Wednesday, October 31, 2007

Είμαστε Μπουρδέλο(?)


Σήμερα η δασκάλα μου έβαλε να γράψω έκθεση με Θέμα «Γιατί είμαστε Μπουρδέλο».Προσπάθησαν λοιπόν με το ταπεινό μυαλό μου και τα ερεθίσματα ενός μικρού παιδιού να γράψω γρήγορα ότι θα μου ερχόνταν απευθείας στο μυαλό.

  1. Όλοι βρίζουν το δημόσιο αλλά κρυφός πόθος των περισσοτέρων είναι μια θεσούλα αργόμισθου, πίσω από ένα γραφείο.Ανεργία ρε αδερφέ και αβεβαιότητα.Τί να κάνουμε?
  2. Έχουμε επιλεκτική μνήμη. Ότι θυμόμαστε χαιρόμαστε και ότι μας καίει το αφήνουμε να το μαζέψει η λήθη.
  3. Ζητάμε μανιωδώς αξιοκρατία και ισονομία αλλά θα χαρούμε αν ο γνωστός του γνωστού βάλει το χεράκι του και ψηθεί το ρουσφέτι για συμφέρον μας.
  4. Σιχαινόμαστε τους δημοσιογράφους και τα εκδοτικά καρτέλ αλλά είμαστε οι καλύτεροι πελάτες τους. Ευλόγησον Κύριε τα ντι βι ντι ετούτα.
  5. Προτείνουμε λύσεις από τον καναπέ βάσει επιχειρημάτων του τύπου «ένας φίλος μου είπε», «άκουσα κάπου στην τηλεόραση» και «μου το μαρτύρησε η Παναγία στον ύπνο μου». Ο καθένας είναι έτοιμος να λάβει θέση συμβούλου του πρωθυπουργού σε θέματα Παιδείας, Άμυνας, εξωτερικής πολιτικής, επιστημονικών ζητημάτων όλα μαζί και είναι σίγουρος ότι θα κάνει και καλά τη δουλειά του.
  6. Επιμένουμε ότι μόνο εμείς κατέχουμε την αλήθεια ενώ οι υπόλοιποι μιαροί απλά δεν ξέρουν."Θα μου πει αυτός εμένα?""Ξέρεις ποιός είμαι εγώ?"
  7. Μας αρέσει να πλουτίζουμε εύκολα και ονειρευόμαστε βίλες με πισίνες, δίμετρες ξανθιές και πολυτελή αυτοκίνητα για να κάνουμε τη βόλτα μας στην πλατεία του χωριού. Βάλαμε μυαλό με το χρηματιστήριο?
  8. Το αγαπημένο μας ιστορικό βιβλίο είναι το κόμικ του Φρανκμίλλερ με τους 300 του Λιονάϊντας. Ας τα βλέπουν αυτά οι παλιότουρκοι να ξέρουν με τι μποντυμπιλντεράδες έχουν να τα βάλουν.
  9. Δηλώνουμε φιλόξενοι και δεν ξεχνάμε ότι κάποτε είμασταν κι εμείς μετανάστες από την Αυστραλία εως τη Γερμανία και τον Καναδά. Αυτό δεν έχει σχέση με τους βρωμερούς αλβανούς και πακιστανούς που έρχονται στη χώρα μας και θέλουν να μας κλέψουν, να μας βιάσουν και να μας πάρουν τις δουλειές μας.Υποσυνείδητα οι περισσότεροι χαίρονται όταν οι «λάθρο»-μετανάστες ανατινάζονται σε ναρκοπέδια στον Εβρο ή βουλιάζουν σε σαπιοκάϊκα στο Αιγαίο.
  10. Κλαιγόμαστε και γκρινιάζουμε όταν μας βρει η συμφορά αλλά ποτέ δεν κάνουμε κάτι για να την αποτρέψουμε. Ίσως σαν λαός να είμαστε κατά βάθος μαζοχιστές. Εκστασιαζόμαστε με εικόνες καταστροφής από το δέος και την αίσθηση του πόσο αβοήθητοι είμαστε. Όταν βλέπουμε το σπίτι του γείτονα να καίγεται, ξέρουμε ότι ο κίνδυνος είναι μακρυά και δημιουργούμε στον εαυτό μας μια νωθρή αίσθηση ασφάλειας που οδηγεί στην απραξία. Αλλά δεν ακούμε για ποιόν πραγματικά χτυπά η καμπάνα.
  11. Πιστεύουμε ότι η μοιρολατρία,η Πίστης και οι Ελ από το Σείριο θα μας σώσουν σαν άτομα, κοινωνία, έθνος ξεχνώντας ότι βάζουμε το λιθαράκι κάθε φορά για να αποκαλούμαστε τριτοκοσμικοί."Με πονάει το κεφάλι...Μάλλον μάτι θα είναι".
  12. Όταν κάτι δε λειτουργεί θα βάλουμε στόχο να το ξεφτιλίσουμε και να υπονομεύσουμε τη λειτουργία του.Στο τέλος το ίδιο ακριβώς που έχουμε κληθεί να υπηρετήσουμε και να προστατεύσουμε θα το έχουμε οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αποδόμησή του.


23 comments:

pølsemannen said...

Τα συγχαρητήρια μου στον νεαρό μαθητή που ακτινογράφησε τον δικό μας, κατάδικό μας οίκο ανοχής.

Η δασκάλα του όμως που παρέκαμψε την επετηρίδα με βύσμα, σιχαίνεται τους σκυλάραπες και τα ακουμπάει στα σαβουρομπαζοπακέτα του Λιακό, γιατί νομίζει ότι ο 'Σείριος" στην Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας είναι αρχαίο διαστημοδρόμιο για το διαστημικό γκαζοζέν ΕΛ-λαδος – Σειρίου, θα του μηδενίσει το γραφτόν.

phd said...

Δυστυχώς, σε ούτε ένα από τα σημεία δεν μπορώ να σου αντιλέξω παρά μόνο να προσθέσω ένα κλασσικό: “η Ελλάδα τρωει τα παιδιά της”. Τα ίδια πράγματα ακούω μια ζωή και δεν ξέρω πια σε τι να ελπίζω (σε συλλογικό επίπεδο) αφού και οι νέοι μπαίνουν στο λούκι αργά ή γρήγορα. Ίσως να μετράει μόνο ο ατομικός αγώνας (με τι κόστος;) ίσως η λύση είναι η φυγή; Ασ’ τα να πάνε.

Υ.Γ.: δεν μπορώ να μη ρωτήσω από που είναι παρμένη η φωτογραφία με την επιγραφή B-O-R-D-E-L.

the muppet show girls said...

Το ρωτάς;
Όχι καλέ μου φίλε.
Απλά, χαμαιτυπίον. Και μάλιστα ανορθόγραφο. Μια ζωή παίρναμε τη ζωή μας λάθος...
Φιλιά

BioLogos said...

@πολσεμάνος
Αυτή η δασκάλα πρήζει τα παιδιά για ορθογραφία και κανόνες, αλλά ξεχνάει ότι βιάζεται να παει σπίτι κάθε μεσημέρι να δει Τατιάννα και μετά το απόγευμα να δει τις φίλες της γιατί υπάρχουν εξελίξεις στα γκομενικά...η Κούλα ψήνεται να ενδώσει στον Μπάμπη τον ντελιβερά.

@που χου ντου
Αν και με θεωρώ τον τελευταίο τροχό της αμάξης στην Ελλάδα, παρ΄όλα αυτά νοιώθω κι εγώ το τέρας να με κυνηγά να με φαει και ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν είμαι πια Ελλάδα.Ανασφάλεια και αβεβαιότητα στα πάντα.Ήμαρτον.

@μαπετ
Ρωτάω για να μη θίξω αυτόν που πιστεύει ότι όλα είναι ονειρικά και παραμυθένια.Οπότε μόλις δει ο άλλος το ερωτηματικό θα καταλάβει ότι εδώ υπάρχει χώρος να το συζητήσουμε και δεν δεχόμαστε τίποτα ως απόλυτο.Εκτός από τη Θεωρία του Δαρβίνου.Ξέρεις, καταλαβαίνεις.

Anonymous said...

Μπράβο ρε Βιολόγε!!!
Μπράβο ρε!
Ανακάλυψες την Αμερική ρε!
Ετσι ετσι!
"καταγγέλω.."
δεν έχει σημασία ότι όσα λες είναι ξαναμαναειπωμένα 3 τρισεκατομύρια φορές...
αλλά μας πουλάς και πνεύμα ανήσυχου διανοούμενου απο πάνω!τσου ρε λάκη.

Δε θέλουμε άλλους "διαπιστωτές" ρε.

Να κουνήσετε (εσείς οι άλλοι πάντα) τον κώλο σας θέλουμε και να βάνετε τα γρανάζια σε κίνηση!Ξυπασμένες μουστόγριες που μου βρήκατε τα μπλόγκια και νομίζετε ότι κάνετε τη διαφορά!

Κλείνω λέγοντας ότι και οι γκέι είναι αναγκαίοι!!!
Ελεύθεροι γάμοι και στην Ελλάδα!!!
όχι στον οπισθοδρομισμό!!!
Πάνω η φούντα κάτω η Χούντα.


Μετά τιμής,
Γιάννης ο Μπούκας

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ said...

Kαι τώρα όλοι μπορούμε να σηκωθούμε από τον καναπέ της ψυχανάλυσης! Οι συνεδρίες συνεχίζονται.
Μη μασάς βιολόγε μου! Όσοι ενοχλούνται από τις συγκεκριμένες παρατηρήσεις σου είναι όσοι αναγνωρίζουν τον εαυτούλη τους μέσα στο κείμενο.

Anonymous said...

Πες τα τρισμέγιστε Απείρωτα πες τα!!!

έτσι είναι!έχεις χίλια δίκια!!!
Όλοι στους δρόμους λοιπόν!!!
Σε πνίγει το δίκιο και σένα έτσι φίλε???
Α ρε κατακαημένο Λέτσοβο...τι σου μελε να πάθεις...


Γιάννης ο Μπούκας

BioLogos said...

@Γιάννης ο Μπούκας
Πέσαμε σε κανέναν βυσματία-ρουσφετολάγνο και τον εκνευρίσαμε?Εντόπισες χαρακτηριστικά του βίου σου του έντιμου και ήρθες να υπερασπισθείς τις θέσεις σου?Για ποιά γρανάζια μιλάς?Αυτά στα οποία έχεις κολλήσει σαν το τέλειο κομμάτι και γυρνάς γύρω γύρω στη μίζερα, επαναλαμβανόμενη αλλά "ήσυχη" ζωούλα σου?
Μέσα στο παραλήρημά σου είπες και κανα 2 σωστά πράγματα.Όπως ότι οι μπλόγκερζ νομίζουν ότι κάνουν τη διαφορά και διαφέρουν αυτομάτως και με μαγικό τρόπο από την υπόλοιπη κοινωνία ως αυτοί που κατέχουν την αλήθεια.Να σου πω τι πιστεύω εγώ.Οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά με πράξεις εκεί έξω κι όχι από τον καναπέ.Το μπλογκ είναι απλά συνεπικουρικό, είναι δημοσιοποίηση σκέψεων και καμιά φορά λειτουργεί και ως γκρουπ θέραπυ.Όποιος νομίζει ότι μόνο με μερικά κλικ του ποντικιού θα αλλάξει πρώτα τον εαυτό του και μετά τα μπαζωμένα μυαλά γύρω του είναι όντως γελασμένος.
Τον Απειρωτά άστον ήσυχο και ασχολήσου μόνο με εμένα κι όχι με τους επισκέπτες.

Anonymous said...

μας έκανες τα θρι,του μεγάλε!

Μετανοείτε πιστοί!!!Μετανοείτε!

ο Βιολόγος and the gang ερχόνται να μας ανοίξουν τα μάτια!!!

Αχ πολύ χαίρομαι ρε παιδιά που κρατάτε ψηλά το λάβαρο τσι αντίστασης!!!

Εμπρος στο δρόμο που χάραξαν οι απο έξω...
για να γίνουν οι από μέσα!!!

Venceremos λέμε!



Γιάννης ο Μπούκας!

kanataki said...

φυσικά και είμαστε μπουρδέλο

υγ για περισσότερες πληροφορίες σε καλώ μια μέρα στη δουλειά..

BioLogos said...

Σε πιστεύω τσαπερδόνα και σε ευχαριστώ για την πρόσκληση.Όποτε βρεθώ Θεσ/κη θα περάσω για ξενάγηση...αρκεί να μην χρεώνεται πολλά ;))

Anonymous said...

Ο κλασικός, ο μαλάκας, ο Έλληνας!!!!
Είναι κάτι που ξ΄ρουμε όλοι αλλά δε το παραδεχόμαστε ούτε στο ίδιο μας τον εαυτό τις περισσότερες φορές!!! Τεσπα! Βιολόγος έχω νέα να σου πώ (καλά)

Υ.Γ.: Ακούστε το γνωστό ρεμπέτικο άσμα "Μάνα μου Ελλάς"!!!! Τα λέει όλα!!!

Σπύρος Σεραφείμ said...

παρακαλώ, όπως αφαιρεθεί το ερωτηματικό από τον τίτλο!...

SPY said...

Μπαϊόλοτζιστ, μακάρι να ήταν μόνο αυτοί οι 12 λόγοι...

Βέβαια ως γρήγορη καταγραφή σκέψεων, έχεις πετύχει τα βασικότερα.

Αν γίνει λεπτομερής ανάλυση θα συγγραφεί πακέτο με δωρεάν DVD...

Aggelos Spyrou said...

Αληθινά νοήματα,
σε μια έκθεση χωρίς πρόλογο και επίλογο,
σε μια ζωή που την σπρώχνουμε με τη βία προς τον επίλογό της.

Δεν είμαστε μπουρδέλο. Καλοπερασάκηδες είμαστε, δέσμιοι των "πολιτικών" που εφαρμόζονται για τη διαιώνιση της ανάγκης των "πολιτικών" ανδρών και της "οικονομικής" ανασφάλειας, της τεχνητής, που μας έχουν δημιουργήσει...

Καλησπέρα.

Anonymous said...

Ο "Γιάννης ο Μπούκας" Κατι ηθελε να πει στο πρωτο του ποστ αλλα το μπερδεψε με gay και φουντες και δεν περασε την ουσια του πραγματος!
Οποιος ειναι μεσα σε ενα μπουρδελο ειναι ή πουτανα ή πελατης!
Και οι 2 κατηγοριες εχουν το ιδιο μεριδιο ευθυνης που υπαρχει το μπουρδελο!
Ετσι αντι καθε φορα που βγαινουμε απο το μουρδελο να καθομαστε να το χλεβαζουμε καλυτερο ειναι οι πελατες να σταματανε να γαμανε τις πουτανες και οι πουτανες να σταματησουν να εκδιδονται!

πετρούλα said...

πολύ φοβούμαι πως έχεις δίκιο φίλε βιολόγε. Και δυστυχώς δεν ελέγχονται οι εκδιδόμενες...

Anonymous said...

Ma fusika eimaste mpourdelo...Agapite file biologe, xeroume polu kala pws i katastasi auti den prokeitai na metablithei se kamia periptwsi k malista zisame gia arketo kairo se auto to mpourdelo, mexri na to suneiditopoiisoume kala, mazepsame ta mpogalakia mas k metaferthikame ektos Ellados. H Ellada dustsuxws, mera me ti mera diwxnei ta padia tis kai malista ta suneiditopoimena giati ta upoloipa, kunigane me kathe tropo mia thesoula sto dimosio, (o theios tou xaderfou einai o sunodigos tou odigou tis grammatews tou tade upourgou, opote kati mporei na ginei kai gia mas). MAkari na titan psemmata, alla auti einai i pragmatikotita.
Ki ena mikro sxolio: An i daskala einai ki auti i volemeni tis katastasis, den uparxei periptwsi oute kan na skeftei na balei ena tetoio thema ekthesis...
Den epistrefw sto mpourdelo!!!!!!!

Thodoris said...

Αν και δεν είμαι φιλόλογος...άριστα 20!!!

BioLogos said...

@σπυρος
Τα ερωτηματικά μένουν όπως έχουν.Ας αμφισβητούμε και λίγο αυτά που λέμε.

@σπαυ
Έχεις απόλυτο δίκιο.Εδώ εσείς αναφέρεστε κυρίως σε μία μπουρδελοπαραμέτρους και γεμίσατε μπλογκ.χεχεχε

@άγγελος
"Καλοπερασάκηδες είμαστε"
Υπάρχουν και οι τεμπελάκηδες αλλά ο περισσότερος κόσμος αυτή τη στιγμή έχει φτάσει να ΞΕΣΚΙΖΕΤΑΙ για το τίποτα!750 ευρά και αν είσαι τυχερός.
Μην μιλήσουμε για τους παρα-μορφωμένους επιστήμονες που η κορεσμένη αγορά τους βγάζει overqualified ή τους δείχνει το δρόμο της ημιαπασχόλησης και της μιζέριας.

BioLogos said...

@θερμος
"οι πελατες να σταματανε να γαμανε τις πουτανες και οι πουτανες να σταματησουν να εκδιδονται!"
Πες μου το πώς και εγώ μαζί σου.

@πετρούλα
Κουράγιο!

@τισσότ
Θα μας φαει η ξενιτιά ρε συ στο τέλος.

@ντοκτορ τέντυ
Οι φιλόλογοι δεν ξέρουν τι λένε,
Καλώς τον.

Nobody said...

Δέκα με τόνο και μαγιονέζα.

Anonymous said...

όλα ωραία και καλά,αλλά επειδή το πουτανίζειν,υπάρχει μόνο εδώ και κάτι χιλιάδες χρόνια,δε το βλέπω να κόβει...
Αχ ωραία,είπα και γω την εξυπνάδα μου...τώρα που γέμισα σαν άνθρωπος,λέω να πάω να πάρω τα ναρκωτικά μου.
είχε πει ο μαν:"...υπάρχουν πολλές,απλά η ηρωίνη σκοτώνει".
Σήμερα δεν ξέρω τι να διαλέξω,θα αυτοσχεδιάσω...για το καλό μου


Βιολόγε,
το μπαίρνεις ρε!
και όχι μόνο αυτό αλλά έχεις και το κακό συνήθειο να τονε κρατάς πολύ ώρα ρε φίλε και εμείς μένουμε αμανάτι...


Γιάννης ο Μπούκας

Powered By Blogger