Wednesday, January 9, 2008

The Ωmega Post



Άργησα λιγάκι αλλά επανήλθα.Όσοι λοιπόν περιμένουν να δουν κάτι καλύτερο το 08 σε αυτό το μπλογκ ας πατήσουν το κόκκινο Χ πάνω δεξιά.Όσοι βαριούνται και δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν είναι ευπρόσδεκτοι.

Περιφερόμενος λοιπόν στην μπλογκόσφαιρα, πέτυχα την ανάρτηση του Εμπεριστατωμένου,που αναφέρει κάποιες ωραίες ταινίες του τύπου "Μεγάλε ο κόσμος δεν υπάρχει πια όπως τον ήξερες και ξεκίνα να τρέχεις", κοινώς "Δεν υπάρχει σωτηρία/ Έφτασε το τέλος κτλ κτλ". Για όσους δεν έχουν ακόμα καταλάβει σε τί αναφέρομαι (τους δίνω δίκιο γιατί κι εγώ δεν ξέρω που θέλω να καταλήξω) θα τους βοηθήσω και θα αποκαλύψω ότι φυσικά "μιλάω" για ταινίες τελολογικού χαρακτήρα τύπου 28 μέρες μετά/28 βδομάδες μετά, όλες οι ταινίες με ζόμπι του Ρομέρο, το I am legend βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Matheson αλλά και τις κλασικές "The Last man on Earth" και "The Omega Man" (πάλι βασισμένες στο βιβλίο του Matheson και τις προτείνω- Must See). Ειδικά στην τελευταία ο Τσάρλτον Χέστον δίνει ρέστα ως επιστήμονας-κομάντο, που θερίζει τους "κακούς" μαυροφορεμένους με τα ρόπαλα χρησιμοποιώντας αυτόματα και χειροβομβίδες, με την ίδια άνεση που θα έριχνε ένα λουκάνικο στην κατσαρόλα.


Ο κεντρικός πυρήνας είναι ένας. Οι "Άλλοι" (ζόμπι- μολυσμένοι με ιό-βρικόλακες-κομμουνιστές) υπερτερούν σε αριθμό και από την άλλη πλευρά υπάρχει ένας ή μερικοί φυσιολογικοί άνθρωποι, οι οποίοι τρέχουν να σωθούν ή χρησιμεύουν ως τροφή για του "'Αλλους". Συνήθως στο τέλος σκοτώνονται όλοι και κερδίζουν τα ζόμπυ ή ρίχνουν οι Αμερικάνοι πυρηνικά και στο σήκουελ επανεμφανίζονται τα ζόμπι. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτοί που τρέχουν, στο διάβα τους θα αφήσουν ενα σωρό από πτώματα, ανατινάξεις και λοιπά ωραία και ίσως και καμιά φιλοσοφική αερολογία για το μέλλον του πλανήτη και πόσο ωραία θα ήταν τα πράγματα αν δεν μόλυναν το περιβάλλον, δεν έκαναν έρευνες οι ξεπουλημένοι επιστήμονες σε "περίεργα" εργαστήρια και πόσο καλά θα ήταν να γινόνταν όλοι ένα μάτσο χίππυδες. Βέβαια είναι πολύ αργά να κάνουν το σήμα της ειρήνης και συνεχίζουν να ρίχνουν όλμους, χειροβομβίδες και ένα σωρό από σφαίρες στα καημένα ζόμπι.

Δεν είναι περίεργο που οι ταινίες αυτές έκαναν θραύση κυρίως την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και ειδικά την περίοδο που τα σενάρια για πυρηνικό ολοκαύτωμα ήταν έτοιμα να γίνουν πραγματικότητα. Ευτυχώς για όλους μας οι Ρώσοι το έριξαν στα πετρέλαια και τις βότκες και οι Αμερικανοί στα πετρέλαια και τη λοβοτομή και δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για όλες τις κεφαλές (πυρηνικές), που συνεχίζουν να στοχεύουν πόλεις. Δεν υπάρχουν άλλα πυρηνικά όπλα πλέον. Βέβαια σε περίπτωση που θέλετε να είστε προετοιμασμένοι ή απλά για να δείτε με τί προσοχή είχαν προνοήσει οι φίλοι μας οι Αμερικανοί (του Οak Ridge National Laboratory) δείτε το βιβλίο που εξέδωσαν("Νuclear War Survival Skills"). Kαλή ανάγνωση.

13 comments:

BioLogos said...

Τρομαχτικό.
Μόλις έγραψα την ανάρτηση τα τσακάλια από την DOE (Department of Energy,όπου ανήκει και το λεγάμενο εργαστήριο αμέσως πέρασαν μια βόλτα...
Φρίκη

Takis said...

Παρακαλω να γινει αναφορα και στο planet terror(fuck yeah):P!!!!

BioLogos said...

Πως το αμέλησα ο άχρηστος?Φυσικά και καλά κάνεις και το αναφέρεις Τάκη.
Και σε αυτή την περίπτωση παίζουν βιολογικά όπλα,ζόμπιζ,πολλοί πυροβολισμοί,αποκεφαλισμοί και ο Μπρους Γουίλις.
Άψογος

πετρούλα said...

πες μου κάτι: στην ταινία μπας και έπαιζε ο Τσακ Νόρις;

kanataki said...

α! όλα κι όλα

τον Τσάρλτον Χέστον μόνο στον "Ελ Σιντ" αξίζει να τον δεις

υγ κατά τ άλλα εγώ ξέρω το "Μάνα ξύσε μου την πλάτη" και το " Η μεγάλη απόφραξη"

υγ μετράει???

Dr.Φλάντζας said...

Αγαπητέ Υπουργέ Αλλόδαπών Μικροβίων:

Η ταινίαν Ι AM LEGEND παρόλλα τα ιθικοδιδαχτικάν κλισσέ περί Θεού πρός το τέλος της, θαρρώ πώς ήταν ανωτέρως καλυτέρα απο το OMEGA MAN.

Μας έληψε φυσκά η παρουσία του κύριου Χέστον, αλλα θα μου ήταν πολύ δύσκολόν να τον φαντασθώ να ακούειτον μακαρίτην Marley.

Νο μάν νο κράη,
Dr.Φλάντζας

κος Λεό, said...

Three litlle birds!
Three litlle birds!
Three litlle birds!

BioLogos said...

H μεγάλη απόφραξη μετράει πάντως κανατάκι!

Δρ. Φλάντζα θυμάστε φοβερή λεπτομέρεια και ελπίζω να θυμάστε και τη γοητευτική μαύρη κοπελίτσα που ζομποποιήθηκε.

Πουλί του Δρ. Φλάντζα ψήφισα στο μπλογκ σας "να τα χέσω τα μπλογκζ".

BioLogos said...

Πέτρα -den se ksexasa- (αν και όλοι τελευταία νομίζουν ότι τους έχω γραμμένους).
Η ιδέα περί Τσακ Νόρρις σε τέτοια ταινία θα αποτύχαινε για τον εξής λόγο. Το τέλος θα ήταν ένα και μόνο ένα.Μια στριφογυριστή κλωτσιά του Τσακ και όλα τα ζόμπιζ των 5 Ηπείρων και των 7 Θαλασσών θα εξαυλώνονταν με τη μία.
Οπότε δεν θα υπήρχε ούτε σασπένς, ούτε κυνηγητό, ούτε μακελειό.
Ενα ποστ πάντως αξίζει στον Τσακ.Ίσως στο μέλλον που θα βαριέμαι περισσότερο.

the muppet show girls said...

Θα κρυφτώ στο καταφύγιο!

Biologe,πολλή προβατίνα έφαγες και να τα αποτελέσματα '-PPP

Φιλιά

ΥΓ. Δεν ξέρω τι θες να πεις για τον Jah Rastafari,αλλά ότι κι αν είναι να το πάρεις πάραυτα πίσω!
Waiting in vain για την επερχόμενη έκρηξη στην DOE!

Anonymous said...

Αν το ανθρώπινο είδος έχει τελικά κάτι να φοβάται, είναι η "Επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά"...

Anubis said...

αγαπητέ βιολόγε,
δεν σας κάνει εντύπωση ότι άπαντα τα ζόμπι είναι δεινοί δρομείς μεγάλων ταχυτήτων. πως γίνεται να αρρωσταίνει ολόκληρος ο πληθυσμός και στα πλάνα να φαίνονται μόνο 30άρηδες ζομπιοποιημένοι τύποι που κυνηγούν τους πρωταγωνιστές. που είναι τα ηλικιωμένα ζόμπι, που είναι το ζόμπι Τέρενς Κουικ, ζόμπι Ρούλα Βροχοπούλου, ζόμπι Ζωζώ Σαπουντζάκη;
άσε που στο i am legend είχαν κ ειδικές δυνάμεις..πηδούσαν, έστηναν ενέδρες, είχαν αρχηγό, αμ πως!

από βιολογία με τι ασχολείσαι; μοριακός είσαι; θες να σε προσλάβουμε στα βασιλικά εργαστήρια του Καΐρου, που ψάχνουμε το ελιξίριο νεότητας για το φαραώ με βάση τις τελομεράσες;
τις ευλογίες μου
Άνουβης

BioLogos said...

Aγαπητέ Άνουβη, Ανούβη,Ανουβή (για να είμαι μέσα), η ερώτηση που μου θέτεις είναι καίρια και τυγχάνει να έχω παρακολουθήσει summerschool στη Φλόριντα των ΗΠΑ (τα ζόμπι εκεί αφθονούν-η πολιτεία των ηλικιωμένων) περί εφαρμοσμένης ζομπολογίας και μοριακής ζομπικής.Αυτά που έμαθα ήταν πολύ ενδιαφέροντα όσον αφορά την ερώτησή σου. Κατά αρχάς τα γηραιά ζόμπιζ μένουν σπίτι να προσέχουν τα εγγόνια ζόμπιζ όσο τα δεύτερα τρέχουν στους δρόμους για την αναζήτηση της επιούσιας σαρκός.Κατά δεύτερο και μόνο για λόγους Ζομπικής επιλογής τα νεαρά ζόμπι αφθονούν καθώς όσοι αρρωσταίνουν από τον ιό και είναι σε προχωρημένη ηλικία από ζόμπι γίνονται άνθρωποι και τροφοδοτούν τα πρώτα με τροφή.Όχι απόλυτα πάντα αλλά σύμφωνα με τον Σήγκαλ ετ αλ έχει παρατηρηθεί σε πολλές περιπτώσεις.

Το Αϊ Αμ Λέτζεντ γ@μησε ότι κι αν λέτε οι υπόλοιποι...

Βρε να με προσλάβετε αλλά εγώ έχω πουλήσει την ψυχή μου στον Νυαρλαθοτεπ του Γιογκ Σόθοθ και παίζω με γονίδια και φαρμακάκια, κόβωντας, ράβοντας και κοτσάροντάς τα αλλού...

Α και καλώς σε βρήκα.Οι βιολόγοι αριθμούν πολλούς μπλόγκερζ σε σχέση με άλλους θετικοεπιστήμονες ένδειξη ότι είμαστε 1.Ψιλοβλαμμένοι 2.Βαρεμένοι 3. Βαριεστημένοι.

Powered By Blogger