Wednesday, June 27, 2007

Kαίω τα δάση, χτίζω μεζονέτες...

Λογω ελλειψης χρονου αναδημοσιευω απο το in.gr ...
Δέκα μεγάλες πυρκαγιές βρίσκονταν σε εξέλιξη το βράδυ της Τετάρτης σε όλη την Ελλάδα.

Στις 4.20 το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε πευκοδάσος στον Πόρο, στην περιοχή Μεγάλο Νεώριο, όπου εκκενώθηκαν τρία ξενοδοχεία, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες προκάλεσαν ζημιές σε ένα σπίτι.

Ανεξέλεγκτη εξακολουθούσε να είναι η φωτιά στη Μαμουσιά Αιγιαλείας, ενώ στις 3 το απόγευμα εκδηλώθηκε και νέα πυρκαγιά στο Λυγουριό Ναυπλίου, στο Δήμο Ασκληπιού (θέση Κορώνη), που έκαιγε πευκοδάσος, ενώ οι φλόγες πλησίασαν και ένα χωριό προς την Επίδαυρο.

Οι άλλες πυρκαγιές σε εξέλιξη ήταν στην Αργαλαστή Πηλίου, που ξέσπασε στις 4 το απόγευμα και έκαιγε πευκοδάσος, στην Οινόη Ηλείας, που εκδηλώθηκε στις 11:45 και επίσης έκαιγε πευκοδάσος, στην Αγιά Λάρισας (περιοχή Δήμητρα), όπου καίγονταν πουρνάρια και πεύκα, στον Κορινό Πιερίας και στην Ξυλοκέριζα Κορίνθου, ενώ αναζωπυρώθηκε και η πυρκαγιά στο Καραούλι Ελευσίνας.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στη θέση Καρακάλα Αργολίδας, όπου εκκενώθηκε προληπτικά από τις μοναχές το μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, το έργο της κατάσβεσης είναι εξαιρετικά δύσκολο, γιατί σε όλες τις περιοχές πνέουν ισχυροί άνεμοι, που βοηθούν στην εξάπλωση των πυρκαγιών και δημιουργούν προβλήματα στα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Ενω χθες υπηρχε δημοσιευμα παλι απο το in.gr

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, λόγω των ενισχυμένων ανέμων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) υπάρχει την Τετάρτη στις περιοχές Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Αθηνών-Πειραιώς, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδος, Φθιώτιδος, Μαγνησίας, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Αχαΐας, Κορινθίας, Αργολίδος, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Χανίων.

Οι οικοπεδοφαγοι την εχουν μαθει καλα πλεον τη δουλεια τους, ενω ο περιβοητος κρατικος μηχανισμος παρακολουθει ως αλλος θεατης ενα χιλιοπαιγμενο εργο.Ως ποτε?

UPDATE 28-6...

«Ο εν εξελίξει καύσωνας, όπως και τα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας δείχνουν, αποτελεί ένα μοναδικό φαινόμενο...πρωτη φορα ανεβαινει η θερμοκρασια.Το λεει και ο υπουργος αλλωστε

...το οποίο είχε και τις επιπτώσεις του σε πάρα πολλές περιπτώσεις...για τη φωτια αγαπητοι μου ψηφοφοροι δεν φταιω εγω και τα υπολοιπα παιδια...ο μαλακας ο καυσωνας το εκανε!Αυτος φταιει και για τη ΔΕΗ σας λεω.Να, μα τη Παναγια φιλαω και σταυρο!» δήλωσε για τις πυρκαγιές ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό(η συναντηση εγινε μεσω MSN καθως ο πρωθυπουργος αυτη τη περιοδο λειπει για προεκλογικη περιοδεια στο Περου, οπου το ελληνικο στοιχειο κατα Λιακοπουλο ειναι εντονο και ισχυρο αλλωστε) την Πέμπτη.

Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε την κατάσταση «πρωτόγνωρη» και προσέθεσε: «Είμαι υποχρεωμένος και το κάνω, γιατί είναι χρέος της Πολιτείας, να εκφράσω τη λύπη μου για όσους ήταν θύματα του καύσωνα....βρε χεστηκα αν σκασετε ολοι σας απο τη ζεστη.Εμενα θα με ψηφισετε?Αντε γιατι εχω εκπαιδευσει και τους γλουτους μου για την καρεκλα!...

.... Κάναμε παν το δυνατό...αληθεια σας λεω!Κινητοποιησα ολα τα υπουργεια και ολοι μαζι πηραμε τα βουνα με τα καναντερ και τους πυροσβεστες να νικησουμε το πυρινο θεριο.

..., αλλά πάντα η πολιτεία πρέπει να απολογείται σε αυτές τις περιπτώσεις για εκείνους που χάθηκαν από τις αιτίες του καύσωνα».

21 comments:

the muppet show girls said...

Καίω δάση
χτίζω μεζονέτες
είμαι σε οικοδομική φάση
έχω τον Νέρωνα για καραμέλες...

ΥΓ. Στο δάσος είμαστε αυτό το βράδυ,με εθελοντές και πυροσβέστες.Στο δικό μας δε θα χτιστούν μεζονέτες.Για φέτος τουλάχιστον.

Π.

BioLogos said...

Ο μηχανισμος ο κρατικος, δεν ειναι προσωπα.Ειναι ενα ακατανοητο συνοθυλευμα γραφεικοκρατικων μεθοδευσεων.Το οποιο ομως βολευει παρα πολυ τους δικους μας πανω για να τα ριχνουν καπου.Αυτος ο μηχανισμος κυρησσει περιοχες σε συναγερμο και ξαφνου πυρκαγιες, πανικος, καναντερ.Τι φταιει?
Χαιρομαι τους εθελοντες ομως και καποιοι απο αυτους χαθηκαν ηρωικα για να κανουν αυτο για το οποιο ο γραφων, για παραδειγμα δεν εχει κουνησει δαχτυλακι.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ said...

Από τα δελτία ειδήσεων: "Η πυρκαγιά μαίνεται, ευτυχώς δεν απειλεί κατοικίες"
Αυτή η έκφραση που ακούμε κάθε φορά αποδεικνύει την νοοτροπία μας σε θέματα δασών. Βασικός στόχος μην καεί το σπίτι. Το δάσος; Να γίνει στάχτη!
Βέβαια για το πώς έγιναν μέσα στο δάσος τα σπίτια που απειλούνται απ'τη φωτιά...ας σφυρίξουμε όλοι μαζί αδιάφορα.

ανεστης said...

Κάποτε μας είχαν κάνει πλύση εκγεφάλου οτι τις φωτιές τις βάζουν ξένοι, πρακτορες κλπ.
Βρε όταν έχεις συν-έλληνες για πολίτες και για κράτος τις τους χρειάζεσαι τους ξένους πράκτορες;;;

λολιτα said...

ασχετο αλλα πιστευα οτι δεν τπαρχει κανενας γιανιωτης μπλογκερ.

καθε φορα που παω και προσπαθω να εξηγησω τι ειναι αυτο με κοιτανε σαν ουφο...

τι να πω..ελατε να δειτε αν μενετε αθηνα την εκθεση...

BioLogos said...

@απειρωτας
Μπορει να ακουστει λιγο γραφικο και υπεροικολογικο αυτο που θα πω(ο γραφων μεχρι προτινος επερνε αυτοκινητο απο στρατονομια για πλατεια)αλλα αν δεν καταλαβουμε οτι το δασος ειναι το σπιτι μας, τοτε ζητω που καηκαμε.Μαλλον καιγομαστε ηδη!

BioLogos said...

@ανεστης
Οχι ανεστη διαφωνω εγκαθετως και διαγωνιως!!!Για ολα τα δεινα του τοπου και για τη μαλακια που μας δερνει, φταινε οι μασονοι και οι εβραιοσιωνιστες...Αλλα εδω που φτασαμε κανενας δε μας σωνει, ουτε οι μασονοι!

BioLogos said...

@λολιτα
Για πες και εδω καμια κουβεντα για την εκθεση σου ρε λολιτα να μαθει ο κοσμος!

Dementia_Inc said...

Πραγματικά λυπηρό..Για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμη το μέγεθος της καταστροφής ας επισκεφθούν το site www.nifada.com και ας ψάξουν στο κάτω μέρος για δορυφορικές φωτογραφίες της Ελλάδας.Θα εντυπωσιαστείτε..

Anonymous said...

http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov/aeronet/?Thessaloniki/2007179/AERONET_Thessaloniki.2007179

idou kai to link pou leei o filos.deite pros volo kai parnh8a...

Anonymous said...

idou kai to link pou leei o filos: EDW
deite pros volo kai parnh8a...

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ said...

Μπείτε στα link που προτείνουν o dementia και ο jimpo!
Η μεγάλη ανατριχίλα!

kanataki said...

ώστε το ομολογείς πως είσαι εσύ που καις τα δάση και χτίζεις μεζονέτες!!!!



υγ τελικά ήταν τόσο απλό να βρούμε τον ένοχο!!!!

Anonymous said...

Στο διάολο η βρωμό-αθήνα αλλά δεν είναι λόγος αυτός να καίγεται ίσως η τελευταία ανάσα οξυγόνου που έχει απομείνει σε αυτή τη πόλη.Από νωρίς χτές το απόγευμα τα σύννεφα του αττικού μας ουρανού απέκτησαν ένα κόκκινο χρώμα.Όταν όμως από τα νότια προάστια,πάνω σε μια ταράτσα αντικρύζεις την Πάρνηθα να καίγεται κ δακρίζεις,τότε αναρωτιέσαι.
Πώς θα επιβιώσουμε σε αυτή την "πόλη"?

Nobody said...

Με είχες ρωτήσει πριν καιρό αν τα αγρινά κάνουν καλό κοκορέτσι. Ρώτησα σήμερα έγκυρη πηγή και μου είπαν ότι τα αγρινά είναι προστατευόμενο είδος. DON'T TOUCH!!

Anonymous said...

Βροχή στην Αθήνα!Κάποιοι Θεοί μάλλον μας λυπήθηκαν.

BioLogos said...

@tsaperdona
Ναι το δηλωνω.Ειμαι εβραιοσιωνιστης, μασονοκουλτουριαρης πρακτορας της ακροδεξιας, που βαζει φωτιες στα δαση.

BioLogos said...

@nobody
Αν παρουν φωτια και τα δαση στην Κυπρο τοτε τα ΑΓΡΙΝΑ θα γινουν αυτοματως κοκορετσι!

Nobody said...

Τα δάση της Κύπρου καίγονται as we speak

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=IFYE-kHB-A8
http://www.youtube.com/watch?v=brj3BbDZEhE

2 videos apo parnh8a

BioLogos said...

Επειδη ειμαι 2500km μακρυα δεν εχω απολυτη εικονα του τι γινεται κατω...Μεχρι στιγμης βλεπω οτι καιγεται η Παρνηθα, Πηλιο, Κρητη και απο οτι λεει κι η Nobody και η Κυπρος!!!
Ενα εχω να πω σε ολους...Φταιει ο ΚΑΥΣΩΝΑΣ και ισως καποιοι πρακτορες, που θελουν το κακο του ΕΘΝΟΥΣ μας.Το ειπε και ο υπουργος χθες!

Powered By Blogger