυφή πολύ γρήγορα, δια της πλαγίου οδού, το ρίσκο στο τυχοδιωκτικό αυτό παιχνίδι είναι πολλαπλάσιο και η πτώση γρήγορη, άσχημη και αδυσώπητη.

Δεν έχουμε ανάγκη πλέον από ήρωες που θα διατυμπανίζουν στον κόσμο ότι είμαστε οι σκληροί μαχητές του Τσώρτσιλ (οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες κτλ), οι γεννήτορες του πολιτισμού και αυτοί με τα ανώτερα γονίδια, που θα μας κατατάξουν ανάμεσα στους εκλεκτούς. Επίσης δεν έχουμε ανάγκη από έκπληκτους, αυτο-θυματοποιημένους απατεώνες (Χαλκιά) που πιάστηκαν επ΄ αυτοφώρω και προσπαθούν να φανούν ως θύματα πλεκτάνης και σαμποτάζ. Έχουμε ανάγκη να κάνουμε κάτι πιο ουσιαστικό και ίσως να δούμε αυτή την πολυπόθητη και διαφημισμένη κάθαρση. Να αρχίσουμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και το πιο βασικό να σταματήσουμε να φοβόμαστε την αποτυχία. Τέτοια πρότυπα έχουμε ανάγκη κι όχι θερμόαιμους «Ληονάϊντας» που θα παττάξουν τους εχθρούς του Ελληνισμού. Ελπίζω ότι θα πάρουμε το μάθημά μας την επόμενη φορά επί της ουσίας κι όχι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τρόπους πώς να καλυτερεύσουμε τα κόλπα και τις απατεωνιές για να ξεγελάσουμε όλους τους κακούς που θέλουν "να μας κάνουν κακό". Ας αρχίσουμε επιτέλους να παίζουμε καθαρά κι όχι απλά για να αλληλοϊκανοποιούμαστε με φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, όποτε θα αποδεικνυόμαστε λαμογιότεροι του λαμόγιου. Μέχρι τότε όμως έχουμε πολύ καιρό και τα θαύματα έχω ξεχάσει πόσο διαρκούν.

ΥΓ.Η Μ3 είναι στι λίστα της WADA από το 2005.Τί ρόλο έπαιξε τελικά το αντι-ντόπινγκ εργαστήριο του ΟΑΚΑ?

ΥΓ2.Διαβάστε οπωσδήποτε σαφώς ανώτερη ανάλυση των γεγονότων από τον Συνέλληνα και εν Θολοκουλτούτα αδερφό Zaphod.



δισκλέημερ:O τίτλος φυσικά και δεν είναι δική μου πατέντα από ότι είδα στη συνέχεια μιας και μου θύμιζε κάτι.

16 comments:

πετρούλα said...

και να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν χρησιμοποιούσαν νέα γενιάς ντοπινγκ με γενετική τροποποίηση...μακάριοι οι πτωχοί τω πνευματι....δε βαριέσαι...

zalmoxis said...

Για ακόμη μία φορά, ο περιφερόμενος συρφετός των κολλητών και των παρατρεχάμενων που βρέθηκε για δωρεάν διακοπές για ψώνια στο Πεκίνο, επέδειξε ενώπιον όλων των εθνών την νεοελληνική καφρίλα, μικρότητα, κόμπλεξ, κακοψυχία, κ.ά. Ισίδωρος εναντίον Κυριακού, ΣΕΓΑΣ εναντίον αθλητών, κυβέρνηση εναντίον προπονητών, κομματικός πόλεμος για τις ομοσπονδίες και αγράμματοι δημοσιογράφοι που διάβαζαν το Μπαχρέην για Μπουρούντι και μας προξενούσαν ηχορρύπανση με τα κακά ελληνικά τους. Και αθλητές που αδικήθηκαν από κριτές ακι διαιτητές, όχι ασφαλώς επειδή υπάρχουν ανθελληνικοί κύκλοι, αλλά επειδή η Ελλάδα στους 29ους ΟΑ αποδείχθηκε τραγικά αναξιόπιστη.

@ Πετρούλα,

για 1η φορά στο Πεκίνο, αποδείχθηκε κοινό μυστικό η χρήση γενετικού ντόπιν...

Aggelos Spyrou said...

Φίλε μου, δεν αναφέρεις καθόλου την Ελληνική "κουτοπονηριά". Και εξηγούμαι:

Η M3 είναι παλιά ουσία με μια παράξενη ιδιότητα: Γίνεται μη ανιχνεύσιμη στον οργανισμό πολύ γρήγορα, αλλά κατά περίεργο τρόπο επανεμφανίζεται και γίνεται ανιχνεύσιμη περίπου 15 μέρες μετά!!!

Έχοντας ψάξει λίγο το θέμα, ερασιτεχνικά θα έλεγα, είμαι πεπεισμένος ότι κάπου εκεί την πάτησαν οι "ειδικοί" Ελληνάρες!!! Είχαν βρει τη χρυσή λύση!!! Αλλά, ότι κι αν πω είναι εικασίες δικές μου, που δεν αποδεικνύονται.

Πρότεινα να γίνεται μια ειδική Ολυμπιάδα, μετά την κανονική και τους παραολυμπιακούς, που να παίρνουν μέρος μόνο ντοπαρισμένοι αθλητές! Νόμιμα! Να δούμε βρε αδερφέ που μπορούν να φτάσουν! Ά! Ξέχασα! Και πόσο μπορούν να ζήσουν...

BioLogos said...

@aggelos spyrou
Δώσε λινκ γιατί έχω χαθεί στην pubchem και pubmed να βρω κάτι της προκοπής για το ADME προφιλ της ουσίας και τραβάω τα μαλλιά μου.

BioLogos said...

@Πέτρα
Κοστίζει παραπάνω, δεν είναι ελεγμένη μέθοδος και είμαι σίγουρος ότι στη γωνία παραμονεύει η καρκινογένεση!!!

@Ζάλμοξις
Θα χρησιμοποιούσα τη λέξη που μας περιγράφει καλύτερα.Inconsistent.

@aggelos spyrou
Αυτό που λες είναι ενάντια στην στοιχειομετρία.Δεν μπορώ να το καταλάβω.Πώς γίνεται να "επανεμφανίζεται" μετά από 15 μέρες?
H πρότασή σου θυμίζει ρωμαϊκή αρένα αλλά τουλάχιστον δεν θα μας τα έπρηζαν για το αθλητικό ιδεώδες που "υπηρετούν" και για το ότι αποτελούν πρότυπα.Βέβαια διαφωνώ κάθετα στη χρήση ντόπας, αλλά θα τους γλυτώναμε από τους πύρινους λόγους περί άμιλλας και φέηρ πλέη.
Σε μια ντοπο-ολυμπιάδα,θα περιμέναν στο stand by γιατροί με ενέσεις αδρεναλίνης και απινιδωτές και από έξω οι νεκροφόρες.

Zaphod said...

Πολύ καλό ποστ φίλτατε. Ειδικά το περιγραφικό-συμπεριφορικό μέρος δίνει ρέστα!

@zalmoxis
Αυτό με το γενετικό doping, μπορείς να το αναλύσεις λίγο;

@aggelos spyrou
Αυτό που λες είναι ελαφρώς κουφό. Το άκουσα και στις ειδήσεις, αλλά χωρίς καμία τεκμηρίωση.

Ρε Βιολόγε μήπως παίζει να πήραν μαζί και καμία "μάσκα" η οποία ξεφούσκωσε πιο γρήγορα ή απλά είναι πατάτα η είδηση;

phd said...

Καλησπέρα πνευματικέ κουμπάρε,
Ωραία έγραψες το άρθρο. Θέλω όμως να σχολιάσω το εξής. Μήπως δεν κυκλοφορούσε μέχρι πρότινος η πρότυπη ουσία Μ3 για να μπορεί να μπει στους ελέγχους ρουτίνας παρόλο που ήταν στη λίστα της WADA; Για το χρόνο ημίσειας ζωής, ψάχνω να βρω απάντηση για τη δυνατότητα εμφάνισης εξαφάνισης της ουσίας και θα επανέλθω. Από ότι ξέρω όμως δεν έχουν γίνει μεταβολικές μελέτες (πως να γίνουν;) πράγμα που δένει τα χέρια για εμπεριστατομένη πάταξη και γνώση.

BioLogos said...

To γονιδιακό ντόπινγκ μιμείται της αρχές της γονιδιακής θεραπείας.

Δηλαδή εντελώς χονδρικά μεταφέρεις γονίδια στοχευμένα (με τη χρήση αποδυναμωμένων ιικών φορέων) σε σωματικά κύτταρα (π.χ μυικά).Το γονίδιο-ένθεμα ενσωματώνεται στο γενετικό υλικό του κυττάρου και ακολουθεί η έκφρασή του, δηλαδή η παραγωγή μιας νέας ουσίας ή η υπερπαραγωγή μιας προϋπάρχουσας.
Έτσι προκύπτουν νέα ή βελτιωμένα χαρακτηριστικά των κυττάρων (π.χ αυξημένος μεταβολισμός με την υπερέκφραση ενζύμων,καλύτερη μεταφορά οξυγόνου) ώστε ο αθλητής να γίνει τσολιάς, κτήνος κτλ.

Προσοχή:Δεν είναι δοκιμασμένο και ελεγμένο!Επίσης είναι σούπερ δύσκολο να ανιχνευθεί καθώς θα πρέπει να ξέρεις ποιά κύτταρα ψάχνεις, να τα βρεις πριν αντικατασταθούν και να ψάξεις για "γνωστές-ύποπτες" αλληλουχίες DNA.

Με λίγα λόγια.Φυσικά και γίνεται.

Πιθανές επιπλοκές: Ανοσολογική αντίδραση/Ανάκτηση της παθογόνου δράσης από τον ιικό φορέα/Ένθεση του γονιδίου σε λάθος μέρος προκαλώντας καρκίνο κτλ!

@Ζάφωνδα
Τόσο μακρυά δεν φτάνουν οι γνώσεις μου στο ντόπινγκ.Εδώ χρειάζεται ένας πραγματικός ειδικός κι όχι ένας της πλάκας όπως εγώ.

@πουχουντου
Σάρωσα κι εγώ το παμπμεντ,παμπκεμ κτλ κτλ αλλά δεν βρήκα κάτι της προκοπής όπως και ήταν αναμενόμενο καθώς δεν έχει αντιμετωπιστεί ώς φαρμακευτική ουσία.
Την ερώτησή σου πάντως δεν την κατάλαβα...
Εσύ ξέρεις τίποτα για ουσίες με τέτοιο masking effect σε στεροειδή κτλ?

phd said...

Η ερώτηση μου ήταν ρητορική. Ήθελα απλώς να σχολιάσω τη φράση σου «τι κάνει το εργαστήριο…λίστα της WADA από το 2006» λέγοντας ότι μια αιτία καθυστέρησης των ελέγχων μπορεί να είναι η έλλειψη πρότυπης ουσίας, χωρίς την οποία δεν μπορεί να γίνει έλεγχος ντόπινγκ. Όσο για τις ιδιότητες εξαφάνισης επανεμφάνισης της Μ3 δεν ξέρω σε τι στηρίζεται αυτή η πληροφορία γιατί απ΄ όσο ξέρω, και λες κι ‘συ, δεν υπάρχουν μεταβολικές μελέτες. Τέλος, ίσως τα διουρητικά να μπορούν να λειτουργήσουν σαν masking agents των αναβολικών (μέσο αραίωσης της συγκέντρωσής τους) αλλά είναι και αυτά απαγορευμένες ουσίες οπότε ο αθλητής θα πιαστεί έτσι και αλλιώς... Για άλλα κόλπα δεν ξέρω.

tropikosss said...

Εγώ απορώ πως δεν ακούσαμε ακόμα επιχειρήματα του τύπου "Ας μην χρησιμοποιούσε κανένας αναβολικά και θα σου λεγα εγώ πόσα μετάλλια θα χαν κερδίσει οι ΈΛληνες" !

zalmoxis said...

@ Zaphod,

ήδη έκαναν δειλά την εμφάνισή τους τα πρώτα δημοσιεύματα στις εφημερίδες, τα οποία και αφήνουν τέτοιου είδους υπόνοιες..

Σου αφήνω ενδεικτικά μερικούς συνδέσμους από ρεπορτάζ που διάβασα τελευταία και αξιολόγησέ τα (θυμήσου εν προκειμένω και ένα παληό ρητό που λέει "δημοσιογραφία είναι η τέχνη να γράφεις πειστικά για κάτι που δεν ξέρεις και να μην γράφεις γι αυτά που ξέρεις... ):



http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_09/08/2008_280702


http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_celeb2_1_31/07/2008_242678


http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,id=60086360,68100568

Zaphod said...

!!!

εντυπωσιάστηκα!

Anonymous said...

TI NA PERIMENOUME APO ENA
KRATOS OPOU KYVERNANE
POLITIKOI GONIKHS PAROXHS

Gia na fantastite tin Anajiokratia mas oute mia Elliniki ntopa den boroume na kataskeyasoume

imaste anajioi kai giname pilitikoi me GONIKH PAROXH

*O Isidoros se eksexousa thesi ke o Alvanos sto Pekino Gia antapokrisi

ferte ta lefta mas piso re lamogia

μαριάννα said...

Παρακολουθώ με σεβασμό και θαυμασμό όσα λέτε. Όντας αδαής δεν μπορώ να πω τίποτα, παρά μόνο πως είναι θλίψη να σκέφτεται κανείς πώς ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και πώς τους καταντήσανε...


Μια πρόσκληση για να εγκαινιάσουμε το Φθινόπωρο! Καλημέρα και καλή Κυριακή!

Vagelford said...

Εγώ πάντως είμαι υπέρ του doping. Δηλαδή αν ικανοποιούνται κάποια κριτήρια ασφάλειας, δεν βλέπω που είναι το κακό στην χρήση φαρμάκων. Και ειδικότερα θεωρώ τελείως γελοία όλα αυτά τα νομικά μέτρα και τις ποινές για τους αθλητές που κάνουν χρήση doping.

Dr.Φλάντζας said...

Αγαπητέ Υπουργέ Αλλοδαπών μικροβίων:

Μίαν λύσις υπάρχη:Υποχρεωτκόν ντοπάρισμαν εις όλους ανεξαιρέτως τους Καραγκοζέλλινες απο τα γεννοφάσκιαν τους ωσθε να μην υπάρχη πλέον πρόβλημαν ανταγωνισμού.

Κάτσε κάτω απο ντόπινκ,
Dr.Φλάντζας

Powered By Blogger