Friday, June 29, 2007

AΥΤΟΚΤΟΝΙΑ










«Ο πολίτης έζησε χρόνια μια διαλυμένη κρατική μηχανή. Εύκολα μπορεί να δει κανείς τι είχε γίνει στο παρελθόν με πολύ μικρότερες θερμοκρασίες, τι είχε γίνει με λιγότερα χιόνια, για να καταλάβει ότι αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις αυτές όσο καλύτερα γίνεται».


«Ο πρωθυπουργός ζητεί εγρήγορση από όλους τους υπουργούς, ώστε να κάνουμε κάτι περισσότερο από αυτό που κάναμε».





«Παλέψαμε καλά να βγάλουμε τη μάχη της Πάρνηθας με μηδαμινές ανθρώπινες απώλειες, THN ΠΑΤΗΣΑΜΕ όμως, επειδή έπρεπε να προφυλάξουμε τους πυλώνες της ΔΕΗ».




Ελευθέριος Σταματόπουλος
(Δασολόγος)
«Η καταστροφή που έχει γίνει είναι ανυπολόγιστη. Δεν μπορούμε να αποτυπώσουμε την καταστροφή. Είναι τρομακτική η οικολογική καταστροφή. Χάσαμε τη μισή φύση μας. Υπολογίζω ότι έχουμε χάσει πάνω από το μισό εθνικό δρυμό. Έχουν καεί πάνω από 25.000 στρέμματα από τα 40.000. Οι συνέπειες είναι προφανείς αν πούμε ότι ένα μεγάλο έλατο ισοδυναμεί με 3 9άρια κλιματιστικά»

Ζώνες δασοπυρόσβεσης είχε η Πάρνηθα;
«Δεν είχε γιατί τα περισσότερα χρήματα έχουν δοθεί για την καταστολή των πυρκαγιών και έχουν περιοριστεί τα χρήματα που δίνουμε για την πρόληψη. Όλος ο εθνικός δρυμός με 50.000 ευρώ τι μπορεί να κάνει; Άσε που οι αντιπυρικές λωρίδες σε αυτού του είδους τα οικοσυστήματα δεν είναι και πάρα πολύ αποδοτικές. Όλο το σύστημα πάσχει. Κανονικά η Πάρνηθα έχει δύο μεγάλα πυροφυλάκια και 3-4 πυροσβεστικά οχήματα που είναι σε διασπορά. Από την ενημέρωση που έχουμε δεν υπήρχαν όμως ούτε αυτά».

«Το ελατοδάσος θα κάνουμε να το ξαναδούμε 50-100 χρόνια. Το ελατοδάσος δεν έχει τη δυνατότητα να αναλάβει γρήγορα και αν αναλάβει»

Ποιος φταίει για αυτά που γίνονται; Ο Φούρλας, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, ο υπουργός Γεωργίας;
«Όλοι αυτοί που λέτε. Η Βουλή ομόφωνα από το 1998 έχει πάρει απόφαση να δημιουργηθεί ενιαίος φορέας δασοπροστασίας. Δεν με νοιάζει που θα ανήκει αυτός και πως θα συνεργάζονται οι φορείς αυτοί, αλλά δεν έγινε ποτέ αυτός ο φορέας. Δεν υπάρχει συντονισμένη πολιτική».

Για τα ελάφια στην Πάρνηθα:
«Υπήρχαν γύρω στα 150 ελάφια σπάνιου είδους σε ένα εκτροφείο, ο φύλακας όταν είδε τη φωτιά έφυγε χωρίς να τα ελευθερώσει. Δεν βρέθηκε κανείς να σπάσει την πόρτα με ένα τσεκούρι. Υπάρχουν και ελεύθερα ελάφια, αλλά αν τα κύκλωσε η πυρκαγιά θα κάηκαν και αυτά».

3 comments:

Anonymous said...

vazw ki edw ta 2 video ths parnh8as:

EDW
KI EDW

the muppet show girls said...

1ον.Ο πολίτης πρέπει να συνεχίσει να ζει μια διαλυμένη μηχανή. Μάλλον για να αυτομαστιγώνεται για το λάθος του να τους ψηφίζει.
2ον.Και καλά ο Καραμανλής συγκάλεσε τη σύσκεψη στις 6:30. Πολύ φοβάμαι πως ήταν...πριν το χάραμα μονάχος.
3ον.Είναι σίγουρο ότι ήταν μονάχος. Ο lord Byron την πάτησε... την μπανανόφλουδα.
4ον.Ξέρεις την αδυναμία μου στον Φούρλα.Άμοιρος ευθυνών δεν είναι, αλλά αν το πάρεις έτσι, φταίμε κι εμείς όλοι.
5ον.Δε θα δούμε ξανά τα μάτια μικρού ελαφιού μέσα στο δάσος...

Π.

BioLogos said...

Oι δηλωσεις ειναι ενος δασολογου σε εκπομπη του ΣΚΑΙ.Οσο για το Φουρλα εγω προσωπικα τον συμπαθω αλλα αυτο δεν εχει καμια απολυτως σχεση με το αν εχει αποδωσει στη θεση στην οποια βρισκεται.Αλλα ο Φουρλας ειναι απο τους τελευταιους που θα επρεπε να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ σημερα κι ολας...
ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!Δεν παει αλλο!Παυλοπουλε, Πολυδωρα, Αλογοσκουφη(μπορει να προκυψει και δαχτυλος δικος του στο ζητημα των πυρκαγιων!) πηγαιντε σπιτι σας.Μπουρδελο μπορουμε να το κανουμε και μονοι μας, δεν θελουμε τη βοηθεια σας.

Powered By Blogger