Thursday, November 5, 2009

Η χοιρινή γρίπη των συνωμοσιολόγων




Μάλιστα.

Ότι ο κόσμος είναι χαζός το ξέρω.Για παράδειγμα πολλοί αρέσκονται στο να πιστεύουν ότι:

- H προσελήνωση γυρίστηκε σε στούντιο.
- Η ομοιοπαθητική είναι επιστήμη.
- Ο Δαρβίνος έλεγε ένα κάρο παπαριές.
- Ο Dan Brown "ξέρει".
- Υπάρχουν φαντάσματα/ζόμπυ/νεφελίμ/τεριρέμ/.../...
- (γεμίστε το κενό με οτιδήποτε της αρεσκείας σας).

Συνήθως η τριβή μου με τέτοια άτομα ή τις απόψεις τους με οδηγεί στο να εκνευρίζομαι, να πιστεύω ότι ο πατέρας τους/σας (όσων εμμένουν σε τέτοιες θέσεις) είναι παράλληλα και αδερφός τους/σας, αλλά μετά βρίζω κανά μαστερά στο διάδρομο, πειράζω τον τρελό κινέζο συνάδελφό μου, κάνω οτιδήποτε ράντομ και δίχως νόημα για να ξεχαστώ και όλα είναι πάλι καλά.


Ένας, κάποιος Τάκης Αθανασόπουλος, δημοσιεύει στο μπλογκ της Ελευθεροτυπίας ένα άρθρο με τίτλο "Επιδημίες, πανικός, εμβόλια, πολυεθνικές", το οποίο κατά διαβολική σύμπτωση μου θύμιζε δικό μου ποστ από τον Σεπτέμβρη με τίτλο "Επιδημίες, πανικός και εμβόλια: To κοκτέηλ της επιτυχίας" και μου κίνησε την περιέργεια. Βέβαια τα κοινά σημεία μεταξύ των δύο άρθρων ξεκινούν και σταματούν στον ελαφρώς αλλαγμένο τίτλο, καθώς ο συντάκτης του άρθρου στο μπλογκ της Ελευθεροτυπίας κάνει την μεγάλη αποκάλυψη και έλα-δεν-το-πιστεύω-τί-είπες-τώρα συνδέει τη γρίπη των χοίρων με τις κακές μέγκα-κορπορέησονς και μέσα στις άκρες θέλει να "προβληματίσει" τους αληθινά σκεπτόμενους.

Πώς το κάνει αυτό?

1. Μεταφράζοντας σχεδόν αυτούσιο ένα τμήμα ενός τραβηγμένου hoax (via urbanlegends.about.com) , που αφορά τη γρίπη των πτηνών, τον πρώην υπουργό άμυνας των ΗΠΑ Ράμσφελντ και τις πολυεθνικές. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου ιντερνετικού κουτσομπολιού είναι ότι συνδυάζει γεγονότα με μπούρδες για να ενισχύσει μία από τις χιλιάδες δικαιολογίες για να πιστέψει κάποιος σε κάποια θεωρία συνομωσίας.

2. Αναφέρεται στο όνομα μιας κάποιας Jane Bürgermeister, ως ακτιβίστρια μπλαμπλαμπλα.
Στο σάϊτ της αναφέρεται ευθέως στην προσπάθεια των κυβερνήσεων να μας εμβολιάσουν με κάποιον θανατηφόρο παράγοντα και ότι όλα αυτά είναι σχέδιο των Illuminati...Των ποιών?????

Των ILLUMINATI...

H κυρά δηλώνει

"Furthermore, I present evidence to support the notion that Baxter is a smaller entity operating within a bigger aggregate of entities that belong to an international organised crime group, which I maintain can be identified with the group known informally as “The Illuminati”.

I allege there is evidence the US “Illuminati”-controlled government plans to release the bird flu on the US population in the near future, citing bird flu drills, FEMA camps, mass graves among other facts."

Το καλό είναι ότι μπορείς να της κάνεις της καημένης ακτιβίστριας donations, σε απλά ελληνικά, για να πλερώνει τους δικηγόρους...

3. Υποστηρίζει (πιθανώς βάσει δικών του στοιχείων), ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ήρθε σε επαφή με 1 (ολογράφως μία) φαρμακευτική για την ανάθεση παραγωγής του εμβολίου μετά το ξέσπασμα της πανδημίας...

Eνημερωτικά για να κατανοήσει κάποιος το μέγεθος της κινητοποίησης σε παγκόσμιο επίπεδο και της σοβαρότητάς της, εργάζονται 25 φαρμακευτικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο για να καλύψουν την ανάγκη για 2-4 δισ. δόσεις του εμβολίου το χρόνο, αγγίζοντας μια εβδομαδιαία παραγωγή των κάτι λιγότερο από 94 εκατ. δόσεων. Προφανώς λοιπόν, όταν έχεις να κάνεις με έναν ιό και μια πανδημία, καλείς τις φαρμακευτικές για άμεση έρευνα και παραγωγή εμβολίου. Κατά αυτό τον τρόπο περιορίζεις και εξαλείφεις τον ιό όσο πιο γρήγορα μπορείς όταν η μολυσματική του ικανότητα είναι χαμηλή, πριν μεταλλαχθεί και κάθε μολυσμένος γίνει ένα μικρό εργαστήριο παραγωγής υψηλά θνησιγόνου ιού με μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και έχουμε πάλι ένα εκατ. νεκρούς...Τα εμβόλια δεν τα κάνουμε για εμάς, αλλά για τους γύρω μας ώστε να εξαλειφθούν οι φορείς και να μειωθεί ο ρυθμός και το εύρος της μετάδοσης στον πληθυσμό, αγαπητοί μου αλτρουϊστές της PETA.

Bέβαια τα κέρδη από το εμβόλιο για τις φαρμακευτικές (π.χ Roche) είναι σαν μια κλανιά κόντρα σε ανεμοστρόβιλο καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες μπαίνουν στο παιχνίδι της παραγωγής, ο κίνδυνος σταδιακά θα υποχωρήσει και θα μειωθεί η ζήτηση και η επικείμενη πτώση των μετοχών τους ελλείψει ικανού αριθμού φαρμάκων στο pipe-line και λήξης πολλών πατεντών μέσα στη δεκαετία, θα δημιουργήσει απώλειες με πολλά μηδενικά.


ΥΓ.Μου έκανε εντύπωση η τεράστια ποσότητα σκουπιδιού και ιντερνετικού θορύβου που κυκλοφορεί στο νετ για τον ιό.Προσπαθήστε να μην ενημερώνεστε από σελίδες τύπου tretruthisoutthere, iwanttobelieve, georgesorrosandthepanagiastamatia κτλ. Μην τρομάζετε από όσα ακούγονται για το εμβόλιο, για παρενέργειες τραβηγμένες από τα μαλλιά. Χρησιμοποιήστε το μυαλό σας και το ξυράφι του Όκκαμ διάολε.

28 comments:

Aggelos Spyrou said...

xaxaxa!!!

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο!!!

Άψογος!!! :)

FrapDigo said...

Οι illuminati φίλε. Οι Illuminati. Αυτό έχει ενδιαφέρον. Αυτό είναι κάτι που σε κάνει να σηκώνεσαι με όρεξη το πρωί από το γαμιστερό καινούριο πάπλωμα: "Σήμερα θα πολεμήσω τους illuminati".

Εγώ την πιστεύω την τύπισσα.

"Για παράδειγμα πολλοί αρέσκονται στο να πιστεύουν ότι:

(...)

- (γεμίστε το κενό με οτιδήποτε της αρεσκείας σας). "


Γεμίζω το κενό:

Πολλοί αρέσκονται στο να πιστεύουν... ότι ο Βιολόγος δεν είναι το πιο sexy αγόρι ανατολικά του Mississippi.

(Ο Hasselhoff απ'την άλληνα δεν κάθεται, απ' την δυτικιά;)

Έγραψες και πάλι, αλλά καταλαβαίνεις. Ανωριμότης του σχολιαστή.

ο δείμος του πολίτη said...

Η συνομωσιολογία είναι η εύκολη λύση να ερμηνεύσουμε -τάχα λογικά- πράγματα πυο δε γνωρίζουμε. Κάποτε ήταν οι θεοί, μετυά ο Θεός, μετά οι μασόνοι και τώρα οι κυβερνήσεις. Η πλάκα είναι ότι έχουν πείσει κόσμο. "Μα το γράφει όλο το διαδίκτυο", λες και ό,τι γράφεται είναι σωστή και εξακριβωμέη πληροφορία.

pølsemannen said...

Tι λε ρε που το Δαν Βράουν δε ξέρει;

Ξέρει και παραξέρει.

Το πως θα βγάλει υπερπολλαπλάσια χρήματα από όσα όλοι οι αναγνώστες του μαζί!

JustAnotherGoneOff said...

Βιολόγε, κέντησες...

BioLogos said...

@Άγγελος,Jago
Ευχαριστώ κύριοι...

@φραπ
Ο Χοφ είναι ίνδαλμα αιώνιο και αθάνατο, οπότε μου κάνεις μεγάλη τιμή.Μόλις ενημερώθηκε ο τραπεζικός σου λογαριασμός με ένα δωράκι από τα μασονικά μου ταμεία.

@Δείμο
Ακριβώς εδώ πέτυχες διάνα και μου διέφευγε πώς να το διατυπώσω. Είναι τεράστιο ζήτημα να μπορείς να ξεχωρίζεις τα σκουπίδια και να μην πέφτεις στην παγίδα.
Σκέψου πόσοι διαβάζουν το οτιδήποτε άκριτα, δίχως να έχουν το υπόβαθρο να καταλάβουν την πληροφορία και παρόλα αυτά πιστεύουν ότι κατέχουν το δισκοπότηρο της γνώσης και της αλήθειας.

@polse
ξέρει τι κάνει ο δάν ο καφές...χαζός είναι?Μάλλον όχι.

Stefanos said...

TI;;;Δεν το κάναν οι Ιλλουμινάτι;;
Είσαι μονολιθικός και αδιάλλακτος. Εσείς οι επιστήμονες κάνετε ότι τα ξέρετε όλα και είστε στην τελική ένα δόγμα από μόνοι σας..
Μπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλμα :p

Stefanos said...

Έχει τύχει να μπω σε "γυναικείο" "ευαισθητοποιημένο" κλπ κλπ κλπ blog τίγκα στη σοβαρότητα, που η θεωρία με τους Ιλλουμινάτι ήταν πιο ρεαλιστική αντιμετώπιση του θέματος..
ασε ασε..

κλασσικό σύμπτωμα "πιστεύω ο,τι σκατά μαιλ μου στείλουν στη δουλειά και το κάνω σημαία μου"..

BioLogos said...

Δίκιο, δίκιο Εστάριαν!!

Αλλά θέλω να σε ρωτήξω κάτι.
Ο άλλος από την Ε πετάει το όνομα μιας τύπισσας που έχει μυνήσει τους πάντες στη Βιέννη, ότι τους εμβολιάζουν με δηλητήριο κτλ κτλ (αντίστοιχο του μας ψεκάζουν).
Προκύπτουν κάποια ερωτήματα:

Δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει τί υποστηρίζει η μουρλή στη σελίδα της?

Αν δεν μπήκε στη σελίδα, τότε αναπαράγει ότι σκουπίδι βρει μπροστά του και το συμπέρασμα είναι ότι δεν έχει κάποια αξία η πληροφορία που αναπαράγει.

Αν μπήκε στη σελίδα και παρόλα αυτά αναπαράγει τέτοιες παπαριές, σημαίνει ότι και ο ίδιος πιστεύει σε Νιου Έητζ κοτσάνες και ότι και αν γράφει, έστω και με κάποιο ψήγμα αλήθειας, αυτομάτως δεξί-κλικ και στον κάδο ανακύκλωσης.

Τί από τα 2 ισχύει?Ή μήπως απλά πέταξε το όνομα μιας τρελής Ευρωπαίας, τη βάφτισε "ακτιβίστρια" (άλλη αρρώστια κι αυτή) και προσπαθεί να ψαρώσει τους ιθαγενείς του Γιουνάν με το πόσο μπροστά είναι και ότι "ξέρει" τί συμβαίνει στο παρασκήνιο?

Πολλές απορίες ρε αδερφέ.

Zaphod said...

"georgesorrosandthepanagiastamatia "

χαχαχαχαχαχαα!!!!


Το αρθριδιο ειναι copy-μεταφραση-paste απο παλια αρλουμπα που κυκλοφορει μεσω mail. Το έχω λάβει και εγώ με τον πομπώδη τίτλο "η αληθεια για την γρίπη" ή κατι παρεμφερες


Επαναλαμβανω πως οι πουστιες και οι μεγαλες μπιζνες των φαρμακευτικων ειναι στιν Αφρικη. Τωρα περι γριπης και αλλων πτηνων η χυτρων δεν ξευρω τιποτις. Παντως εδωπαδα μια χαρα ειμαστε δοξα τω Σουβλακέα

Παραπέρα ορθώς και λίγα χώνεις! Μαζί σου!

BioLogos said...

Toν συγκεκριμένο συντάκτη τον έχω βάλει στο μάτι τώρα για λίγο mythbusting.
Σήμερα μας λέει ότι ανακάλυψε την έννοια της κλινικής δοκιμής σε ανθρώπους...κάλλιο αργά παρά ποτέ.Αν ακούγαμε τέτοιους αιθεροβάμωνες ημιασχέτους,θα ζούσαμε ακόμα στην εποχή προ-πενικιλλίνης.

Dementia_Inc said...

Nice one.
Επίσης εδώ στο Ελλάντα τα κανάλια λένε ότι ''αρχίζει σταδιακά ο εμβολιασμός'' αλλά προσθέτουν με νόημα ότι ''μερικά μέλη του προσωπικού των νοσοκομείων όπως οι γιατροί αρνούνται να εμβολιαστούν''.
Εμετική προσέγγιση πιστεύω.

BioLogos said...

Λογικό είναι βρε Ντεμέντια...Ορισμένοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, κουβαλώντας το δικό τους υπόβαθρο και ασχετοσύνη (όπως αυτός που έγραψε το άρθρο στο οποίο αναφέρομαι) αλλά και κάποιοι άλλοι που εξυπηρετούν τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και πανικού απαρτίζουν ότι χειρότερο στο χώρο της μαζικής ενημέρωσης.
Επιπλέον κάποιοι έχουν ξεχάσει να χρησιμοποιούν τη λογική και το ρίχνουν σε ένα ψευτορομαντικό αίσθημα συμπόνοιας και chain-mail ευαισθητοποίησης για οτιδήποτε τους σπαμάρουν στη δουλειά.Στην ουσία το κάνουν για να εκπληρώσουν δικούς τους εγωιστικούς σκοπούς και να νοιώσουν ωραία με το εγώ τους στα μάτια των πολλών.

Βρομιστεράκι said...

Φυσικά για όλα αυτά φταίει ένα και μοναδικό πράγμα.
Τα αερια με τα οποία μας ψεκάζουν τα αεροπλάνα φυσικά!!!
(Γεμίστε και το Νο6 της λίστας σας)
Καλώς σας βρήκα.

BioLogos said...

@Βρομιστεράκι

Μήπως πέρασες μια βόλτα από του Διαγόρα και τα λες αυτά?

Welcome on board, μόλις έχασες την ψυχή σου.

Α.Α.Τ. said...

Ένα μικρό σχόλιο-παρατήρηση:

Το παρακάτω κείμενο
Κατά αυτό τον τρόπο περιορίζεις και εξαλείφεις τον ιό όσο πιο γρήγορα μπορείς όταν η θνησιγενής του ικανότητα είναι χαμηλή, πριν μεταλλαχθεί και κάθε μολυσμένος γίνει ένα μικρό εργαστήριο παραγωγής υψηλά θνησιγόνου ιού και έχουμε πάλι ένα εκατ. νεκρούς..."
χρειάζεται επαναδιατύπωση.

[Θνησιγενής= αυτός που γεννήθηκε σχεδόν νεκρός, που πέθανε μόλις γεννήθηκε, ή αλλ. "πράξη εξαρχής καταδικασμένη σε αποτυχία"]

Βρομιστεράκι said...

Πέρασα και από εκει, άλλα είναι πολλά τα σχετικά ι-μειλ που λαμβάνω Άρη, Μουοχοχοχοοο.
Η ψυχή μου (αν υποθέσουμε πως είχα μια τέτοια) εχάθη από τότε που άρχισα να μπλογκάρω. ;)

BioLogos said...

@AAT
Σωστός και ευχαριστώ...ο ποιητής ήθελε να γράψει θνησιγόνος.
Apropos τα ελληνικά μου δεν είναι πολύ καλά.

@Βρομιστεράκι
Aς δείξει ο Xenu έλεος πάνω σου.

Βρομιστεράκι said...

Έεεεεεετσι!
Because L.Ron was right!

Stazybο Hοrn said...

Δες κι εδώ:
Πανδημία ανακριβειών και συνωμοσιολογίας

BioLogos said...

@Stabyzo

Aψογο το άρθρο που παραθέτεις.Σφαιρική αντιμετώπιση της πορείας της "αλήθειας", από την κεφάλα του ομοιοπαθητικού/καμμένου/Νιου Έητζ-Νέα Ακρόπολη επικίνδυνου κοκ εως την οθόνη.

Anonymous said...

1.Η προσελήνωση έγινε σε στουντιο, το δείχνουν κ οι Rammstein στο "Amerika"
2.Η ομοιοπαθητική είναι επιστήμη κ βασιζεται στη παθολογία των ομοζυγωτικών διδύμων
3.Ο Δαρβίνος όχι μόνο τις έλεγε, αλλά τις έγραψε κιολας
4.Οι Alluminati ή αλλίως Aluminco, Alumil και σε κλειστούς κύκλους Etem, μαζί με τον Δάνο Καφέ, "ξέρουν" απο μόνωση
5.Υπάρχουν τόσα κι άλλα τόσα στο World Of Darkness, για όσους γνωρίζουν από Role Playing Games
6.Δεν έχω να προσθέσω κάτι, ευχαριστώ

Zaphod said...

@baqure

Φοβερός!!!!
χαχαχαχαχαχα!

BioLogos said...

Baqure σε ξέρω 700 χρόνια και καμιά φορά μποτσάρεις αλλά το σχόλιο που άφησες μόλις τώρα ήταν μια σουπερνόβα οφ awesomeness.Mε κάνεις υπερήφανο!!

1.Από ραμσταϊν δες το καινούριο βινδεοκλίπ που μιλάει για γλυκό έρωτα κτλ.

4.Πώς σου ήρθε αυτό με τους Αλλουμινάτι κτλ κτλ?Άφησες ατάκα για μελλοντική κατανάλωση, ξέρεις εσύ.

Anonymous said...

εγώ έχω βρει απλούστερη λύση για όσους με ζαλίζουν για το κακό εμβόλιο..απλά τους κάνω μερικές ερωτήσεις όπως:
όταν έχεις πονοκέφαλο παίρνεις depon ?
ναι
όταν είσαι άρρωστος πλακώνεσε στα ponstan ,amoxil,depon και λοιπά χαπακωειδή ?
ε..ναι..
μικρός έκανες εμβόλιο όπως όλα τα παιδάκια ?
ε..ναι

ωραία τότε σταμάτα να μου ζαλίζεις τα αρχίδια για το εμβόλιο..

μερικοί βέβαια επιμένουν ότι δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο..

συνήθως μια μπουνιά είναι αρκετή

Anonymous said...

ΥΓ:η μπουνιά καλό είναι να βρει μύτη και μάλιστα να τη σπάσει ώστε να πάνε αναγκαστικά στους γιατρούς-ελοχιμ

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=wtLi8isr-AY&feature=related

AAAAAAAAXXXXXXXXXXAXAXAXAXAXA

ώρες ώρες απορώ αν αυτοί που ανεβάζουν αυτά τα videos όντως πιστεύουν αυτές τις μαλακιές η απλά το κάνουν για τη καφρίλα..χμμμμμ ^_^

athinovio said...

Καλησπέρα σε όλους.

Όλες αυτές οι συνομωσίες μου θύμισαν μία ιστορία που έλεγε ένας παλιός ναυτικός:

Πως σχηματίζονται οι τυφώνες?
Για όλα φταίνε οι αμερικάνοι.
Βάζουν κάτι τεράστιους ανεμιστήρες στη μέση του ωκεανού να γυρνάνε ανάποδα, ώστε να δημιουργηθεί τυφώνας που θα πλήξει προεπιλεγμένο στόχο...

Σοβαρά όμως, τίθεται ένα σοβαρό θέμα αξιοπιστίας.
Πρώτη φορά αμφισβητούνται τόσο έντονα (και θρασύτατα μπορώ να πω ) οι εξουσίες και οι επιστημονικές κοινότητες. Αυτή η ανταρσία της υγείας, είναι πρωτόγνωρη.

Με το κάπνισμα πχ οι πολίτες κρατούν τη στάση "Ξέρω ότι βλάπτει αλλά μου αρέσει και είμαι εθισμένος. Δεν μπορώ να το κόψω"

Με το εμβόλιο όμως αμφισβητείται ολόκληρη η ιατρική-επιστημονική κοινότητα και οι άνθρωποι στα αλήθεια δεν ξέρουν αν οι επιστήμονες είναι ειλικρινείς, και μάλιστα πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων θεωρεί ότι οι γιατροί είναι κομπογιαννίτες που κοιτούν μόνο την τσέπη τους


Και δυστυχώς, ειδικά στο ελλαδάκι, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ μα κανείς να τους διαψεύσει.Ούτε ένας αδιάφθορος γιατρός.

Μήπως αυτό θα έπρεπε να απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα?

Αν όντως ενδιαφέρονται για το καλό του απλού ανθρώπου και δεν έχουν συνομωτικά συμφέροντα...

Powered By Blogger