Saturday, June 2, 2007

Big Kidney Watching You


Στην Ολλανδια μετα απο τις επιτυχιες των reality shows τυπου Big Brother, Survivor κ.τ.λ τα μυαλα του δημιουργικου ενος καναλιου με υψηλη τηλεθεαση αναμεσα σε νεαρα ατομα καθισαν και σκεφτηκαν οτι οι πιθανοτητες να αποκτησει ενας νεφροπαθης μοσχευμα μεσα απο τις λιστες των νοσοκομειων ειναι πολυ μικρες, ενω τηλεοπτικα θα μπορουσαν να εκτοξευσουν το ποσοστο αυτο στο 33%.Το γεγονος αυτο σε συνδυασμο με την εμπορια της ανθρωπινης μιζεριας και του πονου που καθηλωνει καθημερινα τους παντες απο μικροαστες νοικοκυρες μεχρι διανοουμενιστες ποιητες τυπου Πρεκα μπροστα στην τηλεοραση γεννησε την ιδεα του Big Donorshow.Το concept του νεου reality ειναι πολυ απλο κατα βαση. Μια 33χρονη γυναικα που βρισκεται στο τελικο σταδιο μακροχρονης ασθενειας θα μπορει να επιλεξει αναμεσα σε τρεις νεφροπαθεις διαγωνιζομενους τον καταλληλοτερο αποδεκτη του νεφρου της μολις αποδημησει προς τοπον χλοερον. Οι τηλεθεατες θα μπορουν κατα τη διαρκεια του reality να γνωρισουν τους διαγωνιζομενους και να κρινουν ποιος ειναι ο καλυτερος για το νεφρο και παραλληλα να συμβουλεψουν την ετοιμοθανατη με sms για την επιλογη τους μεσω ψηφοφοριας. Οι χαμενοι του διαγωνισμου θα παρουν δωρο μια οικιακη συσκευη αιμοκαθαρσης και 15 λιτρα αγνης μεξικανικης τεκιλας. Μηπως βρισκομαστε προ των πυλων της αποκαλυψης?Θα υπαρξει και reality για μεταμοσχευση εγκεφαλου?Αν το νεφρο βγει σκαρτο η εγγυηση το καλυπτει?

Y.Γ ...Η ετοιμοθανατη ηταν ηθοποιος τελικα οπως ανακοινωσε η εταιρια και το ολο θεμα μια φαρσα ωστε να ευαισθητοποιησουν και να κινητοποιησουν τους τηλεθεατες προς τη δωρεα οργανων.

4 comments:

J95 said...

farsa htane tlk

BioLogos said...

periergi farsa alla mysterious are the ways of the dutch...kata ta alla file mou oraia ta grafeis, katholou vareta opos les.An den koinonikopoieisai tote toulaxiston dia-diktyonesai.xairetismous

Dementia_Inc said...

Τι να περιμένεις από χώρα που προσπάθησε (ίσως κ να τα κατάφερε κιόλας) να ιδρύσει κόμμα παιδεραστών/παιδόφιλων.

ανεστης said...

Υπεροχη καλλιτεχνικού ύφους παρέμβαση-ακτιβισμός ήταν και μακάρι να διαθέταμε τη μισή απο αυτή φαντασία!

Powered By Blogger