Friday, November 14, 2008

Πώς σταμάτησα να ανησυχώ



Δύσκολοι καιροί αράπη μου, που λέει και ο Πανούσης, αλλά τί να κάνουμε...Πρέπει να βρούμε το κολπάκι για να αντέξουμε λίγο ακόμη και να αντισταθούμε στη μιζέρια και τη βλακεία. Εξάλλου έρχονται Χριστούγεννα σιγά σιγά και θέλουμε δε θέλουμε πρέπει να είμαστε χαρούμενοι, ακόμη κι ας κοστίσει 2 μηνιάτικα κι ένα μαλακοδάνειο ξοδεμένα στα μπουζούκια και τα Γιάμπο (γνωστή αλυσίδα παραγωγής σατανιστικών διαφημιστικών μυνημάτων).

Σκεφτόμουν λοιπόν επηρεασμένος και εγώ από την Κρίση που ακούω αλλά ακόμη δεν βλέπω, ότι πρέπει να βρω μια λύση να δώσω έναν πιο θετικό τόνο γύρω μου και μια πρέζα θετικής ενέργειας (δε νομίζω να είναι κακούργημα, όχι ακόμη). Μου ήρθε η ιδέα λοιπόν ότι πρέπει να παρατήσω (για λίγο) την εκστρατεία του Δον Κιχώτη βιολόγου από το μπλόγκιον ετούτο και να αφήσω τους θεούσους, τους Δημιουργιστές και τους αποβλακωμένους ήσυχους για λιγάκι μέχρι να μαζέψω κι εγώ λίγες δυνάμεις και να απο-αποβλακωθώ. Οπότε η καλύτερη ιδέα προς αυτή την κατεύθυνση, που θα ξεαραχνιάσει και λίγο το μπλόγκιον, την έδωσε ο Πάνος από το μπλόγκ του με ένα ανεπανάληπτο έπος-συνταγή που αποτελεί την πεμπτουσία της γαστριμαργικής επιστήμης.

Ξεδιάντροπα λοιπόν το αντιγράφω μιας και είμαι λάτρης του κοτόπουλου (θέλει χέρι και μου αρέσει) αλλά και φανατικός του παραδοσιακού ποτού των τσομπάνηδων της Σκωτίας, namely του ουιτσκίου.
Φάτε υπεύθυνα λοιπόν.

"Αγοράζετε ενα κοτόπουλο 1.200 γρ. και ενα μπουκάλι Ουίσκι

Προβλέψτε , αλάτι, πιπέρι ,ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες

Για καλό και για κακό βεβαιωθήτε οτι εχετε και ενα βάζο μαγιονέζα

Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μία υποψία ελαιόλαδου

Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5 ) για 10 λεπτά

Σερβιριστήτε ενα ποτήρι Ουισκι και πιειτε το

Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφου πρώτα το τοποθετήσετε σε καταλληλο σκευος

Βάλτε και πιειτε ακόμα ενα ποτήρι Ουισκι

Επαναλάβατε αυτο το βήμα αλλες δυο φορές

Μετά απο ένα τέπαρτο φουρνίστε το ανοιγμα για να επιγλέψετε το κλείσειμο του ψοτόπουλου

Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία

Μετά απο ενα κετα.. οχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τελος πάτνων ….

κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο

ανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε

βάλτε τελος παντων το φωτόπουλο απ την αλλη

καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα’δυό φατήρια Κίσκη αμόκα

Νυστε, λυστε ψηστε το κουφόλουπο για μιση φώρα ακόμα .

3 λοτήρια αρφότερα ….

Ζαμέψτε το γατόπουλο απο χαμω, ( επεσε το μακαλισμένο) , καφαρίστε το, και γάλτε το σε μιάτο

Φτάτε τα κούτρα σας απο το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μυθικαν στα κλαπάκια της μουζινας

μην αποχειραθητε να κησωθειτε, μια φαρά ειμαστε εδω μάτω

απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι

αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμητε ως το χρωι

Την επομενη μέρα , παρτε ενα αλκα σελτζερ

Πηγαινετε να φάτε κρύο kοτόπουλο με μαγιονεζα

και καθαρίστε το μπουρδέλο που δημιουργήσατε στην κουζινα"


22 comments:

phd said...

Έλα φίλε, πετυχημένο...με έκανες και γέλασα...και ξέχασα την κρίση, που ναι ναι έχει έρθει εδώ...Καλή σου μέρα

Lucha Libre said...

Τα απαραίτητα για το μαγείρεμα της εξαιρετικής αυτής συνταγής εδώ . Για δες πίσω απ΄τα ρολά, έχει τα πάντα για υγιεινό μαγείρεμα.

ATHENA said...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΥΡΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΡΟΥΤ ΚΑΙΗΚ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ...


ΦΙΛΙΑ

Fri said...

Πετυχημένο φίλε βιολόγε! ;)
Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα!

πετρούλα said...

Γεια σου Βιολόγε μερακλή! την ψυλλιαστηκα τη δουλεια απο το σημειο που ειπε να εχουμε μια μαγιονεζα για καλο και για κακο...

Stefanos said...

χαχαχαχαχα μλκ έλιωσα!!! αχαχαχαχα απάλευτε!!!

(την Παρασκευή θα είμαι με το Zaphod στα Γιάννενα και θα τσακίζουμε τσίπουρα.. ζούλευεεεεεεεεεε)

BioLogos said...

@phd
Mιας και ζω στον κόσμο μου δεν καταλαβαίνω από κρίσεις και τα συναφή.

@Ινκο
Τα Κορίτσα ήταν και θα είναι πάντα τόπος ιερού προσκυνήματος.

@Αθηνά
Φρουτ κέηκ γιου σέη?Στείλτο και από εδώ μεριά μόλις το ετοιμάσεις.

@Φρι
Φιλιά καλή μου.

@Πετρούλα
Των φρονίμων τα παιδιά, πάντα έχουν και μια μάγιο από κοντά όταν αρχίσουν να ανακατεύουν κοτόπουλα με ουισκάρες.

@Εστάριαν
Ποιός είπε ότι την μπαλεύουμε δηλαδή?
Γιάννενα ε?Κ@ρ##ληδες.
Ο καιρός γαρ εγγύς και τότε θα γίνει τσιπουροπόλεμος της προκοπής.
Βαρέθηκα τις Jagermeister.

Zaphod said...

Με πόνεσε το στομάχι μου από τα γέλια!!

Παρασκευή αναβαίνουμε εν Ιωαννίνοις ουτως ώστε να μυήσουμε τους παγουράδες εις την Σουβλακικήν λατρεία!!

drSpock said...

Πολύ καλό! Μου θύμησε και τη συνταγή της Λουκρητίας για ψαρόσουπα με βασικό υλικό έναν γεροδεμένο αρσενικό γάτο!

Stefanos said...

Ο Zaph ειναι ήδη πάνω, εγώ φεύγω σε μια ωρίτσα... χεχεχεχ.. ζήλευε!!

Anonymous said...

Ακακκακκαρκαρκαρκαρ! xD

Έπος συνταγή. Τόσο έπος που μέχρι κι εγώ μπορεί να τη δοκιμάσω!

Βέβαια θα προτιμούσα μάλλον μια παραλαγή της με χοιρινό ή αγριογούρουνο ή ζαρκάδι και τα αντίστοιχα ποτήρια gin (Hendrick's μιας και γεννήθηκε ο χριστούλης κι είναι γιορτές).

Τη μαγιονέζα σας τη χαρίζω.

(ΒιοΛόγε κάτι δεν πάει καλά! Τα feeds μου σε μποϋκοτάρουν και ανακαλύπτω τα νέα σου ποστ πολύ αργά! Μούμπλεμούμπλε... Θα το λύσω κι αυτό το μυστήριο!)

BioLogos said...

Δύσκολοι καιροί, πολικός χειμώνας εδώ στο δυτικό μέτωπο, οπότε έχω χρονοκαθυστέρηση...

Ζέηφοντ+Εστάριαν
Είστε παλιοχαρακτήρες και ανάγωγοι.

Ντόκτορ Σποκ
Κοίτα να δεις...Δεν ξέρω για γάτο αλλά η ίδια σούπα με θηλυκιά είναι ότι πρέπει για ταλαιπωρημένα στομάχια.

Λαστ μπατ νοτ ληστ
50φτ κουήνι
Πώς είναι αυτά τα ποτήρια τζιν δηλαδής?Μπορείς να το γκουγκλάρεις για μένα γιατί με πονάει το μυαλό μου και δεν μπορώ να ψάξω?

Όσο για το φηντ ήταν επόμενο καθώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι όλοι όσοι προσπαθούν να με φθείρουν,να με διαβάλλουν,να με λασπολογήσουν,να με σαμποτάρουν είναι ειδικοί και με υψηλή γκουμπούτερ κατάρτιση.

Σγουέρ του Γκάντ (μουχαχαχα) δεν έχω πειράξει κάποια ρύθμιση.

Dr.Φλάντζας said...

Αγαπητέ Υπουργέ Αλλοδαπών Μικροβίων:

Δια να σας επαναφέρων είς τάξην διατί του χρόνου άυριον έχομεν συγκληση της βουλής (η όποτε βουλευόμασθε τέλος πάντων) να σας δώσω μιαν συνταγήν ξενερομάτος κατευθείαν από χρυσά χέρια της Κυρα-Φλάντζενας:

Παίρνομεν ενα τηγάνι κε μία ντουζίναν οα Ουαλίας.
Φορούμε το τηγάνι είς το κεφαλι μας κε δινομεν την ντουζίναν των οων είς τους υπόλοιπους των δωματίων. (Φροντίζομεν να υπαρχη τουλαχισθον ένας).

Κρατάτε το τηγάνι πάνω είς το κεφάλιν σας, ενώ παράλληλα πρροσπαθήστε να αποφέυγετε με αυτό, τα ωα που θα σας εκτοξέυουν.

Καλή επανένταξην είς στην καθημερινότηταν,
Dr.Φλάντζας

Anonymous said...

Το μπουκάλι και σκέτο λέει πολλά:

http://www.atomtigerzoo.com/photos/images/20080528115438_hendricks-gin.jpg

Βρες το και πιές το. Εγγύηση.

Όσο για το τεχνικό θέμα, το ίσιωσα. Οι οχτροί σου είναι άσχετοι. Τους νίκησα!

*does winner (όχι wiener) dance*

Γκερμανό μετανάστη said...

Αγαπητέ κύριε Βιολόγε,

ωραία η συνταγή, τη μαγειρεύω μέρα παρά μέρα εδώ και 2 εβδομάδες κοντά!

Μας έταξες όμως καινούριο ποστ αλλά ακόμα να το δούμε! Τί θα γίνει;

Φιλιά και στο επανιδείν

Γκερμανό Μετανάστη

Stefanos said...

Και εσύ πούστης και πρεζάκιας αλλά δεν το κάνουμε θέμα :P

BioLogos said...

Dr. Flantzas
H επανένταξη θα αργήσει λιγάκι.Πειράζει αν τα ωά θα χρησιμοποιηθούν ως καύσιμη ύλη για την ικανοποιήση μεταβολικών αναγκών?

50 φτ.
Checked.Αν και ο επόμενος στόχος είναι ένα μπουκαλάκι Bushmills.Πρέπει να ξέρεις ότι οι οχτροί μου είναι πολλοί και πονηροί και θα ξαναχτυπήσουν.Να φυλαγεσαι από τα σατανικά νον φάνξιοναλ φηντζ.

@Λαζογκερμανέ
Σιγά μην το κάνεις αυτό που λες εδώ και 2 βδομάδες.Εγώ άλλα παρατηρώ αλλά δεν θα το κάνω θέμα.

@Εστάριαν
Εδώ δεν έχουμε Ελένη.

ο δείμος του πολίτη said...

Καλόοοο. Πολύ πετυχημένο.

ΣΠΙΘΑΣ said...

Σωστός :)
Απο- αποβλακοποίηση και θετική ενέργεια, αλλιώς τη κάτσαμε.
Το κοτοπουλάκι χρειάζεται κέφι για να το φτιάξεις.
Κάθε Σάββατο, το παλεύω:)

BioLogos said...

Eυχαριστώ βρε Δείμο!

Σπίθα είναι η ελληνορθόδοξη παράδοση του Σαββάτου μετά γουισκίου.

Anonymous said...

fasista

Anonymous said...

to la.o.s einai fasistes eeee?
aplite

Powered By Blogger