Sunday, September 7, 2008

Ποιοί φοβούνται την επιστήμη?



Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου δεκάδες μέτρα κάτω από τις Άλπεις θα γίνει η έναρξη ενός σημαντικού πειράματος στο χώρο της Φυσικής στον πασίγνωστο πλέον LHC (Large Hadron Collider), που όπως όλοι γνωρίζουμε είναι η προσπάθεια των φυσικών να τερματίσουν τη ζωή στον μάταιο ετούτο κόσμο. Πριν βιαστείτε να καταλάβετε τη σύνδεση του «γεγονότος» αυτού με το συγκεκριμένο άρθρο, θα σας παρακαλούσα να αρχίσετε να αποχαιρετάτε τους αγαπημένους σας, να παραιτηθείτε από τις δουλειές σας και να αρχίσετε 24ωρες επιδρομές σε εστιατόρια, μπαρζ και λούνα παρκζ. Κι αυτό γιατί πολύ απλά την Τετάρτη οι σατανικοί επιστήμονες του CERN θα «δημιουργήσουν» μίνι μάυρες τρύπες ή άλλες μορφές ύλης που δεν μπορώ ούτε καν να προφέρω που τελικώς θα ρουφήξουν τη Γη ή θα την μετατρέψουν σε κάτι άλλο που δεν θα είναι και τόσο life supportive, εννοώντας την πλήρη εξάλειψη ζωής.

Φυσικά κάτι τέτοιο είναι απλά αστείο, αλλά αν κρίνει κανείς από τα αναρίθμητα δημοσιεύματα με πιασάρικους τίτλους σε ΜΜΕ ανα τον κόσμο (και του χωριού μας) περί του πειράματος και του τέλους της ζωής τότε κάτι συμβαίνει αν αποδεχτούμε τη θεωρία «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά». Δεν γίνεται τόσοι χιλιάδες να ετοιμάζονται κυριολεκτικά για το τέλος του κόσμου ή να καταθέτουν μυνήσεις ενάντια στο CERN και να έχουν πολύ απλά άδικο...Είναι πολλοί, άρα πρέπει να έχουν δίκιο.Σωστά?



Μάλλον λάθος καθώς για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας καθαρής περίπτωσης επιστημοφοβίας που αν και σε μερικούς προκαλεί απλά γέλιο για κάποιους άλλους αποτελεί ένα γεγονός στην κατεύθυνση «κακοί φυσικοί θέλουν να μας καταστρέψουν»...και πραγματικά το πιστεύουν Πέρα όμως από το επίκαιρο παράδειγμα του LHC και του σεναρίου περί Αρμαγγεδώνα, γιατί οι άνθρωποι ανά τους αιώνες είχαν δυσκολία στο να αποδεχτούν μια επιστημονικά αποδεδειγμένη θεώρηση ως ασφαλή και υπαρκτή αλλά αντιδρούσαν με πυρές, μαζική υστερία, συνομωσιολογία και δαιμονοποίηση?

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα ίσως να είναι και η απλούστερη. Ότι δηλαδή το επιστημονικά αληθές είναι βαρετό ενώ τα καταστροφολογικά σενάρια δίνουν τροφή σε έναν ατέρμονο κύκλο «υποθέσεων» με απόκρυφο χαρακτήρα, περίπλοκα συμπεράσματα, υπερβολικές αντιδράσεις και σχεδόν πάντα ένα σκοτεινό και δυσοίωνο τέλος για την ανθρωπότητα. Και αυτό σχεδόν πάντα είναι ενδιαφέρον, «πουλάει» περισσότερο και δίνει απεριόριστη τροφή σε όσους έχουν φαντασία που οργιάζει.




Θα μείνω στα τελευταία 150 χρόνια περίπου που η βιομηχανοποίηση σταθερά εξελισσόταν, νέες εφευρέσεις άλλαζαν τον τρόπο ζωής εκατομμύριων ανθρώπων και γινόταν συνεχώς προσπάθεια για τελειοποίηση της επιστημονικής μεθόδου και εξάλειψης του στατιστικά σημαντικού ανθρώπινου λάθους στις παρατηρήσεις. Παράλληλα όμως αναπτυσσόταν επίσης σταθερά η αντίδραση του Παλαιού και Συντηρητικού τρόπου θεώρησης των πραγμάτων που αντιμετώπιζε την επιστήμη ως τον ανίερο εχθρό, που θα οδηγούσε στην ηθική παρακμή του ανθρώπου και την καταστροφή του κόσμου. Αρκεί να διαβάσει κάποιος για τις αντιδράσεις της Εκκλησίας ενάντια στο Δαρβίνο, ενώ ο ίδιος παρόλο που ήταν θρήσκος αντιμετωπίστηκε ως υβριστής της Θεϊκής υπόστασης και της Θρησκείας και παράλληλα τέθηκαν τα πρώτα θεμέλια για τη δημιουργία στρατιών από Αρνητές της Εξέλιξης εως σήμερα (με πολλές μορφές). Εκείνη την εποχή και έπειτα στις αρχές του 19ου αιώνα, ακόμη και ο χώρος της Φανταστικής Λογοτεχνίας είχε υιοθετήσει προς τέρψιν αναγνωστών, το προφίλ των σατανικών επιστημόνων που σε μοναχικά και απομονωμένα εργαστήρια, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τερατουργήματα, να «καλέσουν» δαιμονικές υπάρξεις από το Υπερπέραν και να σκλαβώσουν την Ανθρωπότητα υπό τη θέλησή τους χρησιμοποιώντας «περίπλοκες» και δύσκολο να «περιγραφούν» συσκευές.


Οπότε ήταν λογικό με τη θεμελίωση της σύγχρονης επιστημονικής σκέψης και την πληθώρα ανακαλύψεων και εφευρέσεων, το τεχνολογικά αναλφάβητο ευρύ κοινό ήταν δύσκολο να αποδεχθεί με ευκολία την αλλαγή του τρόπου ζωής και σκέψης που επέβαλλε η νέα εποχή. Είναι ξεκάθαρο ότι η μετάβαση από μια ζωή που ορίζοταν από δεισιδαιμονίες και έναν πάντα παρών και τα πάντα γνωρίζων Τιμωρό Θεό/Κηδεμόνα από τη μια πλευρά και κοινωνίες απομονωμένες γεωγραφικά και «πληροφοριακά» από την άλλη, έθεσαν τις βάσεις για αυτού του είδους την αλλεργική αντίδραση, που όμως ακόμη και σήμερα μπορεί να έχει «μεταλλαχθεί», να έχει άλλου είδους παρονομαστές και να χαρακτηρίζει διαφορετικές ομάδες ανθρώπων αλλά είναι ακόμα παρούσα. Για να μην παρεξηγηθώ δεν μιλάω φυσικά για την κριτική, που πρέπει να ασκείται συνεχώς στην επιστήμη και τις εφαρμογές της, ούτε μιλάω για τη δημιουργία θεοποιημένης Επιστήμης, που θα αποφασίζει για τις τύχες όλων μας (όποιος έφτασε ως εδώ και το πιστεύει να κλείσει τη σελίδα), αλλά απευθύνομαι στην απουσία ορθού λόγου και σκεπτικισμού και στην υιοθέτηση της φοβίας αυτού του τύπου από μια συχνά μεγάλη μερίδα .


Ποιό είναι όμως το προφίλ τέτοιων ανθρώπων? Ποιοί είναι αυτοί που βλέπουν σατανικές mega-corporations, που θέλουν να καταλάβουν τον κόσμο, αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους με το φόβο ότι θα εμφανίσουν νοητική υστέρηση και αρνούνται την Ιατρική ενώ αποδέχονται τη φραπελιά και λοιπές σαμανικές αηδίες και New Age μόδες? Στην εποχή που ζούμε σήμερα η εκπαίδευση του κάθε ένα δεν παίζει τον ίδιο ρόλο που έπαιζε πριν από 100 χρόνια όσον αφορά την υποδοχή της επιστήμης, μιας και ως επιστημοφοβικοί μπορούν να χαρακτηριστούν και άτομα με ανώτατη μόρφωση, υψηλό βιοτικό επίπεδο και πρόσβαση στην πληροφορία. Άρα τί συμβαίνει στο μυαλό αυτών των ανθρώπων?



Ο κοινός παρονομαστής είναι η Άρνηση, που δρα ως καύσιμη ύλη για την επιστημοφοβία. Αρνούνται να αποδεχτούν νέες ιδέες και πέφτουν στην παγίδα μη αποδεδειγμένων θεωρήσεων, δίχως καμία λογική στήριξη, που όμως βασίζονται συνήθως σε ψευδο-εμπειρικές παραδοχές και ακολουθούν σχεδόν πάντα το ίδιο μοτίβο με τις θεωρίες συνομωσίας και τους αστικούς μύθους. Από την άλλη πλευρά αυτή η μορφή Άρνησης γεννάται και από αυτούς, που βρίσκονται στο «αντίπαλο» στρατόπεδο και επιδεικνύουν έναν ισοπεδωτικό σκεπτικισμό, που όπως έλεγε και ο Sagan «Αν είσαι απλώς σκεπτικιστής, καμιά καινούρια ιδέα δεν σε αγγίζει. Δεν μαθαίνεις ποτέ κάτι το καινούριο. Γίνεσαι ένας ιδιότροπος γέρος, πεπεισμένος πώς η ανοησία κυβερνά τον κόσμο». Ένα άλλο χαρακτηριστικό των επιστημοφοβικών είναι η Απόλυτη Σκέψη ως προσωπική άμυνα και ανταπάντηση στο επιστημονικό γεγονός (fact). Κατά αυτό τον τρόπο προσπαθούν να παρουσιάσουν τα οποιαδήποτε επιχειρήματά τους με απόλυτη βεβαιότητα ότι είναι «false-proof», που αγγίζουν όμως την φονταμενταλιστική προσήλωση σε ένα δόγμα και μολύνουν την έννοια του «γνωρίζω» με το αντι-επιστημονικό και δογματικό «πιστεύω». Το τρίτο όμως και εξίσου σημαντικό στοιχείο, που είναι ενδεικτικό αυτής της κατηγορίας ανθρώπων, είναι η ναρκισσιστική εντύπωση που έχουν ότι είναι οι κάτοχοι της Αλήθειας που δεν επιδέχεται καμίας κριτικής,απόρριψης ή λογικής επίθεσης και δεν μπορεί να βρίσκεται σε καμία περίπτωση σε συμφωνία με όλα όσα χαρακτηρίζουν το κάθε τι επιστημονικό. Όπως γράφει και ο Michael Shermer «Καθε περιγραφή βρίσκεται στο νου.Οι νόμοι της επιστήμης περιγράφουν συστηματικώς επαναλαμβανόμενα φυσικά φαινόμενα και επιδέχονται απόρριψης ή επικύρωσης. ενώ πολύ απλά τα φαντάσματα δεν υπάρχουν». Κατά αυτό τον τρόπο ενώ είναι συνήθως οι αποδέκτες άχρηστης πληροφορίας από το ιντερνέτς (internet is serious business) και ραδιοαρβυλίστικης συνομωσιολογίας από τον περίγυρό τους ή από όμοιούς τους που έχουν εκδοθεί (ονομάζονται συγγραφείς βιβλίων), νομίζουν ότι είναι κάτοχοι της αδιάβλητης Αλήθειας και καθώς είναι λίγοι και ανήκουν στο μικρόκοσμο των «εκλεκτών» αυτομάτως σημαίνει γι αυτούς ότι έχουν και δίκιο καθώς χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι στην ιστορία, οτιδήποτε αιρετικό, πρώτα χλευάστηκε και πολεμήθηκε και στη συνέχεια έγινε μια αυτονόητη αλήθεια.


Φυσικά δεν ζούμε πλέον στην εποχή του Κοπέρνικου ή του Γαλιλαίου, ούτε είναι δυνατόν μοναχικοί επιστήμονες ή ριζοσπαστικοί διανοητές να προκύψουν από το πουθενά και απο το αντι-επιστημονικό περιθώριο να φέρουν την επανάσταση.Όπως και να το κάνουμε είναι άνθρωποι που ζούνε ανάμεσά μας, έχουν το δικαίωμα στην άποψη, αλλά επιτρέψτε μου να τους αντιμετωπίζω ως κλινικές περιπτώσεις ατόμων που πάσχουν από φοβία. Περαστικά λοιπόν.




Κλείνοντας θέλω να σας ευχηθώ όλους να περάσετε ένα όμορφο τριήμερο μέχρι τις 10 Σεπτέμβρη και αν έχουν όλοι αυτοί άδικο (εννοώντας τις επίσημες ανακοινώσεις του CERN) τουλάχιστον δεν θα μπορείτε να με βρείτε να με βρίσετε μετά από αυτή την καταλυτική ημερομηνία.


ΥΓ. Διαβάστε επίσης τον συνεπιστήμονα αδερφό Vagelford, που βρίσκεται στις επάλξεις ενάντια στην μπουρδολογία και το σκοταδισμό από διαφορετικό μετερίζι.


28 comments:

Vagelford said...

Συνεπιστήμονα Biologe δεν αν δεν το έχεις δει, σου επισημαίνω αυτό το video
CERN-LHC, Conspiracy Channel
και αυτή την είδηση
Scientists get death threats over Large Hadron Collider

BioLogos said...

Vlepo to vlakodes video kai etoimazo sxolio.

precomment:
An imoun fysikos tha eixa kopsei tis fleves mou.

πετρούλα said...

κυριοι, ομολογώ ότι με έχει πιάσει ρίγος. Δεν περίμενα το τέλος τόσο κοντά...

Νομίζω ότι αποτελώ πολύ σημαντική έμπνευσης για αυτό το ποστ γιατί κατά καιρούς έχω βομβαρδισει το φίλτατο βιολόγο με υστερίες. Δέχομαι συγχαρητήρια

BioLogos said...

Λοιπόν ξεκινάω σχόλιο σεντόνι αναφορικά με το τραγικό βίντεο στο επίσης τραγικό σάϊτ που παραθέτει ο Vagelford και το οποίο αγνοούσα.Μου έδωσες στόχο...(χαρδαβελικοί ετοιμαστείτε)

1.Μου κάνει εντύπωση πόσες φορές αναφέρθηκαν οι λέξεις Θεός και θρησκεία.Αποτελεί κόλπο για να αποτανθούν στο θρησκ. αίσθημα ορισμένων αλλα και στον τυφλό θρησκευτικό τους φονταμενταλισμό.Το κόλπο παλιό άλλωστε.Εκεί όμως που γέλασα πολύ ήταν ότι τα αποτελέσματα των πειραμάτων του LHC θα οδηγήσουν σε νέες θρησκείες ενώ θα έπρεπε οι υπεύθυνοι του CERN να ενημερώσουν τους θρησκευτικούς ηγέτες για την πλανητική αμαρτία που πρόκειται να διαπράξουν.

2.Και μόνο που αναφέρθηκε ο Dan Brown λέει πολλά.

3.Παραθέτονται σε κάποια στιγμή σχόλια επιστημόνων που "προβλέπουν" την καταστροφή του πλανήτη και άλλα σχετικά.Βέβαια ο αφηγητής μας προειδοποιεί ότι αν ψάξουμε για αυτές τις δηλώσεις δεν θα τις βρούμε καθώς οι σκοτεινοί τύποι που ελέγχουν τα πάντα τις έχουν αποκρύψει.

4.Επίσης αστείο το σχόλιο του αφηγητή ότι μετά τα πειράματα θα ανέβουμε ένα εξελικτικό σκαλί.Γελάει ακόμη κι ο Δαρβίνος.

5.Έγινε αναφορά στα σωματίδια Higgs με τέτοιο τρόπο, εννοώντας ότι καθώς αποτελεί κατ'αυτούς το σωματίδιο του Θεού,η "ανακάλυψή" του θα προκαλέσει την κατάρρευση των θρησκευτικών δομών.

6.Η αντιμετώπιση των επιστημόνων από τον αφηγητή.Χρησιμοποιεί την κλασική μέθοδο για να τους απογυμνώσει από την ιδιότητά τους δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στην δική του "Αλήθεια".Πώς το κάνει αυτό?Τους αποκαλεί νέους και ενθουσιώδεις, αλαζονικούς και τους παρουσιάζει να διαφωνούν μεταξύ τους για την τύχη των πειραμάτων.
Κλασικό κόλπο των συνομωσιολόγων για να ακυρώσουν τον ορθό αντίλογο.

7.Ο αφηγητής προσπαθεί μετά από την επίκληση στη θρησκεία και την αλλαζονεία των κακών επιστημόνων να χρησιμοποιήσει ως τακτική την επίκληση στο συναίσθημα.Πολύ εύκολα μιλώντας για άσχετα όπως τα δίδακτρα που πληρώνουν οι σπουδαστές,ανισότητες στον πλανήτη κτλ και στο τέλος καταλήγει στην ερώτηση "Εσύ τί θα κάνεις μπροστά στον κίνδυνο και την απειλή?".Παλιό κολπάκι επίσης.

8.Από ένα συνομωσιολογικό σενάριο δεν μπορεί ποτέ να λείπει η αναφορά στους εξωγήινους.Αυτό που με πέθανε όμως ήταν η απορία του αφηγητή για το αν οι εξωγήινοι είναι χριστιανοί ή αν ακολουθούν τα μυστήρια.

9.Επίσης κλασική τακτική και πολυδοκιμασμένη η αναφορά στην αυθεντία των προφητειών του Νοστράδαμου...

10.Τέλος το κερασάκι στην τούρτα κάθε τέτοιας μπούρδας...Αναφέρει ο αφηγητής ότι και να πετύχει το πείραμα και τίποτα να μην συμβεί αρχικά,θα πρέπει να βρισκόμαστε μονίμως σε εγρήγορση γιατί όλα θα τα κουκουλώσουν οι κακοί επιστήμονες και θα πρέπει να ζήσουμε μια αβέβαιη ζωή καθώς οι μαύρες τρύπες μπορεί να αποφασίσουν να σκάσουν μύτη πολύ αργότερα...ψευτοδιλήμματα!

ΥΓ.Είναι πολύ εύκολο το debunking της συμμορίας του Φουράκη και των φίλων του.Κανονικά θα έπρεπε να στήσουμε ένα μπλογκ μόνο για τέτοια δουλειά μπας και μειωθεί λίγο η βλακεία.

BioLogos said...

@Petra
Δικαιολογείσαι γιατί δέχεσαι την πληροφορία και δεν την απορρίπτεις:P
Joking.

pølsemannen said...

H πλειοψηφία έχει πάντα δίκιο.
Ήτοι: Τόσα δισεκατομμύρια μύγες δεν μπορεί να κάνουν λάθος! ΦΑΤΕ ΣΚΑΤΑ!

Στην πυρά οι αντίθεοι που ισχυρίζονται ότι ο κόσμος δεν δημιουργήθηκε πριν 6.000 χρόνια!

Όση επιστήμη χρειάζεται ο άνθρωψ υπάρχει εις την Βίβλον.

Ελπίζω ο Αη Δήμος ο Λιακοπουλιώτης να μας σώσει από το διαολεμένο CERN και τα νεφελίμ της κουφάλας γης, με ορθόδοξες Πουτινικές κοσμοσφαίρες.

Dementia_Inc said...

''Η επιστήμη δεν είναι μια συλλογή νόμων ούτε ένας κατάλογος γεγονότων άσχετων μεταξύ τους αλλά μια δημιουργία του ανθρώπινου πνεύματος,το οποίο επινοεί ΙΔΕΕΣ και ΕΝΝΟΙΕΣ.Οι θεωρίες της φυσικής προσπαθούν να σχηματίσουν μια εικόνα της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και να τη συνδέσουν με τον ευρύτερο κόσμο των ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ.'' (Einstein & Infeld 1938/1978)

Πραγματικότητα,ιδέες και κουραφέξαλα..Δε μας χέζετε λεω εγώ..Όπως λέει και στη διαφήμιση παγωτού ο παππούς "Να φύγετε κύριε,να πάτε αλλού.'' Να αφήσετε τους επιταχυντές και να αγοράσετε δωμάτια στο Vatopedio Grand Resort..

Zaphod said...

Eπειδή προλαβαίνουμε δεν προλαβαίνουμε, αναφέρω πως το άρθρο με άρεσε τα μέγιστα.
Νμζ πως πρέπει σιγά σιγα να αρχίσουμε να δημοσιεύουμε τπτ άρθρα με τίτλους σαν "εσεις και η επιστήμη", "χαρις στην κβαντική έχεις υπολογιστή ρε καραγκιόζη" και τέτοια, διότι η χαζομάρα ώρες ώρες δεν παλεύεται με τίποτε!

BioLogos said...

To επόμενο ποστ θα έχει τίτλο μαύρη μαγεία,γενετική μηχανική και τιμάριθμος...έτσι μου ήρθε.

Στα σχόλια τώρα.

@πΟΛΣΕ
Κατ' αρχάς να σε καλοσωρίσω πίσω στα μπλογκοπάτρια εδάφη.Κατά δεύτερον προς ενίσχυση του θεόπνευστου λόγου σου να αναφέρω ότι η Νέα Τάξη πραγμάτων των Εβραίων και των Μασόνων μας ψεκάζει και έχουμε χάσει τη μπαλίτσα ολίγον.Αλλά δεν πειράζει, γιατί ο Πούτιν είναι μάγκας με @@,θα σταματήσει το χάραγμα του μπαρ κόουντ 666 και θα φέρει την Κων/πολη πίσω σε εμάς τους αρχαιοελληνοορθόδοξοβυζαντινούς.

@ντεμέντια
Δυστυχώς αγαπητέ μου ο μακαριστός Βουλγαράκι με πρόλαβε και έγινε έλληνας κροίσος με πολλά γράμματα (βαριέμαι να μετράω).
Αναφορικά με αυτό που λες το μυαλό είναι αυτό που κάθε φορά "δημιουργεί" μια διαφορετική θεώρηση της πραγματικότητας, ενώ η ίδια η πραγματικότητα παραμένει εκεί.Ας πούμε πριν το Νεύτωνα δεν υπήρχε ο νόμος περί βαρύτητας αλλά η βαρύτητα υπήρχε πάντα.Βέβαια πλεον γι αυτό μαζευόμαστε χιλιάδες σε συνέδρια, τα συζητάμε εκδίδουμε τις ιδέες μας,τελειοποιούμε μεθόδους και μηχανήματα κτλ για να πλησιάζει η θεώρησή μας στο να περιγράψει καλύτερα την πραγματικότητα.Αυτό δεν το καταλαβαίνουν οι επιστημοφοβικοί, ούτε κάνουν οι ψευδοεπιστήμονες.

@Ζάφωνδα
Με μετριοφροσύνη της τάξης του 10^6 σου λέω ότι αυτό το μπλογκολόγιον εδώ και καιρό καταπιάνεται με την ανθρώπινη βλακεία στο χώρο τον επιστημονικό και τον ευρύτερο όχι επειδή προσφέρει κοινωνική υπηρεσία (ή επειδή ο γράφων είναι απλά γαμάτος) αλλά μπας και ξεσυνηθίσουμε από τους τόνους ηλιθιότητας που μας πλακώνει αργά αργά.

Οι ιδέες σου είναι άψογες και ως συνεπιστήμονας καταλαβαίνεις ότι υπάρχει η ανάγκη για κοινό μέτωπο για να φέρουμε τη λογική πίσω όσο και αν μας πολεμούν.Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται.

phd said...

Έπιασες ένα αγαπημένο σου θέμα, η ανθρώπινη βλακεία…και η επιστήμη, το κουμαντάρεις μια χαρά. Εγώ πάλι ως ψευτοεπιστημονοκαλλιτέχνιδα, ψηφίζω για την επιλογή των φωτο…

zalmoxis said...

Τσκ! Τσκ! Τσκ! Τι φοβίες είναι αυτές; Α να χαθούν οι Κούδροι! Ακόμη στην προνευτώνεια εποχή βρίσκονται!

Λοιπόν, κατέβασα στο καταφύγιο εμφιαλωμένα νερά, παξιμάδια, άπειρα σουντόκου, σπόρους, χώμα, ξυριστικά, γατοτροφές, το μονόζυγο, κονσέρβες με γίγαντες και ντολμαδάκια και περιμένω να απολαύσω το πείραμα!

BioLogos said...

@phd
Είναι άμυνα για να μην αποβλακωθώ τελείως.Χαίρομαι που σου άρεσε το random (σχεδόν ανύπαρκτο) χιούμορ μου.

@Ζάλμοξις
Οι Κούρδοι ή οι Κούδροι?Τα ελληνικά μου έχω ξαναπεί ότι δεν είναι τόσο καλά και ίσως να χάνω κάποια σημαντική λεπτομέρεια.
Για τα εφόδια που θα κατεβάσεις στο μπούνκερ σου δεν έχω καμία αντίρρηση αλλά το ξύρισμα τί το θες?Η νέα καταφυγιακή μόδα 2008 επιτάσσει γενειάδα και μακρύ μαλλί.
Από την άλλη τί το θες το καταφύγιο αν ανοίξει η τρύπα και μας καταπιεί όλους μας?:P

ATHENA said...

ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ
Ω ΓΜΤ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΧΩ?


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ, Η ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ? Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ...
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ 2 ΤΕΤΟΙΟΙ FAILURES ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΟ 5.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ

TO ΒΙΝΤΕΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΔΩ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΩ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩ. Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΖΟΥΜΕ ΠΟΥ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥΣ ΜΕ ΦΤΗΝΑ ΚΟΛΠΑ.

ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ!

Yellow Kid said...

Αντιγράφω διάλογο απο το "Γυρίστε" (διαδραματίζεται σε μία πάμπ) :
...
"Το λέτε σοβαρά κύριε; Πιστεύετε οτι έφτασε το τέλος του κόσμου;"
"Ναι"
"Αλλά σήμερα το απόγευμα;"
"Ναι. Σε λίγότερο απο δύο λεπτά απ' οτι υπολογίζω."
"Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό;"
"Οχι, τίποτα."
"Νόμιζα πως αν έφτανε το τέλος του κόσμου θα έπρεπε να ξαπλώσουμε κάτω, ή να βάλουμε μία κουκούλα στο κεφάλι μας ή κάτι τέτοιο."
"Αν θέλεις"
"Αυτό μας είπαν στο στρατό. Θα μας βοηθήσει αυτό;"
"Οχι. Με συγγχωρείτε πρέπει να πηγάινω"
"Τελευτάιες παραγγελίες, παρακαλώ!"

Anonymous said...

Απλά παραπέμπω στο εξής βίδεο:

http://www.youtube.com/watch?v=j50ZssEojtM

Επίσης με καλωσορίζω, ευχαριστώ τα λέμε.....

BioLogos said...

@Αθηνά
Αυτός ο αριθμός 5...τί μου θύμισες.

Όσον αφορά το βίντεο που λες πολύ καλά κάνεις και δεν σπαταλάς 30 λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σου.Καλύτερα να κάνεις οτιδήποτε μη παραγωγικό και τετριμένο της καθημερινότητάς σου παρά να το δεις.

@Γιέλoου
Παλιόπαιδο πάλι σκόρπισες έμπνευση και μερικοί από εμάς ξαναείδαμε το πρώτο επεισόδιο...Don't Panic!

@Φώτη
Μπα πώς και από τα μέρη μας?Ο "παροχός" σου, σου επέτρεψε την πρόσβαση?
Να χαίρεσαι που δεν ακούς τη φωνή μου αυτή τη στιγμή από το τηλέφωνο γιατι θα προτιμούσες να κολυμπάς σε λίμνες θειαφιού και φωτιάς.

Dementia_Inc said...

Α για δες δεν έγινε τίποτα τελικά..

Anonymous said...

Είσαι πολύ μαλάκας!!! Δεν έχω internet σπίτι.....
Portreto wi-fi, τι να κάμουμ;

Το videaki το δες;

Χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο....

Kert said...

Poios fovatai thn episthmhh?
egw re!mono o 8eos swzei!
Metanoeite!!

Anonymous said...

egw pote tha ginw mana?

zalmoxis said...

Καλησπέρα! Ξημερώνει 12 Σεπτεμβρίου! Βγήκα από το καταφύγιο! 2,5 ημέρες κλεισμένος στο σκοτεινό bunker για το τίποτα. Α να χαθούνε οι ανίκανοι! Ούτε μια καταστροφή του πλανήτη δεν είναι άξιοι! Επιστήμονες σου λέει μετά... Τσαπρρρρ! ρεεε!

Το "Κούδροι" είναι ατάκα από ταινία με το Βέγγο (κατά το "αντί-ι-ι-ι-χριστοί"!

λολιτα said...

ερχεται το τελος καιρος να ασφαλισω τα παπουτσια μου...

BioLogos said...

(Doing the happy dance!!!)

Ναι δεν καταστράφηκε το σύμπαν, αναπνέουμε και τα υπόλοιπα.Μιας και μπήκα έτσι στον Σεπτέμβρη θα προσπαθήσω να δώσω μεγαλύτερο βάρος τους επόμενους μήνες στην επιστημοφοβία.Όχι τόσο επειδή η κατάσταση αυτή μαζί με τον ψευδοεπιστημονισμό δεν υπήρχαν πάντα αλλά επειδή,όπως είχε πει (ναι πάλι) ο Sagan,τα 2 αυτά στοιχεία σε συνδυασμό με την τεχνολογική εξέλιξη του σήμερα δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες για το μέλλον.

Στις επάλξεις λοιπόν!

Νάσος said...

Καλησπέρα. Γράφω μέσα από τη μίνι μαύρη τρύπα που δημιουργήθηκε από αυτό το παλιοπείραμα. Σκοτάδι αφόρητο, και τα φαγητά μου πέφτουν πιο βαριά στο στομάχι.

Και για να παραφράσω λίγο Ψάλτη: "Κούλαα, πού κωλόπαιδα αυτοί οι επιστήμονες".

Ζητώ συγγνώμη αγαπητέ βιολόγε για το σπαμάρισμα, αλλά λιγο η ώρα, λίγο το ούζο...

Αν είχα λίγο ηπειρώτικο τσίπουρο θα έγραφα κάτι πιο εμπνευσμένο! Αυτό άραγε, μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά;

Την καληνύχτα μου.

gziko said...

ΑYIE AYIE AYIE accelerate the protons

Αντε και στα 100ΤeV.

Supertheory of Supereverything

habilis said...

!!!!Ζουμε στήν εποχή του Κ. Χαρδαβέλα .
Θα ενηροθούμε επαρκώς.
Κρίμα που είναι ακόμα σε διακοπές και θα μας καταβροχθισει η μαύρη τρύπα και δεν θα ξέρουμε απο τι πήγαμε αδιάβαστοι...
:-}}

BioLogos said...

@Nάσος
Αδερφέ δεν σπαμάρεις ποτέ.
Περί ευεργετικών ιδιοτήτων του τσίπουρου να ξέρεις ότι μιλάει η παγκόσμια φαρμακολογική κοινότητα.Για αυτό πάνω σε εμάς τα πίνουν σαν χαπάκια.

@gziko
Supertheory of supereverything.
Έγραψες

@habilis
χαχαχαχαχα
Με αυτά που λες προκαλείς το ιερό τέρας της δημοσιογραφίας και έρευνας του ανεξηγήτου.
Στα νέα επεισόδια θα μάθουμε επιτέλους αν οι ΕΛ κάναν μυστικά πειράματα στον Χαρδαβέλλα και του μεταμοσχεύσαν εγκέφαλο μακάκα.

Όσο για το πείραμα...πάλι καλά να λες/τί πήγαμε να πάθουμε.Αυτές οι λέξεις συνοδεύονται πάντα από σταυροκόπημα/φτύσιμο και ψηλάφιση των γεν.οργάνων.

Anonymous said...

Molis eida mia terastia mavri katsaridi na dianiei me taxytita fwtos to balkoni mou. enw eimai toso apelpismenos wste na na diavazw to kwloblog! Ola ta themata tis epikairotitas de sou ksefevgoune biologe.....mono i roula vroxopoulou exei parapona!

Powered By Blogger